TeşekkürlerLittleladybig
Evet doğru vardır mutlaka öyle hazır çaylar. Ben hepsini evde kendim yapıyorum.
Rezene çayı: 1 kupa sıcak suya 1 tatlı kaşığı rezene tohumlarını koyuyorum, onlar önce su yüzüne çıkıyorlar, 10 dakika kadar sonra dibe çökünce demlenmiş oluyor ben de içiyorum.
Kimyon çayı: Yine kaynamış sıcak suyun içine 1 çay kaşığı kadar kimyonu atıp karıştırıp demlenme filan yapmadan kahvaltımla beraber direkt içiyorum.
Isırgan otu çayı: 1 kupa suyu cezveye alıp içine bir tutam ısırgan otunu koyup 5 dk kaynatıyorum, ılınınca içiyorum.
Anladım evet doğru haklısınız.Tarifler için teşekkürler. Ben hazır olanları bebeğime veriyorum. Kendim için bende demliyorum. İçinde ot falan kalıp da bebeğe gitmesin diye granüller var ya onlardan işte.
Burayı bırakınca insanda bırakıyor bende zayıflama gruplarına girdim Orda istediğim kiloya geldim ama bırakınca da insan bırakıyor yiyor
O yüzden sorumluluk iyi oluyor
Güzel bilgilerin için teşekkürler canım ancak yazabiliyorum kızım çok ağır su çiçeği geçirdi ve hala tam olarak geçmiş değil Allah kimsenin başına vermesinArkadaşlar belki daha önceden duymuşsunuzdur ama benim için yeni sayılan bir bilgi öğrendim. Konu; su.
Su tüketimi için kiloya bağlı olarak günlük 2-3 litre derler bilirsiniz. Ama sıvı tüketimi değil, özellikle SU tüketimi derler. Ama daha çok susatan ya da vücudumuza daha fazla su veren içeceklerin etkilerini hiç hesaba katmadığımızın farkında mısınız? Aslında bu çok önemli bir mevzuymuş.
Hemen ayrıntıya gireyim, mesela bu sabaha bakarsam 250 ml lik 1 kupa çay içtim, bunu su tüketimime +250 ml olarak tabii ki girmeyeceğim. ama çayın aslında ilave olmasa da bizden götürdüğü bir şeyler var. Hem de tam %50 oranında. Bunu hesaplamamız gerekiyor. Aynı şekilde geçen gün 1 büyük bardak 300 ml evde yaptığım vişne suyunu içmiştim. Onun da etkisi var ama bu sefer eksi yönde değil, artı yönde. Ama dikkat hepsi değil, sadece %80i.
Çünkü çay ve kahve insan vücuduna su katan değil, aslında su çeken içeceklerdir. Su katanlar ise meyve suyu ve süt.
O yüzden ben gün sonunda 3 litre su içmiş olsam da, bu sabah içtiğim 1 bardak çay sayesinde o 3 litre hooop -125 olarak 2,875 ml e düşmüş olacak. Yani 3 litreyi tamamlamam için ne kadar çay, kahve içersem en az o ölçünün yarısı kadar daha ekstra su içmem gerekecek.
Ama buna benzer olarak su veren içeceklerden süt ve meyve suyunun içtiğim miktarının %80 ini ilave edeceğim. Mesela 1 büyük bardak 300 ml süt içtim, onu su listeme +240 olarak hesaplayınca gün sonunda su tüketimim 3 litre değil 3,240 ml olmuş olacak.
Özetle, hep derler içecek sıvı önemli değil, ne kadar SU içtiğiniz önemli diye. Aslında bu yanlış bir bilgi. "Ben su içmiyorum ama çay çok içiyorum, o da su sayılır" demek ne kadar yanlışsa, "Su dışında içilen çayı, sütü hiç hesaba katmamak gerekiyor" demek de o kadar yanlış. Mutlaka çay ve kahvenin vücuda etkisi var, hem de eksi yönde. Ama müjdemiz de süt ve meyve suyu severlerine gelsin. Şekersiz olmak kaydıyla bol bol için gençler!
Bu sut artirmak icin mi acaba ?1 çubuk tarçın 1 adet kırmızı elma 8 bardak suyu tencereye koy biraz kaynat elmaları doğra kabuklarıyla gün boyu içebilirsiniz
hayır ödem atmak içinBu sut artirmak icin mi acaba ?
Canım ne kadar sürede verdin kiloları ve ne kadar oldu Doğum yapalıSlm kızlar 2 ay gibi aradan sonra yine burdayım 11 kilo vermiştim diete de ara verdim malum tatil kurban bayramı vs.şimdi yeniden pazartesi itibariyle başladım inş yine bi 10 kilo daha varım motivasyon çok önemli benim için haftalik bildirimlerlede inş. başarırim hep beraber kurtulalim fazlalıklardan ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?