Eşim aileme yardım etmemi istemiyor

Bnm eşim de benim ailemin tavrını beğenmez Bn çalışmıyorum ama bazen bana söylemeden yapar kıymet bilmiyorlar bazen ve söyler haklısın derim ama sana yapmanı söylemedin bir kaç şey dışında o da konuşmaz
Eşin gerçekten çok kırıcı konuşuyor

Kararsiz kaldim acikcasi.

Ben her sekilde ihtiyaclari oldugunu dusunuyorsam aileme yardim ederim.

Ama evi esin gecindirirken sanki onun fikrini de almalisin gibi. 3500 kimine gore az kimine gore yuksek bir rakam. Sahsen ben boyle bir meblagi esime danismadan vermezdim.

Ne bileyim yardim.etmeye devam edeceksen keske isini birakmasaydin. Maalesef ki calismayinca bazi haklardan feragat edilmek zorunda. O yuzden esin hakli diye dusunuyorum.

Nekadar tazminat alicaksiniz? Hemen ayrılmayın işten nikah sonrası 1 yıl süreniz var
İşten ayrılmasanız zaten tazminat alamazsınız ortada böyle bi parada olmaz devletin çalışan kadınlara tanıdığı hak bu eşinize susmak düşer

İstediğinizi yapın onu yapma bunu yapma diyen eşiniz ailesine hiçmibişey yapmıyomuş ?

Eşinizde sizde kendinize göre haklısınız.
Şunu özellikle belirtmek istiyorum.
Belli ki anneniz genç (ilk okula giden kardeşiniz var burdan çıkardım)
Ayrıca babanız ölmeden annenizle boşanmış (bunu konunuzun en başında ayrılar ve babam öldü diye yazmışsınız)
Diyeceğim şu ki anneniz çalışmalı çalışmalı çalışmalı..

Ben evlendikten sonra iki tarafın ailesine de yardım edilmesi taraftarı değilim. Çoook elzem durumlar (hastalık, ölüm vb) hariç. Herkes kendi hesabını bilip ona göre davranmalı, kardeşiniz aylık 2500 tl yi ne yapıyor? 1600 tl ye ev geçindiren insanlar var. Öğrenci de olsa hem okuyup hem çalışanlar var. Bu kadar şımartmayın bence. Siz artık ayrı bir aile oldunuz. Eski düzen devam edemez. Aynı şekilde eşiniz de sürekli olarak kendi ailesine yardım edemez.

yapmıyor aksine ailesi bize destek oluyor.
işten ayrıldım mecburen. iş saatlerimiz uymuyor

zaten ben annemin geçimini sağlayacak kadar para veremem. sadece yardımım olur.
annem işe başlasa da toplu parayı şu an bulamaz. benim elime fırsat geçti ve aileme iyiliğim dokunsun istedim.
eşime de sordum aileme söylemeden.

Ben esinizin dusuncelerini dogru buluyorum. Hakli ya da haksiz degil bunu belirteyim. Evlilik ekonomik bir ortakliktir. Burada erkek ailesine yardim edince yerler gokler yikiliyor. Siz de ya en basinda evlenmeden tazminat dahil her seyi acik acik konusacaktiniz ya da hemen evlenmeyip kardesinizi okutup maddi yonden aileniz ferahlayinca evlenecektiniz. Adam diyor bu boyle gidecek. Anladigim kadariyla ailenizin maddi durumu su an icin zayif.(Allah yardimciniz olsun.) Yardim bir kere ile kalacak gibi degil. E sizin de ihtiyaciniz varmis kazanciniza, fazlasi yok.
Yardim etmeniz dogru bile olsa kesin olan bir sey var ki evliliginiz zarar gorecek, esiniz ailenize dusmanca hisler besleyecek. Maslowun ihtiyaclar hiyerarsisinde yeme icme ekonomiye dayali seyler birincildir sonra ait oma, sevgi vs gelir. Adam kendi ihtiyaclarini tam karsilayamazken baskasina gonul rahatligiyla veremez yani.

Evlenmeden önce annenizin nasıl geçineceğini düşünmediniz mi?
Eşinizle bu konuları konuşmadınız mı?
Ailemiz bizi eleştirse de, onlarla iyi geçinemesek de anneye-kardeşe sırt çevrilir mi?
Eşinizin mantığını anlayamadım. Her ne kadar derdim para değil dese de derdi para emin olun.
Beyfendiyi kötü niyetli ve düşüncesiz sizi de pasif buldum kusura bakmayın.
Benden size tavsiye ailenizle olan ilişkinizi siz yönetin, eşinizin bu kadar müdahil olmasına izin vermeyin.

Kaç yaşında anneniz? bu zamanda kadar hiç çalıştı mı

Evlilik sebebi ile isten ayrilmissam esim bu parayi nerde kullanacagima mudahale edemez .
Zaten vicdan sahibi bir insan 400 lirayla gecinilmeyecegini , cocuk okutulmayacaginida bilir zaten.

3 senedir zaten evin geçimi ben de. annemin de çalışma isteği yok ve evlenmemi istedi sürekli. demek ki kendine güveniyor.bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…