- 30 Mayıs 2013
- 3.165
- 3.320
- 198
Valla canım bende her cuma arardım.Baktım ki arayan yok beni merak eden yok aramayı kestim yavaş yavaş.Hamileyken bile hadi beni merak etmiyorsun torununu merak et dimi?Aramadılar.Hepten koyverdim sonra.Eşimde niye aramadın demez sağolsun kendide çok aramaz.Onlarda işi düşmeyince aramazlar.Alıştım artık 8. senemize girdik biz.Az çok tanıyorum herkesi.ama ben arıyorum hemde en az haftada 1gün..
zaten hele bi anneme bu konuda en ufak bişey dese, işte o zaman büyük konuşmiyim ama bu iş kesin biter..'' Evimiz 1+1 , ben ayaklarımı uzatıp rahat etmek istiyorum , bir daha gelirsen kalma , rahatım bozuluyor ''diyebilecek mi annenizin yüzüne ? Hayır .
Çünkü bunu diyebilmek yüzsüzlük ister , başka bir şey daha ister de neyse.... Araya sizi sokup böyle sıkıntıya sokması da kendi hadsizliğinden .
Ne münasebetle , gelen insana git denir mi ? Kalan insana kalma denir mi ? Sen böyle mi aldın aile terbiyesi ? diye sormadınız mı ?
Evlenince kimin tarafı olursa olsun o aileden hiç çıkılmamasını , kendi evi varken sürekli annesinde yemek yenmesini falan hiç doğru bulmam . Ama bu ne kadar yanlışsa , ayda bir kez gelip 1-2 gün kalan anneyi istememek bin katı yanlış .
Meselenizde çok çok haklısınız , lütfen tavizkar konuşup karşısında ezilip büzülmeyin . Net olun .
ah bi bilsemki değişecek.. mevlütte kaldım ertesi gün geldim eve içerde yatmış, yatakodasında yatmamış.. değişmesini umut ediyorum inşallah..Yeni evlisiniz belki sensiz uyuyamıyordur hep yanında olmanı ve yanlız kalmanızı istiyordur tabi sebebi ne olursa olsun tutumu yanlış ama zamanla düzelebilir diye düşünüyorum
oooo ben aramasam bizimki der ara ara diye..ama kendi yok..Valla canım bende her cuma arardım.Baktım ki arayan yok beni merak eden yok aramayı kestim yavaş yavaş.Hamileyken bile hadi beni merak etmiyorsun torununu merak et dimi?Aramadılar.Hepten koyverdim sonra.Eşimde niye aramadın demez sağolsun kendide çok aramaz.Onlarda işi düşmeyince aramazlar.Alıştım artık 8. senemize girdik biz.Az çok tanıyorum herkesi.
evet ya neden bu kadar anlayışsız anlamaıyorumkiAnnemin çok meşhur bi sözü vardır ; "10 tane koca bulunur ama 1 tane ana bulunmaz."
Annemle görüşmekten kimse alıkoyamaz beni o kim oluyormuş ki.. Onun ailesine gelince tamam,sana gelince yok. Ne kadar anlayışsız bir adam.
büyük konuş bence, kesin bitmesi için daha ne gereklizaten hele bi anneme bu konuda en ufak bişey dese, işte o zaman büyük konuşmiyim ama bu iş kesin biter..
..
O nedemk oyle ya gidip kalma falanKızlar merhaba,
ben yaklaşık 1,5yıllık evliyim. Annemle aramızda 2 saatlik bir mesafe var. ve bu süre zarfı içinde annem 3kere falan bizde kalmıştır. 2 vesait geliniyor, gün içinde gelip dönmek çok yorucu oluyo bide çalışıyo zaten annem. en son kaldığında, gittikten sonra eşim dediki annen bizde kalmayacak, biz daha yeni evliyiz, evimiz küçük (1+1), bizde oraya gitiğimizde kalmıcaz dönücez (zaten kırkyılda bir gidiyoruz, çalışınca gidilmiyoki sık sık). çok uzun bu süre kalmak yok dedi. zaten evlendiğimizden beri 1 gece kaldık. babam yok vefat etti, anneme çok düşkünüm, çok özlüyorum. o kadar kırıldımki, ne desem anlamadı.. geçenlerde babamın mevlü vardı pazar günü ve benim cumartesiden gidip kalmam gerekiyordu yapılacak bir sürü iş var, hem babamın mevlütü misafir gibi gidemem yaöyl büyük kavga ettik ki, kalamazsın dedi cumartesi git gel, pazar sabahı erken gidersin dedi, abisi girdi arayada gidebildim ama bir daha asla yalnız başına gidip kalmak yok dedi. çok nadir gidiyorum zaten anneme o da gidiyorum bikaç saat sora dönüyorum. annem geldiğinde tabiki kalıcak ama ben bu işin içinden nasıl çıkıcam..üstüne gittimide iyice inada bindiriyo..
terbiyesiz. eşin tek kelimeyle terbiyesiz. ona mı düşmüş annene gelmesin demek, sana izin vermemek? haddini bildir, resti çek. yazık anneciğine. baban da yokmuş, kadıncağız elin herifin yüzünden kızına hasret mi yaşasın?
senin annen gelip kalmayacaksa onunda ailesi gelmeyecek o zaman.. hadi gitme dedi de buna niye karışıyor hayret bişey ya
bende ondan hayatta böyle bişey beklemezdim.. içim öyle kırginki ona.. benim anamı 1gece misafir edemicek, gündüz gelsin dönsün diyen biriyle evlenmişim..bumuymuş aile olmak..O ne demekmis afedersin, annemi istemeyen beni hiç istemesin, hayır kadincagiz gelse aylarca kalsa derim ki düzeniniz bozuldu, bir gece iki gece hayır bir iki hafta idare edilemiyorsa, hiç aile kurduk denilmesin, yazıklar olsun, bir çocuk kolay mi yetişiyor, geceli gündüzlü hamileliği emirmesi, yıllarca gözüne bak, sonuç bu olsun, seni bir gün evine sigistiramasin.... Rabbim kötü insanlardan uzak tutsun
bağırdım bağırmazmıyım, sakin konuştum olmadı, bağırdım daha inada bindirdi, sinirlerim boşaldı deli gibi ağladım umrunda olmadı..aradan zaman geçti sordum yine aynı fikirleri fikirsizin..O bagiriyorsa sen de bagir. O nasil lafini dinletiyorsa sen de ayni sekilde dinlet. N4e demek annen kalamaz sen de kalamazsin... yok ya!
ailesi antalyada olduğu için sadece bayramlarda görebiliyorlar abisi ve eşim. bayramdan bikaçgün önce anneme uğruyoruz bayramlık , ama bütün bayram antalyadayız tabi, 2 bayram oldu evleneli önceki zaten balayına denk geldi. karşı çıkmazmıyım hiç, çıkıyorum ama bi sonuç alamıyorumSuç eşinde değil, suç sende. Ben de istemem eşimin ailesiyle görüşmesini, onun dik durup arayı bularak görüşmesi lazım. E adam da istemiyor sen de karşı çıkmayınca baskısını kurmuş. Anneciğinin yüreği sızlıyordur kızımı kendi ellerimle evlendirdim yüzüne hasret kaldım diye. Bir bayramda bile gelip elimi öpmeyecekse, ne yapayım ben o evladı.
Sonuç alamıyorum ne? Ne yapacak, annende kalırsan seni dövecek mi? Boşayacak mı? Yatağı mı ayıracak? Bunlardan çekinip tavrını koymuyorsan hala suçlu sensin. Kızım böyle cesareti olmayan biri gibi davransa asıl üzüldüğüm bu olur.ailesi antalyada olduğu için sadece bayramlarda görebiliyorlar abisi ve eşim. bayramdan bikaçgün önce anneme uğruyoruz bayramlık , ama bütün bayram antalyadayız tabi, 2 bayram oldu evleneli önceki zaten balayına denk geldi. karşı çıkmazmıyım hiç, çıkıyorum ama bi sonuç alamıyorum
Sonuç alamıyorum ne? Ne yapacak, annende kalırsan seni dövecek mi? Boşayacak mı? Yatağı mı ayıracak? Bunlardan çekinip tavrını koymuyorsan hala suçlu sensin. Kızım böyle cesareti olmayan biri gibi davransa asıl üzüldüğüm bu olur.
haklısınız.. bi kardeşim var o da evlencek bikaç ay sonra, annem yalnız kalıcak..gerçi yan dairede olucak kardeşim ama olsun evler ayrılıyo..Ya canım allah gecinden versin annene bişey olursa vicdanen zaten bu adamı için almayacak bosayacaksin. Bari öncesinde bosada kendi kalan ömrünü huzurlu geçir.
Hem belkide esin yola gelir senin kararlılığını görünce. Herkes babası annesi, abisi yengesi değil, çekmeyin bu tipleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?