- 28 Ocak 2009
- 34.603
- 58.472
- 1.123
- Konu Sahibi derdime derman
-
Kardeşin ne kadar maaş alıyor yüksek mi eve hiç yardımcı olmuyor mu.zamanında sordum kavga çıkardı annem sanane dedi bana :) artık sormuyorum.
okuyan kardeşimin ihtiyacı yok iyi maaş alıyor babamdan. anneme destek olur. ben de olurum diye düşündüm hep. en azından küçük kardeşimin masraflarını karşılarım diye düşündüm.
2000 ye yakın alıyor. bursu da var. 2500 civarı alıyor.Kardeşin ne kadar maaş alıyor yüksek mi eve hiç yardımcı olmuyor mu.
sorsa da verme demem zaten.Para senin aile senin. Esini cok da ilgilendirmez. Kendisi ailesine yardim edecek olsa sana sormaz bile
onun ailesi bizden almaz. hatta ben fatura bile ödemiyorum. otomatik ödemede ailesi ödüyor.Ben farklı bir boyuttan bakıyorum olaya...
Eşini haklı buluyorum ,çünkü; Aynısını bir erkek yapınca ,yani ailesine yardım edince topa diziyoruz.
Sen eşinle evlenmeden evvel konuşmalı ve bu paranın ailene gideceğini belirtmeliydin.
Benim için evlilik ve aile olma kavramında ,senin benim YOK anlayışı.
O para benimdi zaten,ondan birşey istemiyorum demeniz hoş değil.
O halde o da kendi parasıyla istediğini yapsın ,bu böyle sürsün gitsin.
Bazı şeylerde dik olmamak lazım.
Sende bir miktar para mı var ? Ben olsam eşime derdim ki ;
''Hayatım ,zaten bizim ihtiyacımız yok. Gel bu parayı sadaka ve hayır niyetine kullanalım .1000 tl sizinkilere verelim mutlu olsunlar ,2500 tl bizimkilere verelim.
Biliyorsun ailemin durumunu ...
Çalışmaya başlarsam da ,birazcık sizinkilere birazcık bizimkilere yardım ederiz.
Bu şekilde dersen cephe almaz. Herkes için ailesi kıymetlidir.
İhtiyaçları olmayabilir ,hediye alırsın sende ailene yaptığının düşüğünden ama tek taraflı düşünmemiş olursun.
Yani benim eşim gelip karşıma her ay aileme yardım edeceğim ,sende çalıştığını ne yapmak istersen yap deseydi çok kızardım.
Bu kadar cimri bir adam siz onun kazancını yerken sıkıntı çıkarmıyor mu?anneme vereceğim para sadece 3500 civarı bir miktar. çok bir şey de değil.
işe başladığında da yardım edersin onlara diyor. etmemen lazım diyor yani. bizim durumumuz iyi sayılır. eşim memur. kira gelirimiz de var.
2000 ye yakın alıyor. bursu da var. 2500 civarı alıyor.
söylersen eder ancak kendi düşünüp çok harcamaz eve.
düğün zamanı bile eşimin yanında bana telefon al abla falan diyor şakayla karışık. benim çok darda olmama rağmen.
şimdi de telefon alçak kendine.
eşim bunları gördükçe biraz bileniyo sanırım
Babalar ayrı evetO parayı neden sadece kardeşiniz alıyor küçük kardeşinizinde hakkı değilmi yoksa babalarımı ayrı anlamadım.
annem çok olumlu biri değil. sürekli ses yükseltir hemen kızar. insan içinde de olsa tersler bağırır.
artık çocuk değilim ve eşimin yanında da bana bunları yaptı bir iki kez. eşim de gücüne gidiyor.
sen her zaman onları düşünüyorsun diyor onlar sana iyi davranmıyor diyor
eşimin yanında bile beni kötülüyorlar, sen zevksizsin sen öylesin böylesin. onlara göre normal ama ben de üzülüyorum utanıyorum haliyle.
2500 para alıyorsa elini taşın altına koyması gerek ama.2000 ye yakın alıyor. bursu da var. 2500 civarı alıyor.
söylersen eder ancak kendi düşünüp çok harcamaz eve.
düğün zamanı bile eşimin yanında bana telefon al abla falan diyor şakayla karışık. benim çok darda olmama rağmen.
şimdi de telefon alçak kendine.
eşim bunları gördükçe biraz bileniyo sanırım
Okuyor diye ben de hiç üstüne gitmiyorum. istediği gibi yaşasın diyorum.2500 para alıyorsa elini taşın altına koyması gerek ama.
az çok bu durumlar yaşanıyor birçok kişidenasıl veriliyor o cesaret ?
eşim de diyor sana iyi olsalar para hiç önemli değil. kendini çek kıymetini anlasınlar diyor. biz aile olduk diyor.az çok bu durumlar yaşanıyor birçok kişide
vicdanlı olan insan, empati kuran insan zaten böyle şeylere tenezzül etmez
bazı erkekler kıt olduklarından ya da işlerine gelmediğinden problem çıkarıyorlar
evlenmek isteyen erkek gücü yettiğince evi kurmalı, kadına yük bindirmemeli, bu onun görevi....
ama bizler birlikte yapalım diyoruz her şeyi, sonra onlar da görevimiz sanıyor
hatta bizim kazancımızda söz sahibi olduğunu sanıyor
ne yapacağına gelirsek...
ona evi geçindirme konusunda destek olacağını, evinizin öncelikli olduğunu söyleyip pışpışla
ama kazancına karışmaması gerektiğini, çünkü kadının kazancında erkeğin hakkı olmadığını tatlılıkla öğret
ailene zorda olduklarında yardım etmen gerektiğini, çünkü önceden senin desteğinle geçindiklerini, mağdur olacaklarını söyle
insan kocasının geçimini sağlamak zorunda değil ama ailesi ihtiyaç sahibiyse onlara yardım etmek zorunda, bu bir görev
o istiyor diye ailene sırt çeviremezsin
kocana da ailenle ilgili sorunlarını anlatma ve de fikir yürütürse müdahale etmemesini söyle
işte eşiniz onun da önünün kapatmaya çalışıyor anlaşıldıben verdim hep 1 aydır evliyiz zaten. şu zamana kadar verdim hep
babasının emekli maaşından bir miktar kesilir, ailede kaç kişilerse o sayıya bölünür ve herkese pay edilirKardeşin ne kadar maaş alıyor yüksek mi eve hiç yardımcı olmuyor mu.
Babalar ayrı evet
halt etmiş, bu onun bileceği bir şey değil, ailenle ilgili hiçbir konuyu paylaşma ki yorum yapamasın işteeşim de diyor sana iyi olsalar para hiç önemli değil. kendini çek kıymetini anlasınlar diyor. biz aile olduk diyor.
ne olursa olsun ailem onlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?