- 5 Nisan 2023
- 4.693
- 15.293
- 138
- 28
- Konu Sahibi hayattanbikmiskiz
-
Başka bir şansıda yok tek çıkış kapısı bu. Kardeşi spina bfida hastasıymış aslında sadece yürüme engeli bi noktada hayata karışabilir rehabilite olabilir yürüme engelli bireyler artık bir çok çalışma alanında. Çok küçükken ameliyat ediliyordu belki ileriki dönemde yine böyle bir imkanları olur iyi doktorlara baktırmaları lazım. Çok daha ağır engel durumları var aslında bu kadar karamsar ve kötü düşünme sebebi ailesi belli ki. Zihinsel komple bedensel engeller çok daha zor hatta trakiostomili gece bile uykudan uyanıp aspire edilmesi gereken evde mini hastane odası gibi oda olan evler var. Konu sahibi umarım okursun boşuna kuruntularla hayatını zindan etmezsinUmarım bu yorumların hepsini okur ve güzel bir meslek sahibi olur
Bence biraz anneden gelen bir umutsuzluk ve yük var üzerinde. Bu kız beş yaşındayken doğan kardeşi için sürekli senin görevin bu bakacaksın gibi bir misyon verildiğinden korktu bende annem gibi altını değiştiremem diye her türlü ayrintiyi düşünüyor . Ailesine ya da başka birine de bu korkularını acamiyor belli ki çünkü burada aldığı tepkiyi almaktan korkuyor .Başka bir şansıda yok tek çıkış kapısı bu. Kardeşi spina bfida hastasıymış aslında sadece yürüme engeli bi noktada hayata karışabilir rehabilite olabilir yürüme engelli bireyler artık bir çok çalışma alanında. Çok küçükken ameliyat ediliyordu belki ileriki dönemde yine böyle bir imkanları olur iyi doktorlara baktırmaları lazım. Çok daha ağır engel durumları var aslında bu kadar karamsar ve kötü düşünme sebebi ailesi belli ki. Zihinsel komple bedensel engeller çok daha zor hatta trakiostomili gece bile uykudan uyanıp aspire edilmesi gereken evde mini hastane odası gibi oda olan evler var. Konu sahibi umarım okursun boşuna kuruntularla hayatını zindan etmezsin
Yorumlardaki gibi vicdansız biri bu duyguyu itiraf etmez merak etmeyin. Sizi çok iyi anlıyorum. Toplumsam baskı, sürekli ihtiyaç halindeki biriyle yaşamak yorucu ve zorlayıcı… ama elbet bir hikmeti vardır. Siz de zamanlar bu hikmeti fark edeceksinizdir eminim. Bazı duygular normal. Utanmak da kaygılanmak da…sadece paylaşacağınız yerlere dikkat edinEngelli kardeşim var artık çok yoruldum gittiğimiz heryerde bize bakıyorlar nefret ediyorum artık hayatımdan isyan etmekten istemiyorum ama gerçekten çok yoruldum stresten yemek dahi yiyemiyorum ölmeyi isteyecek hale geldim. İlerde anneme babama bsiey olursa kim bakacak diye düşünmekten kafayı yiyeceğim
Sezaryenin de komplikasyonları var tabi ki.Dediklerinizde çok haklısınız, sadece yine kafa yapısı ile ilgili bir sorun var. Normal doğumda kordonun boğaza dolanmasından dolayı engelli kalan insanlar.var. Normal doğumu yere göğe sığdıramıyorlar ama bu yüzden gayet sağlıklı iken engelli doğan bebekler var. Sezaryeni kötülemeye çalışıyorlar ama ben sezaryen yüzünden engelli doğan bir bebek bile duymadım.
Fakat dediğiniz gibi büyük olasılıkla bu çocuk genetik hastalığa sahipti.
Evet tabiki kendini daha kötü hisseder çünkü sadece bacaklarında oluyo o durumda engeli, büyüdükce zaten kendiside idare etmeyi öğrenecek konu sahibide küçük kardeşide küçük, anneside kendi içinde karamsarlık yaşıyodur. Aslında bu şekilde bedensel engelli bireyler topluma hayata kazandırılmaya çalışılmalı. En basitinden oturarak masa başı olan işleri yapabilir memur olabilir bir şekilde kendine yetebilir.Bence biraz anneden gelen bir umutsuzluk ve yük var üzerinde. Bu kız beş yaşındayken doğan kardeşi için sürekli senin görevin bu bakacaksın gibi bir misyon verildiğinden korktu bende annem gibi altını değiştiremem diye her türlü ayrintiyi düşünüyor . Ailesine ya da başka birine de bu korkularını acamiyor belli ki çünkü burada aldığı tepkiyi almaktan korkuyor .
Aslında tam da bu sebeplerden belki böyle engelli bireylerin ailelerine de psikolojik destek vermek lazım . Hem engelli yavruya da zararı var bu durumun . Eminim o da aklı başında olduğu için daha çok kendini kötü hissediyordur.
İnşallah bu iki çocuk için de en güzeli olur. İkisi de meslek sahibi olur. Ama ailenin böyle bir vizyonu yok sanırım bu kıza da çalışmadan çocuğa bakmayı tembihliyorlarEvet tabiki kendini daha kötü hisseder çünkü sadece bacaklarında oluyo o durumda engeli, büyüdükce zaten kendiside idare etmeyi öğrenecek konu sahibide küçük kardeşide küçük, anneside kendi içinde karamsarlık yaşıyodur. Aslında bu şekilde bedensel engelli bireyler topluma hayata kazandırılmaya çalışılmalı. En basitinden oturarak masa başı olan işleri yapabilir memur olabilir bir şekilde kendine yetebilir.
Evet tabiki kendini daha kötü hisseder çünkü sadece bacaklarında oluyo o durumda engeli, büyüdükce zaten kendiside idare etmeyi öğrenecek konu sahibide küçük kardeşide küçük, anneside kendi içinde karamsarlık yaşıyodur. Aslında bu şekilde bedensel engelli bireyler topluma hayata kazandırılmaya çalışılmalı. En basitinden oturarak masa başı olan işleri yapabilir memur olabilir bir şekilde kendine yetebilir.
Benim iki sağlıklı oğlum var. Aynı şekilde büyük olan da bize kızdığında öfkesini küçükten çıkarmaya çalışıyor. Çünkü babası büyük olana çok sorumluluk yüklemeye çalışıyor. Ben sürekli engel oluyorum. Büyük oğluma küçüğüne bakmak zorunda değilsin. Sen de çocuksun. Bize yardımcı olmak için bakmaya yardım edersen sevinirim falan gibi sozlerle onu rahatlatmaya çalışıyorum. Eşim bazen kızıyor büyük oğluma. Ben de esime kiziyorum. Hayır o bunu yapmak zorunda değil. Biz yapmak zorundayız. Vs vs diye çocuğun yanında eşime ben de bu şekilde kızıyorum ki büyük oğlum bu sorumluluk altında ezilmesin.Ben de engelli ablasiyim. Ki benim kardesim sadece yurume / fiziksel engelli degil. Hayatinin sonuna kadar bakilmak zorunda olan bir kadin. 30 yasinda. Annem 3 yil olacak vefat edeli. Babamla maddi manevi bakimini beraber sagliyoruz.
14-15 yaslarinda ben de hem utanir hem ofkelenirdim. Sevgi pitircigi olamadigim icin ozellikle annem benden nefret ederdi. Bunun sinirini o zamanlar kucuk olan kardesime kotu davranarak cikarirdim. Bana sarilip opmeye calistikca onu itekler kotu sozler soylerdim.
Sana tavsiyem mutlaka terapiye git. Ofkeni, utancini, endiselerini herseyi anlat. Ve sonunda eger kesinle kardesim umrumda degil onunla isim olmaz gibi bir karar alirsan ki senin hayatin biz kinasak da kendi kararini kendin aliyorsun. Bunu aile soyle o gariban cocuga bir gelecek plani yapsinlar.
Hastalığı biliyorum hatta buna sahip bir arkadaşım var kendisi ebe 28 yaşında 10 günlük ve 6 aylıkken ameliyat olmuş hiçbir sekeli yok. (2 ve 4 yaşındada küçük operasyonlar geçirmiş) Çeşitleri etkileme durumları farklı konu sahibinin kardeşinin seviyesini tabiki bilemiyorum fakat bu teknoloji ve tedavide hidrosefaliye kadar ilerletene kadar bir dizi ameliyat ediyorlar artık spina bfidalar öyle zihinsel+ bedensel engelli olmuyor yani. Aklı yerinde olduktan sonra yürüyemeyen fakat hayatın içine dahil edilebilirlik seviyesiyesi tamamen rehabiliteye ilgi alakaya bağlıSiz bu rahatsızlığı tam olarak araştırdığınıza emin misiniz? Bu rahatsızlık nörolojik bir sorun ve doğuştan gelen bir engel olduğundan bacak kslrı hiç gelişmemiş oluyor. Yani sizin sandığınızın aksine hiç yürüme şansı yok. Ayrıca bu nörolojik sorun yüksek oranda hidrosefali de beraberinde getiriyor. Bunun da zihinsel sorunlara yol açma ihtimali
Ek olarak spina bfida tanısı için yazdım konu sahibi o tanıyı demişti diye hatırlıyorum. 90lardan beri tedavisi çok ilerlemiş bir hastalık yüzde 80zekası zaten iyi oluyor yüzde 20 sizin dediğiniz hidrosefali durumları için ama ondada şant takılıyor hemen yani sp gibi tanılara göre bu hastalık ilerledikçe kötüleşmiyorSiz bu rahatsızlığı tam olarak araştırdığınıza emin misiniz? Bu rahatsızlık nörolojik bir sorun ve doğuştan gelen bir engel olduğundan bacak kslrı hiç gelişmemiş oluyor. Yani sizin sandığınızın aksine hiç yürüme şansı yok. Ayrıca bu nörolojik sorun yüksek oranda hidrosefali de beraberinde getiriyor. Bunun da zihinsel sorunlara yol açma ihtimali var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?