- Konu Sahibi derdime derman
-
3 senedir zaten evin geçimi ben de. annemin de çalışma isteği yok ve evlenmemi istedi sürekli. demek ki kendine güveniyor.bilmiyorum
arada kalıyorum böyle olunca. eşim de ailem de önemliArkadaşlar şunu es geciyorsunuz. Annesi sağlıklı belki 30 lu yaşlarda, 40 lı yaşların başlarında bir kadın.
3.500 ün konusu değil bu olay, konu daha derin ve vahim bence
çalışmadı. 44 yaşında
kardeşim için okula götürüyor dersleri var. bakıcı parası maaşı kadar olacak zaten.Benim annem 55 yaşına kadar fabrikalarda çalıştı. Sırf kimsenin eline bakmayım hem emekliliğim olsun diye.
Annemin çalışmaya isteği yok diyorsun. Bence fazla yorumada gerek yok.
Eşi haklı buldum ben nokta.
Sizin paranız da o evin ortak parası artık, benim param senin paran olmamalı. Evlilikler çoğunlukla bu sebepten bitiyor bence. Erkeğin parası evin ama kadının parası kendinin. Böyle bir mantık yanlış..Tabiki haklı ama ben zaten onun var olan parasından almayacağım için bu şekilde bir karar verdim
eşim de diyor sana iyi olsalar para hiç önemli değil. kendini çek kıymetini anlasınlar diyor. biz aile olduk diyor.
ne olursa olsun ailem onlar.
Tabiki haklı ama ben zaten onun var olan parasından almayacağım için bu şekilde bir karar verdim
Çeyiz parası almıyorum. kardeşimin maaşı azalacak diyeeşinin rahatsız olduğu, annen ve kardeşlerinin sana davranışı nedir tam olarak?
3 senedir evin geçimini ben sağlıyorum diyorsun. bu süre zarfında annen nasılsa eve para getiren var düşüncesi ile çalışmadıysa ki 44 yaş çok genç bir yaş okuyan 2 çocuğu varsa kesinlikle çalışması lazım, benim annem 57 yaşında hala çalışıyor, o zaman eşin kesinlikle haklı.
şu da var nikah sebebi ile aldığın para iş tazminatınsa eşinin bu parada fikir söylemeye hakkı var, yok evlenene devletin babası ölen kızlara verdiği çeyiz parası ise bu parada ailenin de hakkı var o zaman ailene bir kısmını verebilirsin.
zaten fikrini aldım canım. anneme verip de verdim demedim.Ama veremezsiniz bence. Yani ya alman usuludur ya da hepsi ortaktir. Senin paran benim param, benim param gene benim param demis oluyorsunuz.
Bakin ben kesinlikle hissiyat olarak sizi anliyorum. Aileme de evliligim suresince calisirken veya calismazken cokca yardim da ettim. Ama sizin konunuzda esinizin gonlunu almadan bu isi yaparsaniz bu size huzursuzluk getirir kesinlikle. Esiniz de kirilmakta hakli.
O gün size çok hak vermiştim de. yorum yapmamıştım. Hatta üzülmüştüm size gelen eleştirileri gördükçe...Bakderdime derman arkadaşım sana geçen konunda bahsettıgım buydu .
Bu yüzden hemen çocuk yapma dedim . Eşini iyice tanı dıye. Ama sen ve diğer kişiler laga luga yapıp durdunuz.
O kadar emınım daha çok sıkıntılar yaşıyacaksınız çünkü yenı evlendınız bırbırınıze alışmaya çalışıyorusnuz.
Bu süreçte bırde bebekle ugrasmayın demek ıstedım .
Umarım şmdi eleştirimi anlamışsındır.
Konuna yorumum ; Aile kurumunda para ayırmaya karşıyım . Eşinle adam akıllı konus ve annemle 400 tl maaşla geçinemıyor o benım annem yardım etmek zorundayım de. Ve annenle yaaşadığın sıkıntıları eşine söyleme . Çünkü her anne kız yaşar bazen bu sorunları. Anne de sorundan bahst böyle yaptıgın için sana yardım edemıyorum de ve orta yolu bul .
Çeyiz parası almıyorum. kardeşimin maaşı azalacak diye
Ailem benden bekler gibi geliyore tamam yani bu da bir yardımdır zaten. biz de üni okuduk ailemize destek olmak adına çalıştık da gerekiyorsa kardeşin de çalışsın hafta sonları çalışılacak bir ton yer var yapmak zorunda değilsin.
annem zamanında evlenmiyorsan git bu evden bile dedi eşimle sevgiliyken daha.Çalışmaya başladığınızda da bir kısmını annenize verin doğalgazıds bağlatın eşinizle yarın bir gün Allah korusun tabii boşansanız yine aileniz size kol kanat gericek bir iki söylenir en fazla ama aileniz ne kadar sizi eleştiriyorda olsa minnet duyar kaldı ki sizi büyütmüş bu yaşa getirmiş
Size hak veriyorum. çocuk bakma konusu da oldu. sorumluluk alamam dedi çok yaramaz dedi. 2 hafta sonra vazgeçtiSiz eşinizi tanıdığınızı zannedersiniz, fakat bu davranışlarıyla da hiç de tanıyamadığınızı düşünürsünüz.
Eşiniz bana göre cimri. Durumunuz bu kadar iyiyken, kalkıp da 3500 tlye göz dikmem.
Annem ve kardeşlerim sıkıntı çekerken, ben öyle rahat rahat yaşayamam.
Elimden geldiğince sonuna kadar yardımcı olurum.
Şu da var. yanlış anlaşılmasın kullanılmak gibi değil, eğer ki annenizin bi rahatsızlığı yoksa tabiki çalışmalı.
Mesela çocuk bakabilir en azından.
Ailem benden bekler gibi geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?