- 9 Eylül 2013
- 12.090
- 27.845
- 798
- Konu Sahibi derdime derman
-
Kardeşinde de suç var canımBabalar ayrı evet
Üniversitedeki kardeş de geçici bi çözüm,çalışsa emekliliği olsa kimseden medet ummaz,yoksa böyle gelmiş böyle gider,bizim 92 yaşında bi büyükanne var 35 yıldır tüm sülaleye problem halbuki son beş yıldır ciddi bakıma ihtiyacı var,ondan önce daha başkaydı,bi insan eli ayağı tutarken ne maddi ne manevi kimseye yük olmamalı,bi on yıl sonra cidden ihtiyacı olsa evinize bile aldırmıyacak belki eşiniz,anneniz şimdiden kendinden bezdirmemeli. Eşinizi de bıktırmayınya çalışacak ya da üniversitedeki kardeşimden yardım alacak. benim elime böyle bir para geçmişken benden olsun onlara yük olmasın istedim doğalgaz olayının
Şu an çalışmıyorsunuz sanırım. Durumunuz siz ve eşiniz çalıştığı zaman iyi olacak. Bu sayede destek olabileceksiniz. Eşiniz de ailesine yardım etmeye (sıklıkla) başlarsa aile olduğunuzu unutursunuz.olabilir canım. ama dediğim gibi ailem durumum varken benden bekler gibi geliyor
Yok okudukça malesef esin haklilasiyorkardeşim için okula götürüyor dersleri var. bakıcı parası maaşı kadar olacak zaten.
siz bakıcılarda büyümediniz kardeşinize acımıyor musunuz diyordu önceleri
kardeşim başka şehirde okuyor. eve çıktı. onun da masrafı çok oluyormuşŞu an çalışmıyorsunuz sanırım. Durumunuz siz ve eşiniz çalıştığı zaman iyi olacak. Bu sayede destek olabileceksiniz. Eşiniz de ailesine yardım etmeye (sıklıkla) başlarsa aile olduğunuzu unutursunuz.
Diyelim ki 2000tl maaş aldınız bunun 300-500tl sinin fazlasını vermeniz hoş olmaz ki. Atıyorum 1000lira veriyor olsanız eşiniz hoş karşılamaz.
Kardeşiniz 2000tl alıyormuş bunun 1000lirasını eve harcamalı sonuçta birlikte yaşıyorlar. Bu durum da anneniz be kardeşiniz arasında. Onlar çözmeli.
Soğukta oturcaz artık vs diye konuşuyor annem benim de içim acıyo. mezar konusunda kardeşimin akılına gelmez bile yaptırayım da demezBen eşinize hak verdim. Kız kardeşinizin babanızdan aldığı maaş iyi. Annenize yardımcı olabilir. Anneniz de çalışabilir. Sanırım siz eşinizin size verdiği evde oturuyorsunuz. Yani bu durumda eşinizin ailesi veren sizin aileniz alan taraf konumunda. Bir seferlik olabilir ama sürekli olması beni de rahatsız ederdi. Hastalık vs olur o durumda tabi yardımcı olunur. Aynı hatayı yapmış biri olarak size tavsiyem doğalgaz ve mezar konusundan sonra elinizi biraz çekin ailenizin üstünden.
teşekkür ederimSen hayırlı bir evlatsın.
Allah kocanın gözünü doyursun...anneme vereceğim para sadece 3500 civarı bir miktar. çok bir şey de değil.
işe başladığında da yardım edersin onlara diyor. etmemen lazım diyor yani. bizim durumumuz iyi sayılır. eşim memur. kira gelirimiz de var.
Canım normalde karışmaz. çeyiz parası almasam mı kardeşimin maaşı düşecek dedim. alma sen kendin bilirsin dedi. ki 20 bin civarı bir paraydıEşin seni uzmelerini bahane etmiş cnm, belli ki para ailene gitmesin istiyor.
Bence doğalgazını yaptır annen iki kuruş parayla yaptıramaz. Ve tazminat senin, kocana laf düşmez. Şimdi topa tutarlar ama öyle.
Ablamda senin gibi aldı tazminatı ve altın yaptı koydu kenara. Eniştem hiç karışmadı. Senin paran ne istiyorsan yap dedi.
Soğukta oturcaz artık vs diye konuşuyor annem benim de içim acıyo. mezar konusunda kardeşimin akılına gelmez bile yaptırayım da demez
Onları yaptırın ama artık acil durumlar dışında bence yardım etmeyin. Ben de memuriyete ilk başladığımda babama destek oldum. Aylık 1600 alıyordum 500 tl yurda 500 tl babama veriyordum.Soğukta oturcaz artık vs diye konuşuyor annem benim de içim acıyo. mezar konusunda kardeşimin akılına gelmez bile yaptırayım da demez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?