Eltimin Yuvasini dagitti....

bayağı sabırlı bir insansın galiba. Allah dağına göre kar veriyor.
peki kolyeyi görünce tepkin ne oldu? nasıl istedin?

Kapiyi acip kadinin boynunda gorunce, tabii ki nevrim dondu ama nasil dersin ki ver su kolyeyi, boynundaki benim diye!
Esim daha eve gelmemisti, o gelince esime dedim sen gelsene bi bisey dicem sana, evin bir ucuna goturdum...
Gozumden alev cikiyor, o da farkina vardi biseylerin ters oldugunu "annenin boynundaki kolye benim bir turlu bulunmayan, patronumun dugunde hediye ettigi kolye, bilgin olsun!" dedim ve ciktim odadan...

Aksam yemegini yedik, caylari ictik, ama benim de esimin de gozu kayinvalidemin boynunda... Butun gece resmen kadini goz hapsine aldik desek yeridir. Esim de cok bozuldu, tabii kim kondurabilir annesine boyle birseyi?
Onlar gittikten sonar, dedim bu ne boyle simdi? Esim dedi sen karistiriyor olma sakin... Dedim oldu, herkes akilli bir ben aptal...

O kolyeyi alacaksin dedim... Nasil yaparsin ne dersin anlamam, beni bulastirma... kendin coz...

Nitekim bir haftasonu onlara gitti yalniz, annesine demis sen bunun farkindamiydin... Iste o zaman annesi demis ben onu imitasyon kolye sandim, o yuzden butun gece baktiniz zannettim diye... Aglamis sizlamis, esimde inanmis... Getirdi kolyeyi...
Boyle iste kolye mevzusu...

Eltinizin eşi düzelir düzelmez ve eşi ile annesi arasında ki dengeyi doğru kurar kurmaz, kayınvalide ne kadar kötü olursa olsun, ayaklarını toplayacaktır. Eşin düzelmesinin akabinde, eltiniz de saygılı çıkışlarla hakkını korumaya, üslubunca haddini bildirmeye başlar başlamaz, melek gibi bir insana dönüşecek, üstelik gittiği her yerde eltinizi göklere çıkaracaktır "Çok iyidir, şudur, budur" diye...

O halde sorunun kaynağına bakalım..
Eltinizin eşinin acilen bir "koca" gibi davranmaya, olgunlaşmaya ihtiyacı var..
dolayısı ile, kendisine verilen değeri arttırması gerekiyor eltinizin..
Yani eltinizin evliliğinde ki sorunları düzelterek, kendisine gereken değerin verilmesini sağlayarak adımlar atılmaya başlanabilir.
Ben kayıvalide kötü değil demiyorum, beter hatta..
Ama onu düzeltemeyiz.. düzeltmek istiyorsak eşe bakacağız.. eş düzelince, evlilik.. evlilik rayına oturunca biz, biz düzelince haddini bildirdiklerimiz düzelir evvelAllah,

Yine de eltiniz daha iyisini bilir,

tam 6 yaşındaydım, babaannemde birgün beni karşısına aldı ve dediki ; büyüyünce ananın yaptıklarını anlayacaksın. ' ananın ' kelimesini hiç sevmem. hep onlar kullanırdı. gün geldi ben büyüdüm, annemi öyle bir savundum ki, tek kelimelik bi muhataplık bırakmadım. hepsiyle çata çat kavga ettim. onlar yüzünden annemin göğsünde kitle tespit ettiler. o hastalığını atlattı ama ben babaannemi ölüm döşeğindeyken bile görmeye gitmedim. öleli 5 yıl kadar oluyor, daha yeni kinim soğumaya başladı. dualarımdan yolluyorum ama konu annem olunca gerisi hiç önemli değil, yine olsa yine yapardım.

demem o ki, eltinin çocuğuda onun arkasında sapa sağlam durur, hiç korkmasın bence..

valla yazdıklarını okuyunca ne tepkimi vereceğimi bilemedim. yetersiz kalır..

eltine allah yardımcısı olsun allah iyilerlerle karşılaştırsın ne diyelim..

tamam anneleri karşı gelemezler vs. senin bu olayını eşin kaynın kp derin de biliyor mu..
kaynın içinde olduğu için gerçekleri doğru olanı görmeyebilir. ama böyle birşey başkasına başına gelince görür bir düşüncesi olur..

yani annesini kızmamışlarsa demek ki onun bu hareketini destekliyorlar demektir..

bu bilezikler eltinizin düğünde takılanlar mı..
eğer öyleyse ne desem boş. ama düğünden sonra kendilerinin biriktirdikleri bilezikse pess diyorum. senin kolyeni alıp takmasına da dediğim gibi birşey diyemiyorum..dilim tutuldu..

Eltin çalışmıyor sen çalışıyorsun sanırım. bence aranızdaki fark o. yani kv denin onu ezmesi ondan..

ama bu şekilde davranan anneye eşleriniz daha mesafeli olmalı. kararlarınız ve birikimlerinizi sizi ilgilendirmeli onları bu işe katmamalısınız..

eltinin eşinin işi olmadığından onlara bağlı olduğundan bunun altında eziliyor. ya da işine öyle geliyor.böyle daha rahat olduğundan müdahale etmiyor.
aynı şey sizin de başına gelebilir.. bu yüzden bence kararlarınızı kendiniz almaya bakın.. onları hiçbir şekilde karıştırmayın.en başta işlerinize sahip çıkın..

allah kimseye muhtaç etmesin..

okuyunca böyle oldum
kadın manyak mı ne yahu
saracak adam arıyor
Allah eltine sabır versin
yazık kadına ya
insan gelinine oglununa acımazsa torununa acır be vicdansız
yuvaları dagılsa boşansalar ne olacak şimdi

Çok komik geldi KVnin şu bahanesi. İmitasyonda olsa onun olmayan birşeyi önce sahibine sorarak kullanması gerektiğini öğretmemişler mi küçükken?:) Bunların hepsi mi aynı? Tek fabrikadan üretim mi oluyor, seri halinde son teknoloji yalancı kaynana modeli Bizimkine de birşey de, işine gelmesin hemen kendini acındırıp gözlerini doldurur, sonra da sen yanlış anlamışsın yada ben yanlış anlamışım moduna getirir durumu. Kolyeyi imitasyon sanması gibi... Bizimki olsa oda benzer birşey derdi eminim! Yada hatta "aaa sizin aradığınız kolye bu muydu?" tavrı takınırdı öncesinde Allahımmmm sana geliyorum

Yeminle dovesim geldi bi kadini! Allah kurtarsin eltini ve malesef bence o kadin cehennemin dibini boylamayinca eltine rahat yok. Ayrica onlari halledincede sira sana gelicek diye bi his dusdu icime allah korusun.

Benim halalarım da aynısıydı, annemin göz yaşlarıyla büyüdüm ben, her kahvaltı soframızda babamın ailesi ve yaptıkları vardı. Bizimkiler yanımızda melekti, ki şeytan olsalar ne farkeder? Babam müsade etmezdi böyle birşeye, bir kere annemi temizliğe çağırmışlardı dedeme direktif vererek, bende tek gelin annem değil diğerlerini de çağırsınlar madem ki dedim ve babamı aradım annem gitmeyecek diye, gitsin gitsin olmaz! diyerekten kestirip attı konuyu ve annem de '' ben Allah rızası için yapıyorum '' diyerek gitmişti. Onlara olan nefretim geçmiyor, Anneme eziyet etmiş, göz yaşı döktürmüş insanları nasıl seveyim? Tahammül edemiyorum ikisine de, annem yok şimdi kinim daha da büyüdü, onları her gördüğümde boğazına yapışasım geliyor, bize (annemin evine) gelmelerini istemiyorum. Çocuklar hiç birşeyi unutmuyor..

Souvvenir Allah eltinin yardımcısı olsun eş bir taraftan, kayınvalide bir taraftan, kayınvalidene de merhamet, insanlık versin inşallah.

Son düzenleme:
gelinine etme kızından bulursun derler kızından bulmasın ama allah pişman etsin o insanlıktan nasibini almamış kadını

Bu soylediklerinize harfiyen katiliyorum... Cok dogru bir tespit...
Evet Kayinvalidem kotu bir insan, cirkef ve sirret birisi malesef.
Ne zaman ne yapacagi kara kayip, bugun cok "canim cicim" davranirken ertesi gun tam tersi olabiliyor.
Bir nevi dengesiz, fakat dedigin gibi kadin gelmis 60 yasina, bu saatten sonra can cikar huy cikmaz.

Benim sansli oldugum nokta bu aslinda, ben kendi esime bunu telkinledim.
Annesinin zaten nasil oldugunu anlatmama gerek yok kendisi goruyor.
Annenin huyu degismez, kac yasina gelmis kadin, fakat sen bana sahip cikabilirsin ve bir cok sorunun onune gecebilirsin diyerek konustugumda, birseyler benim acimdan duzelmeye basladi.

Eltimin kocasi cok aksi, esimle kardesler ama aralarinda huy olarak daglar kadar fark var.
Dedigin gibi, eltimin once kocasi ile arasindaki problemleri cozmesi ve kendisine sahip cikmasi gerektigini belirtmesi gerek. Yoksa birseylerin duzelmesi cok zor...

Ben asliinda bu konuyu buraya acmamdaki en buyuk sebep, insanlara ibret olsun. Yasananlardan biraz kendilerine pay alabilsinler. Esler ve eslerin arasindaki iletisim cok onemli. Eger zaten eslerden bir tanesi 3. sahislarin haneye mudahalesine izin veriyorsa, evlilik catirdamaya basliyor. Dengeyi kurmak onemli...

Eltim icinde Allah hayirlisini versin. Son gunlerde biraz toparlanmaya basladilar gibi bakalim, insallah hersey iyi olur da evliligi kurtulur...

Benim annemde 11 yil kayinvalide ile oturmus bir insan. Neler cektigini bir ben, bir Allah bilir...
Malesef boyle kotu tiynetli insanlar mevcut, babaannemde onlardan biriydi.
Ben ve annem yaptiklarini Allah`a havale ettik... Fakat kin ile cozulmuyor birseyler.
Ben onu vicdanimla eziyorum....

Her memlekete gittigimde, evine gider ziyaret ederim. Onlar beni arayip sormazlar.
Fakat yarin ahirette (bu topragin bir de alti var) diyemesin "bir torunum vardi da bana hic gelmedi".
O zevki ona asla tattirmayacagim...
Bir gece yarisi 8-9 yasindayken beni sokakta birakmisti, hic unutmam ve ben tek oglunun tek evladiyim...
Yapilmamasi gereken bir cok sey yapti... Fakat Allah bilsin... Ben Allah'a havale ediyorum butun yaptiklarini.

Sonuc noldu peki? Ben her sene gider ziyaret ederim, nisanliyken esimi goturdum tanissin diye.
Elalemden duyup "bir gelmedi" diyemesin diye...
Sonuc, babam 15 senedir annesini gormuyor, ben diyorum "baba bak annendir yarin oburgun vefat eder, icin cizlar, git gor" verdigi tek cevap "ne gidip sinirlerimi altust edicem, yapmasaydi zamaninda"...

Annem sabir tasidir... Neler cekti kadindan, fakat bir kere "sensin" dememistir...
Sabrinin mukafatlarini da almadi degil, fakat zararini da cok gordu, psikolojik hastaliklar yasadi.
Insan uzuluyor ama, malesef o uzuntuler buyuk yaralar acabiliyor...
Allah kimseye yasatmasin, boyle insanlara da firsat vermesin insallah...

Amin insallah Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin zor birsey.
Evet calisiyordum, hamile oldugum icin artik calismiyorum bir suredir.
Fakat aklimin bir kosesinde, bebegim dogduktan ve kendini toparladiktan sonra tekrar ise donerim...
Benim en buyuk silahim buydu sanirim.

Fakat ben kendi ailemden de sansliyim. zamaninda annem ve babam cok cekmisler.
Annem beni her gun arar, her gun sorar, ben haftada bir giderim, annem gelir - gider.
Babam yurtdisinda, fakat hic bos birakmaz. devamli arar sorar.
Ben sorun yasadigim zaman ailem "biz arkandayiz, sen merak etme" der.

Ama eltim icin ayni sey gecerli degil.
Yasadigi sorunlari ailesine anlatmis, annesi tepkisiz kalmis.
Babaminda haberi vardir ama umursamaz dedi bana gecen gun cok uzuldum.
Insanin ailesinin arkasinda oldugunu karsi taraf bilecek, tabii Allah kimseye kotu seyler yasatmasin, ama aile arkanda oldugu surece bu kadar rahat yayla gibi hareket edemezler. Cunku dur diyecek birinin varligi onlara bu gucu vermez.
Bana da cok bulasamamalarinin sebeplerinden bir tanesi budur.
Karakter olarakta cata cat bir insanim, artik evleneli 1 seneyi asti, o yuzden lafimi sakinmiyorum.

Onun torun umrunda degil ki. Biz esimle evlendigimiz donemde, kayinvalidem kayinpederim eltim ve kaynim oturmuslar, kayinvalidemde yemek yiyorlar. Esimin odasi artik bosalacagi icin kayinvalidem torununa diyor ki "bak artik bu odayi sana hazirlayacagim, olur da annen-baban ayrilirsa bana gelirsin, kalirsin... Hani oluyor ya bazen, ayriliyorlar... "
Kaynim cok sinirlenmis, sen ne bicim konusuyorsun cocuga, ne bicim seyler sokuyorsun kafasina, ne ayrilmasi, ben karimi birakmam, sen kendini yirtsanda, karim benim icin bir tane... diyerek agzinin payini vermis... Fakat var sen dusun kadinin zihniyetini... Bu olay oldugunda torunu 4 yasindaydi...

Densizin, tiynetsizin teki iste...

Yeminle dovesim geldi bi kadini! Allah kurtarsin eltini ve malesef bence o kadin cehennemin dibini boylamayinca eltine rahat yok. Ayrica onlari halledincede sira sana gelicek diye bi his dusdu icime allah korusun.

Malesef bende ayni hissiyattayim... O yuzden temkinli davraniyorum.
Su an hamile oldugum icin biraz bana bulasmiyor, esim cok tepki verebilir, ondan cekiniyor.
Hayirlisi ile dogum zamanini da atlatirsam, insallah birsey yapamaz da..
Yasayip gorecegiz artik, Allah yardimcim olsun ne diyebilirim...

Dogru diyorsun, bende farkli anilarla buyumedim malesef.
Fakat kinin kimseye yarari yok inan bana, Allah'a havale et daha iyi.
Zaten gun gelecek goreceksindir onlarin hallerini, ben goruyorum su an mesela.
Babaannem acinacak durumda, fakat Allah acisin... Yaptiklarinin cezasini farkli sekillerde cekiyor.
Kimsenin yaptigini Allah kimsenin yanina birakmiyor... Onlarda bulacaklardir cezalarini...

Cocuklar unutmuyor, ilerde daha derin bir sekilde yasiyorlar bu uzuntuleri ve senin - benim gibi nefret etmeye basliyorlar. Kayinvalidem ne kendi kaynanasindan, ne ailesinden boyle bir zorluk cekmemis, yasamamis... Buna ragmen neden boyle seyler yasatiyor, hangi akla hizmet boyle davraniyor anlamiyorum... Insanlar ahireti unutuyor, gun gectikce de bu daha da yaygin hale geliyor... Allah zalimin zulmunden korusun herkesi... Kimseye de boyle kaynana vermesin insallah...

gelinine etme kızından bulursun derler kızından bulmasın ama allah pişman etsin o insanlıktan nasibini almamış kadını

Kizi yok ki, 2 tane oglu var hepi topu...
Onlari da idare etmesini beceremeyen, hos idare edilcek durumlarda yok ya, beceriksizin teki...
Buyukler biraz buyuklugunu bilecek, ama Allah herkese o akli nasib etmiyor iste.
Ben artik diyorum, benim kayinvalidemin kalbi kararmis, goremiyor birseyleri.
Allah islah etsin ve bildigi gibi yapsin, ne denir ki...

Bi gelişme var mı Souvvenir
Eltin ne durumda şimdi

dun geldi bana oturmaya, kaynimin teyzesi gelmis bir onceki gun...
O da kendi kayinvalidesinden cok cekmis bir kadin ve ablasinin nasil insan oldugunu biliyor...

Kaynima demis "sen annene dur demeyi bilmiyor musun? Karinin kiymetini bu kadar mi unuttun? Sen sahip cikmazsan kimse sahip cikmaz bu kiza ve ayrilir gidersiniz. Annenin de umrunda olmaz, kimseye de bisey olmaz, olan evladiniza olur. Yazik gunah yapma boyle. Ablam malesef her isini her sorunu cirkeflikle halleden birisi. Firsat vermeyin yapmasina... Ablamla da konusacagim bu konuyu, ne bu boyle ya... Yapilacak sey mi bunlar... "

Kaynim da "demedigimi nerden biliyorsunuz? ben annemle konussam nolur, annem yuzsuzun teki, bugun yapmaz yarin yine yapacagindan geri kalmaz" demis.

Eltimde kiziyor, konussa bu kadar rahat mi at kosturur benim evimde. Nasil konustuysa artik, hic bir ise yaramamis, diyor.
Benim fikrimde ayni yonde...

Fakat eltim bosanma konusunu rafa kaldirmis. Daha bana yapicak ben biliyorum onun huyunu kadin bana takti diyor. Ama hele bir kere daha yapsin, bak gelin sopasi yiyor mu yemiyor mu herkes gorecek o zaman diyor.. Ben bu lafina pek inanmiyorum cunku o yapida bir insan degil... Kayinvalidem malesef cirkef bir kadin ve eltim de uysal bir insan... Bu yuzden gucu yettigine yapiyor ya zaten...

Cocugun okulundan psikiatrist cagirmis, cocugunuzun durumu pek iyi degil, zaten anneyi kaybetme korkusu olan bir cocuk, ne yasadiysaniz veya ne sorunlariniz varsa okula gelin konusmamiz gerek demisler. Al buyur, kayinvalidem kina yaksin simdi... Tek uzuldugum sey o yavrucak...

Bir de dunya tatlisi... Yarabbim, insan goz gore gore nasil yapar boyle...

Kıyamam yeğenine çok üzüldüm.

Teyze çok iyi konuşmuş
Bence de kaynın yüzeysel bişey demiş geçmiş, tepkisini tam koyamıyo
Şiddete karşı biriyim ama eltin bu kaynanayı dövse oh ellerine sağlık derim, böylesi başka dilden anlamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…