- 5 Haziran 2018
- 827
- 1.055
- 28
- Konu Sahibi derdime derman
-
üzüldüm Allah yardımcıları olsunEvlendik. annemin çalışmıyor. vefat eden babasından 400 lira alıyor sadece. eve ben bakıyordum
Sadece annesi mi yasiyor o evde? Annesi dunya kotusu olsa bile o ilkokula giden cocugun ne sucu var? Kadinin sadece 400 lira geliri varmiş, diger universitede okuyan anca kendini kurtariyo. Ac mi ölsün insanlar?Ben esinizin sirf paragöz olduguna inanmiyorum. Dediginize göre ailenizin size karsi nankör oldugunu düsünüyor. Bence önce haklilik payini düsünün. Sahsen esimin ailesi ona kötü davransa bende maddi yardima sicak bakmam. Yasaklarmiym? Hayir. Ama cok acil olmadikca mümkün oldukca para vermesini istemem. Parasini bana versin diye degil, ama kendini kullandirmasin diye. Esinizin yaninda neler yasandi bilmiyorum. Ama konusarak cözemeyecegiz birsey degil. Babaniz olmadigi icin herkes elini tasin altina koymali elbette. Kardeslerinuz okuyor daha. Para senin karisamaz diyenlere katilmiyorum. Esler birbirinden paralarini kacirmamalilar. Büyük rakamlar söz konusu ise ortak karar alinmali
Eşiniz baaya çirkefmiş.kusura bakmayın.ayrıca merhametsiz de. ailenıze destek olmalısınız bence de.Allah kolaylık versin sizeKızlar ben evlenirken işten ayrıldım. Nikah çıkışıyla. Tazminatımı alıcam ve o parayla annene yardım etmek istedim.
Annem babam ayrı. Babamı kaybettim.
Annem 2 kız kardeşimle yaşıyor. o da kendi babasından cüzi bir miktar para alıyor. 400 lira falan.
Kız kardeşimin biri babamdan maaş alıyor. Burs aliyor.ünıversite okuyor
Kücuk kiz kardeşm ilkolkula gidiyor.
Evin geçimini ben sağlıyordum.
Anneme tazminatimi vermek isteme sebebim de evine doğalgaz döşenmesi lazim ben de artik eve destek olamayacağimdan bunu ben yapmak istedim.
Ama eşm karşı çiktı sebebi de ailemin bana kotu davranmasi. Surekli eleştirmesi. Sen yaparsın 2 gün sonra kötü olursun diyo. Kiymet bilmiyolar diyo.
Bizim de ihtiyacımız var diyo.
Kardeşn yaptırsin diyo. Kardeşim okuyo ona nasil derim yaptir diye.
Babamin mezarini da ben yaptirmak istedim. Cunku ben yaptirmazsam kimse yaptirmaz.
Eşim bunu da söyledi mezarı da biz yaptircaz zaten dedi. Çok kırıldım.
Ben zaten ondan para almayacaktım bunlar için.
Sen işe başladiğında da ailene verirsin bu boyle gider diyo.
Benin cok zoruma gitti.onun ailesinin ihtiyaci olsa ben asla verme demem çünkü.
derdim para değil diyo, seni üzüyorlar sen naparsan yap sana kötü davranıyorlar diyo
Yani yuh artık bu kadar da olmasın annesi çalışır ama kız bekarken kazanmış parayı ve evlilik zamanı kazanılan para değil çok bencilce buldum düşüncenizi. insanın anne çalış bende para var ama senin çalışmanı doğru buldum veremem dememesi lazım insaniyet olarak.Benim evlilik anlayisimda bütçeler ortaktır çalışmak ortaktır ev işleri ortaktır.
O yüzden kocana hak verdim. Yardım edilir ama çok büyük paralara değil. Kendi evimin de ihtiyaçları var.
Annen niye calismiyo?
çok merhametsiz bir yorum olmuş. Bu tarz yorumlar çok talihsiz 3500 ₺ çok büyük bir rakam değil anneniz ayni durumda olsa anne kalk çalış hazıra alışma mı diyeceksiniz umarım büyük büyük konuşmalarınızdan imtihan olmazsınız.Ben eşinizi haklı buldum.
Ne durumda çalışıp çabalayıp çocuklarına bakıp büyüten anneler var. Anneniz hazıra alışmış sizi de kullanıyor. Kardeşinizden yardım istemiş birde utanmadan pes!
Eşinizin sizi güçlü bir karakterde görmek istemesi bana çok dokundu. Size değer veriyor belli ki. Bence siz sadece küçük kardeşin giderlerini karşılayın. Ev masraflarıyla uğraşamayınca mecburen anneniz çalışmak zorunda kalacak.
kardeşi hangi bölümde okuyor bilmiyorum ama okuduğu bölümün maliyetli olma ihtimali Yok muEşin herşeyin farkında çünkü.
Kızkardeşin 2000 lira parayı tek başına yerken, senin aşağılanman zoruna gidiyordur.
Herşey para demek değil, aile bile olsa kullanılmak herkesin zoruna gider.
Kardeşim ilkokula gidiyor, onla ilgileniyorBenim evlilik anlayisimda bütçeler ortaktır çalışmak ortaktır ev işleri ortaktır.
O yüzden kocana hak verdim. Yardım edilir ama çok büyük paralara değil. Kendi evimin de ihtiyaçları var.
Annen niye calismiyo?
onlar seni düşünüyor mu diyorEşin çok ayıp etmiş. Babanizda yokmuş bu durumda zaten onunda ailene kol kanat germesi kendisine yakisan olurdu. Ama sanirim bu kadar yakın hissetmiyor aileni kendisine.
3500 tl nedir ki. Kaldi ki maddi durumunuzda iyiymiş . Ben olsam esime durumu gerektigi gibi izah eder bir defalik bu parayi onlara verecegimi soylerdim.
Zaten keyfi birsey de degil ihtiyac durumu. Ben kisin sicak evimde isinirken annemin hala sobayla ugrastigi yada zorlandigini bilmeye dayanamazdim.
Bu geçerli bı sebep değil maalesef.Kardeşim ilkokula gidiyor, onla ilgileniyor
BU saatten sonra nasıl çalışayım kim alcak beni işe falan diyorBu geçerli bı sebep değil maalesef.
eşim işe girdiğimde de yardım etmemi istemiyor, bizim de çocuğumuz olacak diyorCanim bastan sona okumafim tek tek fikrim su esin niye karisiyor cunki mebla yuksek degil...ha diyelim ki yuksek bi rakam alacaksin tamamkendine de pay cikarirsin.
Ailen herseyi senden beklemis ama evlendin artik kardeslerin debunun farkinda olsunlar azicik da olsa katkida bulunmayi veya yetinmeyi idare etmeyi ogrensinler...
En onemlisi sen ise gir dewam et calismaya ...hayirli gunler
erkk olarak senin kazandığın paraya göz koymamalı yardım etmelisin ailene keşke tazminatın tam rakam söylemeseydin 1-2 bin eksik deseydin bence insanın en hakıkı kiymeti ailesidir, ilerde insanlar boşanınca düşman oluyor ama aileler kalıyorKızlar ben evlenirken işten ayrıldım. Nikah çıkışıyla. Tazminatımı alıcam ve o parayla annene yardım etmek istedim.
Annem babam ayrı. Babamı kaybettim.
Annem 2 kız kardeşimle yaşıyor. o da kendi babasından cüzi bir miktar para alıyor. 400 lira falan.
Kız kardeşimin biri babamdan maaş alıyor. Burs aliyor.ünıversite okuyor
Kücuk kiz kardeşm ilkolkula gidiyor.
Evin geçimini ben sağlıyordum.
Anneme tazminatimi vermek isteme sebebim de evine doğalgaz döşenmesi lazim ben de artik eve destek olamayacağimdan bunu ben yapmak istedim.
Ama eşm karşı çiktı sebebi de ailemin bana kotu davranmasi. Surekli eleştirmesi. Sen yaparsın 2 gün sonra kötü olursun diyo. Kiymet bilmiyolar diyo.
Bizim de ihtiyacımız var diyo.
Kardeşn yaptırsin diyo. Kardeşim okuyo ona nasil derim yaptir diye.
Babamin mezarini da ben yaptirmak istedim. Cunku ben yaptirmazsam kimse yaptirmaz.
Eşim bunu da söyledi mezarı da biz yaptircaz zaten dedi. Çok kırıldım.
Ben zaten ondan para almayacaktım bunlar için.
Sen işe başladiğında da ailene verirsin bu boyle gider diyo.
Benin cok zoruma gitti.onun ailesinin ihtiyaci olsa ben asla verme demem çünkü.
derdim para değil diyo, seni üzüyorlar sen naparsan yap sana kötü davranıyorlar diyo
ilerde lafı olur güven problemimiz ortaya çıkar diye hep şeffaf olduk birbirimizeerkk olarak senin kazandığın paraya göz koymamalı yardım etmelisin ailene keşke tazminatın tam rakam söylemeseydin 1-2 bin eksik deseydin bence insanın en hakıkı kiymeti ailesidir, ilerde insanlar boşanınca düşman oluyor ama aileler kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?