erkek arkadaşım evlilikten çok korkuyor onu nasıl evliliğe ikna edebilirim

steril

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2008
228
4
96
40
Slm kızlar;
ben 28 yaşındayım erkek arkadaşım ise 33 yaşında 10 aydır beraberiz ama bugune kadar evlilik ile ilgili ağzından tek cümle duymadım.
bende hep itici olur diye konusunu açamadım ama gecen gün birşey oldu ve artık dayanamayarak sordum
Sende bende belli bi yaşa gelmiş insanlarız seninde işin var benımde işim var beklediğimiz birşeyde yok sende bende birbirimizi sevıyoruz ne olcak bu durum nereye gider dedim
o da önce kısa bir şok yaşadı sonra dedi ki ben bu yaşıma kadar evliliği hiç düşünmedim arkadaşlarıma sölesem şok olurlar belli bir birikim olmalı benım her ay aldııgm para değişio dedi , bende söyledım bende çalışıyorum sabit bi gelirim var memur oldugum için garanti bir işim maaşım var bir ay para kazanamadın atıyorum benım maaşım var sonucta herseyı beraber yaparız senın benım param diye birşey olamazki diye diye bununla baya bir konuştum ve bir baktım aklından hiç geçmeyen evlilik konusu hoşuna gitti ben onun yanında olcagımı sölediğimden. tmm ama benı cok sıkıştırma dedi bende tabıkı hemen evlenelım demiyorum zaten sana dedım zamanı var herseyın dedım.
Peki bundan sonra ne yapabılırım sürekli hatırlatayımmı bu konuyu yoksa açmayayım mı itici olmamak için ama açmasam zaten onunda işine gelebılır he o günden sonrada sürekli arkadaşlarının evliliklerini anlatmaya başladı bana bıde şansa dün en yakın arkadaşı boşandı mı aksiliğe bak ya ben bundan sora ne yapabılırım kızlar akıl verın bana

33 yasinda bir adam cocuk degil ki..
Oda bilir evlenmeyi bilmiyormu sanki.
sizi uzmek istemem ama sizinle evlenmeyi dusunse evlenir.. yasi gelmis gidiyor evlilige.. sanki gecistiriyor sizi. Emin degil sizden sanki..
Fazla usteleme fazlada evliligi acma.
Sende bir dene evlenmicem hep boyle sevgili kalalim de.. bakalim ne diyecek..

zamanında cok sey yaşamış herseye doymuş bende baya bir duruldu alkolu vardı hemde aşırı ama 4 aydır o da yok onuda bıraktı hayatı boyunca rahat bi hayat yaşamış o rahatlıga alışmış bende cok kıskancım çekindiği o cok kısıtlamamdan korkuyor

geçmişinde böyle rahat yaşamış erkeklerin çoğu evliliği düşünmez
bu tiplerden uzak durmakta fayda var
33 yaşına gelmiş birinin hala evlilik lafı etmemesi çok garip

Her ne kadar yaşınız evlilik için yerinde olsa da acele etmemelisiniz.
10 ay kısa bir süre bence bir müddet daha birbirinizi anlayın, tanıyın derim.
Fazla baskı yapmak kötü sonuçlar doğurabilir.

rahatlıktan kasıt ne
tabiki evlenince bir çok alışkanlıkları terketmek gerekir
sorumlu olduğun bir eş var ortada
bu sorumlulugu üstlenecek gücü kendinde göremiyorsa evlenmesin bir kızın hayatını mahvetmesin

Neden ilk düşündüğü şey arkadaşlarım şok olur diyorki?
Ve 33 yaşına gelmiş biri eğer ki evlenmek istiyorsa azda olsa birikimi yada kendine güveni olur...
Demek ki evliliği pek düşünmeyen biri ve siz ısrarcı olsanızda fayda etmeyecektir...
Bu yaştaki birinin kendiliğinden düşünmesi lazım evliliği eğer istiyorsa tabi

33 yaşına gelmiş bir erkek evliliği düşünmüyorsa siz ne yapabilirsiniz ki?
Alkolü bırakması çok güzel ama 4 ay içmemiş olması bundan sonra bir daha başlamayacağının garantisi değil ki.Daha uzun süre olsaydı daha ikna edici olabilirdi.
Rahatına düşkün bir erkek evliliği özgürlüğün kısıtlanması olarak görüyorsa ve parasal olarak hazır değilse siz onu nasıl ikna edebilirsiniz?
Evlenince ödemelerde ortak oluruz sende olmazsa bende var,ayrıca ben kıskancım ama senin özgürlüğüne karışmam istediğin gibi dışarı çıkarsın keyfine bakarsın diyebiliyorsanız bence ikna olur.Siz böyle bir evliliği yürütebilir misiniz?

adam açık açık evlenmek istemediğini söylemiş. sen de ısrarla ikna etmeye çalışıyorsun. 33 yaşına gelmiş bir adam kendi kararlarını kendi akılıyla, rızasıyla almalı. hadi sen ite kaka evliliğe ikna ettin. bu adamın pişman olma olasılığı burdan bile görünüyor. bir de adama ben sana bakarım demişsin. ne münasebet!
eh adam da düşününce geçici olarak hoşuna gitmiş. ekmek elden su gölden bir hayata razı olan, ben sana bakarım deyince evlilik düşünmeye başlayan bir adamla nasıl gelecek düşünebilirsin ki? bir yerden kopar. tepe taklak olursun arkadaşım.
bırak kimseyi evliliğe ikna etmek için uğraşma. bekar olmaktan bu kadar korkma. evlilik her zaman güllük gülistanlık bir hayat demek değildir. zorla kabul ettirilen bir evlilikten hayır gelmez.

Evlilik mevzusunu ilk siz açtınız yani? Siz hatırlatmadan böyle bir birlikteliğiniz olduğu halde, o eve sizin de maaşınızın gireceğini düşünememiş midir? Tabii ki sıkıştırmamak lazım, herkes evlenecek, evlenmeli diye bir durum yok; ama bu arkadaş daha epey bir bekar gezmeye tozmaya doyamıyacak gibi; maaştı, arkadaşlara hesap vermekti, saçma bahaneler...Siz ne kadar bir süre bu belirsizlikte onu beklersiniz?

zamanında hızlı yaşayan çok fazla alkol alan ve kısa dönemde bırakan bir adamla ben evlenmeye tırsardım
değil ikna etmeye çalışmak...
bir de 33 yaşında az değil çocuk hiç değil kendisi düşünüyordur çevre baskısı vardır o sizi ikna etmeye çalışmalı siz onu değil

canım adamın yası 30 olmus hale evlilik eklifi yapmıyosa istemiyodur ona sunu de git tursunu kur 10 ay nedemek erkek adamsa zaten yüzügü takar parmagına adam gibi tasır yanında seninde bi ailen var adın cerefin var bu zamana kadar tanıyamamıs seni tövbe tövbe ve sen maaslı sın evlilikte tabikide senin paran onun parası lafı gecmemeli ama cok hazırada alıstırma ne olur ne olmaz erkek milleti sonucta

Son düzenleme:
33 yaşına gelmiş ve evlilikten korkan biriyse karşımdaki
Ben bu ilişkinin üstüne bir bardak soğuk su içer önüme bakarım
İkna ile olacak iş değil evlilik

33 yaşına gelmiş bir adam evliliği düşünüyorsa düşünür, düşünmüyorsa ikna etmek zor olur.

Hem bence sen onu ikna etmeye çalışana kadar o seni ikna etmeye çalışsın diyeceğim ama sen zaten evlenmeyi istiyorsun.

Tabii ki baskı yapmayın, evlilik bu yani baskıyla filan olacak iş mi? Bence siz de oluruna bırakın, erkek arkadaşınızla mutluysanız, ilişkiniz güzel gidiyorsa bırakın böyle gitsin. Adam evlenmek istiyorsa, güzel bir teklif eder, maddi koşullarını olgunlaştırır ve halleder sorunlarını, yani size bırakmaz.
Sonra başınızı taşlara vurursunuz yeri geldi mi lafını sokarsa sen istedin, zorladın vs. diye.

Evlenmeyi düşünmeyen yada evlenmekten korkan insanların nedense sevgisinde bir problem oldugunu düşünürüm ben.

maddi sorunları var zaten bu konuşmadan sonra da artık dikkat etmeye başladı en azından parasını tutmaya başladı bu devirde artık cok zor erkekleri ikna etmek seviyorum ve uğraşıcam napim

onu kaybedemem çünkü bu yaşıma kadar hep atarlı oldum hemen kestirip attım ve kaybettım bununla da uğraşıcamhemen pes edip gitmicem

onu kaybedemem çünkü bu yaşıma kadar hep atarlı oldum hemen kestirip attım ve kaybettım bununla da uğraşıcamhemen pes edip gitmicem

Ya evlilige ikna olup sonra basina kalkarsa^ben hazir degildim vs^burda orneklerini gorduk.bence kendine evlilige sicak bakan baska bir erkek arkadas bulmalisin,tabi yasim geldi evlenmeliyim diyorsan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…