- 6 Aralık 2010
- 34.488
- 91.174
- 798
- Konu Sahibi derdime derman
-
zaten fikrini aldım canım. anneme verip de verdim demedim.
böyle düşmanlık yaparcasına tavır aldı
Son yaptığınız yorumları yeni gördüm.Size hak veriyorum. çocuk bakma konusu da oldu. sorumluluk alamam dedi çok yaramaz dedi. 2 hafta sonra vazgeçti
canım inan ben de öyle 400 lirayla üni. okudum ben. kardeşim param yok diye ağlanıyor.Yorumlarınızdan ben eşinizin cimri olduğunu düşünmedim. Bizzat onun yanında yaşanmış bazı olaylar var. Ve annenizin çalışmak istememesi, kardeşinizin okurken 2500'e yakın bir para almasına rağmen sizden telefon istemesi vesaire bunların hepsi art niyetli düşünceler bana kalırsa. Alışılmış sizden gelen paraya. Kötü düşünmek istemiyorum ama belki de evlenince daha fazla yardım eder diye düşündü de sizi durmaksızın evliliğe itti anneniz? (Eşinizin geliriyle birlikte)
Üniversiteye giderken ayda 400 lira ile geçiniyordum ekstra hiç para almadan. Bence biraz eşinize kulak verin. Bana da kullanılıyormuşsunuz gibi geldi. Aile önemli ama artık kendi aileniz var. Eşin parasıyla yaşarken kendi param bu anneme vereceğim demek biraz bencillik gibi geliyor bana.
benim hep içimde vardı zaten düşkün bir aileye yardım edeyim çocuk okutayım.canım şimdi önemli olan sen annenle ne yaşadın da eşin böyle bir tavır almayı hak görüyor kendinde?
bir çok konu okuyoruz ailesi tarafından itilen kızlarımız vs. böyle bir mevzu varsa eşin seni sevdiği için böyle davranıyor olabilir.
yok eşinin abartması ise sana tavsiyem bir daha ailenle yaşadıklarını eşine anlatma. bak ben 11 senedir eşimle birlikteyim 6 senedir de evliyiz ne eşimin kötüsünü anneme söylerim ne annemin kötüsünü eşime. birbirlerini çok sevseler dahi herkes birbirine bilenmeye yer arar bu net.
önce bu mevzuyu bir çöz. sonra da çok içine sinmeyecekse babanın mezarı acil değil bence sonsuza kadar orada sonuçta baban. önce yaşayanlar gelir. mezar parası yerine doğalgazı yaptır. işe girince de sizin kesenize zarar vermeden okuyan küçük kardeşinin okul masraflarını üstlenebilirsin. destek böyle olur. çalışabilecek sağlıkta ve yaşta annene sürekli para verilmesine ben de taraf değilim.
canım inan ben de öyle 400 lirayla üni. okudum ben. kardeşim param yok diye ağlanıyor.
sen geçinirsin ben geçinemem diyor.
benim içim rahat etmiyor alışmışım sanırım hep yük benim üstümde diye.Peki acaba eşim haklı mı diye düşünüyor musunuz? Anneniz elinden geleni yapıyor olsa ve yine yetiremiyor olsa asla böyle bir yorumda bulunmazdım. Ama çocuk gelecekte rahat etme aracı değildir. Yardım edersiniz veya etmezsiniz bu sizin bileceğiniz iş. Belki yarın öbür gün başınıza bir iş gelecek. Kim bakacak o zaman o aileye?
Kardeşiniz hakkında yorum bile yapmayacağım.
o da öyle diyor zatenSana kötü davranıyorlar lafı bahane eşinizin
İlerde çalışırsanız verdirmek istemiyor şimdi den ayak yapıyor
Nasıl başlarsanız öyle gider aklınızda bulunsun
anneme vereceğim para sadece 3500 civarı bir miktar. çok bir şey de değil.
işe başladığında da yardım edersin onlara diyor. etmemen lazım diyor yani. bizim durumumuz iyi sayılır. eşim memur. kira gelirimiz de var.
benim içim rahat etmiyor alışmışım sanırım hep yük benim üstümde diye.
çeyiz sürecinde param azaldı o yok bu yok dediğinde para veremedim anneme üzüldüm hep.
eşimin de çok üstüne gidemiyorum. ailem katkıda bulunamadı pek çeyiz meselesinde. ben ve esim hallettik. kayınvadelim cok destek oldu. verdiler neleri varsa.
böyle olunca hem ailesi yardım etmedi hala da onlara veriyor diye de düşünüyor olabilir.
ya çalışacak ya da üniversitedeki kardeşimden yardım alacak. benim elime böyle bir para geçmişken benden olsun onlara yük olmasın istedim doğalgaz olayınınKonusahibi kendi aileniz hala onları geçindirmenizi istiyor,bence eşiniz haklı,bi ömür boyu sırtınızda yük mü olacaklar anneniz istese mutlaka yapacak bi iş bulur alışmış çalışmadan evde durmaya,kardeşinizi bahane ediyor bence. Ayrıca doğalgaz döşeticem diyorsunuz da doğalgaz faturası az mı,onu kim ödeyecek???
olabilir canım. ama dediğim gibi ailem durumum varken benden bekler gibi geliyorOlmadığı için yardım edememek başka bir şey, konunun bu olduğunu sanmıyorum. Maddi anlamda destek önemli değil, manevi anlamda da destek olmamış anneniz size gördüğüm kadarıyla. Bu sinirlendiriyor olabilir. Nişanlıyım ve ister istemez sahipleniyorsunuz eşiniz olacak insanı. Kırıldığınızı göre göre böyle sağlıksız bir ilişki içinde bulunmanızı istemiyor olabilir gibi düşündüm ben. Hem daha çok yeni evlisiniz. Temel ihtiyaçlardan ziyade doğalgaz döşetmek istediğinizi söylemişsiniz misal, doğalgaz faturalarını kim ödeyecek daha sonra? Yiyecek, giysi gibi temel ihtiyaçlara yardım edeceğinizi en azından küçük kardeşiniz için söyleseniz bence böyle tepki görmezsiniz. Diyorum ya ortada alışılmış bir rahatlık var. Ve bunun eşinizi rahatsız etmesi çok normal.
ben zaten kıyamazdım onun annesi bile olsakendi olsa annemi atayımmı diye söylenmeye başlardı kesin
olabilir canım. ama dediğim gibi ailem durumum varken benden bekler gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?