- Konu Sahibi yellowbomb
-
Evlilik için bir erkeğe 'hadi' demek mantıksız geliyor... :umursamaz:
Zaten o istiyorsa gelir, istemezse sen istersen 1000 parçaya bölün gene gelmez gene gelmez...
Hadi zoraki oldu evlendin, mutluluktan sonra huzursuzluk getirir sana bu durum. a.s
Her zaman şunu savunmuşumdur ister ilişki ister evlilikte bir erkek bir kadından daha istekli olmalı ki mutlu olabilsinler...
Yoksa gelir tartışmalar, gelir kavgalar.... Başka bir şey de elde edemezsin yerimseniben
taksit olamadan çöp alamaz olduk maalesef..
parasız hiç bir şey yapılmıyor maalesef..
taksitle tatil yapılıyor!tatilden donuyorsun,bir sonraki tatili düşünüyorsun ama hala eski tatilin parasını oduyorsun!
eskiden nakit alicam dediğinde mağazalar indirim yapardı,şimdi yapmıyorlar bu yüzden de hersey taksitle yani borçla alınıyor..bu da beni deli ediyor!evleniyorsun,evindeki hersey taksitli!
borç bir sekilde ödenir diyorsunda..iste bu sekilde düşünmemde doğru değil bence..garantisi yok ödeyip odeyemeyeceginin..bu da ayrı bir sorun ayrı bir gerginlik sebebi..
ooof bazen o kadar icim sıkılıyor ki bu konulara..nasıl olcak diye düşünmekten kafayı yiyecek gibi oluyoruz..1 ay önce arkadasımız evlendi,abartı hiç bir şey yapmadılar ne düğün için ne ev için..ama essek yukuyle para gitti ve tabiikide cocuğun babasının katkısı çok fazla..ve bu sebepten ötürü şimdi cocuğun ailesi baskın taraf oldu..
bir de babalar yaptığında da sonrasında böyle problemler de oluyor..
abimin düğününü anneannemle dedem üstlenmişti..ilk torun diye..ama gel gor ki onlar bile bunun lafını ettiler,kendi arkadaşlarını sormadan çağırdılar falan..ne zorluklar çekti annem o donem..duşun bunu yapan anneannem..
of icim karardı :) ben daha fazla konusmiyim en iyisi :)
ana baba da başak kakar mı acaba..olabilir valla zaten bende nişanlanırsak biyerde çalışmayı düşünorum bende yük olamk istemem aileme...
Çalışmak için neden nişanlanmayı bekliyorsunuz ki?
Ha deyince iş bulmak kolay mı?
Şimdiden araştırmalara geçseniz iyi olur tabii çalışmak istiyorsanız...
Konuya gelince,evlilik için baskıyı da ilk defa duydum.
erkek arkadaşınız çocuk mu canım,ders çalış diye baskı yapacaksınız?
Adamın durumu yerindeyse,kendini de hazır hissediyorsa,siz de seviyorsa,nasip olursa da zaten evlenirsiniz..
Sık boğaz etmenin anlamı ne?
Aceleniz ne?
Hayatınızı önce kurun,paranızı kazanın sonra sevdiğiniz insan varken en kolayı düğün dernek yapmak..
kızlar sizce bir erkeğe nezaman istemeye geleceksin ,artık evlenmemeiz lazım beni isteyenler oluyor,demek nasıl bir tepkiye yol açar erkek tarafından...yada hiç tenezzül etmemek en güzeli mi..bunun ortasını nasıl ayarlamalıyız...benim 3 yıllık bir ilişkim var askerden yeni geldi çok ciddiyiz .....yüzden açtım nolur yol gösterin kızlar ben bu durumda ne yapayım ne zamandır bekliorum zaten artık zor gelior beklemek 20 yaşındayım okumuyorum çalışmıorum ne zamandır evdeyim ,bi nişanlansam millet de susacak (okuyamadı falan diyen oluyor bari nişanlanınca evlenecek demekki derler susarlar) gerçekten çok karışığım yaa lütfen bana yol gösterin burda kimin düşünceleri saçma sizce sevgilim manıklı mı düşünüyor saçmamı yoksa ben acelemi ediyorum ama ben hemen evlenelim demiyorum sadece aile arası bir nişan tabi kendi kendime diyorum bunları offfffmafoldumbenmafoldumben
bence de aceleye gerek yok. ne güzel geleceğinizi düşünenen planlayan bir sevgilin var.sen şimdi bugünlerinin tadını çıkar.süslen püslen gez dolaş.evlenince sırtına bir sürü yük binecek.hiç hesaplamadığın alına gelmedik durumlar bile başına gelebilir.oooh üstüne bir de borçlar taksitler olursa tadından yenmez.boşver ya durumlar düzelsin o zaman düşünürsün evliliği.
acele etme, işini gücünü yoluna koyunca zaten olur.. evet beklemek zor olabilir ama evlenmeyi beklemekten başka yapabileceğin bişeyler de var... dışarda çalışamıyorsan evden çalış...
nikah şekerleri falan yapabilirsin, annem bi ara kibrit kutusu yapıştırıp hazırlıyordu. böyle yerlerden iş alıp para biriktirebilirsin. sen de destek olursun evlenme süreci hızlanır
20 yaşında bir genç kızsınız, okumuyor olabilirsiniz ama en azından kendinizi geliştirecek kurslara gidebilir, hobiler edinebilirsiniz. "Milletin ağzını kapatmak" için bu yaşta erkek arkadaşınızı evlenmeye yönlendirmeye çalışmak makul görünmüyor... "Tek sebep bu değil, birbirimizi seviyoruz, çok ciddiyiz, 3 yıldır beraberiz" diyecekseniz de, erkek arkadaşınızın 17 yaşında başladığınız bu ciddi ilişkinin ciddiyetini anlamasını beklemeniz gerekecek, sizin çabanızla olmaz...
evlenince ne olacaken güzeli sevgililik valla... görüşüyoruz geziyoruz sonra evlerimize dağiliyoruz özlüyoruz ne güzel.. daha 20 yaşindasın, valla erken.. Ben 23 yaşindayım Bana da erken geliyor hem de çoook.. şöyle Bi 27-28 i görmeden evlenmem.. 30 da da çocuk yaparım.. evlenince özlerim Ben Bekar günlerimi.. ne o öyle her dakka aynı evde vıcık vıcık.. =) en güzeli flört dönemi valla =)
bırak birikimini yapsın ona güveniyosan beklersin sende olur biter...
eğer evlilik varsa zaten önünüzde yıllarını onunla geçiriceksin demektir..
bekarlığının tadını çıkar biraz...ve hazırlığını yapmasını bekle..herşeyiniz tam olsun..sonradan tamamlamak çok yorucu...
tartışmalara neden olabilir
kızlar sizce bir erkeğe nezaman istemeye geleceksin ,artık evlenmemeiz lazım beni isteyenler oluyor,demek nasıl bir tepkiye yol açar erkek tarafından...yada hiç tenezzül etmemek en güzeli mi..bunun ortasını nasıl ayarlamalıyız...benim 3 yıllık bir ilişkim var askerden yeni geldi çok ciddiyiz ilk çıkmaya başladığımzdan beri ama engeller vardı en önemlisi askerlikti çok şükür bu engeli kaldırmak için gitti geldi,şimdide iş engeli var iş bulmam lazım diyor ve iş buluncada birikim yapıcam diyor....ee peki ben neolucam 1,5 yıl askerliğini bekledim ondan önceside var tabi,,,ama hiç demiyoki iş bulur bulmaz hemen istemeye geliriz allahın izniyle falan...bunları demiyor halbuki çok ciddiyiz sadece dediği şeyler düğünde takılacakları alıcam (bazılarını almıştı askere gitmeden önce takı olarak) tamamlicam sonra beyaz eşyalar sonrada düğün ....ne alak dimi ama çok saçma gelio bu düşüncesi ama hiç ses çıkarmıyorum bazen diyorum ki beyaz eşyaları nişanlanınca alırız hep kendine yüklenme diyorum büyüklerde bişeyler alır diyorum babm gile yük olmak istemiom dio ben alırım dio nişan konusu falan yine kalıo öle...ben istiyorum ki dese bana nişan takarız iş bulunca......bu yani ama okadar ciddi olmamıza rağmen bunu demiyor napmaya çalşor anlamıorum.. .bişeyde demiorum ama demelimiyimde karar veremiorum bu başlığı bu yüzden açtım nolur yol gösterin kızlar ben bu durumda ne yapayım ne zamandır bekliorum zaten artık zor gelior beklemek 20 yaşındayım okumuyorum çalışmıorum ne zamandır evdeyim ,bi nişanlansam millet de susacak (okuyamadı falan diyen oluyor bari nişanlanınca evlenecek demekki derler susarlar) gerçekten çok karışığım yaa lütfen bana yol gösterin burda kimin düşünceleri saçma sizce sevgilim manıklı mı düşünüyor saçmamı yoksa ben acelemi ediyorum ama ben hemen evlenelim demiyorum sadece aile arası bir nişan tabi kendi kendime diyorum bunları offfffmafoldumbenmafoldumben
bence kendi aranızda bi söz gerekli eger bu kadar sende bi sıkıntı yaratıyor sa
hayırlısıyla bi işini kursun parasını biriktirsin sonuçta o erkek kızaa göre çok daha fazla sorumluluk alacak ilerd ikinizi düşünüyor bak ne güzel inşallah hakkınızda hayırlısı olut
bizde tam tersi 7 aydır beraberiz evlenmek istiyoakannehir (benden heyecenlı)kaydirigubbakcemile3
yüzük bari takalım aramızda diyo bn istemiyorum erken diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?