Eltimin Yuvasini dagitti....

SouvveniR

❤+❤ = ❤❤
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
11.481
8.058
448
İstanbul
Kayinvalidemde artik zerre kadar Allah korkusu oldugunu dusunmuyorum... Bir insan evladina ve evladinin yuvasina nasil bu kadar goz gore gore yikici olabilir ki...

Bundan 1 ay once kadar, kayinvalidem eltime oturmaya gidiyor oylesine ve agzina ne gelirse eltime soyluyor... Soyledigi seyler o kadar agir ve eltimin hak etmedigi seyler ki, ben bile sasirdim kaldim bana anlattiginda. Eltim telefonda aglayarak anlatmisti herseyi...

Kayinvalidemin soyledikleri: ben seni idare etmekten biktim, sen ne bicim insansin, suratsizsin, terbiyesiz ve ahlaksizsin... ne zaman sana gelsem suratin bir karis, ben cekmek zorundamiyim senin bu suratini. Yeter bu suratsizligin... Ben sana ekmek veriyorum sen bana tas atiyorsun, ben olmasam siz nolursunuz acaba... (eltim bir ara yer degistirince) kalksana dovsene beni o zaman.... Niye susuyosun, sen onu da yaparsin... Bak telefonum kayitta, butun konustuklarimizi kaydediyor, hepsini dinleticem aksam gorursun sen.... (telefonu kayitta falan degilmis, ama eltim de saygisiz bir laf dahi sarf etmemis, niye boyle yapiyorsun diye cirpinmis durmus).

Eltim 8 senedir evil, fakat 18 senedir bu aileyi taniyor. Zaten esimin babaannesi ile komsularmis. Oradan bir tanisiklik var yani... 6 yasinda bir oglu var ve butun bu kayinvalidemin yaptiklari eltimin oglunun onunde oluyor. En cokta eltim buna uzulmustu. Esine durumu anlattiginda ise, enteresan bir sekilde esinin takindigi tavir gayet sakin, yaptigi yorum da "annem %70 suclu ise sen de %30 suclusun"
Zaten esinin psikolojisi yerinde degil, is problemi var, kayinpederimin dukkaninda yillardan beri. Evliliklerinin ilk zamanlarinda 1-2 sene isler cok iyiymis, fakat sonradan piyasadan dolayi isler bozuluyor, fakat kayinpederim bir gun bile ogluna "oglum isler kotu gidiyor sen basinin caresine bak, dukkani kapatalim" demiyor, kor topal gidiyor iste. Para kazandiklari yok, fakat ogullarina yol yordam gostermekte yok. Aslinda "akli yokmu kendi yapsin" diyeceksiniz, onun da gerekcesi var, zamaninda eltimin esi dukkandan ayrilmayi ve farkli bir is yapmayi istemis, musade etmemisler. Sorunlar yasanmis bu yuzden, simdide "madem siz boyle yaptiniz ve benim rizkima gereksiz yere mani oldunuz, hadi bakalim simdi bas edin" durumunda. Yaptigi tabii ki dogru birsey degil...

Sozun ozune gelmek gerekirse, kayinvalidemin yaptiklari normal degil. Gecen hafta eltim kayinpederimi aramis ve seninle konusmak istiyorum demis. Kayinpederimle konustugunda "ne yapayim ben artik? alip cocugumu gideyim mi?, nedir bu vaziyetimiz oglunuz calismiyor oglenlere kadar yatiyor, ortada bir cocuk var okula gidiyor artik, ben idare etmeye calisiyorum hem maddi hem manevi, bir de ustune kayinvalidem boyle yapiyor?" kayinpederim de ona disini SIKMASINI cok kisa surede herseyin yola girecegini soylemis. Tek sorun kayinvalide degil tabii ki, esinden de muzdarip... Fakat evinde zaten boyle sorunlar yasanirken, evsahibi her ay basinda "kira yatti mi" diye girtlaklarina yapisirken, bir de kadin bu kadar idare etmeye calisip, kayinvalidemin boyle yapmasi tuz biber...

Gecen cuma aksami kayinvalidem ve kayinpederim yine onlardayken kayinvalidem yine baslamis eltime agzina geleni soylemeye. Kayinpederim kizmis fakat adamda birsey yapamiyor herhalde artik, kadin o kadar cirkeflesmeye basladi ki... Bana bunlari pazar gunu anlatti, eltimin dogum gunuydu ve kayinvalidemin ailesi oradaydi. Kizcagiz mahvolmus "evliligimi bitirdi kina yaksinlar, alip cocugumu gidecegim" diye harab ediyordu kendini... Teyzeler ile birlikte zor sakinlestirdik...

Kayinvalidem bir de eltime hediye almis, kendi gozlerimle gordum kapidan kayinvalidem girdiginde once hediye posetini yere atti, sonra posete bir tekme firlatti... Ayni kopegin onune birsey atar gibi... Bu kadin gercekten normal degil...

Bende bu duruma cok uzuluyorum... Insallah ilerde bu kayinvalidem bana da sicramaz...

Son düzenleme:
eğer durduk yere böyle davranıyorsa ilerde sana sıçramayacağını zannetmem. Burada tek çözüm eşler. Eşiniz sizleri ezdirmeyecek ve mümkün mertebe görüşüp samimi olmamak gerek..

Merhaba Souvvenir
Ne için sayıyor ki

Merhaba canim, Bir anlasam... Bende anlamiyorum malesef...
Ben boyle bir insan gormedim hayatimda... Nasil insanlara karismisim diyorum...

O aksam eve geldigimizde, esim durumlarin hic birini bilmiyordu. Sordu niye bugun bi haller vardi eltinin uzerinde diye, bende bilmiyor musun diye sordugumda bilmiyormus... Oturdum anlattim... Cekine cekine anlattim... Biz bile tartistik dusun yani...

eğer durduk yere böyle davranıyorsa ilerde sana sıçramayacağını zannetmem. Burada tek çözüm eşler. Eşiniz sizleri ezdirmeyecek ve mümkün mertebe görüşüp samimi olmamak gerek..

Ben o anlamda sansliyim, cunku bazi durumlari eltimde gordugumde, ona gore davraniyorum ve mesafe kuruyorum... Ama eltim yillarca herseylerine kosmus, ne kayinvalidemin evini temizledigi kalmis, ne yemek yaptigi, ne misafirlerine kosturdugu... Beni evlenmeden once en cok uyaran eltimdi, hala uyarir, guvenme sakin bunlara, nankorler der hep.... Ama simdi goruyorum ki gercekten nankorler...

Eltim cok ciddi problemler yasiyor, yine de "kan kussa kizilcik serbeti ictim" diyen bir insan... Boyle mi yapilir... Kayinvalidem "cok sukur gelinim idare ediyor acik vermiyor insanlara" diyecegine tam tersine davraniyor...

Anlatmasi o kadar zor ki, gormeniz lazim... Kayinvalidemin kiz kardesi "Allah korkusu yok bunlarda, biraz iman birazda Allah korkusu olsa boyle yapamazlar!" diye soyleniyor... Maddi anlamda eltime destek olanlar kayinvalidemin kiz kardesleri diyebilirim...

eltin çeker gider boşanırsa uğraşacak bi sen kalıyosun bu böyle ne yazık ki çünkü karakteri öyle belli ki, bazı insan entrikasız nefretsiz olaysız yaşayamaz dilerim eşin sana düşkündür ve dur denecek yeri biliyodur

Sebep ne peki
Ana konu ne saydırdığı kısımların
Eltin iyi yine eve alıyo onu, ben olsam almam
Adabıyla gelmeyi bilmeyen gelmesin

eltin yuvasımı dağılıyor yoksa kutuluyormu bilemedim şimdi bu hayatta çekilmez yanı neresınde tutsan elinde kalıyor bu kadın neye dayanarak çekecek bu dertleri bazı evliliklerın bıtmesı daha hayırlı

Sebep ne peki
Ana konu ne saydırdığı kısımların
Eltin iyi yine eve alıyo onu, ben olsam almam
Adabıyla gelmeyi bilmeyen gelmesin

iste asil problem esinden de kaynakli bir noktada. esi cok aksi bir insan, benim esimin tam tersi, kardesler ama bu kadar mi farkli olurlar... Esi diretiyor, gelicekler edecekler diye. Eltim yuz vermiyor onlara, selam dahi veresi yok... Ama napsin bir cocugum var diyordu... Ama artik oyle bir noktada ki, bosanacagim diyor...

Oglu gecen gun diyor ki babaannesine (kv'me) "seni sevmiyorum ben, cunku sen anneme bagirdin!" hersey cocugun onunde yasandigi icin. ve kayinvalidemin cocuga cevabi "aaa niye boyle diyorsun yavrum, ben sana bize geldiginde izah ettim, annen de yapti bana" ve bu cocuk 6 yasinda daha... Bu nasil bi zihniyet...

Ben olsam dedigin gibi, eve almayi birak, sokakta gorsem donup bakmam...

O zaman eltin haklı
Kaynına anneciği ile mutluluklar

Ayıp ya torununu bile dolduruyor
Her büyük, olgun olamıyor maalesef

Ha sebep bu arada, bu sorunlarin cikmasindaki ana nokta da su... Eltimin bilezikleri var, bu bilezikler kayinvalidemde. Bundan 3-4 ay kadar once eltim oglunu okula yazdirdi. Artik okul yasi geldi ve icine kapanik bir cocuk oldugu icin anaokuluna baslasin ki, ilkokulda sorun yasamasin dediler. Ama okulun fiyati biraz pahali...

Eltim kayinpederi ariyor "benim bilezikleri getirir misin baba, cocugun okulunu odeyecegim" diye... Kayinpederim ben seni arayacagim diyor, tabii ki kayinvalidemi arayip icazet aliyor... Fakat donmuyor eltime. Eltimde esine soyluyor "o altinlari annenlerden al, cocugumun okul parasini neyle odeyecegiz, cocugumun ihtiyaclarini gidermek zorundayiz!" diyor...

Daha sonra eltimin esi kayinvalidemlere gidiyor bir aksam, altinlar konusu konusuluyor herhalde. Onlarda bir tartismis kavga etmis, fakat ortada altinlar yok. 3 ay ugrastilar altinlari almaya... Fakat yok kayinvalidem vermiyor altinlari... 500 TL tutusturmus oglunun eline gondermis... O para da torununun dogum gunu hediyesi olarak sayilsaymis...

Bu altin mevzusundan sonra kayinvalidem geliyor ve boyle bir densizlik yapiyor... Benim fikrim altinlardan dolayi... Niye eltim o altinlari istedi... Sorun bu, fakat olaylar buyudu ve cok farkli yerlere geldi malesef...

eltin için çok çok üzüldüm.bir tarafta kocası bir tarafta k.validesi hangisiyle uğraşsın kadıncağız..ama eltinin yerinde olsam çocuğumu o eve göndermem kadın zehirli yılan gibi çocuğu da zehirleyecek.

ayrıca burada eltisini düşmanı gibi gören,mutsuzluğuyla mutlu olan ne üyeler gördük senin yaklaşımın çok güzel

O zaman eltin haklı
Kaynına anneciği ile mutluluklar

Ayıp ya torununu bile dolduruyor
Her büyük, olgun olamıyor maalesef

Benim kayinvalidem cok cahil bir insan... Fakat nasil beceriyor bunca erkegi elinde oynatmaya ben hayret ediyorum... Bize bile bir ara satastigi olmustu, fakat ben bir sekilde ortaligi duzelttim...

Esime durumu anlattigimda, esimin dedigi su oldu "tek tarafli bakmamak lazim, diger tarafi da dinlemek gerek".
Ben de haksizliga gelemedigim icin kopurdum tabii ki, "bizimde cocugumuz olacak, senin annen gelip benim cocugumun yaninda ayni hareketleri yaparsa, ben eltim degilim... Hic cekemem, kapi disari ederim... Sende bana bu konuda terslenicek olursan, seni de gozum gormez haberin olsun" dedim kapattim konuyu...

Esim ise tepkisiz.... Yasayip gorecegiz bakalim, ben neler tecrube edecegim...

Ama bildigim birsey var ki, yuva yikanin yuvasi olmaz. Boyle zihniyette bir kadinin sonu hic iyi olmayacak... Rabbim eltime yardim etsin, bana da yasatmasin ayni seyleri insallah...

Hımm şimdi anlaşıldı
Bence de sebep bileziklerin geri istenmesinden kaynaklı
Ne tuhaf insanlar
Millet kendi bileziğini istedi diye üstüne kondukları yetmiyo bi de olay çıkartıyolar
Eltin de keşke hiç onlara emanet etmeseydi bileziklerini, kurdun eline kuzu verilmiş sanki

Ben eltimi seviyorum, cunku arkadasim o benim. Ve gercekten iyi bir insan, goruyorum yuvasi icin nasil didiniyor. Elinde parasi olmaz, yine kit kanaat bir sekilde yapar koyar ortaya.. Cocugunla ugrasiyor kadincagiz ne yapsin, hersey oglum icin der. Ama iyi sabir gosteriyor, cok sabirli...

Eltim gondermiyor ki... Esi cocugu ile disari cikiyor mesela, artik oglu buyumeye basladigi icin anlatiyor ve diyor annesine "biz babaanneme gittik, dedemi gorduk" diye... Yoksa kadinin haberi bile yok nereye gittiklerinden. Esi ile evde artik dogru duzgun konusmuyorlar bile...

Ya iste, kendi tecrubelerini hep benimle paylasti. Zamaninda bana demisti "sakin bileziklerini, altinlarini onlara emanet etme, ustune yatarlar" diye... Gel gelelim kendisi ayni seyi yapmamis, saf niyetli biraz malesef, tecrube ile ogrenmis herseyi... Yasadiklari zaten dudak ucuklatan cinsten...

Benim de yasadigim bir altin mevzusu var kayinvalidem ile. Patronum evlendigimizde dugun hediyesi bana bir kolye hediye etmisti. Altinlari dugun gunu kayinvalidem almisti, biz balayina gidecegimiz icin evde durmasin dedi esim, bende Kabul etmistim. Sonra kayinvalidemden altinlari aldik, hepsini. Fakat Patronumun taktigi kolye yoktu iclerinde. Kayinvalideme 3 ay boyunca sordum "buldun mu" diye... Yok ben sana verdim onu dedi...

8 ay sonra bana bir aksam yemege gelmislerdi, babamda amerikadan izne gelmisti o donem... kolye kayinvalidemin boynundaydi... Onu da geri aldim tabii... Fakat siz dusunun nasil zihniyette bir kadin oldugunu...

Aslinda evet cekilecek dert degil gercekten... Didinip ugrasiyorsun, kadin geliyor tesekkur edecegine oglunu idare ettigine, sana daha beterini yasatmaya calisiyor... 3 gunluk dunya, topraga girecegini unutuyor herkes...
Ama yuva kolay kurulmuyor ki kolayca yikilsin...

İnsanlar nasıl evlatlarının yuvalarını bozarlar aklım almıyor ya bozulacak olsa bile kurtarmaya çalışmaları lazım büyük olarak. Sorun gelinin altınları istemesi sanırım; ama k.validen geldiğinde ne söyleyip kavga çıkartıyor? Sadece altınlardan mı kavga ettiler.
Nasıl yani size hediye edilen kolye k.validenin boynunda, nasıl bir zihniyettir ya. İnşallah yuvaları dağılmaz, eşiyle mutlu olurlar. İşin büyük kısmı da eşe düşüyor, ailesiyle konuşup net bir şekilde tavrını mesafesini koyması lazım.

Pes

Bende anlamiyorum... Buyuklere dusen gorev, esler arasindaki sorunlar varsa onlari cozume ulastirmak ve aralarini bulmak... Maddi manevi her ne sorun varsa buyuk destegi ile bir sekilde asilir... Yeterki destek olsunlar...

Ama bunlar destek degil, kostek malesef. Kayinvalidemin cirkeflik gostermesi icin herhangi bir konuya ihtiyac yok malesef... Bana bile arada yapacak oluyor da, ben biraz baskin karakter olup susturdugum icin onu bana pek bulasamadi simdiye kadar. Esim de sagolsun yalniz birakmiyor, ailesinin yaninda hep destek oldu bana... Eltimde biraz esinden yana da problem var. Onlarin eline bakiyor maddi anlamda, halbu ki cikip is arasa, kendine gore is bulsa bence butun problemler cozulecek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…