Popüler Konu Emziren annelerin zayıflama grubu

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sgm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de menü yazayim emzirmedigimi tekrar belirteyim
Sabah
Bir haslanmis yumurta beyazi 5 zeytin
1 saat sonra
Misir gevregi süt 10 cig badem

Ara
1 şeftali 1 salatalik

Atistirma: bikac dilim firin patates

Aksam
1 kase corba
Kofteli sebze yemegi
5 6 tane lahana sarmasi
Avuc ici kadar bi parca da ekmek

Son 18.30da yedim.Sipami uyutabilirsem yesil cay ya da 2si 1 arada icmeyi planliyorum.
Su 2 litreyi gecti de 3 olmaz heralde yatana kadar.

Bugunki menum

Kahvalti

1.5 tb ekmegi
Peynir
Salatalik
1 yumurta

Ara 15 badem ve ufak meyveli yogurt

Ogle

2 kofte
5 kasik pirinc pilavi
1 kase yogurt

Ara 6 badem ve 4 catal pasta

Aksam
Tavuklu turlu ve bulgur pilavi
nice mutlu senelere pirinç pilav yememeye çalış canım en aza indir

İyi akşamlar
Sabah kahvaltı
11 siyah zeytin kendinyaptığım süzme peynirden iki kaşık salatalık maydanoz 2 dilim ekmek çay birde

Ara 4 kayısı

Akşam
Bir kase yoğurt ve 3 dilim Mısır ekmeği doğradım içine yedim
25 dakika jilşian yaptım 2 tl su içtim yatana kadar 2,5 yaparım

KIZLar iyi akşamlar menümü vereyim bugün yine pilavlı gündü yarından itibaren haftada 2 gün yiycrm sadece
Sabah 1,5 dilim tb ekmeği 2 dilim süzme peynir 1 yumurta domates salatalık
Ara 2 si birarada kahve 2 kare bitter
Öğle 2 kaşık pilav 3 kaşık tavuk yemeği 1 kepçe mercimek çorba
Ara 1 çay bardağı süt 1 küçük erik
Akşam z.yağlı kabakmyeöeği 2 kaşık pilav salata şimdi kefirimi içip spora

Kizlaaar..
Oncelikle sagolun,dis isimi merak etmissiniz.. pentagram42
zezeozge TanGO
Disim bekledigimden daha kolay gecti.neyse ki. Bebegim cok fazla mizmizlanmadi. Yani bekledigim kadar cildirmadi. Aslinda dis hekimim dedi, 6.ile birlikte 5.yi de yapiyim bak.onun da dolgusu eskimis vs vs. Ama.istemem dedim. Isim cabuk.bitsin diye..
Anesteziden 2saat sonra gogsumu sagdim,sonra artik aglayp zirlayan ve mamalara hayir diyen.uyumak.icin memeye muhtac haldeki bebegime verdim memeyi.. sol memeyi sagmistim bitek. Gece boyunca da onla idare ettik. Sabaha karsi 5te,nolur nolmaz dedim sagi da gene de sagdim. Onu da oyle verdim.
Bi sorun yasamadik cok sukur..

Ama kizlar soyle bi durum var. Ben cok fenayim ya. Depresyona mi.girdim.noldum. yedikce yiyorum. Kendimi.kotu hissediyorum.. bebegim pek bi zayif. 9aylik 7200 mu ne.. ona kilo aldrym derken yemek.yedrmeye alistrcam derken, sinirden stresten.ben.yer oldum., ona muhallebi yapiyorum ben yiyorum. Biskuvili pasta yapmstm yemedi ben.yedim ..
Ya neyse de stres oldum bu ara. Bebegim pek sevmyo yemek yemeyi. Acaba demiri eksk ondan mi.ki dedim..
Demir damlasi.kullanmyodum. aradtrdkm ferromixin aldim falan. Ona basladik. Dis icin ayri bi gergindim..
Esim bu aralar hasta gibi bebek.tamamiyle.bana.kaldi.
Resmen.yemek yemekte buluyorm kacisi..
Napcam.ben ya..
Motive edin beni
Ha bi de huysuz bi bebek, cok yorucu..

Canim bugun gittim bende oglum cok istahsiz diye doktora da ayni zamanda demir eksikligide vardi doktor demir eksikliği istahsizlik yapar dedi bizimki de 10 aylik 15 gundur zorla yemek yediriyorum valla anliyorum seni canim cildirmak uzereyim yemiyor zayiflayacak kansiz kalacak diye annelik iste

Çok geçmiş olsun iyi atlatmışsın sende diş problemi yaşayınca evde genel olarak bir hastalık olmuş sanki gündüz dışarı çık bebeğinle onada sanada iyi gelir. Bizimkide bugün huysuzdu sanki sonbahar onlaradır mı etkiliyor ne . Bebeklere yemek yedirmek çok zor bizde başladık ufaktan arkadaş boğazında kalacak diye ödüm kopuyor. Bazen ağzını kilitliyor ne haller yaa ... sen güçlü birisin sadece bebek yemiyorsa sen yeme dikkat et buna farkında olmadan kaçırırsın

Evet aynen..Aman o sagliksiz,aman bu yasak vs diye diye cocuk zafzayif kaldi. Baktim alerjisi yoksa yedirmeye calsyorum. Normal.muhallebi yapiyorum mesela unla sutle. Suyla pekmezle ugrasmyorum artik.. yesin alissin. Bzmki de 1haftaya 10 aylik oluyo zaten.. bisey olmaz insallah.
Ama istahi yok.yemiyor..
Arastirdim nutrigen ferromixin varmis.ondan aldim. Toz halinde,yiyecegi 2kasik.seye katip veriyorum bikac gundur..
Bi de parabensiz d vitamini.aldim. wellcare vardi.Ocean vardi eczanede. Ocean aldim..insallah.ise.yararlar..

Benim de enn korktugum sey bogulmasi bogazinda kalmasi. Hemen dil yuvarlanip ogurme sekline geciliyo ya odum patliyo o anlarda.. sen daha puremsi degil de sivimsi seyler ver. 5aylik ya.. acele etme,zamani gelnce yiyebilir ama sen.zorlama..
Mesela ben 7.ay bile sadece salatalik suyu,elma suyu veriyodum. Pure gbi degil. Tortulu degil.. sivi..
Ama su an.muhallebi yiyebiliyor. 9 aylik.. yani zamani gelince tolere edeblyorlar bence.
Taneliye kuru seylere daha alisamadi mesela. Puturlu corbalarda ogurme hareketi yapiyo hala. Mesela pirinc geldi yutamadi yada kiyma. Kotulesiyo. Ama bliyorum ki onu da aşicak...
Zorlama sen de. Gecen ben ekmek.ici yiyeblr mi dedim. Cocuk.kustu da kendine geldi bogulcakti. . Annem.kizdi falan. Su cahilligini birak cocugun.disi yok ne ekmek.yedrmeye calstn.dye kizdi.. :/ ben de artik zorlamamaya karar verdim..

Canım sağlık ocağında parmağından kan alıp demirine baktılar bizimkinin hissetmedi bile sen de bir baktır istersen. Bi de anne stres yapıp zorladıkça hiç yemiyorlar ben çok zorlamıyorum biz yerken o da istiyor genelde biraz bizim yemeklerden biraz kendi yemeğinden öyle yiyor eline de ekmek falan veriyorum kendi yemeyi seviyor ekmeğini yerken ben de ağzına yemek veriyorum

Ben ilk defa gecen ekmek.ici verdim eline yiyemedi kustu da kurtuldu. Bogulcakti. Odum patladi.. disi cikinca denycem artik oyle seyleri
Seninkinin disi vardi dimi..bizim daha hic yok.

Canım her çocuk farklıdır sen daha iyi bilirsin tabi ama ben ek gıdaya 6ay dolunca başladım ve hep Pütürlü verdim başta biraz zorlandı ama alıştı şimdi herşeyi yiyor dişi çıkmasa da damaklarıyla ezerek yiyorlar bizimki dişi çıkmadan önce ekmek yiyordu armutu salatalığı bütün veriyordum kemire kemire yiyordu yumuşak şeftali muz elimle hafif ezip büyük parça veriyordum şimdi koca parçalar veriyorum ağzına bazen eline bütün meyve veriyorum ağzını dolduruyor korkuyorum açıp alıyorum ağzından ama bakıyorum parcalamış dişi çıktı daha rahat yiyor

Ben ilk defa gecen ekmek.ici verdim eline yiyemedi kustu da kurtuldu. Bogulcakti. Odum patladi.. disi cikinca denycem artik oyle seyleri
Seninkinin disi vardi dimi..bizim daha hic yok.
Korkma canım o kadar kolay boğulmaz allah korusun tabi de onlar bizden daha kolay çıkartıyorlar bizimki de bazen öğürme hareketi yapıp çıkartıyor o an korkmuyorum dersem yalan olur ama yine veriyorum

Oğlum 2 gecedir uykusuz haliyle ben de..Bu akşam misafirim var.Sabahin köründe banka islerim vardi evden ciktim oradan geldik kapidan girmeden ciktik oglumu doktora getirdik 1 saattir cisini yapsin da tahlil verelim diye bekliyorum.Esimin dersi cardi bu is gecikince gitti hastanede yalniz kaldim.Taksiyle doncem bebek arabasi zor kapaniyo cantalar ayri eve cikan merdiven ayri..Ve şu saat oldu su bile icemedim..

Merhaba hanimlar benim bebegim5 aylik olcak, son bir haftadir emdikten hemen sonra fiskirarak kusuyo. Bugun dr a gittim cok sk besliyosun dedi normalde 3-3.5 saate bir emziyorum, en az 4 saat bir dedi. Siz nasil yapiyosunuz ?

Merhaba hanimlar benim bebegim5 aylik olcak, son bir haftadir emdikten hemen sonra fiskirarak kusuyo. Bugun dr a gittim cok sk besliyosun dedi normalde 3-3.5 saate bir emziyorum, en az 4 saat bir dedi. Siz nasil yapiyosunuz ?
Doktor daha iyi bilir ama benimki doğduğundan beri sürekli emiyor yarım saatte bir falan. hiç öyle fiskirtarak kusmadi reflu falan olmasan

Çok geçmiş olsun canım allah kolaylık versin

Doktor daha iyi bilir ama benimki doğduğundan beri sürekli emiyor yarım saatte bir falan. hiç öyle fiskirtarak kusmadi reflu falan olmasan

Bilmiyorum ama acikcasi burdaki dr la pek guvenliyorum yurt disindayim. 4 saate bir beslenmeyi denicem bakalim devam edicek mi

Birimde diliyor haftaya 6 ayı doldurmuş olacak o yüzden yavaş yavaş başladık ben eline salatalık veriyorum kabak havuç tost makinesinde hafif pişirip veriyorum öyle ağzına geveliyor yeme sayılmaz yani anne işte diyorum ne zaman söyle kendinyemeği öğrenip konuşacak ama su an çok tatlılar yaa :))
Ağ zor zor valla ben dışarı çıkıyorum ama. Gelince sırtım dereye dönmüş oluyor anlıyorum seni ama keşke birşeyler atıştırsaydın beklerken tost yeseydin bari sütün etkilemesin geçmiş olsun bu arada

Canım bende ilk zamanlar bilmiyordum acemilik diyelim bebek ağlayınca hemen aç bu çocuk süt ver diyordu çevremdeki şer bende dayıyordum bebeğe sonra hopp hepsi dışarda bir gıdım kalmıyordu. Sen emzirdiktem sonra hemen uyutma dik şekilde Tutun on Nobel dk en az tutu. midesine baskı yapmayın oymaamayon çok yavaş yavaş büyüdükçe kendi alışacak bizde yaşadık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…