Eşim aileme yardım etmemi istemiyor

Kardeşin ne kadar maaş alıyor yüksek mi eve hiç yardımcı olmuyor mu.

2000 ye yakın alıyor. bursu da var. 2500 civarı alıyor.
söylersen eder ancak kendi düşünüp çok harcamaz eve.
düğün zamanı bile eşimin yanında bana telefon al abla falan diyor şakayla karışık. benim çok darda olmama rağmen.
şimdi de telefon alçak kendine.
eşim bunları gördükçe biraz bileniyo sanırım

onun ailesi bizden almaz. hatta ben fatura bile ödemiyorum. otomatik ödemede ailesi ödüyor.

Bu kadar cimri bir adam siz onun kazancını yerken sıkıntı çıkarmıyor mu?

Şimdi resti çektiniz çektiniz, yoksa bu para meselerinde tek söz sahibi hep olacak.

Yazık ya, öz annenizin ihtiyacı varken 3000 Tl'nin lafını eden de kendini adam sanıyor.

O parayı neden sadece kardeşiniz alıyor küçük kardeşinizinde hakkı değilmi yoksa babalarımı ayrı anlamadım.

Ben eşinize hak verdim doğrusu. Paranın azlığı çokluğu önemli değil. Aile birliğinin kurulmuş olması önemli. Artık evlisiniz ortak bütçe, ortak hayat ve hayaller var.
Bakın kira gelirimiz var diyorsunuz ama size ait değil o gelir. Sahiplenmişsiniz eşinizde paranız hakkında fikir beyan edebilir o zaman.
Çok yakın arkadaşlarımdan birinin kocası daha 5 günlük evliyken işten çıkarıldı. Tazminattan bir kısmını ailesine habersiz vermişti o zaman o beyede kızmıştım olamaz öyle bişey diye.

Siz geçindirdiniz evi. Şimdi anne kardeşten medet umuyo. Eeee sonra ne olacak... hayatın bin bir türlü yönü var.

Siz evlenirken maddi beklentileriniz ve yapılanlar için sizi uyarmıştı buradakiler. Maddi konular heeep sıkıntı olur diye

Madem öyle canım sende mesafeli yardım edersin. Sen onları düşündüğünden eşinle bile kötü oluyorsun, annenin seni eleştirmesi değil Allah razı olsun kızım tuttuğun altın olsun kızım Allah daha çok versin kızım gibi cümleler kurmalı.. Zevksizsin demek ne demek yani sen zevksizsin parasını ver biz alalım der gibi..

Benim en derin yaramdir bu konu...bayagi sorunlar yaşadık biz esimle bu konu yüzünden kiii evlenmeden öncede defalarca kez soyledigim birseydi bu...ailemin durumunu bildigi halde ustelik....soylemiyorum bende gerci hic söylemiyorum da beyefendi biliyormus yardim ettigimi...inanin da ufak tefekte şeyler oyle aman aman seyler degil...ve bu yuzden inanin ki mutsuzum hep ailemde aklım..asla soylemiyorun yaptıklarımı ve yapacaklarimi sizde soylemeyin sakın...esiniz bahane uydurmuş sadece sizin onlarla olan iliskiniz onu alakadar eden bir durum degil...aklim almıyor benim bu erkekler nasil karılarının parasında bu kadar soz sahibi olabiliyor ben kadin halimle esime karismak istemiyorum....

2500 para alıyorsa elini taşın altına koyması gerek ama.

nasıl veriliyor o cesaret ?
az çok bu durumlar yaşanıyor birçok kişide
vicdanlı olan insan, empati kuran insan zaten böyle şeylere tenezzül etmez
bazı erkekler kıt olduklarından ya da işlerine gelmediğinden problem çıkarıyorlar

evlenmek isteyen erkek gücü yettiğince evi kurmalı, kadına yük bindirmemeli, bu onun görevi....
ama bizler birlikte yapalım diyoruz her şeyi, sonra onlar da görevimiz sanıyor
hatta bizim kazancımızda söz sahibi olduğunu sanıyor

ne yapacağına gelirsek...
ona evi geçindirme konusunda destek olacağını, evinizin öncelikli olduğunu söyleyip pışpışla
ama kazancına karışmaması gerektiğini, çünkü kadının kazancında erkeğin hakkı olmadığını tatlılıkla öğret
ailene zorda olduklarında yardım etmen gerektiğini, çünkü önceden senin desteğinle geçindiklerini, mağdur olacaklarını söyle
insan kocasının geçimini sağlamak zorunda değil ama ailesi ihtiyaç sahibiyse onlara yardım etmek zorunda, bu bir görev
o istiyor diye ailene sırt çeviremezsin
kocana da ailenle ilgili sorunlarını anlatma ve de fikir yürütürse müdahale etmemesini söyle

eşim de diyor sana iyi olsalar para hiç önemli değil. kendini çek kıymetini anlasınlar diyor. biz aile olduk diyor.
ne olursa olsun ailem onlar.

babasının emekli maaşından bir miktar kesilir, ailede kaç kişilerse o sayıya bölünür ve herkese pay edilir
mesela konu sahibi+2kardeş+anne ise, babanın maaşı 2000 olsa, kişi başı 500
konu sahibi alamaz ama
böyle bir şeyler işte
ama bir kardeşin babası farklıymış, o sayılmaz

Babalar ayrı evet

Babalar ayrı olabilir ama kardeşi sonuçta yardım etmesi lazım. Küçük kardeşinizin babası nafaka ödemiyormu en azından onun ihtiyaçları karşılanırdı. Yani özel hayatınzı bilemem ama anneniz geleceğinide çoçuklarınıda pek düşünmüyor galiba sizin omzunuza yüklemiş kendi sorumluluklarını. Bence burda kafanıza takacağınız eşinizin dedikleri değil ailenizin tavırları olmalı.

erkekler kaydeder, yeri gelince nüne koyarlar insanın
sen sanma ki en iyi dostuma sıkıntımı anlatıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…