Eşim ailesiyle tatil

Benim kayınbaba tarafı da böyle hatta babamın bir ara yazlık düşüncesi vardı duymuş yapsınlar gider kalırız muhabbeti yapmış eşime eşimde tabi bana hevesle anlatıyor ailesi hiç tatil VS yapmamış bende sert bir şekilde ne münasebet ailem varken buyursunlar haberli ziyaret etsinler onun haricinde annem babam yokken ne işleri var annem babam hoşlanmaz dedim aynı eşin gibi yok dünür olmak yakın olmak gibi saçmaladı bende dedim dayın ım yazlıgı var benım babam dan daha yakın bir zahmet onların yazlığına gitsinler saçmalama dedim kesti sesini hiç yüz verme

Sakın sakın sakın dediğini yapma. Birak görüşmesin ailenle. Bu işe şimdi evet dersen alttan alirsan geri dönüşü olmaz

Sizin eşiniz uzatmamis cok. Benim ki cok farklı yerlere çekti olayı. Gecen sene sağlık sorunuyla çıkmamıştık bu sene çıkarız diye düşünüyordum ama heyhat. Sorunumuz esimin ailesine hayir diyememesi. Ne konuştular bilmiyorum? Ne vaat verdi bilmiyorum?

Evet karışık bir durum.
allah kolaylık versin. En uygun açıklama ailem müsait değil olur.
Bizde o 24 temmuzda mersine aynı arabayla
Gittik. Ama oteller başkaydı .

Plajda sahilde denk geldik yürüyüşte falan.

Sonuna kadar direnip asla da o yazlığa o aileyle gitmeyin, kimin malı üzerinden kime vaat veriyor?
O ev anne babanızın, yaşlı ve gidemiyor olmaları bu gerçeği değiştirmiyor, kızlarına yazlığı kullanma hakkını veriyorlar damatlarına ve damadın ailesine değil.
Sırf bu yüzden ailenize gitmiyorsa da gitmesin, 8 senedir aileniz sayesinde yaptığı beleş tatilleri bir otelde yapsaydı diye hesap kitap yapsın bakalım yüzü kızaracak mı?

Çok özür dilerim çok çirkin bir varsayım olacak ama Allah bilir eşiniz ve ailesi Allah gecinden versin ailenizin vefatı halinde size kalacak mirasın da hesabını yapıyorlardır, böyle insanlardan bunları da beklerim ben.

Babamın yazlığında kalacaklar, hizmetlerini de ben göreceğim öylemi? Başka? Hep beraber otele gidelim diyin. Madem ailesine tatil yaptırmak istiyor yaptırsın ama sizin sırtınızdan değil.

Annen baban gidip mallarına sahip çıksın, amcan dayın gitsin kalsın. Kaynanaya ne oluyor , çok ilginç?

Evet anne baba yaşlı olduğu için nasıl olsa bizim gelinin yazlığı bizim sayılır diye düşünüyorlar muhtemelen. Bir kere kabul ederse her sene kabul etmek zorunda kalacak.

Evlendigimiz günden beri Kayinbabam anahtarı verde gidelim diyor. Ne olduysa artık eşim bu sene baskı yapıyor. Orasi benim evim değil ailemin diyorum anlamıyor.
Öyle saçma şey mi olur ya. Beleş Otel mi orası? Sizin ailenizin şahsi mülkü. Onlar da çocuğu değiller siz davet etseniz neyse de yani anahtarı ver gidelim nasıl bir yüzsüzlük?.. Ailem kiraya verdi yaz boyu deyin geçin. Resmen beleş mezar bulsa girelim diyecekler.

Evet anne baba yaşlı olduğu için nasıl olsa bizim gelinin yazlığı bizim sayılır diye düşünüyorlar muhtemelen. Bir kere kabul ederse her sene kabul etmek zorunda kalacak.
Ne kadar rahat insanlar var şu hayatta, başkasının malı üzerinden plan yapıp evin anahtarını isteyecek kadar düşüncesizler, bunlar ev gelinin diye de düşünmüyorlar bence, direkt oğlumuzun malı, oğlumuzun malı da bizim malımız sayılır diye düşünüyorlar sanki, yoksa anahtarı isteyip siz sonra gelirsiniz demezlerdi, Allahım rahatlığa bak
Öyle de bir geline düşmüşler ki ince düşünceli, ben olsam önce eşi sonra ailesini. Daha da o koca o yazlığın fotoğrafını dahi göremezdi.

Koca yillarca insanların evinde bedava tatil yapmış şimdide kadını ailenle görüşmem diye tehdit ediyor. Konu sahibi de görüşmezsen görüşme, sanki ne faydan var benim aileme diyemiyor. Böyle pişkinlere her zaman konu sahibi gibi ince düşünceli insanlar denk geliyor maalesef.

Aynen öyle oluyor, yazlığın anahtarını vermedi ailesiyle tatile gitmeyi istemedi diye böyle tehdit savuran adama 8 yıllık tatil parasının hesabını yapıp, aileme gelmiyor musun o zaman borcunu öde ailemle maddi manevi hiç bağın kalmasın diyeceksin kalacak öyle.

Onlar o evi sana miras kalacak bi güzel üstüne cokecegiz diye gözlerine kestirmeye kalmayıp, sahiplenmisler . Aileni dürtükle mutlaka evi kullanil boş birakmasinlar, evin sahibinin kim olduğunu hissettirsinler o ac gözlülere. Eşin otel , bungalov vs kiralasin anneciginide esini de alıp tatil yaptırsın.

Ben olsam veririm anahtarı, eşim gitsin ailesi ile kalsın. Ben de bir bahane bulurum evde kalır kafamı dinlerim ya da annem rahatsız onunla ilgilenmem gerekiyor gibi bir şey uydurur kendi ailemin evine giderim. Nerede kafanızı daha iyi dinleyecekseniz orada kalın, eşiniz de götürsün ailesini kendi ilgilensin görsün dünya kaç bucak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…