Kıyamam yeğenine çok üzüldüm.
Teyze çok iyi konuşmuş
Bence de kaynın yüzeysel bişey demiş geçmiş, tepkisini tam koyamıyo
Şiddete karşı biriyim ama eltin bu kaynanayı dövse oh ellerine sağlık derim, böylesi başka dilden anlamaz.
Anlayacagi da yok zaten... Bende siddete karsiyim ama gercekten dovulesi bir kadin...
Bakalim, insallah teyze sahip cikarda bir seyler duzelir.
Ama is koca da bitiyor malesef, onun tepkisini koyup bir "dur" demesi lazim.
Halbu ki kaynim da cok sinirli bir insan, iki laf edemezsin ne zaman tersleyecegi belli olmaz.
Fakat ben hayret ediyorum bu kadin hem 2 oglunu hem de kocasini nasil bu kadar sindirmis.
Aklim almiyor...
En başta eşini sindirdiyse, çocuklar da öyle büyümüştür
Onlara bu normal geliyodur yani
Ama bi yaştan sonra eğriyi doğruyu anlamak, haksızlığa dur demek zor olmasa gerek
İnşallah teyze sayesin de geç te olsa gözü açılır kaynının
Çocuğa çok üzüldüm, annesini kaybetme korkusu var denmiş
Dogru diyorsun, bende farkli anilarla buyumedim malesef.
Fakat kinin kimseye yarari yok inan bana, Allah'a havale et daha iyi.
Zaten gun gelecek goreceksindir onlarin hallerini, ben goruyorum su an mesela.
Babaannem acinacak durumda, fakat Allah acisin... Yaptiklarinin cezasini farkli sekillerde cekiyor.
Kimsenin yaptigini Allah kimsenin yanina birakmiyor... Onlarda bulacaklardir cezalarini...
Cocuklar unutmuyor, ilerde daha derin bir sekilde yasiyorlar bu uzuntuleri ve senin - benim gibi nefret etmeye basliyorlar. Kayinvalidem ne kendi kaynanasindan, ne ailesinden boyle bir zorluk cekmemis, yasamamis... Buna ragmen neden boyle seyler yasatiyor, hangi akla hizmet boyle davraniyor anlamiyorum... Insanlar ahireti unutuyor, gun gectikce de bu daha da yaygin hale geliyor... Allah zalimin zulmunden korusun herkesi... Kimseye de boyle kaynana vermesin insallah...
Ettim etmesine de, yine de sevemiyorum görünce yakın davranamıyorum maalesef, sinir oluyorum rahat tavırlarına, oturmaya geleceğiz diyorlar günlerden pazar, akşam 8' de geliyorlar, saat 9-10-11-12 halam sonra diyor ay bu saatte de gidemeyiz ki, oğlunun arabası var almaya gelmezmiş, 1-2 saat otururuz dedik ama bak saat kaç oldu diye gülüşmeler, sonra çantasından pijama çıkarıyor ben pijama getirmiştim yanımda diye, biz sabah işe gideceğiz kardeşim okula kimse yok evde onlardan başka, kalkmışlar kahvaltı yapmışlar oturmuşlar halam, babamın halası ve halasının kızı sonra gitmişler. Aynı şeyleri bizim sevgilimle ailelerimizi tanıştırma gecemizde de yaptılar, akşam geldiler misafir gibi, herkes ikramları hazırlar, bir oraya bir buraya koştururken biz, bi halam aaa benim tabağımda ondan yok, koşuyor mutfağa ben ondan almamışım diye, olacak iş değil yani.
Benim annem biz küçükken çok hastalanmış, babaannem çok uğraşmış annemle, annem bana bunları kim yapıyorsa (büyü, muska) felç olsun inşallah diye çıkmış ağzından birden, babaannem 2 sene sonra felç olup 19-20 sene o şekilde yaşamıştı. Kızları çok sert davranırdı, annem de herşeye rağmen kızı gibi, annemi her gördüğünde ah kızım diye ağlardı, kızları bişey dediğinde yine annemin gözlerinin içine bakardı, kafa sallardı ah ah der gibi..
Zor şeyler, Allah kimseye yaşatmasın. Şimdi büyüdüm, evlenecek yaşa geldim çok daha iyi anlıyorum annemi..
Cehalet insane herseyi yaptirir, insanin cahilinden korkacaksin...
Bu yasananlarda bunun en buyuk ornegi malesef.
Tabii insan yakin davranamiyor o ayri, bende yakin davranamiyorum.
Merhaba merhaba o kadardir benim baba tarafimla iletisimim.
Hepsinden nefret ediyorum...
Sen de ona gore mesafeni kurarsin... Her zaman iyilik iyi sonuclar dogurmuyor malesef.
Iyilikten maraz dogar diye de bir laf vardir, cok dogru bir soz bence.
Sadece gereken ilgiyi gosterirsin yeter bence... O bile cok bazen...
Annenin yasadiklarini Allah sana yasatmasin insallah...
Onun torun umrunda degil ki. Biz esimle evlendigimiz donemde, kayinvalidem kayinpederim eltim ve kaynim oturmuslar, kayinvalidemde yemek yiyorlar. Esimin odasi artik bosalacagi icin kayinvalidem torununa diyor ki "bak artik bu odayi sana hazirlayacagim, olur da annen-baban ayrilirsa bana gelirsin, kalirsin... Hani oluyor ya bazen, ayriliyorlar... "
Kaynim cok sinirlenmis, sen ne bicim konusuyorsun cocuga, ne bicim seyler sokuyorsun kafasina, ne ayrilmasi, ben karimi birakmam, sen kendini yirtsanda, karim benim icin bir tane... diyerek agzinin payini vermis... Fakat var sen dusun kadinin zihniyetini... Bu olay oldugunda torunu 4 yasindaydi...
Densizin, tiynetsizin teki iste...
Benim de yasadigim bir altin mevzusu var kayinvalidem ile. Patronum evlendigimizde dugun hediyesi bana bir kolye hediye etmisti. Altinlari dugun gunu kayinvalidem almisti, biz balayina gidecegimiz icin evde durmasin dedi esim, bende Kabul etmistim. Sonra kayinvalidemden altinlari aldik, hepsini. Fakat Patronumun taktigi kolye yoktu iclerinde. Kayinvalideme 3 ay boyunca sordum "buldun mu" diye... Yok ben sana verdim onu dedi...
8 ay sonra bana bir aksam yemege gelmislerdi, babamda amerikadan izne gelmisti o donem... kolye kayinvalidemin boynundaydi...Onu da geri aldim tabii... Fakat siz dusunun nasil zihniyette bir kadin oldugunu...
Olan oldu zaten, bugun eltime ugradim.
Esyalarini toplamis annesine gidiyor yarin.
Evin huzursuzlugundan, kayinvalidemin bu tavirlarindan, telefonlarla tacizlerinden yorulmus.
Cocugunu alip gidecek... Birseyler duzelmeden de donmeyecegim dedi...
Allah hakkinda hayirlisini versin, fakat umutsuz ve bosanirsakta bosaniriz diyor...
Olan oldu zaten, bugun eltime ugradim.
Esyalarini toplamis annesine gidiyor yarin.
Evin huzursuzlugundan, kayinvalidemin bu tavirlarindan, telefonlarla tacizlerinden yorulmus.
Cocugunu alip gidecek... Birseyler duzelmeden de donmeyecegim dedi...
Allah hakkinda hayirlisini versin, fakat umutsuz ve bosanirsakta bosaniriz diyor...
Hayırlısı
Bazen böyle ayrılıklar, karşı tarafın paraşütlü jetonunun düşmesine sebep olur.
O jeton düşmeyecekse de düşmesin hep yerinde kalsın.
Anasının evine gitsin bakalım birbirlerini kaç gün çekecekler.
Giderken kv ye bir paket kına göndermek lazım.
Yuvayı dağıttı, yaksın kınasını.
merhaba canım tüm sayfaları okudum ve kayınvalidene şok oldum.bunları gördükçe korkmuyor musun?anladığım kadarıyla senin eşinde anneci ama senide seviyor.ee peki annesine laf söylenince kızmıyor mu?nasıl mesafeli duruyorsun?size gelip gitmiyo mu?
Eltim icin bu noktada dileyebilecegim tek sey, Rabbim kendisi ve evladi icin ona en hayirlisini nasib etmesi.
Kararini vermis, artik annesinde. Esi bir is duzeni kurmadan ve evini kayinvalidemin yakinindan tasimadan donmeye niyeti yok. Insallah bu fikrinden caymaz, esi onu kandiripta ayni seyleri yasamasina sebep olmaz insallah....
Bence de bu vermis oldugu karar en dogru karar. Eger esi de bu konuda aklini basina toplamayacaksa, belki de ayrilik onlar icin en hayirlisi olacaktir. Allah bahtlarini acik eylesin, dualari insallah Kabul olur ve yuvasini kurtarir...
[/I][/B]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?