Ben de buraları okudukça karisilan şeylere yok artık diyorum. Bu konu için değil genel olarak. Yani bazı kadınlar tapusunu almis gibi davranıyor nasıl katlaniyor erkekler bilmiyorum
Yerinizde olsam esimin boyle aylik yuksek tutarda rutin harcamalari varsa, ben de ayni tutarda kendime bilezik alir kenara koyardimYani bana göre ayda 2-3 kez yapılacak bir hobi için 1.300 tl gereksizdir. Ve sadece bu değil bunun raketi, topu, kort ücreti, kulüp üyeliği vs bu rakamın 10 katına denk gelir. Bu benim için gereksiz. Ha haklıyım demiyorum bu belki benim vizyonsuzluğumdur, görmemişliğimdir.
Ben devlette öğretmenim. Eşim maaşımı bile sormaz, ne kadar olduğunu tahminen söyleyebilir. Ben kendi birikimimi yapıyorum. Ama eşim benim maaşımın çok çok üstünde kazanmasına rağmen ay sonuna benimkinin yarısı kadar parası kalmıyor bence. Bazı şeyleri söyleyerek anlatamıyorsunuz maalesef. Bir gün işten çıkarılabilir, iş bulamayabilir her zaman bu standartları elde edemeyeceğini anlaması lazım.Yerinizde olsam esimin boyle aylik yuksek tutarda rutin harcamalari varsa, ben de ayni tutarda kendime bilezik alir kenara koyardimbu da benim vizyonum
Matematik sorusu gibi olmuş. Nasıl yuvarlanabilir bilmiyorum ama 15-20 bin arası diyebilirim.Eşinizin kazancını merak ettim.Ortalama üstü nedir mesela? Ülkenin yarısından fazlası asgari ücretle çalışıyor , ortalamamız asgari ücretten biraz fazla.Eşiniz de ortalama üstü alıyorsa , aylık kazancına oranla aldıkları kaçta kaçı ediyor kazancının?
Ben devlette öğretmenim. Eşim maaşımı bile sormaz, ne kadar olduğunu tahminen söyleyebilir. Ben kendi birikimimi yapıyorum. Ama eşim benim maaşımın çok çok üstünde kazanmasına rağmen ay sonuna benimkinin yarısı kadar parası kalmıyor bence. Bazı şeyleri söyleyerek anlatamıyorsunuz maalesef. Bir gün işten çıkarılabilir, iş bulamayabilir her zaman bu standartları elde edemeyeceğini anlaması lazım.
Matematik sorusu gibi olmuş. Nasıl yuvarlanabilir bilmiyorum ama 15-20 bin arası diyebilirim.
Bence haksızsınız maddi sorun yoksa bana normal geldi her insanın kendini şımartma şekli farklıdır ben de örnek vereyim zor kazanıyorum tak diye acımadan harcıyorum yoksa kazanacak hevesim kalmıyor çalış çalış kendine harcarken üç beş düşün hiç sevmem eşinizde böyle muhtemelen aylık gelir iyiyse göze gelmeyecek bir paraHerkese iyi akşamlar. Benim derdim eşimin müsrifliği ve düşünmeden para harcaması. Daha ilkokuldan itibaren ailesi para konusunda çok rahat davranmış. Herhangi bir limiti olmamış. Anne baba maaşlarını bir çekmeceye koyarmış 2 çocuk da ihtiyaç duydukça gidip çekmeceden alırmış.
Eşimle 12 senelik evliyiz ve hala para konusunda aynı rahat davranışları sergiliyor. Bu arada maddi herhangi bir sıkıntımız yok ancak alışveriş esnasında alacağım ürünler bu kadar eder mi diye sorgulama yapmayı bir türlü öğrenemedi maalesef.
Mesela iki gün önce yaşadığımız bir örneği anlatayım. Eşim tenis oynar ama bu 10 günde 15 günde bir maç şeklindedir. Haftasonu tenis ayakkabısına ihtiyacım var dedi. Yanına bir şort ve bir tenis çantası da almış 1.300 tl. 10-15 günde yapılan bir aktivitede normal şort, çanta kullansa da olur bence.
Bu kadar düşüncesizce para harcaması beni rahatsız ediyor. Gerçekten ihtiyacı olsa ve daha sık kullanacağı birşey olsa tepki vermezdim. Ama faturayı görünce suratım düştü ve eşim bu tutuma bozuldu. 2 gündür mesafeliyiz. Lütfen haksızmıyım yorumlar mısınız?
Yazdıktan sonra ben de fark ettim matematik sorusu gibi olduğunu.Matematik sorusu gibi olmuş. Nasıl yuvarlanabilir bilmiyorum ama 15-20 bin arası diyebilirim.
Ben tam da bunu anlatmaya çalışıyorum. Eşim iyi kazanıyor ve iyi harcıyor. Yemesine, içmesine, kıyafetlerine zaten karışmam ama bu maaşa biraz da birikim yapması gerekmez mi? Çok kazanınca düşüncesizce harcamak mı gerekir? Şimdi o benim maaşıma karışmıyor diye ben onu uyarlamayacak mıyım?Eşiniz birikim yapmıyorsa siz ondan para isteyin , siz biriktirin.Çocuklarınız varsa onların geleceği için birikim yapın mesela.Zor böyle müsrif adam da ya.Ben de gıcık olurdum herhalde.Çocuğunuz için biriktirin.Eşiniz her zaman böyle kazanamayabilir.
Ben tam da bunu anlatmaya çalışıyorum. Eşim iyi kazanıyor ve iyi harcıyor. Yemesine, içmesine, kıyafetlerine zaten karışmam ama bu maaşa biraz da birikim yapması gerekmez mi? Çok kazanınca düşüncesizce harcamak mı gerekir? Şimdi o benim maaşıma karışmıyor diye ben onu uyarlamayacak mıyım?
Benim esim de oyle, hatta konu acmistim "esimin elektronik esya bagimliligi" diye. Simdi o bagimliligina yeni basladigi sporun ekipmanlari da eklendi. Ama mudahale ettigimde üzülüyor kiyamiyorum ben de. Sizin esiniz gibi benim icin ya da evimiz icin harcarken de ayni. Ben istemem zorla goturur hadi sana alisveris yapalim diye. Artik bi sey demiyorum cunku degisecegini sanmiyorum bu yastan sonra.Herkese iyi akşamlar. Benim derdim eşimin müsrifliği ve düşünmeden para harcaması. Daha ilkokuldan itibaren ailesi para konusunda çok rahat davranmış. Herhangi bir limiti olmamış. Anne baba maaşlarını bir çekmeceye koyarmış 2 çocuk da ihtiyaç duydukça gidip çekmeceden alırmış.
Eşimle 12 senelik evliyiz ve hala para konusunda aynı rahat davranışları sergiliyor. Bu arada maddi herhangi bir sıkıntımız yok ancak alışveriş esnasında alacağım ürünler bu kadar eder mi diye sorgulama yapmayı bir türlü öğrenemedi maalesef.
Mesela iki gün önce yaşadığımız bir örneği anlatayım. Eşim tenis oynar ama bu 10 günde 15 günde bir maç şeklindedir. Haftasonu tenis ayakkabısına ihtiyacım var dedi. Yanına bir şort ve bir tenis çantası da almış 1.300 tl. 10-15 günde yapılan bir aktivitede normal şort, çanta kullansa da olur bence.
Bu kadar düşüncesizce para harcaması beni rahatsız ediyor. Gerçekten ihtiyacı olsa ve daha sık kullanacağı birşey olsa tepki vermezdim. Ama faturayı görünce suratım düştü ve eşim bu tutuma bozuldu. 2 gündür mesafeliyiz. Lütfen haksızmıyım yorumlar mısınız?
Tam olarak ortak sayılmaz. Ben sadece çocukların günlük ihtiyaçlarını karşılıyorum, harçlıklarını veriyorum vs. Geri kalanları eşim karşılıyor.Eve ortak mı harcama yapıyorsunuz peki?
Tam olarak ortak sayılmaz. Ben sadece çocukların günlük ihtiyaçlarını karşılıyorum, harçlıklarını veriyorum vs. Geri kalanları eşim karşılıyor.
Burada bana haksızlık ettiğinizi düşünüyorum. Lüks denecek başka harcamalarına karışmadığımı söylemiştim. Ancak en azından olumsuz durumlarda kendisinin ve en önemlisi çocukların standardını koruyabilmek adına biraz daha dikkatli davranmasını söylemek kabahat mi oldu? Eşi olarak bunu ifade etmeye hakkım olduğunu düşünüyorum.Doğru anladıysam eşiniz maaşınızı bilmiyor sormuyor ve eve deidğiniz gib itam ortak olarak harcam ayapmıyorusnuz.
Canımcım bırkaın şu admaları az salın. Onların da kendine göre istekleri var. Kazandığını bazne istediği gibi harcasın lütfen.
Kadın demekki rahatsiz olmus parasini boyle şeylere harcamak istemiyo neden normal.normal diyosunuz kadına gore normal değil zorla dikte ediyosunuzo zaman normal
maaşı piyasa şartlarına göre yüksekse harcamaları da öyle olur.
kinetixten alacak hali yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?