- 17 Aralık 2016
- 4.522
- 4.185
- 63
- Konu Sahibi derdime derman
-
yapmıyor aksine ailesi bize destek oluyor.Nekadar tazminat alicaksiniz? Hemen ayrılmayın işten nikah sonrası 1 yıl süreniz var
İşten ayrılmasanız zaten tazminat alamazsınız ortada böyle bi parada olmaz devletin çalışan kadınlara tanıdığı hak bu eşinize susmak düşer
İstediğinizi yapın onu yapma bunu yapma diyen eşiniz ailesine hiçmibişey yapmıyomuş ?
işte eşim de diyor. benim param ikimizin seninki de ikimizineşinin kazancından ailene vermen doğru olmaz ama kendi parana da eşin karışmamalı
yapmıyor aksine ailesi bize destek oluyor.
işten ayrıldım mecburen. iş saatlerimiz uymuyor
eşinin kazancından ailene vermen doğru olmaz ama kendi parana da eşin karışmamalı
zaten ben annemin geçimini sağlayacak kadar para veremem. sadece yardımım olur.Eşinizde sizde kendinize göre haklısınız.
Şunu özellikle belirtmek istiyorum.
Belli ki anneniz genç (ilk okula giden kardeşiniz var burdan çıkardım)
Ayrıca babanız ölmeden annenizle boşanmış (bunu konunuzun en başında ayrılar ve babam öldü diye yazmışsınız)
Diyeceğim şu ki anneniz çalışmalı çalışmalı çalışmalı..
Evlenmeden önce annenizin nasıl geçineceğini düşünmediniz mi?Kızlar ben evlenirken işten ayrıldım. Nikah çıkışıyla. Tazminatımı alıcam ve o parayla annene yardım etmek istedim.
Annem babam ayrı. Babamı kaybettim.
Annem 2 kız kardeşimle yaşıyor. o da kendi babasından cüzi bir miktar para alıyor. 400 lira falan.
Kız kardeşimin biri babamdan maaş alıyor. Burs aliyor.ünıversite okuyor
Kücuk kiz kardeşm ilkolkula gidiyor.
Evin geçimini ben sağlıyordum.
Anneme tazminatimi vermek isteme sebebim de evine doğalgaz döşenmesi lazim ben de artik eve destek olamayacağimdan bunu ben yapmak istedim.
Ama eşm karşı çiktı sebebi de ailemin bana kotu davranmasi. Surekli eleştirmesi. Sen yaparsın 2 gün sonra kötü olursun diyo. Kiymet bilmiyolar diyo.
Bizim de ihtiyacımız var diyo.
Kardeşn yaptırsin diyo. Kardeşim okuyo ona nasil derim yaptir diye.
Babamin mezarini da ben yaptirmak istedim. Cunku ben yaptirmazsam kimse yaptirmaz.
Eşim bunu da söyledi mezarı da biz yaptircaz zaten dedi. Çok kırıldım.
Ben zaten ondan para almayacaktım bunlar için.
Sen işe başladiğında da ailene verirsin bu boyle gider diyo.
Benin cok zoruma gitti.onun ailesinin ihtiyaci olsa ben asla verme demem çünkü.
derdim para değil diyo, seni üzüyorlar sen naparsan yap sana kötü davranıyorlar diyo
zaten ben annemin geçimini sağlayacak kadar para veremem. sadece yardımım olur.
annem işe başlasa da toplu parayı şu an bulamaz. benim elime fırsat geçti ve aileme iyiliğim dokunsun istedim.
eşime de sordum aileme söylemeden.
3 senedir zaten evin geçimi ben de. annemin de çalışma isteği yok ve evlenmemi istedi sürekli. demek ki kendine güveniyor.bilmiyorumBen esinizin dusuncelerini dogru buluyorum. Hakli ya da haksiz degil bunu belirteyim. Evlilik ekonomik bir ortakliktir. Burada erkek ailesine yardim edince yerler gokler yikiliyor. Siz de ya en basinda evlenmeden tazminat dahil her seyi acik acik konusacaktiniz ya da hemen evlenmeyip kardesinizi okutup maddi yonden aileniz ferahlayinca evlenecektiniz. Adam diyor bu boyle gidecek. Anladigim kadariyla ailenizin maddi durumu su an icin zayif.(Allah yardimciniz olsun.) Yardim bir kere ile kalacak gibi degil. E sizin de ihtiyaciniz varmis kazanciniza, fazlasi yok.
Yardim etmeniz dogru bile olsa kesin olan bir sey var ki evliliginiz zarar gorecek, esiniz ailenize dusmanca hisler besleyecek. Maslowun ihtiyaclar hiyerarsisinde yeme icme ekonomiye dayali seyler birincildir sonra ait oma, sevgi vs gelir. Adam kendi ihtiyaclarini tam karsilayamazken baskasina gonul rahatligiyla veremez yani.
çalışmadı. 44 yaşındaKaç yaşında anneniz? bu zamanda kadar hiç çalıştı mı
işte eşim de diyor. benim param ikimizin seninki de ikimizin
Tabiki haklı ama ben zaten onun var olan parasından almayacağım için bu şekilde bir karar verdimEvet elbette hakli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?