Eşimin tek harcaması bu değil tabi. Gezmeyi, iyi yerlerde tatil yapmayı, yemek yemeyi sever. Gömlekleri sadece tek marka giyer mesela. Gözünüzde adamın tüm harcamalarını kısıtlayan biri gibi canlanmak istemem. Ben sadece fuzuli gördüğüm için kızdım. Yoksa günlük ayakkabısına, gömleğine kaç para verirse versin karışmam.Maddi kaygınız yoksa bırakın harcasın goturebileceginiz bi yer yok malesef bari doyumunu alsın bu dünyadan
Ben size katiliyorum. Insanin durumu iyi de olsa ben bu bahsedilen 3 parcaya o parayi vermeye acirim. Ama mesela cok arzu ettigi biseydir, gereklidir de, o zaman acimam. Ama uygun fiyatli alternatifleri olan o uc seye gidip de 1300 tl veriyorsa gunah paramiza. Bu benim dusuncem, benim yasam seklim.Bilmiyorum arkadaşlar belki ben haksızım. Ben maddi açıdan sıkıntılı bir çocukluk geçirdim. Ayrıca asgari ücretin 2.000 tl olduğu bu dönemde ben iki üç parçaya (hem de sık kullanılmayacaksa) bu kadar para verilmesini tuhaf karşılıyorum.
O paranin iki-uc katina Kibristan alkol getirtip "tasarruf yaptığını " söyleyen..yatak odasında ki gardolabi çekmecesine bile alkol şişesi istifleyen tanidigim oldu.Cocugunun dogum gününde okul çantasını başkası ,kalemligini başkası aldı da hediye etti.Bilmiyorum arkadaşlar belki ben haksızım. Ben maddi açıdan sıkıntılı bir çocukluk geçirdim. Ayrıca asgari ücretin 2.000 tl olduğu bu dönemde ben iki üç parçaya (hem de sık kullanılmayacaksa) bu kadar para verilmesini tuhaf karşılıyorum.
Mezara götürecek bir durum yok. Bir önceki mesajda da bahsettim. Eşim tatiller, restoranlar için de ciddi meblağlar ayırır. Gömlekleri vs de hep aynı markadandır. Kısacası hayatın tadını maddi anlamda çıkarmaktan yanadır. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Ben sadece gereksiz harcamalarını azaltmasından yanayım. Zaten ben çalışıyorum, kendi birikimimi yapıyorum ama eşimin maddi açıdan yeterince akıllı davranmadığını düşünüyorum.maddi sıkıntı yokmuş harcamayıp mezara mı götüreceksiniz?
Mezara götürecek bir durum yok. Bir önceki mesajda da bahsettim. Eşim tatiller, restoranlar için de ciddi meblağlar ayırır. Gömlekleri vs de hep aynı markadandır. Kısacası hayatın tadını maddi anlamda çıkarmaktan yanadır. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Ben sadece gereksiz harcamalarını azaltmasından yanayım. Zaten ben çalışıyorum, kendi birikimimi yapıyorum ama eşimin maddi açıdan yeterince akıllı davranmadığını düşünüyorum.
Sizle hayata bakışımız benzer anladığımı kadarıyla. Parayı mezara götürmek gibi bir amacım yok, bu konuda ikimiz de rahatız. Ancak gereksiz para harcamak yerine, iki kez düşünmek daha mantıklı olur düşüncesindeyim.Bence haklısınız.
Asla istemem müsrif adam.
Benim de maddi durumum iyi. Ama bu sağa sola para saçmama sebep olmuyor. Hesabımı bilirim. Sokaktan toplamıyoruz ya parayı...
Yani bana göre ayda 2-3 kez yapılacak bir hobi için 1.300 tl gereksizdir. Ve sadece bu değil bunun raketi, topu, kort ücreti, kulüp üyeliği vs bu rakamın 10 katına denk gelir. Bu benim için gereksiz. Ha haklıyım demiyorum bu belki benim vizyonsuzluğumdur, görmemişliğimdir.neye göre gereksiz? adama göre gerekli demek ki. sizin rızkınızdan alıp kumara yatırmamış ya.
Yani bana göre ayda 2-3 kez yapılacak bir hobi için 1.300 tl gereksizdir. Ve sadece bu değil bunun raketi, topu, kort ücreti, kulüp üyeliği vs bu rakamın 10 katına denk gelir. Bu benim için gereksiz. Ha haklıyım demiyorum bu belki benim vizyonsuzluğumdur, görmemişliğimdir.
Yani bana göre ayda 2-3 kez yapılacak bir hobi için 1.300 tl gereksizdir. Ve sadece bu değil bunun raketi, topu, kort ücreti, kulüp üyeliği vs bu rakamın 10 katına denk gelir. Bu benim için gereksiz. Ha haklıyım demiyorum bu belki benim vizyonsuzluğumdur, görmemişliğimdir.
Benim de eşimin de hobileri yaptığı sporlarimiz var benim eşim de almışken iyisini alalım bi daha ugrasmayalim dusuncesindeyiz. Mesela eşim koşu yapar normal sortla da olur ama koşu için şortlar var onlardan alır onlarda diğerlerinden pahalı . Ben şuna bakarım eşim benim ve ailemizin ihtiyaçlarını aksatmiyor ve kazancının bir miktarıyla birikim yapıyor o zaman arada bir kendisi için yüksek meblağlı alışverişler yapabilir neticede benden de kismiyor ama eğer kendine bonkör bana ailesine evine cimriyse o zaman sorun cikartirdimHerkese iyi akşamlar. Benim derdim eşimin müsrifliği ve düşünmeden para harcaması. Daha ilkokuldan itibaren ailesi para konusunda çok rahat davranmış. Herhangi bir limiti olmamış. Anne baba maaşlarını bir çekmeceye koyarmış 2 çocuk da ihtiyaç duydukça gidip çekmeceden alırmış.
Eşimle 12 senelik evliyiz ve hala para konusunda aynı rahat davranışları sergiliyor. Bu arada maddi herhangi bir sıkıntımız yok ancak alışveriş esnasında alacağım ürünler bu kadar eder mi diye sorgulama yapmayı bir türlü öğrenemedi maalesef.
Mesela iki gün önce yaşadığımız bir örneği anlatayım. Eşim tenis oynar ama bu 10 günde 15 günde bir maç şeklindedir. Haftasonu tenis ayakkabısına ihtiyacım var dedi. Yanına bir şort ve bir tenis çantası da almış 1.300 tl. 10-15 günde yapılan bir aktivitede normal şort, çanta kullansa da olur bence.
Bu kadar düşüncesizce para harcaması beni rahatsız ediyor. Gerçekten ihtiyacı olsa ve daha sık kullanacağı birşey olsa tepki vermezdim. Ama faturayı görünce suratım düştü ve eşim bu tutuma bozuldu. 2 gündür mesafeliyiz. Lütfen haksızmıyım yorumlar mısınız?
Piyasa şartlarına göre yüksek denebilir.eşinizin maaşı ne kadar?
Ortası makbuldür bence :)Bu forumda cimri eşim diye yakınanı da gördüm müsrif diyen de=))))
Ortasını ben bilemedim =) Erkeklere de üzülüyorum arada bizlerden neler çekiyorlar
Ben de buraları okudukça karisilan şeylere yok artık diyorum. Bu konu için değil genel olarak. Yani bazı kadınlar tapusunu almis gibi davranıyor nasıl katlaniyor erkekler bilmiyorumBu forumda cimri eşim diye yakınanı da gördüm müsrif diyen de=))))
Ortasını ben bilemedim =) Erkeklere de üzülüyorum arada bizlerden neler çekiyorlar
o zaman normalPiyasa şartlarına göre yüksek denebilir.
Burada anlattığım sadece bir örnek. Eşim başka konularda da rahat para harcar. Diğer harcamalarına karışmam.Ben de buraları okudukça karisilan şeylere yok artık diyorum. Bu konu için değil genel olarak. Yani bazı kadınlar tapusunu almis gibi davranıyor nasıl katlaniyor erkekler bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?