Eşim altınlarımi istiyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saolun çok teşekkür ederim motora Karşı apayrı bi ilgim ve sevdam var orası apayrı konu araba almasına bı taraftan çok seviniyorum mal sahibi olduk ama işte üzüldüm..

o halde sevinmeye devam edin
eşinizin de hevesini kırmayın madem artık verdiniz, boşa huzursuzluk olmasın.
bir yemeğe çıkıp kutlama sözü de isteyin madem
Kazasız belasız kullanın inşallah

Valla ara vazgeçtim de o zaman. Böylede eşine destek oldun sonuçta daha fazla borca girmedi. Durumunda iyiymiş takılma bu kadar yaa üç günlük dünya. Eşinle keyfine bak

Ama ister istemez zorlanacak zorlanmasıni istemiyorum
Altın para demek ve parayı harcamayacaksanız niye var? Araba altından çok daha mantıklı bir alışveriş, altın değer kazanıyor ama uzun vadede araba altından daha fazla değer kazanıyor. Üstelik altın bir ihtiyaç değil ama araba aileniz için bir ihtiyaç. Kenarda duran altın size hiçbir fayda sağlamayarak değer kazanıyor ama arabayı hem kullanıyorsunuz hem her geçen gün değer kazanıyor. Parayı çar çur edin, yok olsun demiyorum ama yatırım için kullanmak lazım. Ayrıca 22 yaş gerçekten de çok erken anne olmak için, size şimdi saçma gelse de ileride belki anlarsınız neden böyle dediğimizi.

Onuda soyledim tabi ha senin üstüne ha benim sonuçta ikimizin malı dedi zaten eşim işe servisle gidip geliyor araba kapının önünde kalacak istediğin zaman istediğin yere bin git dedi
Ben o eşi siz ehliyeti alınca görürüm. İnşallah bindirir. Burda kaç kadın var araba parası ödeyip o direksiyona elini bile süremeyen

Ne koycak kiz masaya, kolye yaptirip ucuna assin anahtarini pasalar gibi
Tek bileziği kalacak ya, şimdi tam fincana eli uzanırken millet bileğe odaklacak. Tam skendıl diyecekleri anda o da ne? Telefonun yanında araba anahtarı! Hemen ağızlar bükülür ve gözler devrilir.

Zaten alternatif olarak takı demiştim ama parmağa yüzük gibi takmalık olarak. Madalyonu da vardır diye düşündüm çünkü. Onu kapamayalım. Fazla mal göz çıkarmaz

Eşim iki iş yapıyor kendi dükkanımız var ayriyetten başka bı yerde de muhasebeci..maddi bı sıkıntımız yok çok şükür..
Böyleydi madem evlenene kadar bir araba alamadı mı kendine? Kenara para koyamadı mı?

Ayrıca para sorunu yoksa ne diye bizi üzüyorsunuz bilezikler tüp bebek umudumdu diye?

Mesleğim var çok şükür
Tecrübe olmadıktan sonra mesleğinizin olması pek işe yaramıyor. Tecrübesizler içinse yeni mezun ve gençler tercih ediliyor. Zaman geçtikçe meslekler de güncelleniyor. Nasıl yetişmeyi düşünüyorsunuz güncel gelişmelere ileride?

Tüp bebek için altınlara güveniyorsanız ve altınlar araba için harcanınca geriye bir şey kalmıyorsa, dünyaya bi birey getirmeyi bi kez daha düşünün derim. Bebek yetiştirmek de çok masraflı, sonu yok hatta. Ayrıca verdiğiniz paranın geri geleceğinden endişe ettiğiniz eşinizi çocuğunuzun babası olabilecek potansiyelde görüyor musunuz gerçekten? Ben bunları düşündüğüm için korunuyorum, yanlışlıkla olsa gider aldırırım ağlayarak çünkü güven problemlerim var sizde olduğu gibi, birikimimiz de yok. İçgüdülerimizle değil aklımızla hareket edelim böyle önemli konularda. Lütfen.

Ya herkes kendi hayatına göre yorumluyor, biz de düğünde toplanan altınlarla araba aldık. Düğünde toplanan altınlar (benim altınım oluyor galiba bu?), eşimin birikimleri ve kredi ile aldık daha doğrusu. Araba benim üzerime (kimin üzerine olduğu hiç fark etmez, evliyken alınan mallar ortak oluyor hukuken). Ben daha çok eşim kullanır diye düşünüyordum ama sürüşünü geliştirmen gerek diye ısrar etti. Her gün işe giderken kullanıyorum, bana büyük bir kolaylık oldu. Bu durumda araba almak dururken evde duran altın çok saçma geliyor bana.
Siz ev hanımısınız, eşiniz işe giderken arabaya ihtiyaç duyabilir bu yüzden almayı sizden daha çok istemesi normal. Olaya hiç altınlarım gitti diye bakmamıştım, zaten bir gün bile takmadım da altınları ama sanırım ev hanımı olsam, tek maddi güvencem o altınlar olsa ben de biraz daha bağlı olabilirdim. Yine de araba da maddi olarak fena bir seçenek değil. Tabi arabayı ortak kullanmanız da önemli, eşiniz "benim arabam" kafasına girip sen çarparsın, çizersin diye size vermezse ne anladık bu işten. Oysa ikinizin arabası ve siz çarpsanız da sorun olmamalı çünkü kendi malınız. Mutlaka ehliyet alın, eşiniz karşı çıksa da mutlaka araba sürün, size büyük bir bağımsızlık sağlar. Çocuk sahibi olmak için çok erken, çalışmanıza karşı çıkan bir kocanız varken bir de çocuk yapıp kendinizi kocanıza tamamen muhtaç hale getirmeyin, evliliğe de kendinize de biraz daha vakit tanıyın bence. Neyse, araba çocuk sahibi olursanız da büyük kolaylık olur.

Son düzenleme:
Mesleğim var çok şükür
Yanlış anlamayın ama altınlar için bu kadar üzülmenizden tutun da çalışmadığınız bir mesleğiniz olmasının size rahat hayat sunacağını sanmanıza ve kocanızın çalışmanıza izin vermemesine dek konu endişe verici duruyor sizin için. Belli ki ekonomik güvenceye ihtiyaç duyuyorsunuz ama çalışmadan buna ulaşamazsınız. Bir gün kocanız vefat etse ya da ayrılsanız size bağlanan aylık hiçbir şeye yetmez ve kocanıza "sen dedin diye çalışmadım" diyemezsiniz çünkü ortada sizi dinleyecek bir koca olmaz. Çalışmamak belki rahat geliyor ama bedeli çok ağır, evli kalsanız da bedeli ağır. 60 yaşındaki çalışıp emekli olan ve hiç çalışmamış evli kadınlara sorarak anlayabilirsiniz bu bedelin ne olduğunu. Doktor değilseniz hiç çalışmadığınız bir mesleğinizin olması size bir güvence sunmaz. Mesleksiz insan da asgari ücretle çalışıyor, mesleği olan deneyimsiz insan da. Deneyimsiz olan için durum daha kötü çünkü dünyadan haberi yok, ekonomiden anlamıyor. Konuyu açtığınız iyi olmuş, bir umut çalışma meselesine ilişkin fikir alırsınız buradan. Yani durumumuz iyi demişsiniz, ben çalışmasam hayat kalitemiz çok düşmeden yaşarız biz de ama çalışmazsam kendime bir kariyer inşa edemem.

Esinizin karakterine bagli bir durum. Benim esim verdigi sözü ne yapar eder tutar. O yüzden verdigi söze de güvenirim. Yok söz verip sonradan hep dönerse o altinlar da geri gelmez. Yatirim icin altinlar verilebilir, ama ben daha cok sizin calismanizi istememesine takildim. Sizin geleceginizi güvence altina aliyormusunuz, mesela emeklilik icin?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…