Eşim Annemi Evden Kovdu

Kocaya hak veren yorumları dehşetle okudum.
Kadın diyor ki ben hastayım ,çocuk hasta annem geldi bize bakıyor .bu bakmanın için yemek de vardır ,temizlik de vardır ,o çocuğun yedirmedi de içirmesi de herseyş vardır .
tabi ki annesinin yardımı ile baba doktora götürür yoksa 3 yaşındaki çocuğu zaptetmesi heleki hastanede pek mümkün değil.kaldı ki kadın bişey dememiş ,çocuğun ateşi düşmemiş tekrar doktora gitmek lazım demiş .
Kocanız nankör ve terbiyesizin önde gideni .Annenizden özür dilemeden kesinlikle barışmayın derim hatta ben olsam annemle birlikte giderdim ,bu konuşa çok hassasım .

E hatayı orda yapmissin zaten kovsaydın sende. Ben olsam kovardim cok degil 1 ay önce kovmaktan beter ettim kvmi suan evime gelemiyor. Tabi bende gitmiyorum bazen dinsizin hakkindan imansız gelir. Oyle sessiz hanimefendi gelmez. Hatta suansa esim annesinde ben evdeyim?? O konunuzu da hatirliyorum babanizi aramistiniz gitmistiniz. Cocugun 3 kurusluk yumurtasına laf ediyorlardi. Kocan ve ailesi sana erkek tarafi geleneği uyguluyorlar sende bunun inadina anneni çağırıyormussun gibime geldi ama gördüğün gibi ise yaramiyor bu taktikler.

Gayet guzel kinarca kovmuş diyorsunuz yani
Annem bizde kalmiyor asla kalmaz rahatsizlik vermemek ivin yemek dahi yemez gelir temizlik yapar cocuga bakar bir bakmissin yok olmus onu arabayla birakmayalim diye sessizce cikar
ne kadar üzücü, evladının evine rahatça gelip gidemiyor. Üzüldüm ben. Karşıdaki bir anne, neden gönlünce gelip rahat edemiyor evinizde? Hem sizin hem anneniz için üzüldüm. Eşiniz terbiyesizlik etmiş. Önce sizinle konuşsaydı keşke, kadın ne kadar kırılmıştır Allah bilir. Eşinizin annesine siz böyle yapsanız tavrı ne olurdu?

Ben dedim:/ ama benim kv anası/torunlarıyla benden habersiz senede bir gittiğim evime akşamlamaya gelmişler. Hamileyim,düşük tansiyondan ayakta zor duruyorum ve kv im öteki oğlundan torunu benim kızıma sürekli zarar veriyordu(bahçe zemini taş, çocuk kendisi de düşüyor, ağzı yüzü morarıyor) ve kv asla dikkat etmiyor o çocuğa da, büyük anneyle birlikte bas bas bağırıyorlardı ancak, en son kaynımın kızı benim kızıma zarar verince “çocuklarınızı da alın gidin” demek zorunda kaldım. Benim o halimde beni düşünmeyip kendilerine hizmetçi belleyen insanları maalesef daha fazla kaldıramadım. Sonrasında da bi kıyamet koparılmadı kimse tarafından. Herkes kendini biliyor çünkü. Ha bikaç gün sonra ve daha sonrasında tekrar tekrar geldiler yine. Benim gelmelerine sözüm yok, sadece ben o haldeyken cümbür cemaat habersiz gelip bir de çocuğumun zarar görmesiydi mesele.
**konu sahibi eşiniz eşek herifin teki:/annenize kurban olsun.

filmdelisi her insan sabrı sınıra gelince tepki verir. Bu formda da var. Konu sahibi eşinin ailesine çok toleranslı sanırım eşinden de aynı şeyi bekliyor ama bence onun kocasının ailesine bu derece toleranslı olması da çok yıpratıcı. Keşke eşinin ailesine bu kadar taviz vermeseymiş.

Tamam yerden göğe haklısınız da bunları eşinize de dediniz mi? Sonuç???

Bide anlamadığım niye eşiniz çocuğunuzu hastaneye götürmek için annenizden yardım alıyor. Bebek mi çocuk mu?

Kuzum belki esine guvenmiyordur cocuk bakimi konusunda benim esimds cok gamsizdir. Mesela ortada cocugun zarar gorecegi birsey var ben zarar gormeden alir kaldiririm. Ama eşim cocuk ellerse elinden alir. Bir defasindada 15 dakika emanet ettim sagolsun uyuya kalmis 2 yasindaydi dıs kapiyi cocuk acmıs dısarı cıkmış.ozaman evimiz giris kattaydi. Eve geldim cocuk yok 1 dakika bana 100 yil gibi geldi.dısaridan annecim diye aglayan oglumu duydum kostum yavrum disaridan yatak odasinin caminin altina gitmis annecim diye agliyormus. Erkeklerin %90 i böyle. Bizler daha korumaciyiz. O yüzden konu sahibi annesiyle gondermek istemistir.

Ben de özür dilese bile beni kesmeyecek sanirim.
Ayni muameleyi esim yanimdayken annesine yapmak istiyorum ki annesi bunu oldukca hak ediyor baska türlü hazmedemeyecegim
Bence sakın böyle birşey yapmayın. Çok naif bir insanın kızısınız, annenizi daha tanımadan buradan çok sevdim. Eger yaparsanız demek istediğiniz anlaşılmayacak kötü olacaksınız. Veya kv tepkisiyle canınız sıkılacak. Siz bunu normalde yapacak biri değilseniz başkalarının sizi değiştirmesine izin vermeyin. Bu konuda haklılığınızı belli ki eşiniz anlıyor o nedenle yapmadım diyor. Yaptığından pişman sonradan anlamış ve kendine yakıştırmıyor gibi. Anladığım gibiyse,beşini, pişmansa, bundan sonrası annenizin gönlünü almak olur.. annenize dese ki " istemeden kırdım sizi, çocuk hasta, ilgilendiniz yoruldunuz dinlenin istedim ama doğru ifade edemedim kendimi filan " bağlar kopmaz, sonuçta bir ailesiniz yine görüşeceksiniz. Ama henüz hatasını anlamadıysa açıkça neler düşündüğünüzü söyleyin konuşun, aynen buraya yazdığınız gibi. Umarım o zaman anlar.

Son düzenleme:
Yok kuzum ben eleştirmek için sormadım. Eşini de savunmak için bişey yazmadım sadece konuyu anlamak için yazdım. Ama arkadaşlar yanlış anladı heralde beğenmedimi bastılar ama sonra konu sahibinin yorumlarını okuyunca haklı buldum. Tabiki hiç bi erkek dünyanın 4 4 lük babası daha olsa bi anne kadar olamaz. (Gerçek anne)

Ben de özür dilese bile beni kesmeyecek sanirim.
Ayni muameleyi esim yanimdayken annesine yapmak istiyorum ki annesi bunu oldukca hak ediyor baska türlü hazmedemeyecegim
[/QUOTE]

Eşinize misilleme yapmak için aynı saygısızlığı ailesine mi gösterip sizde onun ailesini mi kıracaksınız? Eşinizden hırsınızı almak için? Peki eşinizden farkınız ne olucak? Onun ilk yapan olması mı? Eşinizin tavrı hiç hoş olmamış ve büyük saygısızlık bana göre. Ama çözüm kesinlikle aranızdaki savaş için başkalarının kalbini kırmak olmamalı. Kan davası dedikleri de insanın içinde ki bu dürtüden olsa gerek. O benimkinin canını yaktı himm bende şimdi sucsuz ama onla bağlantısı olan birinin canını yakayım ki ödemiş olalım mantığı. Haklıyken haksız olmayın. Herseyde misilleme yapılmaz. Eşinizle konuşmamayı tercih etmeniz annenizden özrü dileyene kadar onunla konusmayacağınızı söylemeniz vs daha mantıklı bence.[/QUOTE]

Sebep her ne olursa olsun eşim annemi evden kovucak bende bu duruma sessiz kalıcam öyle mi eş bulunur da annem gibi anne bulamam bi daha

Birebir
Birebir aynısını yaşadım, aynı tepkiyi verdim. Tek fark, onun ailesi ziyadesiyle kalbimi kırıyordu. Sizin eşiniz ailenize karşı tavrını düzeltti mi? Yoksa hala sizi rahatsız eden şeyler yapıyor mu

Birebir

Birebir aynısını yaşadım, aynı tepkiyi verdim. Sizin eşiniz ailenize karşı tavrını düzeltti mi? Yoksa hala sizi rahatsız eden şeyler yapıyor mu
Düzeltti evet.Aslinda genel olarak aileme saygılı ancak o olayda benim ailemi bağlayan hiçbir şey yoktu.Anlamsiz bir terbiyesizlikti.Kayinvalidem de alttan alta aileme laf etmeye çalışıyordu ona da gereken cevabı verdim.Birdaha olmadı.Olursa ne olacağını iyi biliyorlar

Madem haketmeten insana bu muamele yapilabiliyorsa bende onun ailesine aynı tavirlarla aynı üslupla yaklaşirim.ister anlar ister anlamaz.ama pişmanlığını dile getirip sözle beyan edene kadar öyle yapmaya devam ederdim.

Çok gururlaysa tükürdüğümü yalamam havalarında bile olsa illaki onunda canı acır icinde birşeyler kirilir anasina babasına mesafeli ve duyarsız davraninca ve öyle yaşamaya devam ederneticede kendi eseridir.kısasa kısas yapardım ben olsam...doğru olan bu değildir elbet.ama karşınmdaki haketmiyorsa olacağı budur bende.

Anneci olabilecek son kisiyim inamin degilim. Esim de bilir bu durumu annemle sadece cocugumu biraktigim zamanlar görüşürüm. Telefonla haftada bir gorusurum annem fedakar cefakar bir kadindir. Oyle gelip gitmez de bunu hic hak etmedi
Yaptigim yoruma, resmen linc edilecek duruma gelsem de(sizden degil, diger uyelerden), dusuncemde degisiklik yok. Tamam, anneci degilsiniz kabul. Anneniz de sacini supurge etmis, Allah razi olsun, ona da tamam. Ama esiniz, annenizin bu kadar cok yaninizda olmasindan hoslanmamis. Cekirdek aile olarak, herseyinizi birlikte gogusluyor olmayi beklemis olamaz mi?
He bu arada, sakin ola ki bunun hincini kayinvalideden cikarmayin, kaybeden siz olursunuz.
Benzer bir durum oldugunda(Allah korusun insallah olmasin), 3.kisilerden yardim beklemeden cozun, bakici tutun gerekirse. Bu noktada annenizi cagirmani beklerse de, avucudu yala dersiniz.
Ben erken yasta ailemin yanindan ayrildim. Sonra evlendim ve tekerlekli sandalyeye bir sureligine muhtac kaldigim bir kaza yasadim (yeniden yurumem 6 ayimi aldi), bu sirada bile ailemden yardim istemedik, herseyi esimle hallettik. En fazla yemek getirmelerini kabul ettik, ama fazlasi degil, eve biz istemeden gelmelerini bile kabul etmedik.
Bu soyledigime karsin beni linc edecek, siniri ziplayacaklar olacak, ama ben kendi cekirdek ailenizin sinirlarinizi korumaniz taraftariyim.

Annesine , " x seni eve bıraksın derseniz ısrarla ne der acaba ? Bunu sorun ?

Tamam yerden göğe haklısınız da bunları eşinize de dediniz mi? Sonuç???
YYaptığınn ayip oldugunu belirtip asla unutmayacağımi söyledim. Suçlamayı kabul etmedi ben kovmadım yok oyle bir sey ben onun rahati icin dedim yanlis anladığımı iddia edip uste cikmaya çalıştı. Bu kadar. Baska bir sey yapmadım. Icime oturup durdu. Bir sey yapacağım kesin altinda kalmam bunun. Bu muamele anneme degil baska bir misafire yapilmis olsa yine yerin dibine girer, eşimden utanırdım. Olacak iş değil.

Desteginiz icin teşekkürler.
Annemi bir daha kendi sorumluluklarimiza dahil etmeyeceğim eşimin ustesinden gelmesini sağlayacağım.
Tespitiniz yerinde yaptigi tamamen kurnazlik gözümün icine baka baka ben oyle demedim oyle demek istemedim diyebiliyor. Bir kere iki kere soylese tamam derim ama ayni cümleyi 4-5 defa tekrar etti.
Eşimin beni anlamasi icin icimin soğuması icin benzer hissi yasatmak istiyorum.
Babasini severim ama annesi her zaman canimi yakmak icin firsat kollayan biri artik daha net olabilir icimden gecenleri yuzune soyleyebilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…