Popüler Konu Elma Diyeti Deneyimlerimiz

tartılmakla ilgili muhabbet geçmiş ben de fikrimi ve bildiklerimi paylaşmak istedim.
gün içinde tartılmak çok saglıklı degil, çünkü gün içinde sürekli kilomuzda oynamalar oluyor. 1 hatta 2 kilo bile oynama olabilir bünyeye ve yediğimiz içtiğimize göre. en sağlıklısı aynı saatte tartılmak, örneğin her gün sabah kalktığınızda hiçbir aktivite yapmadan ve bir şey yemeden tartılmak. böylece aynı koşullardaki kilonuzu kıyaslamış olursunuz daha sağlıklı
çünkü şimdi arkadaşın 1 kilo eksik çıkmış sevinmiş ama, fazla da çıkabilirdi bu sefer işe yaramıyor diye motivasyonu düşerdi sık tartılmak da böyle bir sorun yaratıyor, tartıda hareket göremeyince motivasyon kaybolup yaptığınızdan vazgeçebilirsiniz haftada 1 aynı saatte tartılmak ideali bence

aynen katılıyorum sana, geçen sayfalarda ben de yazdım benzer bir mesaj ama sayfalar hızlı geçtiği için arada kaynıyor =) bence de bu diyetin en büyük eksikliği protein olmaması, zaten o hızlı verilen kiloların bir kısmı kaybedilen kaslar. ve kaybedilen kas demek bazal metabolizma hızının azalması demek dolayısıyla uzun vadede metabolizmayı bozduğunuzdan kilo alırsın normal yeme alışkanlığınıza döndüğünüzde. sonra böyle şok diyetleri sık sık tekrarlayan sağlıksız bir insana dönüşebilirsiniz. benim öğrendiğim kadarıyla normal aktivitede olan bir insanın günlük protein ihtiyacını avuç içi kadar tavuk karşılıyormuş spor da yapıyorsanız vücudun kasları güçlendirmesi için kesinlikle proteine ihtiyacı var. dolayısıyla bu diyete ızgara tavuk ekleyebilirsiniz öğle yemeğinde. ben bugün öyle yaptım. kslarımı kaybetmek istemiyorum zaten az var
ben mesela hastanede vücut kitle endeksimi vs şeyleri ölçtürmüştüm. şu an kabaca 10 kilo fazlam var diye düşünüyordum ama, sonuçta benim 5 kilo verip 5kilo yağı da kasa dönüştürmem gerekiyordu. yani lafın gelişi dönüştürmekten bahsediorz ve vücudumdaki kas oranı normalin altında olduğundan bazal metabolizma hızım da normalin altında çıktı. bu sebeplerden yavaş kilo veriyordum hatta veremiyordum.

çok uzattım ama kısacası diyete spor eklemeden kalıcı kilo verilmiyor, diyetinizde de vücudun en önemli yapı taşı proteini eksik etmemelisiniz
bu kadaaaaaaaaaar kaydirigubbakcemile3

şuan bi sukut u hayal yaşıorum :roflol: bugun 4.gün vere vere 500 gram vermısım üstelkte kaçamkta yapmadm açım yani baya bayasempatiksalakcinni tabi bunun gece tartılmamla bi alakası varmı bilemicem ama sonucta sabahta olsa akşamda olsa açım ne değişioki yada acaba 66 diilde 67 mydmbilmiyorumkismile 66 2 hafta önceki kilomdu
ay valla çıldırıciim şu 500 gramı bi günde alabılıoken 4 günde anca vereblcek koydu bayaeyvahedigeldismile:umursamaz:

canım ya insallah bi an önce verirsin istedgn kiiloyu...olumunekankayizsmile ayrıca eşin bile olsa başkası için değil kendin için kilo ver.hem kilon öyle abartılı değil ki sıkma canını bende zor veriyorum malesef bide bunu dene bakalm 1 2 hafta dene işe yararsa devam edersin... akşamları yatmadan önce biraz hareket etmeye çalış mekik fln çek olabldgnce çok hareket etmeye çalış bol bol su iç büssrü kilo ver eşinide utandır guclubacismile sorada onu yedir yedir şişmanlat aynılarını sen ona yapp görsün bakalm nası oluomusssskötükedihüso

bende aynen bunu düsünerekten dünki kacamak denemeyecek diyet dışı günün acısını cıkarark bugün ekstradan hiçbişey yemedim... zaten dünden dolayı öglen bi yogurtlu elma yeyip yatıp aksam 8buckta uyanmısım... uyanınca bi elma yedim vakit gecti ama uykudan uyandıgımdan acıkmısım.... dedigin gibi dünün acısını cıkardım sanırım.... :1ninca:

canım gece tartılmışsın, geceye kadar birsürü suuu,yeşil caay ictin.. nerdeyse 2 litre su icsen hepsi birden gitmez ki birden.. sabahları ac karınla tartılmak ideal olan sanırım... üzülme bence vermişsindir diye düsünüyorum 4 gün yani az degil ki....

bilgilendrdgnz için saolun ama arkadasm bu diyeti yaptı aynı zamnda diyetisyene gidiodu kilo veremıodu ama 1 hafta bi denym dedi yaptı 2.5 kilo verdi 1 haftada diyetsyende tartldgnda 2.200 ı yağ çıktı :ecrin_bebek: üstelik sporda yapmadı.. bu işte bi iş var gözümle görmesem inanrdm belkimm

benim bugün ikinci günüm.iyi geçti kahvaltı sağlam olunca:smiley-cool:
ama gün boyunca sadece elma elma zor oluyor.
karnım çok acıkmadı ama gözüm hep açtıcokacimcoook
ben bir hafta yapıp bırakıcagım uzun süre yapanlar nasıl yapıyor ya helal valla:hooray:

bende o gözü açlardanım malesefcokacimcoooksırnaşık şey ama bişi cnm çok çektiği zaman gidip bi çatal alıorum sora 5 dk bişeyle oyalanıorum bakıorumm aaaa açlığım gitmiş naniknanik üstünede 1 bardak su içtinmi hiçbişiciğin kalmıooo
bak misal ben lahmacunu cok severdim geçen almışlar bende bi parçann üstüne şeker döktüm öle yedm cnm bidaa istemedi:roflol: psikopatmıyım neym anlamadm sempatiksalakcinnidelikafadulden

arkadaşlar ben bu elma olayına inanıyorum zaten. kesinlikle ara öğünlerde elma yemek çok mantıklı. ben de gün içinde 2-3-4 elma yiyorum ama bütün gün sadece elma yemek fazla geldi bana. sabah kahvaltısı olayı var tamam ama bence öğle için de bir şeyler yenmeli. ızgara tavuk veya balık özellikle. yine akşama da salata konabilir sadece. onu dışında gün içinde sürekli elma yiyerek hem metabolizmayı sürekli çalıştırmış oluyorsunuz hem de ben bilmiyorum nedir ama gerçekten elmada bi hikmet var
ama şu bilgiyi eklemeliyim, en basit lise biyoloji bilgime dayanarak. vücutta öncelikle karbonhidratlar ve yağlar yakılır sonra vücut yağ veya karbonhidrat gibi enerji kaynaklarını bulamazsa proteinleri yıkmaya başlar. ama proteinler hücrelerimizin yapıtaşını oluşturur ve proteinler yıkılıyorsa bu vücudunuzun sağlığı gidiyor demektir. hücrelerinizin yenilenebilmesi, kaslarınızın güçlenebilmesi için vücudun proteine ihtiyacı var. diyetisyenlerin önerdiği diyetlerde de her zaman protein kaynağı vardır. haşlanmış yumurta ızgara tavuk gibi. birçok diyette karbonhidrat minimumdur ki yağlar kullanılsın enerji kaynağı olarak ama hiçbir zaman protein miktarı düşürülmez.
kısacası şok diyetlerde siz vücudunuza aldığınız karbonhidrat, yağ ve protein miktarını minimuma indirince vücut enerji bulmak için depolanmış proteini parçalamaya başlıyor (bu da kas kaybı denen şey oluyor işte). bu şekilde metabolizmanız da yavaşlıyor.verdiğiniz kilolar kastan gidiyor, şok diyet sonrası düşük metabolizmayla hiç kilo veremez bi hale geliyorsunuz.

çok uzattım, kimseyi eleştirmiyorum ben herkes mutlu olduğu şekilde yapmalı, ama sağlık her şeyden önce gelir bol elmalı günler =)

thepurplekoala
doğru söylüyorsun elmada bir hikmet var. zaten günde bir elma yemenin faydalarıda çok.kansere karşı korur bağışıklık sistemini güçlendirir dişleri korur kansızlığı önler kabızlığa iyi gelir. bunlar benim bildiklerim sadece ve günde 1 elmayla olan şeyler:uhm:
ama bu diyetinde kuralı bu maalesef kahvaltı ve elma. kısa vadede sonuç almak için katlanmak gerek.katlanıyorum da

calsiyum içeren ürünler yağ yakmamıza yardımcı oluyor:
ABD’de yapılan bir araştırmada, düşük kalorili rejimlerine yoğurt seçeneğini ekleyen ve günde üç öğün yağsız yoğurt yiyen aşırı kiloluların, yoğurtsuz bir diyet programı uygulayanlara oranla yüzde 22 daha fazla kilo verdikleri ve yüzde 61 daha fazla yağ yaktıkları tespit edildi. Yoğurt yiyenlerin ayrıca, karın bölgelerinde yüzde 81 daha fazla yağ yaktıkları ortaya çıktı.
“Kaslar kalori yakmaya yardımcı oluyor”
Tennessee Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya katılanlardan Dr. Michael Zemel, yoğurt yiyenlerin ortalama 7 kg olan kilo verme seviyesinden daha fazla kilo vermekle kalmadıklarını, aynı zamanda kas kütlesini de diğerlerine oranla iki kat fazla koruduklarını belirtti. Dr. Zemel, kas kütlesini korumanın diyet yapanlarda önemli bir konu olduğunu belirterek, “Önemli olan yağ yakmak, kas değil. Kaslar kalori yakmaya yardımcı oluyor, ancak kilo verirken kas kütlesi de kaybediliyor. Bu duruma karşı en iyi çözüm, kalsiyum ve protein ağırlıklı bir diyet, yani yoğurt seçeneği” diye konuştu.
Sonuçları Uluslararası Obezite Dergisi’nin Nisan sayısında yayınlanacak araştırmayla ilgili bilim adamları, düşük yağ oranlı süt ürünlerinden oluşan kalsiyum ve protein ağırlıklı diyetin, yağ yakma ve kilo vermek için ideal olduğunu vurguluyorlar. -alıntıdır-

merhaba kızlar elmanın hikmetlerinden bahseymişken bende bir şey yazam dedim.elmayı 10 gündür yiyom ve cildim güzel görünüyor.eskiden yağdan parlardı şimdi o yağlı ( yani yüzümdeki T bölgem) bölgelerde yağ görüntüsü yok.zayıflamasanız bile güzelleşeceğim diye sevinin.

unutmadan bu gün tartıldım 1 kilo daha vermişim.yani 10 günde 3kilo. bana biraz az geldi.bunun nedeni tamamen benim. sıkı bir şekilde yapamadım.bu aralar misafirim çoktu yürüyüşte yapamadım.bu gün yine misafirim gelecek. benden kısır yapmamı istediler.şimdi nasıl yemeden duracam.kaç gündür su bile içmiyom.günde 3 bardağı geçmedim.sanırım bu siteye daha çok takılmalıyım.burası beni çok motive ediyor.bu 10 günü sıkı tutsaydım belkide 5kilo verirdim.neyse hayırlısı. bugün kaçırmayayım bari.

günaydın belitim canım yaa ben c.tesi günleri pek giremiyorum 2gün evde temizlik gezme tozma derken nete pek girmeye fırsatım olmuyor. ben cuma günleri sana bildiricem okopuyorumnanaktan hatda bugün tartıldım sinirden ölücem yaa bugün adetim yeni bitdi ondan dolyımı bilmiyorum ama 15 günde sadace 500 gr deli olucam yaa ben kendimi sıktıkça kilo sabitleniyor sank,i :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

canım ne güzel tebrik ederim ben senn gibi kilo versem 1ayda hepsi gider ama vermen gereken kilo azaldıkca kilo kaybı daha az oluyor bünye inat ediyor yaa senn vermen gereken kaç kilo var

yoyocum bakıyorum formundasın yinee opuyorumnanaktan psikopat elma güzeli aslında ii taktik uzun bi süe lahmacun yemezsin artık dimi bende yemeklerde ekşiyi sevmem her yemege limon sıktırayım kafamçokkarıştıbari anneme yoksa bizim bu kilolardan kurtulacagımız yok yoyocum ya ben 10_15 gündür sıkı yapıyorm kaçamakta çok az yaptım onu bile abartmadım yani ama vere vere 500 gr akannehirakannehir içim dısım yeşilçay oldu

Gubsem ve jojom cok tesekkurler desteginiz icin. Haklisiniz diyetin yaninda egzersiz yapmak lazim. Sizler kilo verdinizmi bu diyetle?

Belitim tesekkürler canim,ben dün baslamamama ragmen ve kacamaklara ragmen farketti hemen ama icim disim elma oldu,su ve cay.Kacamaklarim karniyarik bir adet ve pogaca,misir .Pogacalar disarida yürüyüs yaparken kacti ama erittim sanirim 3 saat yürüyüs yaptim.
Zamanla devam ederek olacak biseyler anladim ki.. Bugünn ise sabah yarim haslanmis misir yine kaciridm ama su saate kadar su misir diisnda biseyler de yemedim simdi biraz domates cay peynir azar azar atistiracagim sonra da 12 olmadan elmalarimin 2 tanesini yiyecegim.Kizlar kepekli ekmek dediginiz normal kepekli ekmek dimi yani etimek tarzi falan degil

Azmin elinden bisey kurtulmaz zamanla düzenli olur ilk günler alsiana dek kacamak olsa gerek diye düsünüyorum.

iyi elma yemeler elma güzelleri ha bu arada unutmadan elmanin faydalarini da okyuun netten gercekten cildi de güzellestiriyor ve su cildi durulastiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…