Söylediklerim kumsal arkadaşımızı motive etmek içindi canım. Kendimden bahsetmedim.Yedigimiz sekerle sagliksiz karbondhidratla sutun alakasi yok zaten sizde biliyorsunuz. Baslayin bence. Zaman gectikce daha zor. Yedigin beyaz pilavin ne sana ne bebege bi faydasi yok. Ben yememekten ziyade alternatifleri tuketme taraftariyim.
Beyaz pilav yerine bulgur pilavi ye.
Ekmek yerine tambugdayi az ye.
Tatli yerine hurma ye.
Canim sabah pancake istedi, yulaf unuyla yaptim, ustune nutella surmem lazimdi, evde yerfistigi ezmesi yapmistim onu surdum. Aynisi oluyor diyenlere katilmiyorum ama daha sagliklisi oluyor ve nefsini koreltiyor
Ay evet yanlis reply yapmisim canimSöylediklerim kumsal arkadaşımızı motive etmek içindi canım. Kendimden bahsetmedim.
Benim oğlan bir aylık :) diyet diye kendimizi şartlamamak Lazım. Asitli içecek,Fast food,kızartmalar,şekerli şerbetli tatlılar,hamur işleri Zaten bebeğe de faydasız demi amaSelamlar . 72 ile hamile kaldim 90 la dogum yaptim suan 80 im arkadaslar ben nasil zayifliycam bebegim tam 4 aylik kisamiyorum yememi istahim var deli gibi of yaaa. Daha erken demi benim icin diyet ?
Ooofff bide bogazida severim .ayy...haklisin tabi bizzede faydasi yok.kolusu mest ediyor bu yiye ceklerinde azim sart yaaBenim oğlan bir aylık :) diyet diye kendimizi şartlamamak Lazım. Asitli içecek,Fast food,kızartmalar,şekerli şerbetli tatlılar,hamur işleri Zaten bebeğe de faydasız demi ama
Hamur işi Kızartma tatlı vs. Kesinlikle yasak sabahları tam buğday ekmeği ile peynir yumurta zeytin süt kahvaltı ara öğünlerde ceviz badem ve hurma öğlen ya çorba ya sebze yemeği yada buğday ekmeği ile tost yanında 1 bardak kefir ile birlikte akşamüstü ara öğünde tarçınlı süt ve meyve akşam yemekte et köfte veya tavuk veya balık veya sebze yemeği veya tahıl yemekleri ( kuru fasulye nohut mercimek yemekleri falan ) ekmek varsa pilav yememem gerektiğini söyledi yatmadan 2 saat önce muhakkak meyve ve 1 bardak sütüm var yemeklerin yanında yoğurt veya ayran tüketilmesi gerektiğini söyledi. Gün aşırı evde egzersiz yapmamı söyledi leslie 1 mil gibi.. 3 gündür uyguluyorum evdeki tarımda 500 grm vermiştim :)inş istediğin noktaya ulaşmaşırsın canım.neler söyledi diyestisyenin bizimle de paylaşır mısın
anladığım kadarıyla bütün diyetisyenler aynı kafa. hep aynı diyeti dayamışlar.senin boyun şu kilonla oranın şu ona göre bişey veren yok. 95 kilo bir insanla 65 kilo bir insana verilen diyet aynı olmamalı sanki ama onlar işin eğitimini almış daha iyi bilirler sanırım.Ama diyetisyene gitme isteğim yok oldu.Bende takıldığım yerde yardımı olur diye düşünüyordum.Hamur işi Kızartma tatlı vs. Kesinlikle yasak sabahları tam buğday ekmeği ile peynir yumurta zeytin süt kahvaltı ara öğünlerde ceviz badem ve hurma öğlen ya çorba ya sebze yemeği yada buğday ekmeği ile tost yanında 1 bardak kefir ile birlikte akşamüstü ara öğünde tarçınlı süt ve meyve akşam yemekte et köfte veya tavuk veya balık veya sebze yemeği veya tahıl yemekleri ( kuru fasulye nohut mercimek yemekleri falan ) ekmek varsa pilav yememem gerektiğini söyledi yatmadan 2 saat önce muhakkak meyve ve 1 bardak sütüm var yemeklerin yanında yoğurt veya ayran tüketilmesi gerektiğini söyledi. Gün aşırı evde egzersiz yapmamı söyledi leslie 1 mil gibi.. 3 gündür uyguluyorum evdeki tarımda 500 grm vermiştim :)
Farklı olarak ne verebilirlerki? Sebze yemekleri buğday ekmeği az ve sık yemek dışında ne olabilir benim insülin direncim oldugu için Patates ve pirinç te yok meselaanladığım kadarıyla bütün diyetisyenler aynı kafa. hep aynı diyeti dayamışlar.senin boyun şu kilonla oranın şu ona göre bişey veren yok. 95 kilo bir insanla 65 kilo bir insana verilen diyet aynı olmamalı sanki ama onlar işin eğitimini almış daha iyi bilirler sanırım.Ama diyetisyene gitme isteğim yok oldu.Bende takıldığım yerde yardımı olur diye düşünüyordum.
Ben 61 kilo, arkadaşım 108 kiloyken gittik beraber 6 oğunluk liste verdi. Tek fark onun her öğün 5 dilim ekmek hakkı vardı benim 2 dilimdi. Başka hiç bir fark yoktu... Baktım zaten diyetisyen benden kilolu bıraktımanladığım kadarıyla bütün diyetisyenler aynı kafa. hep aynı diyeti dayamışlar.senin boyun şu kilonla oranın şu ona göre bişey veren yok. 95 kilo bir insanla 65 kilo bir insana verilen diyet aynı olmamalı sanki ama onlar işin eğitimini almış daha iyi bilirler sanırım.Ama diyetisyene gitme isteğim yok oldu.Bende takıldığım yerde yardımı olur diye düşünüyordum.
Bilemiyorum canım. Ben çok şey bekliyorum belki. Ama burada herkesin diyetisyen sonrası paylaştıkları listeler aynı.Ben de gitmeyi düşünüyordum ama bu durumda gerek yok sanırım.Farklı olarak ne verebilirlerki? Sebze yemekleri buğday ekmeği az ve sık yemek dışında ne olabilir benim insülin direncim oldugu için Patates ve pirinç te yok mesela
Beslenme şeklimz aslında böyle olmalı. Bana verdigi listede 5 ayrı seçenek var ve gün içinde karbonhidrat yağ ve protein oranlarını dengeleyerek bi liste hazırladı. Öyle ki ben sabah kahvaltısında kek öğlen börek aralarda kurabiye akşamları ya makarna ya pilav yiyen biriydim. Perşembeden beri uyguluyorum ödemlerimin gittiğini hafiflediğimi hissediyorum. Evdeki tartımda 93 kilo geliyordum geçen hafta buraya yazdığımda şuan 90.5 geldim diyetisyen tartısında da 91 gelmiştim perşembe günü tekrar kontrolüm var. Fayda etmesi önemli benim için canımBilemiyorum canım. Ben çok şey bekliyorum belki. Ama burada herkesin diyetisyen sonrası paylaştıkları listeler aynı.Ben de gitmeyi düşünüyordum ama bu durumda gerek yok sanırım.
Aynen hiç yemek yemeyeyim sadece ekmek arası peynir domates yiyeyimHerkese merhaba . Bebeğim 9 aylık oldu . 64 le hamile kaldım 86 ile doğum yaptim. Simdi 68.1 im. İlk hedef 64 sonra 60 . Diyet yapamıyorum diyet deyince daha çok yiyorum. Ama ara ara dikkat ediyorum . Mesela iki gün dikkat ediyom 300 gr falan gidiyo sonra bi hafta dikkat etmiyorum emzirdigim için kilo da almadim. Boyle boyle 18 kilo gitti. Tatlı çok yemem. Ekmek arası domates en sevdiğim. Karatay yapayım diyom iki gün yapiyom sonra eski düzen. Gerçekten karatay zayiflatoyo
Yine de 1 gün icin 4 börek çok değil miKızlar selam dün misafirdik yazamadım ama hep börek çörek.. sabah 2 küçük dilim peynirli az yağlı ev böreği şekersiz çay ve5tane zeytin
Ara 1 kase yoğurt
Öğlen 1kase yoğurt çorbası
Ara yine aynı küçük börekten 2 dilim
Akşam yoğrtlu kuru biber haşlaması 1dilim ekmek
2lt su gece 1bardak süt oyyh bugün artık toparlıyorum baya
Evet haklıısınYine de 1 gün icin 4 börek çok değil miaz yağlı veya çok yağlı hamur işi sonuçta
Allah rast getirsin inşallah canım.. ah şu misafirler misafirlikler hep onlar yüzünden kacırıyoruz ara araEvet haklıısınmisafir olunca bizim için hazırlanmış olunca çeviremedim aza indirgemeye çalıştım.. bide az geldi yediklerim sen çocuklardan yiyemedin lütfen ye ısrarlarına rağmen o oldu.. şekersiz çay içmezken şekeri çıkardım tamamen tuzuDa azalttım bakalım cumaya nasıl bi sonç alcam
yeos olsun iki gün kendini ödüllendirdiğini varsay.Eğer ara da böyle kaçamak yapmazsak diyet bir noktada tamamen bozulacaktır.Ama artık toplama zamanı bugünden itibaren diyetine geri dön canım.Seninle 4 er kilo verdik. şimdi geri almamalıyızkızlar 2 gündür annemlerdeyim diyetim mahfoldu ne yazıkki. akşamları coşturdum da coşturdum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?