Eşim aileme yardım etmemi istemiyor

3 senedir zaten evin geçimi ben de. annemin de çalışma isteği yok ve evlenmemi istedi sürekli. demek ki kendine güveniyor.bilmiyorum

Calisacak canim elden gelenle ogun olmaz o da zamaninda bulunmaz. Konu saglik, hastalik, kaza, bela olsa baska konusurdum ama dogalgaz doseme vs. Esine batar.

çalışmadı. 44 yaşında

Benim annem 55 yaşına kadar fabrikalarda çalıştı. Sırf kimsenin eline bakmayım hem emekliliğim olsun diye.
Annemin çalışmaya isteği yok diyorsun. Bence fazla yorumada gerek yok.
Eşi haklı buldum ben nokta.

Benim annem 55 yaşına kadar fabrikalarda çalıştı. Sırf kimsenin eline bakmayım hem emekliliğim olsun diye.
Annemin çalışmaya isteği yok diyorsun. Bence fazla yorumada gerek yok.
Eşi haklı buldum ben nokta.
kardeşim için okula götürüyor dersleri var. bakıcı parası maaşı kadar olacak zaten.
siz bakıcılarda büyümediniz kardeşinize acımıyor musunuz diyordu önceleri

Tabiki haklı ama ben zaten onun var olan parasından almayacağım için bu şekilde bir karar verdim
Sizin paranız da o evin ortak parası artık, benim param senin paran olmamalı. Evlilikler çoğunlukla bu sebepten bitiyor bence. Erkeğin parası evin ama kadının parası kendinin. Böyle bir mantık yanlış..

eşim de diyor sana iyi olsalar para hiç önemli değil. kendini çek kıymetini anlasınlar diyor. biz aile olduk diyor.
ne olursa olsun ailem onlar.

eşinin rahatsız olduğu, annen ve kardeşlerinin sana davranışı nedir tam olarak?
3 senedir evin geçimini ben sağlıyorum diyorsun. bu süre zarfında annen nasılsa eve para getiren var düşüncesi ile çalışmadıysa ki 44 yaş çok genç bir yaş okuyan 2 çocuğu varsa kesinlikle çalışması lazım, benim annem 57 yaşında hala çalışıyor, o zaman eşin kesinlikle haklı.

şu da var nikah sebebi ile aldığın para iş tazminatınsa eşinin bu parada fikir söylemeye hakkı var, yok evlenene devletin babası ölen kızlara verdiği çeyiz parası ise bu parada ailenin de hakkı var o zaman ailene bir kısmını verebilirsin.

Tabiki haklı ama ben zaten onun var olan parasından almayacağım için bu şekilde bir karar verdim

Ama veremezsiniz bence. Yani ya alman usuludur ya da hepsi ortaktir. Senin paran benim param, benim param gene benim param demis oluyorsunuz.

Bakin ben kesinlikle hissiyat olarak sizi anliyorum. Aileme de evliligim suresince calisirken veya calismazken cokca yardim da ettim. Ama sizin konunuzda esinizin gonlunu almadan bu isi yaparsaniz bu size huzursuzluk getirir kesinlikle. Esiniz de kirilmakta hakli.

Çeyiz parası almıyorum. kardeşimin maaşı azalacak diye

zaten fikrini aldım canım. anneme verip de verdim demedim.
böyle düşmanlık yaparcasına tavır aldı

O gün size çok hak vermiştim de. yorum yapmamıştım. Hatta üzülmüştüm size gelen eleştirileri gördükçe...
Oysa o kadar önemliydi ki. söyledikleriniz..
Bi çocuksuz boşanmak var, bide çocukla boşanıp irtibatı kesememek var.
Tabiki hayatın sürprizleri de var...
Ama öncelikle tedbirli olmalıyız.
çünkü. aynı çatı altına girince, bazı gerçek yüzler ortaya çıkabiliyor maalesef.

Çalışmaya başladığınızda da bir kısmını annenize verin doğalgazıds bağlatın eşinizle yarın bir gün Allah korusun tabii boşansanız yine aileniz size kol kanat gericek bir iki söylenir en fazla ama aileniz ne kadar sizi eleştiriyorda olsa minnet duyar kaldı ki sizi büyütmüş bu yaşa getirmiş

annem zamanında evlenmiyorsan git bu evden bile dedi eşimle sevgiliyken daha.
benim annem ben sineye çekiyorum iyi olsun istiyorum ama eşim ınutmuyor

Siz eşinizi tanıdığınızı zannedersiniz, fakat bu davranışlarıyla da hiç de tanıyamadığınızı düşünürsünüz.
Eşiniz bana göre cimri. Durumunuz bu kadar iyiyken, kalkıp da 3500 tlye göz dikmem.
Annem ve kardeşlerim sıkıntı çekerken, ben öyle rahat rahat yaşayamam.
Elimden geldiğince sonuna kadar yardımcı olurum.
Şu da var. yanlış anlaşılmasın kullanılmak gibi değil, eğer ki annenizin bi rahatsızlığı yoksa tabiki çalışmalı.
Mesela çocuk bakabilir en azından.

Size hak veriyorum. çocuk bakma konusu da oldu. sorumluluk alamam dedi çok yaramaz dedi. 2 hafta sonra vazgeçti

Yorumlarınızdan ben eşinizin cimri olduğunu düşünmedim. Bizzat onun yanında yaşanmış bazı olaylar var. Ve annenizin çalışmak istememesi, kardeşinizin okurken 2500'e yakın bir para almasına rağmen sizden telefon istemesi vesaire bunların hepsi art niyetli düşünceler bana kalırsa. Alışılmış sizden gelen paraya. Kötü düşünmek istemiyorum ama belki de evlenince daha fazla yardım eder diye düşündü de sizi durmaksızın evliliğe itti anneniz? (Eşinizin geliriyle birlikte)
Üniversiteye giderken ayda 400 lira ile geçiniyordum ekstra hiç para almadan. Bence biraz eşinize kulak verin. Bana da kullanılıyormuşsunuz gibi geldi. Aile önemli ama artık kendi aileniz var. Eşin parasıyla yaşarken kendi param bu anneme vereceğim demek biraz bencillik gibi geliyor bana.

Ailem benden bekler gibi geliyor

canım şimdi önemli olan sen annenle ne yaşadın da eşin böyle bir tavır almayı hak görüyor kendinde?
bir çok konu okuyoruz ailesi tarafından itilen kızlarımız vs. böyle bir mevzu varsa eşin seni sevdiği için böyle davranıyor olabilir.
yok eşinin abartması ise sana tavsiyem bir daha ailenle yaşadıklarını eşine anlatma. bak ben 11 senedir eşimle birlikteyim 6 senedir de evliyiz ne eşimin kötüsünü anneme söylerim ne annemin kötüsünü eşime. birbirlerini çok sevseler dahi herkes birbirine bilenmeye yer arar bu net.
önce bu mevzuyu bir çöz. sonra da çok içine sinmeyecekse babanın mezarı acil değil bence sonsuza kadar orada sonuçta baban. önce yaşayanlar gelir. mezar parası yerine doğalgazı yaptır. işe girince de sizin kesenize zarar vermeden okuyan küçük kardeşinin okul masraflarını üstlenebilirsin. destek böyle olur. çalışabilecek sağlıkta ve yaşta annene sürekli para verilmesine ben de taraf değilim.

Ben sanırım eşinize hak verdim. Herkes senin parana karışamaz der. Ama erkek aynısını dese paralar. Cimrilikten değil ailenizin size kötü davranışlarından dolayı yardım etmenizi istemiyor. Kadir kıymet bilmeyecekler siz ne yaparsaniz yapin kendinizi daha kötü ve kullanılmış hissedeceksiniz diye düşünüyor. Haklı da. Erkek kisisine ailesi kötü davrnamasina rağmen yardım eden koca konusu çok. Herkes tepki veriyor. Aynısı kadın için de geçerli. İşte ebeveynler çocuğun gururunu düşünse herkesin içinde sacma sapan konusmasa böyle zorda birakmayacaklar çocukları. Ama yine de ailenizi kendi başına bırakmasınız. Orta yolu bulmaya çalışacaksınız. Trip atıp huzur bozmadan kendinizi eşinize net ifade etmeniz lazım. Bu olayda en çok annenize kızdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…