Erkekler ve müsriflik

Ben de buraları okudukça karisilan şeylere yok artık diyorum. Bu konu için değil genel olarak. Yani bazı kadınlar tapusunu almis gibi davranıyor nasıl katlaniyor erkekler bilmiyorum

Sorma=) Ben bazen kendi cinsimi hiç tanımamışım diyorum.=)
E o imza tapusunu almak galiba adamın, daha atmadım o imzayı atayım bi tepe tepe kullanıcam.ahaha

Şaka bir yana, bu sahibenin konusu burada bu konuyu tartışmamak adına susuyorum. Ama benc eayrıca bir konu açmalı 'Hanımlar o imza erkeğin tapusu demek değil' diye...

Yerinizde olsam esimin boyle aylik yuksek tutarda rutin harcamalari varsa, ben de ayni tutarda kendime bilezik alir kenara koyardim bu da benim vizyonum

Eşinizin kazancını merak ettim.Ortalama üstü nedir mesela? Ülkenin yarısından fazlası asgari ücretle çalışıyor , ortalamamız asgari ücretten biraz fazla.Eşiniz de ortalama üstü alıyorsa , aylık kazancına oranla aldıkları kaçta kaçı ediyor kazancının?

Yerinizde olsam esimin boyle aylik yuksek tutarda rutin harcamalari varsa, ben de ayni tutarda kendime bilezik alir kenara koyardim bu da benim vizyonum
Ben devlette öğretmenim. Eşim maaşımı bile sormaz, ne kadar olduğunu tahminen söyleyebilir. Ben kendi birikimimi yapıyorum. Ama eşim benim maaşımın çok çok üstünde kazanmasına rağmen ay sonuna benimkinin yarısı kadar parası kalmıyor bence. Bazı şeyleri söyleyerek anlatamıyorsunuz maalesef. Bir gün işten çıkarılabilir, iş bulamayabilir her zaman bu standartları elde edemeyeceğini anlaması lazım.

Matematik sorusu gibi olmuş. Nasıl yuvarlanabilir bilmiyorum ama 15-20 bin arası diyebilirim.

Anladim.. sizin butceleriniz ayri o zaman demek ki.. esiniz sizin ne kadar aldiginizi bile bilmiyorsa, o zamam sizin de onun harcamalarina sitem etmeniz onun hosuna gitmeyecektir.

Bence haksızsınız maddi sorun yoksa bana normal geldi her insanın kendini şımartma şekli farklıdır ben de örnek vereyim zor kazanıyorum tak diye acımadan harcıyorum yoksa kazanacak hevesim kalmıyor çalış çalış kendine harcarken üç beş düşün hiç sevmem eşinizde böyle muhtemelen aylık gelir iyiyse göze gelmeyecek bir para

Eşiniz birikim yapmıyorsa siz ondan para isteyin , siz biriktirin.Çocuklarınız varsa onların geleceği için birikim yapın mesela.Zor böyle müsrif adam da ya.Ben de gıcık olurdum herhalde.Çocuğunuz için biriktirin.Eşiniz her zaman böyle kazanamayabilir.

Ben tam da bunu anlatmaya çalışıyorum. Eşim iyi kazanıyor ve iyi harcıyor. Yemesine, içmesine, kıyafetlerine zaten karışmam ama bu maaşa biraz da birikim yapması gerekmez mi? Çok kazanınca düşüncesizce harcamak mı gerekir? Şimdi o benim maaşıma karışmıyor diye ben onu uyarlamayacak mıyım?

Eve ortak mı harcama yapıyorsunuz peki?

Benim esim de oyle, hatta konu acmistim "esimin elektronik esya bagimliligi" diye. Simdi o bagimliligina yeni basladigi sporun ekipmanlari da eklendi. Ama mudahale ettigimde üzülüyor kiyamiyorum ben de. Sizin esiniz gibi benim icin ya da evimiz icin harcarken de ayni. Ben istemem zorla goturur hadi sana alisveris yapalim diye. Artik bi sey demiyorum cunku degisecegini sanmiyorum bu yastan sonra.

Eve ortak mı harcama yapıyorsunuz peki?
Tam olarak ortak sayılmaz. Ben sadece çocukların günlük ihtiyaçlarını karşılıyorum, harçlıklarını veriyorum vs. Geri kalanları eşim karşılıyor.

Tam olarak ortak sayılmaz. Ben sadece çocukların günlük ihtiyaçlarını karşılıyorum, harçlıklarını veriyorum vs. Geri kalanları eşim karşılıyor.

Doğru anladıysam eşiniz maaşınızı bilmiyor sormuyor ve eve deidğiniz gib itam ortak olarak harcam ayapmıyorusnuz.
Canımcım bırkaın şu admaları az salın. Onların da kendine göre istekleri var. Kazandığını bazne istediği gibi harcasın lütfen.

Burada bana haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Lüks denecek başka harcamalarına karışmadığımı söylemiştim. Ancak en azından olumsuz durumlarda kendisinin ve en önemlisi çocukların standardını koruyabilmek adına biraz daha dikkatli davranmasını söylemek kabahat mi oldu? Eşi olarak bunu ifade etmeye hakkım olduğunu düşünüyorum.

iyi de bu devirde yüzüne bakılacak şık bir sneaker almak istesen zaten kafadan 1000 lira çıkman lazım. aldıkları nike falan büyük ihtimalle, tenis zaten pahalı bir spor bence uygun bile almış.

yanlış anlamazsanız yani sizin yetişme tarzınız böyle olmayabilir mi? ne bileyim onun ailesinin durumu daha iyidir vs.

benim kendi babam mesela tenis oynar, ata biner, yüzer vs ama asla zamanı yoktur belki ayda bir tenise gidebilir boşluk bulursa ama hepsinin kulübüne kayıtlıdır canı isteyince gitmek için. çünkü insanüstü bir iş yapıyor ve adam dinlenmek istediği kısacık zamanda tadını çıkarmak istiyor.

En dayanamadigim insan huylarindan biri, ben boyle yetistirilmedigimden olabilir
Var ki harciyor diyenler olmus da var olani dibine kadar harcamaya ne gerek var ki?
Ayda yilda bi kullanacagim bi seye 1300 lira versem kahrederim kendimi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…