- 19 Kasım 2013
- 18.735
- 33.775
- 798
- Konu Sahibi greengirll
-
Sizin burcunuz ne ?
Ay benim de Aslan burcu oğlum olucak ileride gelinim böyle konular açmasınEşim de Aslan ve ben sakin stabil oğlak burcu olarak ona gayet uyum sağlıyorum ya da o farketmeden kendime uyum sağlatıyorum
aile hayatini seviyor demekki
Off aynı benim eşim yemin ederim. Hemde aslan burcu. İstiyor ki akraba eş dost gezelim. Ben 4 aylık evliyim, onlar yeni gelin diye beni sayıp geliyorlar mı diyorum olsun biz gidelim diyor. Teyze dayı amca hala sülaleye ısındırmak istiyor ama hepsi de buz gibi insanlar. Tek taraflı olmuyor anlatamadım.
Yani bilemedim adam sosyallesmek istiyor,siz evde oturmak,orta yolu bulmaniz gerek. Atıyorum 1 hafta çıkıp gezersiniz,sonraki hafta evde oturursunuz ama benim istediğim olsun diye diretmemeli iki tarafta.
Siz gezmek istemiyorsunuz eşinizin buna uymasını bekliyorsunuz ,eşiniz gezmek istiyor sizin buna uymanızı bekliyor bu şekilde zor yani.
Hayır tabiki, tek istediğim huzur. Neden diretiyorum biliyor musunuz? Eşim düğün dernek seven biri değil. Kv nin baskısıyla bana baskı yapıyor, akraba düğün dernek gezmek için. Bunu bildiğim için ayak diretiyorum. Kendi hiçbir düğüne gitmeyen herkesle küs kv beni ortaya sürüp duruyor, görüşmediğim konuşmadığım halde hala gideceğim düğüne kadar baskı yapıyor.
Şu an hak verdim size ama güzellikle çözün siz yinede.Hayır ben gezmek istemiyorum değil, dozunda kararında. Hele ki düğün vs hiç sevmiyorum, biz düğün yapmamış insanlarız ne bu insanların düğününe gitme merakı? Niye biliyor musunuz, kv baskısından. Ve ben de bunu bildikçe sinir oluyorum. Tüm akraba eş dost tanıdık düğünlerine gitmek zorundayız, akrabaları gezmek zorundayız. İlk evlendik arayarak ültimatom veriyordu ta o zamandan beri sinir oluyorum bu duruma.
2 yıl ev kuşu olmak mı:)
sadece pazarları evdeyiz 2 aydır. her cumartesi dışardayız, ondan önce de full şehirdışı, eşimin arkadaşları vs gezdik.
Isiniz zor o zaman. Esiniz gitmekte, siz gitmemekte israr edeceksiniz. Eee, sonuc ne olacak peki?
Şu an hak verdim size ama güzellikle çözün siz yinede.
Bakın ne güzel yazmışsınız yukarıda biz düğün yapmadık diye,eşinize de böyle söyleyin"biz düğün yapmadık,kimseyi davet etmedik,bize takılan bizim iade etmemiz gereken takıda yok halihazırda bu sebeple gitmek mecburiyetinde değiliz, biliyorsun hoşlanmıyorum böyle ortamlardan,çok istiyorsan düğünden sonra müsait bir zamanda hayırlı olsun demek için gideriz"diye.
Böyle yaparak kayinvalidenizin ekmeğine yağ süruyorsunuz.
Birde hafta arasi oyle davranmasi cok tuhaf bende kabul etmek istemem
Orta ilgi alanlari bulmaniz lazim. Biz cocuktan once bazen yemegimizi yer sahil kenarina yaz kis giderdik yada avmye. Yazin zaten cogunlukla cikardik. Film izlemeyi cok severdik. Tabi arada karar veremezdik ama bazen onun dedigi bazen benim dedigim olurdu. Haftasonlari degisik yerlere giderdik, hafta arasi eve daha yakin yerlere. Tabi nerede yasiyorsunuz bilemiyorum gezme alani kisitli miSebebini sordum, ben böyle yaptıkça o da kendini işe veriyormuş. Eve gelince sıkılıyormuş.
Ama sizinde bbaska seyler yapmak icin oneriniz yoksa esiniz mmecburen hep fikir veriyordurŞöyle, düğün yapmadık derken nikah+kokteyl yapıldı, klasik çalgılı düğün olmadı sadece. Evet gitmeyerek onu haklı çıkarıyorum, ama gidince de onun dediğini yapmış gibi hissediyorum kendimi, sanki biz ikimiz özgür karar vermiyoruz da o bizi yönlendiriyormuş gibi hissedip sinir oluyorum.
Yeni konu açmaya karar verdim kızlar...
Şöyle ki eşimle senelerdir çözemediğimiz sorunumuz var. Eşim istiyor ki hafta içi kendini işine versin, istediği saatte gelsin tepki vermeyeyim, (aynı kurumdayız işte olduğunu teyit edebiliyorum); ama haftasonu olunca da kendimi ona adayayım, herşeyi beraber yapalım, düğün dernek akraba eş dost gezelim misafir gelsin gitsin. Yıllardır kv sorunundan ötürü öyle düzgün bir şekilde sosyalleşemedik, sürekli sorun yaşamaktan kendimi de kapattım yalan yok. Akrabalarımla arkadaşlarımla bir görüşürsem beş görüşmedim içimden gelmedi yalan değil. Bir çok sorun da yaşadım, hastalık ev iş...
Neyse eşim sonunda kv ye benim hakkımda konuşmayı yasaklamış, kendi de görüşmüyormuş (gitmiyor gelmiyor ama mutlaka konuşuyorlardır tabi).Kv süreci beni o kadar yordu ki, biraz huzura kavuşmak evimde kalmak istedim ama eşim patladı neymiş kimsemiz yokmuş, yaşlanacakmışız kimseyle bağımız kalmamış, o sosyalleşmek istiyormuş...Dedim ki sonunda ben her türlü mutluyum, ama sen mutlu olamıyorsun; kendi mükemmellik kriterlerin içinde şimdi de sosyalliği koydun, bunu gerçekleştirsek de ben senin mutlu olacağını sanmıyorum dedim. Her hafta gezelim bakalım gidelim bir yere, gene memnun olmayacaksın dedim. Böyle ısrar ettikçe benim tüm hevesim kaçıyor dedim. Böyle yaparsan zaten zorla yapıyorsun orta yolu bulmak istemiyorsun, hiç yapma daha iyi dedi. Neymiş efendim geçen hafta içi komşunun düğünü varmış ona bile gidememişiz. Komşunun sadece eşiyle karşılaşınca selamlaşıyoruz ben tanımıyorum ama benim oturduğum ev eşimin çocukluktan beri oturduğu ev onu tanıyorlar; komşunun eşi bana eşim sizi davet etmedi galiba bu akşam düğünümüz var dedi, evet dedim haberim yoktu, belki evde bulamamıştır Allah mesut etsin dedim. Akşam saat 7 gibi öğreniyorum, haftaiçi ve eşimin esamesi bile yok. Bunu söylüyor bana. Bu ne ya dedim, tüm şehrin düğününe mi gitmek zorundayız, çağırmazsa çağırmasın ne yapayım dedim, ben yatıyorum dedim ben burda yatacağım dedi gitti salonda yattı. Sabah niye salonda yattın dedim, öyle gerekmiş, sen bilirsin dedim.
Ya nedir bu adamın düğün dernek akraba merakı...Yani bu kadar gezsek tozsak bile mutlu olacağına hiç mi hiç emin değilim artık. İlla beni kafasındaki kriterlere uyduracak. Haftasonu annemlerde kaldım, o da gezsin kafa dağıtsın diye, arkadaşlarıyla buluşmuş ama hiç zevk almamış hoşuna gitmiyormuş. İlla benimle olacak.
Çıldıracağım.
Orta ilgi alanlari bulmaniz lazim. Biz cocuktan once bazen yemegimizi yer sahil kenarina yaz kis giderdik yada avmye. Yazin zaten cogunlukla cikardik. Film izlemeyi cok severdik. Tabi arada karar veremezdik ama bazen onun dedigi bazen benim dedigim olurdu. Haftasonlari degisik yerlere giderdik, hafta arasi eve daha yakin yerlere. Tabi nerede yasiyorsunuz bilemiyorum gezme alani kisitli mi
Ama sizinde bbaska seyler yapmak icin oneriniz yoksa esiniz mmecburen hep fikir veriyordur
Bence gayet makul istekler.. Hafta içi çalışıp hafta sonu sosyalleşmek istemek.. Haftada 2 gün düğün olur nişan olur akraba ziyareti olabilir şu olur bu olur.. Ama sorun değil. Ben çok gezme sevmediğim halde bana normal geldi Akrabaya gitme isteği.. Her hafta siz gidemezsiniz arada onlar da size gelir. Bir iki hafta da dışarıda yemek yersiniz sinemaya gidersiniz sorun olmamalı bence bunda..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?