- 24 Mart 2014
- 4.741
- 5.085
- 158
- Konu Sahibi Belgisizamir
-
Bundan sonra tavrınızı değiştirin tok öyle zahmetler kız anasına rahmetler erkek anasına dünyası. Çocuk haata kreşe mi gidemıyor çağıraın annesi gelsin baksın çocuğa siz de hiç annenizi ortaya madara etmeyin.Dediginiz ihtimaller olsaydi belirtirdim. Annem cok sıkboğaz ediyor postu sermis gitmiyor derdim. Ama yok oyle bir durum. Esim sadece nankör bu işte saygısız muhtaç olduğunda kapisini calip isi hallolunca rahatsizlik duydu. Tahammul etmek zorunda degilse her zorda kaldigimizda annene birakalim demeyecek diyorsa tahammul de edecek.
Hata yaptigini anladi isin bu boyutunu dusunemedi ama yaptığı hata bana gore büyük ve bedeli olmalı. Ben onun ailesine bu kadar ozverili sabirli davranirken o benim aileme boyle davranmamaliBence sakın böyle birşey yapmayın. Çok naif bir insanın kızısınız, annenizi daha tanımadan buradan çok sevdim. Eger yaparsanız demek istediğiniz anlaşılmayacak kötü olacaksınız. Veya kv tepkisiyle canınız sıkılacak. Siz bunu normalde yapacak biri değilseniz başkalarının sizi değiştirmesine izin vermeyin. Bu konuda haklılığınızı belli ki eşiniz anlıyor o nedenle yapmadım diyor. Yaptığından pişman sonradan anlamış ve kendine yakıştırmıyor gibi. Anladığım gibiyse,beşini, pişmansa, bundan sonrası annenizin gönlünü almak olur.. annenize dese ki " istemeden kırdım sizi, çocuk hasta, ilgilendiniz yoruldunuz dinlenin istedim ama doğru ifade edemedim kendimi filan " bağlar kopmaz, sonuçta bir ailesiniz yine görüşeceksiniz. Ama henüz hatasını anlamadıysa açıkça neler düşündüğünüzü söyleyin konuşun, aynen buraya yazdığınız gibi. Umarım o zaman anlar.
Yok olamaz esimin hic cekirdek ailemizle sorumluluklarimizin üstesinden gelelim tavri yoktur. ben hallederim ben yapayım diyecek biri degil aksam annem ona is çıkardı bu da ona zor geldi. Annemi evden kendince uygun bir dille yollamaya calisti.Yaptigim yoruma, resmen linc edilecek duruma gelsem de(sizden degil, diger uyelerden), dusuncemde degisiklik yok. Tamam, anneci degilsiniz kabul. Anneniz de sacini supurge etmis, Allah razi olsun, ona da tamam. Ama esiniz, annenizin bu kadar cok yaninizda olmasindan hoslanmamis. Cekirdek aile olarak, herseyinizi birlikte gogusluyor olmayi beklemis olamaz mi?
He bu arada, sakin ola ki bunun hincini kayinvalideden cikarmayin, kaybeden siz olursunuz.
Benzer bir durum oldugunda(Allah korusun insallah olmasin), 3.kisilerden yardim beklemeden cozun, bakici tutun gerekirse. Bu noktada annenizi cagirmani beklerse de, avucudu yala dersiniz.
Ben erken yasta ailemin yanindan ayrildim. Sonra evlendim ve tekerlekli sandalyeye bir sureligine muhtac kaldigim bir kaza yasadim (yeniden yurumem 6 ayimi aldi), bu sirada bile ailemden yardim istemedik, herseyi esimle hallettik. En fazla yemek getirmelerini kabul ettik, ama fazlasi degil, eve biz istemeden gelmelerini bile kabul etmedik.
Bu soyledigime karsin beni linc edecek, siniri ziplayacaklar olacak, ama ben kendi cekirdek ailenizin sinirlarinizi korumaniz taraftariyim.
Konuyu okumamissiniz annem bizde yatili kalmiyor ben ameliyat olmadan önce en son 3 ay evvel evime ayak basyiBenim kayınvalide her misafirliğe geldiğinde bende yatıyor. Oğlu öyle istiyor ama ben hiç saygı duymuyorum artık. Çünkü ben her geldiğinde yatırmak zorundamıyım diye düşünüyorum artık. Bakıma muhtaç değil dingil dingil geziyor. Geldimi yatıyor deliricem. Benim annem daha bir kere bende yatmadı. O yüzden bu yatmalı kalkmalı misafirliklere sıcak bakmıyorum kusura bakmayın. Çocukla babası ilgilenicek anneniz değil konuyu anlatırken sanki ikinci ebeveyni gibi anlatmışsınız annenizi. Ailenizin içinde bu kadar rahatsız olmuş eşiniz HAKLI da. Bakıma muhtaç değilse eşiniz de usun süre evinde misafir etmek zorunda değil. Kovmamışta kibarca bırakayım demiş. Ben burda malesef denge kuramadığınız için sizi suçlu gördüm.
Eşiniz neden öyle yapmış peki? Bir açıklama yaptı mı?Konuyu okumamissiniz annem bizde yatili kalmiyor ben ameliyat olmadan önce en son 3 ay evvel evime ayak basyi
Ikinci ebevyni degil ama oglum hasta oldugundan endiseliydi esime hastaneye goturmek gerek demesi bu muameleyi hak ettigi anlamina gelmez
Yok olamaz esimin hic cekirdek ailemizle sorumluluklarimizin üstesinden gelelim tavri yoktur. ben hallederim ben yapayım diyecek biri degil aksam annem ona is çıkardı bu da ona zor geldi. Annemi evden kendince uygun bir dille yollamaya calisti.
Ne guzel tek basiniza sorunlarinizin ustesinden gelmissiniz cocuk olmasa anneme muhtac olmazdim ama herkese verilmez kendime zor bakarken onu ihmal etmek de olmaz onu benim kadar koruyan kollayan anneannesi varken kendi yagimda kavrulacagim derken çocuğumu zor durumda birakmak olmazdi. Kaldi ki ben yalniz basima ne zorluklar atlattim kimseden medet ummadim. Herkesin korkuyla baktigi gitmekten imtina ettigi yerler savas alanlarina meslek icabi 30 haftalik hamileyken yalniz basima gittim. Çöl sicaklarinda kavrulup haftalarca kaldim. Yine de birine benimle gelin bana bakin demedim valizimde erken doguma hazirlik icin hastane cikisiyla gittim ama komik olan gittigim yerde hastaneler bombalanmisti. Cekirdek aileyi birakalim ben kendime yetecek kadar güçlüyüm ama cocuk olunca eliniz ayaginiz baglaniyor
Hala neden boyle yapmis diyorsunuz. Türkçede Nankörlük deniyor buna.Eşiniz neden öyle yapmış peki? Bir açıklama yaptı mı?
Ameliyatlı olduğu içinNeden sız goturmuyorsunuz annenız gıdıyor hastaneye
Hastaydim ameliyatliyim sargim var sanci yapiyor yardim edemezdim oglum yurumuyor kosuyor düz duvara tirmaniyor benim o halde yardimim dokunmaz diye olabilir mi? Konunun basinda ameliyat oldugumu belirttim.Neden sız goturmuyorsunuz annenız gıdıyor hastaneye
Gecmıs olsunHastaydim ameliyatliyim sargim var sanci yapiyor yardim edemezdim oglum yurumuyor kosuyor düz duvara tirmaniyor benim o halde yardimim dokunmaz diye olabilir mi? Konunun basinda ameliyat oldugumu belirttim.
kusura bakma berbat ötesi bir eşin var! burdan ben üzüldüm annene canım benim şimdi nasıl kırılmıştır oda hakkımıydı kadının çocuğuna torununa bakan bir annenin! özür dilet ve annende bi daha o evdeken gelmesin burnu sürtsün gereği olmayan kocanın..Annemin oğlum üzerinde cok hakkı vardır. Hep destek olur. Ben gecen hafta ameliyat oldugumdan bu sureci oğlum annemle gecirdi. Sag olsun gözü gibi baktı. Oğlum da annemi cok sever.
Pazartesi oglum salgindan nasibini alarak hastalandı. Gece annem ve esim oglumu hastaneye götürdü ilaçlarını aldik kullandık bitmeyen bir ates nedeniyle ogluma yine annemin destegiyle baktım. Gecen cumartesi ates yine yukselince annem esime çocuğu hastaneye götürüp tekrar gostermek lazim dedi.
Esim ''ben seni eve birakayim gerekirse ben götürürüm'' diyip annemi remen kovdu annemin evine gitmeye niyeti yoltu cocugim icin endiselenip gelmisti onunla ilgilenmek istiyordu.
Annem beni birakmana gerek yok ben kendim goderim ama bu cocugun durumuna care bulalim dedi.''
Eşim tekrar tekrar ben seni eve birakayim dedi.
Ben de ''Ne diyorsun sen neden üsteliyorsun?'' diyip anneme oturmasini soyledim. Sonra esime cocugu annemin yardimiyla hastaneye gotur dedim. Goturup getirdiler. Annem sonra cikip gitti. Esime annemi resmen kovdun. Bu ayibi asla unutmam dedim. Reddetti amacim kovmak degildi dedi. Ama o an midem bulandığından konusamadim. Sustum simdi konusmuyorum bu durumu nasil telafi edebilirim anneme karsi cok mahcup oldum.
Hanim efendi ben size hak verdim zaten. Sorduğunuzda kendini nasıl savundu? Ne bahane üretti? Nankör de olsa niye yapmış bunu?Hala neden boyle yapmis diyorsunuz. Türkçede Nankörlük deniyor buna.
Eşimin dedigi şunlardı:Hanim efendi ben size hak verdim zaten. Sorduğunuzda kendini nasıl savundu? Ne bahane üretti? Nankör de olsa niye yapmış bunu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?