Eşim aileme yardım etmemi istemiyor

zaten fikrini aldım canım. anneme verip de verdim demedim.
böyle düşmanlık yaparcasına tavır aldı

Ben dusmanca bulmadim.
Mantiken ben evi gecindirsem, esim de eline gecen parayi ailesine verse bir de ustune kiymet gormese, esiniz gibi duruma el koyma ihtiyaci hissederim.

Size hak veriyorum. çocuk bakma konusu da oldu. sorumluluk alamam dedi çok yaramaz dedi. 2 hafta sonra vazgeçti
Son yaptığınız yorumları yeni gördüm.
Annenizde sorunlu biri maalesef.
O zaman sizden destek bekleyecek hep.
Benim bi bayan kuzenim var. iki oğlu var biri çalışıyor biri çalışmıyor. ve emekli olmasına rağmen, çocuk bakıyor yıllardır.
Niye kimseye yük olmayayım, kiramı rahat ödeyeyim diye.

o eşine söyle ondan önce ailen vardı. annene son desteğini ver bence. ben çalışıyorum yeri geldiğinde de desteğimi verdim. sende biraz kararlı ol. okuyan çocuk nasıl karşılıcak. oh aile büyütsün kaymağını adam yesin. yok öyle ailenin ihtiyacı varsa ve sende de varsa destek ol

canım inan ben de öyle 400 lirayla üni. okudum ben. kardeşim param yok diye ağlanıyor.
sen geçinirsin ben geçinemem diyor.

Kendi anasına sanki el altından yardım etmiyor beyzade. Dinleme eşini eğer şimdi onun dediğini yaparsan sürekli aynı şeyleri yaşarsın. Onun parasını vermiyorsun ya??? Terbiyesiz adam.

benim hep içimde vardı zaten düşkün bir aileye yardım edeyim çocuk okutayım.
ama şartlar böyle olunca aileme destek oldum hep. olmak da istiyorum

canım inan ben de öyle 400 lirayla üni. okudum ben. kardeşim param yok diye ağlanıyor.
sen geçinirsin ben geçinemem diyor.

Peki acaba eşim haklı mı diye düşünüyor musunuz? Anneniz elinden geleni yapıyor olsa ve yine yetiremiyor olsa asla böyle bir yorumda bulunmazdım. Ama çocuk gelecekte rahat etme aracı değildir. Yardım edersiniz veya etmezsiniz bu sizin bileceğiniz iş. Belki yarın öbür gün başınıza bir iş gelecek. Kim bakacak o zaman o aileye?
Kardeşiniz hakkında yorum bile yapmayacağım.

benim içim rahat etmiyor alışmışım sanırım hep yük benim üstümde diye.
çeyiz sürecinde param azaldı o yok bu yok dediğinde para veremedim anneme üzüldüm hep.
eşimin de çok üstüne gidemiyorum. ailem katkıda bulunamadı pek çeyiz meselesinde. ben ve esim hallettik. kayınvadelim cok destek oldu. verdiler neleri varsa.
böyle olunca hem ailesi yardım etmedi hala da onlara veriyor diye de düşünüyor olabilir.

• Canım benim, ilkokula giden kardeşin olduğuna göre, annen henüz genç. Neden çalışmıyor? Benim eşim ailesine yardım etmek istese benim de pek hoşuma gitmezdi sanırım.

Verin 3500 nolcak.
Kotu davranirlarsa onlarin ayibi.
Esinize laf etmek yardima engel olmak dusmez, kira gelirinizde varmis daha nolsun.

Olmadığı için yardım edememek başka bir şey, konunun bu olduğunu sanmıyorum. Maddi anlamda destek önemli değil, manevi anlamda da destek olmamış anneniz size gördüğüm kadarıyla. Bu sinirlendiriyor olabilir. Nişanlıyım ve ister istemez sahipleniyorsunuz eşiniz olacak insanı. Kırıldığınızı göre göre böyle sağlıksız bir ilişki içinde bulunmanızı istemiyor olabilir gibi düşündüm ben. Hem daha çok yeni evlisiniz. Temel ihtiyaçlardan ziyade doğalgaz döşetmek istediğinizi söylemişsiniz misal, doğalgaz faturalarını kim ödeyecek daha sonra? Yiyecek, giysi gibi temel ihtiyaçlara yardım edeceğinizi en azından küçük kardeşiniz için söyleseniz bence böyle tepki görmezsiniz. Diyorum ya ortada alışılmış bir rahatlık var. Ve bunun eşinizi rahatsız etmesi çok normal.

Konusahibi kendi aileniz hala onları geçindirmenizi istiyor,bence eşiniz haklı,bi ömür boyu sırtınızda yük mü olacaklar anneniz istese mutlaka yapacak bi iş bulur alışmış çalışmadan evde durmaya,kardeşinizi bahane ediyor bence. Ayrıca doğalgaz döşeticem diyorsunuz da doğalgaz faturası az mı,onu kim ödeyecek???

ya çalışacak ya da üniversitedeki kardeşimden yardım alacak. benim elime böyle bir para geçmişken benden olsun onlara yük olmasın istedim doğalgaz olayının

olabilir canım. ama dediğim gibi ailem durumum varken benden bekler gibi geliyor

olabilir canım. ama dediğim gibi ailem durumum varken benden bekler gibi geliyor

Bekler diye her şeyi yapacak mısınız? Daha düzene oturmamış bir evliliğiniz varken ilk derdiniz bu olmamalı bence. Bilemiyorum iyice düşünüp taşınıp sakince konuşun eşinizle. Dikleşmeyin, eğer size karşı kırıcı olduklarını ve kullanıldığınızı, buna alıştıklarını düşünüyorsa bunu kendi sebeplerinizi anlaşılabilir şekilde sunarak hafifletmeye çalışın illa yardım edeceğim diyorsanız.

şimdi ölmüş babana mı yaranamayacakmışsın mesela??
mezar taşını bile başına kakmış yuh yani.
ben olsam böyle bir adamın eline bakmazdım. sen gir işe çalış. ayakların üzerinde durmaya devam et ailene de yardım et. ilkokula giden kardeşin mi üniversite okuyan mı çalışıp yaptıracakmış?? ilkokula giden yaptırsın en mantıklısı!

ama annen çalışmalı. hiç vasfı yoksa çocuk bakar gene 3-5 kazanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…