Evet yetiştirilme tarzımızın farklı olduğunu söylemiştim önceki mesajlarımda. Ancak şu an maaşlı çalışan insanlarız. Aileden herhangi bir zenginlik söz konusu değil. Özel sektörde durumlar malum. Geliri herzaman aynı şekilde kalmayabilir. Olumsuz durumlara da hazır olmak lazım diye düşünüyorum.iyi de bu devirde yüzüne bakılacak şık bir sneaker almak istesen zaten kafadan 1000 lira çıkman lazım. aldıkları nike falan büyük ihtimalle, tenis zaten pahalı bir spor bence uygun bile almış.
yanlış anlamazsanız yani sizin yetişme tarzınız böyle olmayabilir mi? ne bileyim onun ailesinin durumu daha iyidir vs.
benim kendi babam mesela tenis oynar, ata biner, yüzer vs ama asla zamanı yoktur belki ayda bir tenise gidebilir boşluk bulursa ama hepsinin kulübüne kayıtlıdır canı isteyince gitmek için. çünkü insanüstü bir iş yapıyor ve adam dinlenmek istediği kısacık zamanda tadını çıkarmak istiyor.
Tenis malzemelerinin pahalı olduğunu biliyorum. Kızım tenis oynuyor. Onun için iki ayda bir yüksek miktarda alışveriş yaparız. Mesela bu harcamadan asla gocunmam. Çünkü kızım haftada 5 gün tenis oynuyor ve büyüme çağında. 600 tl’lik ayakkabıyı tepe tepe kullanıyor ve ben helal olsun diyorum. Ama eşimin durumu farklı. Anlatabilmişimdir umarım.iyi de bu devirde yüzüne bakılacak şık bir sneaker almak istesen zaten kafadan 1000 lira çıkman lazım. aldıkları nike falan büyük ihtimalle, tenis zaten pahalı bir spor bence uygun bile almış.
yanlış anlamazsanız yani sizin yetişme tarzınız böyle olmayabilir mi? ne bileyim onun ailesinin durumu daha iyidir vs.
benim kendi babam mesela tenis oynar, ata biner, yüzer vs ama asla zamanı yoktur belki ayda bir tenise gidebilir boşluk bulursa ama hepsinin kulübüne kayıtlıdır canı isteyince gitmek için. çünkü insanüstü bir iş yapıyor ve adam dinlenmek istediği kısacık zamanda tadını çıkarmak istiyor.
Evet yetiştirilme tarzımızın farklı olduğunu söylemiştim önceki mesajlarımda. Ancak şu an maaşlı çalışan insanlarız. Aileden herhangi bir zenginlik söz konusu değil. Özel sektörde durumlar malum. Geliri herzaman aynı şekilde kalmayabilir. Olumsuz durumlara da hazır olmak lazım diye düşünüyorum.
Bu arada ben de kendim ve çocuklar için güzel harcamalar yaparım. Ancak onun 500 lira verdiği gömleği indirimden 230’a aldım geçen ay. Yani markaların indirimlerini takip ederim.
Sizin bı ihtacinizi kısıp yapmıyor sonuçta size ve çocukariniz aynı ihtimami gösteriyor dediğiniz gibi çocukluktan gelen bı alışkanlık değişmeside zor gibi Allah aratmasn bolluk versin zira bolluk elden gidince esas o zaman alışması zor oluyor paranın hesabını yapıp kismasi şimdi bunu kendinize dert edinmeyn erkekler hobisi olsun yeter verdiği parayı gözü görmüyorHerkese iyi akşamlar. Benim derdim eşimin müsrifliği ve düşünmeden para harcaması. Daha ilkokuldan itibaren ailesi para konusunda çok rahat davranmış. Herhangi bir limiti olmamış. Anne baba maaşlarını bir çekmeceye koyarmış 2 çocuk da ihtiyaç duydukça gidip çekmeceden alırmış.
Eşimle 12 senelik evliyiz ve hala para konusunda aynı rahat davranışları sergiliyor. Bu arada maddi herhangi bir sıkıntımız yok ancak alışveriş esnasında alacağım ürünler bu kadar eder mi diye sorgulama yapmayı bir türlü öğrenemedi maalesef.
Mesela iki gün önce yaşadığımız bir örneği anlatayım. Eşim tenis oynar ama bu 10 günde 15 günde bir maç şeklindedir. Haftasonu tenis ayakkabısına ihtiyacım var dedi. Yanına bir şort ve bir tenis çantası da almış 1.300 tl. 10-15 günde yapılan bir aktivitede normal şort, çanta kullansa da olur bence.
Bu kadar düşüncesizce para harcaması beni rahatsız ediyor. Gerçekten ihtiyacı olsa ve daha sık kullanacağı birşey olsa tepki vermezdim. Ama faturayı görünce suratım düştü ve eşim bu tutuma bozuldu. 2 gündür mesafeliyiz. Lütfen haksızmıyım yorumlar mısınız?
Evet yetiştirilme tarzımızın farklı olduğunu söylemiştim önceki mesajlarımda. Ancak şu an maaşlı çalışan insanlarız. Aileden herhangi bir zenginlik söz konusu değil. Özel sektörde durumlar malum. Geliri herzaman aynı şekilde kalmayabilir. Olumsuz durumlara da hazır olmak lazım diye düşünüyorum.
Bu arada ben de kendim ve çocuklar için güzel harcamalar yaparım. Ancak onun 500 lira verdiği gömleği indirimden 230’a aldım geçen ay. Yani markaların indirimlerini takip ederim.
15-20 bin maaşı olan bir insan 1300 liralık spor malzemesi almış çok değil ki. Maaşının neredeyse 15 te 1 i. Atıyorum memur olsa 3000 lira maaş alsa o zaman 1300 lira için fazla derdim. Ha genel anlamda savurgan ise o zaman borçlanın ve mülk sahibi olun en iyi birikim şekli borçlanmakMatematik sorusu gibi olmuş. Nasıl yuvarlanabilir bilmiyorum ama 15-20 bin arası diyebilirim.
Hayır birikimi ben kendi maaşımdan yapıyorum.esinizin cocuklar adina yaptığı bi birikim hesabi var mi, cocuklara her ay asgari ücret tutarinda birikim yapsa belki indirimden gömlek alır.
hani lüks sever vs deyince harcasin diyoruz genelimiz. ama marka diye 200 küsure alabilecekken 500 e aliyosa haklısınız. ben şimdi anladim sizi.
Eşimin ilk mühendislik yıllarında (galiba 2006) ciddi bir kriz oldu ve 3-4 ay maaş alamadı. Sonrasında da çalıştığı yerlerden iflasın eşiğine gelenler oldu. Parasızlığı dibine kadar yaşadığımız zamanlardı bunlar. Şu an işsiz kalırsa kriterleri de yüksek olacaktır, bu tür bir iş bulmak Türkiye şartlarında şu an için zor. Etrafımızda eşimin direktör arkadaşlarından 1 yıl işsiz kalanlar var.özel sektörde 20 bin maaş alan adam yarın öbür gün asgari ücret alacak değil ya.
hayat indirim takip etmek için çok kısa
Sadece bu değil, bu bir örnek. Genel anlamda tüm harcamaları bu şekilde.15-20 bin maaşı olan bir insan 1300 liralık spor malzemesi almış çok değil ki. Maaşının neredeyse 15 te 1 i. Atıyorum memur olsa 3000 lira maaş alsa o zaman 1300 lira için fazla derdim. Ha genel anlamda savurgan ise o zaman borçlanın ve mülk sahibi olun en iyi birikim şekli borçlanmak
Çocuklara ve bana karşı asla cimri değil hakkını yiyemem. Ben öğretmenim ve kendi maaşımla birikim yapıyorum. Eşim benim 4-5 katımı kazanıyor ama birikim yapamıyor sorun burda. Çocuksuz olsak sorun yok. Ama 2 çocuğumuz var ve onları da düşünmek zorunda. Bu konuda uyarı yapmaya hakkım var diye düşünüyorum.Cocuguna cimri davraniyor mu dedin? Sen calisiyor musun? Azda olsa birikim yapabiliyorsaniz sorun nedir?
Ama su varki., bu adam huy edinmis bunu.. yarin 2000 lira maasa duserseniz cok sknti olur
Sizin kötü gün için zaten birikim yaptığınıza da güveniyordur benceHayır birikimi ben kendi maaşımdan yapıyorum.
Davul bile dengi dengine derken biz beraber geldik bu noktaya. Aileden gelen bir zenginlik söz konusu değil. İşsiz kalıp, maaş alamadığında aylarca borçları ben ödedim hiç gocunmadan. Şimdi de aynı duruma düşme riski var her zaman. Sadece bu harcama değil, neredeyse hiç parası kalmadan ayı tamamlıyor. 2 çocuklu bir insanın biraz da geleceği düşünmesi en azından işsiz kalma durumunda bizi 6-7 ay idare edecek bir tutarı kenara atmaya çalışması mantıksızca mı?Davul bile dengi dengine savunucusu olarak bak işte dediğim bi konu daha :) 15000 20000 kazanan biri de bırakın 1300 lira alışveriş yapabilsin rahatça. Ben bile çalışmaya başladıktan sonra indirim kovalamayı bıraktım ki eşinizin aldığı kadar maaş da almıyorum. Spor ürünlerin dolarla birlikte fiyatları da ortada. Gereksiz abartmışsınız, haklı adam
Haberi bile yok birikim yaptığımdan. Maddi konularda sorgulanmayı sevmediğinden bana da hiç soru sormaz.Sizin kötü gün için zaten birikim yaptığınıza da güveniyordur bence
Ayda yilda bir yapsa bunu.. bende zamaninda normalde vermedigim paralari vermisimdir.. ama her hafta degil arada.. demekki ailesi birikim yapmanin onemini anlatmamislar ogretmemisler. Bu adami duzeltemezsin korkarim: ( esin luksu seviyor cunku.. calisiyoruz kazaniyoruz harcariz tabii oyle ama.. her varligin birde yoklugu olabilir. O zaman sknti buyuk ve tabiiki cocuklarida dusunmek gerekir.Çocuklara ve bana karşı asla cimri değil hakkını yiyemem. Ben öğretmenim ve kendi maaşımla birikim yapıyorum. Eşim benim 4-5 katımı kazanıyor ama birikim yapamıyor sorun burda. Çocuksuz olsak sorun yok. Ama 2 çocuğumuz var ve onları da düşünmek zorunda. Bu konuda uyarı yapmaya hakkım var diye düşünüyorum.
Hayır birikimi ben kendi maaşımdan yapıyorum.
Ama kolay kazanılmıyor ki o para. Bazen gece bile işe çağrıldığı oluyor. Bir hafta uykusuz gezdiği oluyor. Harcadığı kendi parası ama ben bile acıyorum o paraya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?