- 24 Eylül 2017
- 751
- 730
- 103
- 31
Canım sorununuz hormon eksikliği veya kanal tıkanıklığı değilse bosuna yorulma derim ağzı yanmış bi insn olarak bosa çaba harcamısız biz oraya gitmekle nerde yasıyorsunuz biz bugün celalettin peruya gidicez ayrıntılı sperm testi istedi doktor çıkınca muayeneye gidicez ondan sonrada yorumalrımı yazarım burayaDemekki hep aynı on kez sperm testi yaptık belli yani problem hala aynı testi istiyor ama başka hiçbir test istemediler burdan okuduklarımla hep duydum fsh nedir ne değildir allah ellerine düşürmesin çaresizlik öyle kötü ki direk bilgilendirme olmadan ameliyat deyip çıktılar kenara artık çıldırmak üzereyim neyse ne ilgisizde olsa şu kaan bey kimmiş neymiş bi adım bari atmış olcaz yani neticede süreç başlamış olacak ama böyle belirsizlik çok zor bisey ya olur ya olmaz cımbızla laf alıyoruz bin tane doktor gezdik biri dahi karşısına alıp durumunuz bu demedi olumlu yada olumsuz biri elimizden tutup süreç neyse bizi geçirsin istiyorum sadece yani razıyız yeterki yon gösterecek mantıklı bi doktor olsun bu süreçte insan duymak istiyor bilgilendirilmek istiyor kaan bey bunu yapmazsa anlamı olmayacak bayramda tatildeyiz dediler bayram bitti yine tatile çıkıyorlarmış yani bişeyin planı programı olur nasıl sistem cozemedim el mahkum tamam diyoruz bi hemşiresi var ona bile binbir nazla ulaşıyoruz umarım değecek kadar işinin ehlidir
Amin canım inşallah hepimiz hedeflerimize ulaşırız haber ederimTamam canım çok çok sağol tahmin ettiğim gibi olacak demekki kuskularimda haklıyım siz celalettin beye gidin hayırlısıyla inşallah iyi sonuçlarla haberlerle dönersin beni de bilgilendirirsen minnettar olurum zaten kaan beye bile burdaki arkadaşlar sayesinde ulaştık sağolsunlar.allah gönlüne gore versin canım bizde burdaki yorumlara gore bi adım atacağız inşallah herşeyin hayirlisi
Canım görüştük biz doktorla eşimin bebeklikten inmemiş testis sıkıntısı vardı daha doğrusu kaynanamlar kendi yöntemleriyle indirmişler ameliyat olması gerekirken doktora bunu söylememiştik biz sonuca bakınca kendi dedi uzun süredir hastasınız siz muhtemel kök hücreleriniz sınırda dedi ilk hormon tahlillerini görünce fıstık gibiymiş hormonlar bozulmuş dedi klomen veya kaan hocann verdiği ilaçlar bizim gibi olanalra ters etki ediyormuş kesmek mi istedi sizi dedi. Bu durumda tese olsanız gene çıkmazdı dedi şindi en az iki sene var önğmüzde dedi bikaç tane daha tahlik istedi ilaç felan yazdı bakalım nolacak inşallah şifamız burdandır emeklerimiz bosa gitmezTamam canım çok çok sağol tahmin ettiğim gibi olacak demekki kuskularimda haklıyım siz celalettin beye gidin hayırlısıyla inşallah iyi sonuçlarla haberlerle dönersin beni de bilgilendirirsen minnettar olurum zaten kaan beye bile burdaki arkadaşlar sayesinde ulaştık sağolsunlar.allah gönlüne gore versin canım bizde burdaki yorumlara gore bi adım atacağız inşallah herşeyin hayirlisi
Merhaba bizimde fsh 16.90 çıktı biraz yüksek dedi doktor normal değeri 0.950 ile 11.950 olması lazım sizinde biraz yüksekMesela bizde fsh 15.35 bu nedemek bilen varmı bunu bile açıklamadı doktor burdaki yorumlardan bisey çıkarmaya calisiyorum
Merhaba bizimde fsh 16.90 çıktı biraz yüksek dedi doktor normal değeri 0.950 ile 11.950 olması lazım sizinde biraz yüksek
Bizde Kaan hocaya gidiyoruz eşim 5 aydır iğne takviye gıda kullanıyor temmuzda TESE olacak eşim semen haploid testimiz güzel gelmedi ama bakalım TESE nasıl olcakTamam canım çok çok sağol tahmin ettiğim gibi olacak demekki kuskularimda haklıyım siz celalettin beye gidin hayırlısıyla inşallah iyi sonuçlarla haberlerle dönersin beni de bilgilendirirsen minnettar olurum zaten kaan beye bile burdaki arkadaşlar sayesinde ulaştık sağolsunlar.allah gönlüne gore versin canım bizde burdaki yorumlara gore bi adım atacağız inşallah herşeyin hayirlisi
Maşallah canım evladınla hayırlı uzun ömürlerin olsun. Sizinde azospermi müydi sebep nerde tedavi gördünüzHerkese merhaba,
Evladımı kucağıma alalı neredeyse üç ay oldu. Arada hala giriyorum foruma ve beraber dertleştiğimiz üyelerin imzalarında gebe olduklarını görüyorum. Çok mutlu oluyorum.Bir zamanlar onlarda burada sorularına cevap arıyordu. Bebek sahibi olmak konusunda umutsuzdu. Bende öyleydim. Ama çok şükür rabbim nasip etti. Doktorlarımızda sağolsunlar bizler için ellerinden geleni yaptılar. Demem o ki bizlerin duası kabul oldu. İnşallah sizlerinde olacak. Umut etmekten ve çabalamaktan asla vazgeçmeyin. Çünkü sonuç çok tatlı oluyor.
Evet azospermi kaan hoca eşimi tedavi etti tüp bebek gata da yapıldıMaşallah canım evladınla hayırlı uzun ömürlerin olsun. Sizinde azospermi müydi sebep nerde tedavi gördünüz
Siz normal yollami gebe kaldnz yoksa tupmu? Ben hep normal yoldan gebe kaldm ve dna duzelncede boyle olsn istorm deyerlerde normale gore alt sinirda onun icin endiselendm.evet kaan hoca bizede buna onem vermeyen en onemlisi dna duzelsn dedi.ama anlamadgm sayiyi ne dusurdu acaba bu kadarSayıda değişme olabilir Kaan hocaya güvenin. Hasarınız çok yüksek zaten o hasar düşmeden sayınız ne kadar yüksek olsa da fayda etmeZ. Önemli olan sağlıklı, kaliteli sperm. Hasarınız % 60 iken tüp bebekte bile şans çok düşüyor. Ben hasar % 6 toplam sayı 5 milyonla hamile kaldım. Zaten kaan hoca da sayı, hız, morfoloji hiç önemli değil önemli olan hasar diyor.
Benim eşim impryl 4-5 kutu bitirdi, değerlerde hiç düşme olmadı ama artışta olmadı tabi. Sadece dna hasarı yüzde 7 çıktı, öncesinde dna hasar testi hiç yaptırmamıştık, belki impryl sayesindedir.Merhaba Arkadaslar
Bana acil cevap veren olursa sevinirim.
Burda okudugumu esimede tüp bebek öncesi uygulamak istedim.
Biz 7.tüp bebek tedavisine başlıcaktık bugün ama maalesef iptal oldu eşim bundan 8ay önce verdiği sperm örneğinde totalde 16 milyon ml de 3,2milyon sperm vardı ve ben eşime bundan 2ay önce dna belki bozuktur diye Impryl habından kullandırttım ve bugün tüp bebek doktorumuz tedaviye başlamadan sperm örneği aldı sadece 2-3 sperm olduğunu ve onlarında cok kötü olduğunu söyledi.Biz tabi şok olduk hiç beklemiyorduk acaba bu ilacmı bu hale getirdi daha önce kullanıp bizim gibi sonuç alan oldumu?ben sadece zararsız diye vitamin olarak eşime başlattım böyle olacığını tahmin etmedik bu yüzden doktorumuzda şaşırdı tedaviyi 1-2ay sonraki sperm değerlerine göre başlatacağını söyledi
Benim eşim impryl 4-5 kutu bitirdi, değerlerde hiç düşme olmadı ama artışta olmadı tabi. Sadece dna hasarı yüzde 7 çıktı, öncesinde dna hasar testi hiç yaptırmamıştık, belki impryl sayesindedir.
Bu süreçte farklı bir şey yaptınız mı? Herhangi bir kür, hamam, sauna, ateşli bir hastalık ya da idrar yolu enfeksiyonu falan da sebep olmuş olabilir.
Herhangi bir ürolojiden randevu alıp idrar testi, idrar kültürü, kanda fsh, total testesteron vs testlere baktırabilirsiniz. Hormonlardan da sebep az çok belli olur. Semen kanallarında tıkanıklık olabilir.Zaten ürolojide ultrasonla da bakarlar. Varikosel de olabilir.Bunların hepsinin tedavisi var. D vit ampul mü kullandınız, fazlası toksikasyon yapabiliyor, belki böyle bir şeye sebepte olmuş olabilir. Ama endişe etme daha önce olan sperm bir anda sıfırlanmaz, geçici bir durumdur. Önce biraz değerler düzelsin sonra tüpe geçin. Benim eşimde de spermler tamamen hareketsiz. O yüzden sağlam spermi bulmak zor oluyor. 2 tüp bebeğim tutmadı.Hayir ama sadece yaninda haftalik vitamin D kullandi ,acaba o yan etki yapmis olabilirmi onuda bilmiyorum.
3gündür arastirip duruyorum neden olabilir
Bu bizim son sansimizdi daha baslamadan karsimiza bu cikti.
Esim 2aydir impryl basladigindan beride arada testislerimde agri oluyo diyordu hatta birakmak istiyordu ilaclari ben engel oldum.
suanda kullanmiyor artik agrida olmuyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?