erkek arkadaşım evlilikten çok korkuyor onu nasıl evliliğe ikna edebilirim

30u aşmıs ve alkol sorunu olan birisi sizinle durulduysa bu, yalnızlıgını ciddi anlamda giderebildiginize bir isaret. ancak evlilik ve sorumluluk almak istemesine yeter mi bu durum bilemiyorum...
evlenmeyi, aile kurmayı hatta cocuklarınızın olmasını vs istemeniz gayet normal. fakat bunu hedefleyip, "x adayı olumsuz, y adayına geceyim, vakit kaybetmeyeyim" diyip kestirip atmaktansa duygularınızı takip etmeniz ise bir tercih. bu durumda surekli adamı sıkıstırmak yerine mutlu olun sevginizi doyasıya yasayın. hatta iliskiniz alkolu bıraktıgı an baslamıs bence, 4aylık, tanıyın... bu konudaki istikrarı da size ve kendi hayatına duydugu saygıyı gosterir bence.
onerim, duygularınız kadar sezgilerinize de kulak verin. iliskinin olgunluga erdigini dusundugunuz vakit karsı tarafta hala bir hareketlilik yoksa uzaklasın derim.

Ayni eski erkek arkadasim. Ben de sabirla bekledim ve 2 yilin sonunda terk edildim. Evlilige hazir degilmis de bilmem ne. Olan benim zamanima oldu. Bence biraz daha bekleyin ama baktiniz hic hareket yok,senelerinizi harcamaya degmez. 10 ayda en azindan direkt evlilik demese de gelecege donuk bir ima, bir plan olmaliydi.

cok kısmetım çıktı halada cıkıo ama hepsini red edıyorum bunun için çünkü ben artık evlenmek istiyorum yaşım 28 işim gücüm var bütün arkadaşlarım evli etrafımda arkadaşda kalmadı o kadar yalnızımki sadece o var başka kimse yok hayatımda bir arkadasım bile yok o yüzden belki böle bağlandım

ileride çok pişman olacaksın bence bu adamı evliliğe ikna edip evlenirsen. sırf bu adamın bakış açısı yüzünden. ileride evlilik düşünülmeyen bir ilişki benim için gönül eğlendirme vakit geçirmedir. sevgi olsa da.

madem kısmetlerin var değerlendir o zaman. seninle ciddi düşünecek, seni eş olarak sahiplenebilecek birilerini tanımaya çalış.

ben daha önce herşeyi görmüş geçirmiş güya doymuş bir erkekle evlendim.
aramızda da 8 yaş fark vardı.
aynı senin gibi evlilikten korkan rahat bi tipti.
benim yaşım küçük olduğu için ben evlilik fikrini kendiliğinden aklına sokmuşum güya ama, benim salaklığım ve saflığımdan benim ile evlendi şimdi anlıyorum.
o yaştaki çakallar genelde saf kız arıyor çünkü aynı hayatına devam etmek istiyorlar.
Ne oldu boşandık!
çünkü akılsız akıl edemedi evliliğin nasıl birşey olduğunu.
33 yaşındaydı benimki de ama 13 yaşındaki çocuk daha mantıklıdır ondan.
yaşla başla alakası yok senin namzet evlenmesin bence.
kimsenin de başını yakmasın böyleleri.
bak ben neler yaşadım onun gerizekalılıkları yüzünden.
boşver kardeşim olmadı diye ağladığın dualara gün gelip şükrediyorsun ben hayattan bunu öğrendim.

madem kısmetlerin var değerlendir o zaman. seninle ciddi düşünecek, seni eş olarak sahiplenebilecek birilerini tanımaya çalış.

steril, arkadaslara katılıyorum...
28yasında evlenip 35ten sorna "gun gormedim" demek yerine "eldeki ile idare edeyim" mantıgından uzaklasıp bu adamla hayat gecer hatta insanın omrunu uzatır diyecegin kisiyle evlilik dusunmem taraftarıyım.
bu eger "yeni kısmete yesil ısık yakmak" anlamına geliyorsa, tanıs derim.
eger becerebilirm dersen, o yeni insanlarla iliskiye baslamasan arkadan arkaya bi gor arastır bence. su durumda zaten kaybedecegin pek bir sey yok gibi...
bir de neden evlenmek ister insan..? bence yalnız kalmamak ve yeni nesile birikimlerini aktarabilmek icin.
eger bu adamla ilerlesem bile hem yalnız kalırım hem de cocuklarım o ailede mutsuz olur diye bir dusuncen varsa kısmetlerini hemen geri cevirme bence.

Kesinlikle bana kalırsa bu konuyu erkek arkadaşını bir daha açma
Bu konuda çok aceleci davranıp yanlış bir konuşmada bulunmuşsun bu konuşma ne ben sana destek olurum gibi mesela...
Bu yaşına kadar evliliği düşünmeye bilir , yeterli bir birikimi de olmayabilir bunlar gayet normal.. Ama evlilik adımını bir bayanın atması bana göre yanlış.. Evlilik sorumlulukları sadece para değil tatlım , aileler , akrabalar vs... Sessiz kal ve onun sana bu konuyu açmasını bekle

sizin dediğiniz gibi o yeni kısmetımle görüştüm bı çay içtim ama kendimi cok kötü hissettim sanki aldatmışım gibi hatta aldatma sayılır yani cok pişman oldum zaten rahat olamadım tedirgin oldum bugune kadar böle bişe yapmadıgım için zaten aklım sevgilimdeyken nasıl başka birini tanıyabılırımki cocuk tekrar görüşelim falan dedı ama ben görüşmek istemedım arama dedim halbukı bu cocukdan daha önce hoşlanıodum önceden ama birini severken başka biri olmuo ben ayrılmadan tamamen başkasıyla görüşemem zaten bidahada asla yapmıcam

onunla ayrılmadan mı böyle birşey denedin :26:
evliliğe sıcak bakmıyor, tek neden bu mu? belki de maddi açıdan hala sıkıntıları vardır?
diğer yorumları da okudum, sizi oyalıyor diyenler de olmuş, yine siz daha anlarsınız tabi de
direkt olarak evlillik yerine, anne-babadan konu açsanız, tanışma falan muhabbeti olur belki
ya da yıl sonuna yaklaşıyoruz, yıllık izin olayları varsa kaç günün kaldı hepsini kullanma belki hayırlı işlerde lazım olur falan

mantıksal olarak yaptığın sana doğru gelebilir, ama ilişkin devam ediyorken ( niyet ne olursa olsun evlilik olsun olmasın) bir başkasıyla o niyetle görüşmek de neyin nesi, netleştirmeden neden böyle bir girişimde bulundun? bence burda haklıyken haksız durumuna düştün...git sevgilinle tekrar konuş, seviyorum diyorsun seviyor diyorsun yazık etme, netleştir ha eğer kafanız uyuşmadı sevgi beklentilerini karşılamaya yetmedi ayrılırsın, evlenmeyi çok istiyorsun belli 28 yaşında bu hatayı yaptığına göre...şimdi ilk işin sevgilinle adam akıllı konuşman...

kısmetlerini bece de çevirmesin ama o adamla da devam etmesin...

aslında cok garip bişe oldu her işte bir hayır var belkide o çaydan sonra sevgilimi ne kadar sevdiğimi anladım ben onsuz asla yapamam daha da düşkün oldum ona başka birisi başka kısmet vs vs hiçbiri beni ilgilendırmıyor ben cok sevıyorum ve hiçkimse bana onun gibi bakmıyor

Ayy en sinir olduğum söylem herşeyi yaşamış doymuş..Bu ne demek allah aşkına her haltı yemiş daha yemez mi demek isteniyor burda?? Alkolüde bırakmış 4aydır.Vallahi kusura bakma ama bu şekilde ancak kendini kandırırsın. 4ay bırakmış ilk fırsatta gene başlar. Evlenince gelme üstüme der o yaşayıp doyduğu hayat o kadar çekici gelir ki yine tutamazsın bile.. Adam olmuş 33 dhaa neyi bekliyormuş ki belliki niyeti yok zman geçsin modunda. Bence net cevabını al herşeyi düşün hiç de vakit kaybetme..gerçekçi olmak lazım..

adam 33 yaşına gelmiş çalıştığı halde kenarıya para ayırmamışsa, evlilik lafı etmiyorsa ve arkadaşlarım duyunca şok olur diyorsa ! uzak dur ondan.

bu ilişkiden sana hayır gelmez ona da gelmez. üstüne üstlük ben bakarım sana demen de hoş değil canım..

arkadaşları neyine şok olcaksa

bazı şeyler için de ikna etmeye uğraşma.. bugün ikna ettin evlendin sanma ki güllük gülistanlık geçecek o evlilik. taşıma suyla değirmen dönmez.

Sen ona uygun bir dille
yaşının geldiğini ve evlilik düşündüğünü, eğer kendisinin bu gibi planları yoksa seninde kısmetini kapatmamasını söyle.
Eğer yok ben evlenmeyi düşünmüyorum derse de yol ver gitsin
olan 10 senene olmuş derim yazık

Yanlış anlama ama sen evde kaldım psikolojisine giriyosun yada girmişsin
Evlilik konusunu düşünseydi veya seninle düşünseydi 10 ay içinde illa açardı
amacı geziyim tozuyum ama akşam herkes kendi evine gitsin sorumluluğum mecburiyetim bağlılığım olmasın ise hiç zaman kaybetme bırak gitsin.

ya neden hep olumsuz konuşuyorsunuz bir kişide yapıcı olmuyor tmm size cok kolay gelıo belki bırak gitsin ayrıl vs vs ama insan sevince farklı oluyor kolay degıl benım için ben 2 saat sesini duymayınca kötü oluyorum dayanamıyorum düşünün yani borçları vardı onları hala ödüyor maddi sıkıntısı o ayrıca ben ona sana ben bakarım demedım benımde maaşım var beraber yaparız bişeleri dedim evlilikde öle degılmı zaten beraber olcak hersey senın maaşın benım maaşım die bişe olamazki

o kadar canım sıkıldı kı şuan birazdanda buluşcaz moralimbozuldu cok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…