Eltimin Yuvasini dagitti....

Malesef... Hala yuzu kizarmadan bana "ay ben onu imitasyon kolyelerimden biri sanmistim, nasil karismis ki benim taki kutuma" demisti.... Boylesini alkisliyorum sadece... Ne diyebilirsin ki....

Şok oldum
Hırsız mı desem arsız mı bilemedim
Bi de takıyo, gör de gıcık ol diye mi
Evlerden ırak böylesi

Merhaba-merhaba ile sınırlı kalsın bu kadınla muhabbetin

Bir kadını rezil de eden,vezir de eden kocasıdır.O yüzden kayınvaliden değil,kaynın suçlu asıl.

Canım senin eşinle arası iyiyse kaynının , bir akşam davet edin, ya da siz gidin. Eltin kaynınla kalıyor dimi daha. Güzelce akıl verin, konuşun evladın var, ayrılmak kolay değil iş ara bul, maddi anlamda aileme bağlı kalma falan diye, yuvayı kurtarmış olursunuz inşallah. Eşin ailesiyle de konuşsun altınları verin karışmayın siz diye, k.Validelerin kardeşleri konuşsun. Aklıma bunlar geliyor yapılabilecek.

Yok canim malesef, esim ile abisi arasi pek iyi degil. Bir birlerini kardes olarak seviyorlar, fakat asla birbirleri ile dertlerini paylasmazlar. Aradiklari bile yok, 1 seneyi askindir evliyim esimin abisi evimize toplasan 3 kere gelmistir... Kayinvalidem onlarin arasini da acmis, iki kardes arasinda asilmaz ucurumlar var.

Onceden esim daha da uzakti abisine karsi... Ben telkin veriyorum durmadan "bak cocugumuz olacak, yegenin ile kardes gibi buyumeleri lazim, boyle olmaz abindir gidelim, sayalim... Onlar buyuk" diye diye elinden tutup her daim ben goturuyorum esimi... Eltim de esine cok fazla soz gecirebilen birisi degil malesef, fakat esim de eltime karsi biraz soguktur... Tanimiyor desem yeridir... Annesi ne anlattiysa esime onu biliyor...

Kayinvalimde malesef dedikoducu kadinlar gibi her olan olumsuz olayi esimle paylasir, ama kendi yaptiklarini degil. Eltimden gordugu kendisine gore yanlis bir durum varsa, esime anlatip esimi doldurur. Ben hep diyorum esime, yapma boyle, onlar ne yasarsa yasasin sen kendi iliskilerine bak diye... Fakat malesef esim de bir anne etkisi mevcut, annesi cok etkiliyor...

kadın normal değilse niye söylediklerini yaptıklarını ciddiye alıp kendini harap ediyor eltin?
normal değil işte. deli bana laf atınca, cevap versem mantıklı mı?
bir de eltinin eşi o cümleyi o yerde söylemeyebilirdi; ama kimse %100 suçlu değildir. iki tarafın da payı vardır.
yine de suçlunun aranması saçma geldi. eşi çözüm arasın, suçlu değil.

Şok oldum
Hırsız mı desem arsız mı bilemedim
Bi de takıyo, gör de gıcık ol diye mi
Evlerden ırak böylesi

Merhaba-merhaba ile sınırlı kalsın bu kadınla muhabbetin

Hatirlarsan ben de problemler yasamistim, esim herseyini bir donem annesine anlatirdi. Nereye gittik, ne yaptik, ne ettik... Rapor veriyordu resmen... Tam olarak bu gecmedi hala, fakat en azindan minimuma indi... Iyi ki tepki gostermisim, iyi ki birseylerin ters gittigini esime anlatmaya ugrasmisim, belki bu eltimin yasadiklarini bende yasayabilirdim... SINIRDAN donmusum desem yeridir...

Zaten o gun bugundur kayinvalideme yuz vermiyorum, uzak ve mesafeliyim... Laf soktugu zaman artik cekinmeden cevap veriyorum, esimin yaninda dahi... O yuzden o da sokulamiyor bana...

Evet hatırlıyorum
Öyle görmüş annesinden, öyle devam edecekti sen dur demesen
Azalmasına sevindim

En iyisini yapıyorsun
Herkes efendilikten anlamıyor
Bazen anladıkları dilden cevap vermek gerek :13:

Çok çok üzüldüm eltinize.
Allah yar ve yardımcısı olsun.
Koca kadın utanmadan nasıl böyle davranabiliyor!??

Sizin kayınvalideniz yüzsüzlük konusunda kendini aşmış bence. Hayretler içinde okudum son paragrafı. Anladığım kadarınca eltiniz biraz sessiz kayınvalidenizde bundan faydalanıyor. Allah akıl fikir versin kayınvalidenize diyeceğim ama bu yaşa kadar olmamış bu yaştan sonra da zor gibi geliyor.

Soylediklerinde hakli olabilirsin, insan basina gelince anlayabiliyor bazi seyleri...
Tek dilegim Allah kimseye yasatmasin boylesini...
Delidir dersin gecersin, fakat konu esinin annesi olunca "deli deyip gecemiyorsun"...
Illa bir yerde yuzyuze gelmek zorundasin, isin kotu tarafi illa ki o deli kapini calacak, torunum var diyecek ve yine evine girecek... Sen kovsan, o bacadan girecek...

Normalde tartisma ve kavgalarda hic bir zaman tek taraf suclu olmaz. Fakat bu normal bir tartisma degil... Normal insanlar karsisindaki ile problem yasiyorsa eger, oturur konusur problemi cozmeye calisir. Ama bu normal bir insan olmadigi icin birak problem cozmeyi, problem yaratmaktan baska ise yaramiyor... Zaten sorunlu olan bir haneyi, dagitma noktasina getirip, bosanma yoluna sokuyor... Akli basinda bir ebeveyn, gelini sevmek zorunda degil, katlanmak zorunda da degil, fakat evladinin ve torununun uzuntu yasamasina sebebiyet vermez!

Eltim dunyanin en kotusu bile olabilir, neler duyuyoruz etrafimizda, forumda... Ne insanlar var...
Ama o torununun annesi! En azindan buna saygi duyulmasi gerekir...

Çok çok üzüldüm eltinize.
Allah yar ve yardımcısı olsun.
Koca kadın utanmadan nasıl böyle davranabiliyor!??

Herkeste utanma duygusu olmuyo maalesef true
Bkz : Aşağıdaki örnek

Bunu yapmaya utanmayan, başka bişeyden utanır mı ?

Merhabalar,

Konuyu açan kişinin sen olduğunu görünce özellikle okumak istedim.

Ne kadar tarafsız ve adil yazmışsın tebrik ederim canım.
Elti sıfatındaki kişiler genelde birbirini sevmez. Onun sorunlarına üzülüp, içine sığdıramayıp buraya aktarmışsın.

İnsanı canından bezdirir hayattan soğutur bu tür şeyler.
Eşinden sıkıntısı varmış, maddi sorunlar cabası bir de kaynanan bonusu.
Eltinde iyi bir insan ki bu aile için gerekli uyarılardan bulunmuş sana.
Ben resmen çakalların içine düştümde o yüzden dikkatimi çekti.
Görgüsüz ve cahillerle uğraşmak kolay değil , kendimden biliyorum bizzat.

Umarım sen bunların hiç birini yaşamazsın souvvenrcim.

aman Allahım.
çok pis beddua edesim geldi
bacım Allah seni de eltini de bu şeytanın şerrinden korusun

Umarim canim, benim de tek dilegim bu...
Allah nasib ederse, benim de bir evladim dunyaya gelicek...
Hayat beraberinde ne getirecek kestiremiyorum tabii ki, fakat bende bir erkek annesi olacagim.
Rabbim sasirtmasin, bu yasadiklarimiza bir bakiyorum, insan nasil evladinin yuvasina bunlari yapabilir.
Bir turlu aklim almiyor... Allah bana yasatmasin, boyle davranmayi da nasib etmesin...

Tek uzuldugum, eltim gercekten iyi bir insan ve hak etmiyor bunlari yasamayi.
Onca emegine karsi, bunlari yasamamali, ama elim kolum bagli.
Ancak icimi bosaltmak icin burada paylasabiliyorum, sadece bu yapabildigim.
Elimden geldigince destek olmaya calisiyorum ama Allah yardimcisi olsun.
Ne kadar ne yapabilirim ki, ayni kayinvalideyi paylasiyoruz, bana sicramamasi icin dua ediyorum sadece...

Rabbim sana da yardim etsin, cahille ugrasmak gercekten cok zor...

aman Allahım.
çok pis beddua edesim geldi
bacım Allah seni de eltini de bu şeytanın şerrinden korusun

Amin insallah...
Bosver beddua etme, Allah`indan bulsun...
Ama ben inaniyorum, boyle insanlarin sonu hic iyi olmuyor.
Rabbim ne elimize dusursun, ne bizleri onun eline dusursun.
Allah`a havale ediyorum sadece, Allah bildigi gibi yapsin, ne diyelim...

Pes yaa, hani şu Samanyolu TV'de ki ibretlik diziler var onlarda baş karakter sanki bu sizin kaynana. Çok üzüldüm eltine, inşallah ayrılıyorum diye işi ciddiye bindirdiğinde eşi kıymetini anlarda, geç olmadan işini de evini de ayırır KV'de den...

Dogru diyorsun, tam Samanyolu TV`dekiler gibi malesef...
Evleri ayri Allah`tan ama is bir olunca, esi malesef ki pasif kaliyor.
Bu kadar pasifligini ben ona bagliyorum, insallah Allah esine de akil fikir verir.

bayağı sabırlı bir insansın galiba. Allah dağına göre kar veriyor.
peki kolyeyi görünce tepkin ne oldu? nasıl istedin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…