- 2 Temmuz 2016
- 2.166
- 3.957
- 83
- Konu Sahibi Belgisizamir
-
E hatayı orda yapmissin zaten kovsaydın sende. Ben olsam kovardim cok degil 1 ay önce kovmaktan beter ettim kvmi suan evime gelemiyor. Tabi bende gitmiyorum bazen dinsizin hakkindan imansız gelir. Oyle sessiz hanimefendi gelmez. Hatta suansa esim annesinde ben evdeyim?? O konunuzu da hatirliyorum babanizi aramistiniz gitmistiniz. Cocugun 3 kurusluk yumurtasına laf ediyorlardi. Kocan ve ailesi sana erkek tarafi geleneği uyguluyorlar sende bunun inadina anneni çağırıyormussun gibime geldi ama gördüğün gibi ise yaramiyor bu taktikler.Esimin annesi ogluma aldigim organik urunleri masrafli bulup bana bozuk atti esim de annesine hak verdi esime kizinca annesi benim icin bunu kov döv bunu babasini ara gelsin alsin dedi bosanma esigine geldik ama ben annesini kovmadim hic. Hala yuzume bakip evime gelebiliyor
ne kadar üzücü, evladının evine rahatça gelip gidemiyor. Üzüldüm ben. Karşıdaki bir anne, neden gönlünce gelip rahat edemiyor evinizde? Hem sizin hem anneniz için üzüldüm. Eşiniz terbiyesizlik etmiş. Önce sizinle konuşsaydı keşke, kadın ne kadar kırılmıştır Allah bilir. Eşinizin annesine siz böyle yapsanız tavrı ne olurdu?Gayet guzel kinarca kovmuş diyorsunuz yani
Annem bizde kalmiyor asla kalmaz rahatsizlik vermemek ivin yemek dahi yemez gelir temizlik yapar cocuga bakar bir bakmissin yok olmus onu arabayla birakmayalim diye sessizce cikar
Ben dedim:/ ama benim kv anası/torunlarıyla benden habersiz senede bir gittiğim evime akşamlamaya gelmişler. Hamileyim,düşük tansiyondan ayakta zor duruyorum ve kv im öteki oğlundan torunu benim kızıma sürekli zarar veriyordu(bahçe zemini taş, çocuk kendisi de düşüyor, ağzı yüzü morarıyor) ve kv asla dikkat etmiyor o çocuğa da, büyük anneyle birlikte bas bas bağırıyorlardı ancak, en son kaynımın kızı benim kızıma zarar verince “çocuklarınızı da alın gidin” demek zorunda kaldım. Benim o halimde beni düşünmeyip kendilerine hizmetçi belleyen insanları maalesef daha fazla kaldıramadım. Sonrasında da bi kıyamet koparılmadı kimse tarafından. Herkes kendini biliyor çünkü. Ha bikaç gün sonra ve daha sonrasında tekrar tekrar geldiler yine. Benim gelmelerine sözüm yok, sadece ben o haldeyken cümbür cemaat habersiz gelip bir de çocuğumun zarar görmesiydi mesele.Ben de iki taraflı bakıyorum.
Bir gelin kv desine, seni evine götüreyim bırakayım diyecek ısrarla ve hala kovmadım diye su üstüne çıkabilecek.
Aynı zamanda o evde taş taş üstüne duracak.
Var mı böyle bir dünya?
Hangimiz kv miz evimizde otururken ‘seni götüreyim’ ya da ‘sen evine git’ diyebilir?
Allah aşkına ya...
Dediginiz ihtimaller olsaydi belirtirdim. Annem cok sıkboğaz ediyor postu sermis gitmiyor derdim. Ama yok oyle bir durum. Esim sadece nankör bu işte saygısız muhtaç olduğunda kapisini calip isi hallolunca rahatsizlik duydu. Tahammul etmek zorunda degilse her zorda kaldigimizda annene birakalim demeyecek diyorsa tahammul de edecek.
Bide anlamadığım niye eşiniz çocuğunuzu hastaneye götürmek için annenizden yardım alıyor. Bebek mi çocuk mu?
Bence sakın böyle birşey yapmayın. Çok naif bir insanın kızısınız, annenizi daha tanımadan buradan çok sevdim. Eger yaparsanız demek istediğiniz anlaşılmayacak kötü olacaksınız. Veya kv tepkisiyle canınız sıkılacak. Siz bunu normalde yapacak biri değilseniz başkalarının sizi değiştirmesine izin vermeyin. Bu konuda haklılığınızı belli ki eşiniz anlıyor o nedenle yapmadım diyor. Yaptığından pişman sonradan anlamış ve kendine yakıştırmıyor gibi. Anladığım gibiyse,beşini, pişmansa, bundan sonrası annenizin gönlünü almak olur.. annenize dese ki " istemeden kırdım sizi, çocuk hasta, ilgilendiniz yoruldunuz dinlenin istedim ama doğru ifade edemedim kendimi filan " bağlar kopmaz, sonuçta bir ailesiniz yine görüşeceksiniz. Ama henüz hatasını anlamadıysa açıkça neler düşündüğünüzü söyleyin konuşun, aynen buraya yazdığınız gibi. Umarım o zaman anlar.Ben de özür dilese bile beni kesmeyecek sanirim.
Ayni muameleyi esim yanimdayken annesine yapmak istiyorum ki annesi bunu oldukca hak ediyor baska türlü hazmedemeyecegim
Yok kuzum ben eleştirmek için sormadım. Eşini de savunmak için bişey yazmadım sadece konuyu anlamak için yazdım. Ama arkadaşlar yanlış anladı heralde beğenmedimi bastılar ama sonra konu sahibinin yorumlarını okuyunca haklı buldum. Tabiki hiç bi erkek dünyanın 4 4 lük babası daha olsa bi anne kadar olamaz. (Gerçek anne)Kuzum belki esine guvenmiyordur cocuk bakimi konusunda benim esimds cok gamsizdir. Mesela ortada cocugun zarar gorecegi birsey var ben zarar gormeden alir kaldiririm. Ama eşim cocuk ellerse elinden alir. Bir defasindada 15 dakika emanet ettim sagolsun uyuya kalmis 2 yasindaydi dıs kapiyi cocuk acmıs dısarı cıkmış.ozaman evimiz giris kattaydi. Eve geldim cocuk yok 1 dakika bana 100 yil gibi geldi.dısaridan annecim diye aglayan oglumu duydum kostum yavrum disaridan yatak odasinin caminin altina gitmis annecim diye agliyormus. Erkeklerin %90 i böyle. Bizler daha korumaciyiz. O yüzden konu sahibi annesiyle gondermek istemistir.
Sebep her ne olursa olsun eşim annemi evden kovucak bende bu duruma sessiz kalıcam öyle mi eş bulunur da annem gibi anne bulamam bi dahaAnnemin oğlum üzerinde cok hakkı vardır. Hep destek olur. Ben gecen hafta ameliyat oldugumdan bu sureci oğlum annemle gecirdi. Sag olsun gözü gibi baktı. Oğlum da annemi cok sever.
Pazartesi oglum salgindan nasibini alarak hastalandı. Gece annem ve esim oglumu hastaneye götürdü ilaçlarını aldik kullandık bitmeyen bir ates nedeniyle ogluma yine annemin destegiyle baktım. Gecen cumartesi ates yine yukselince annem esime çocuğu hastaneye götürüp tekrar gostermek lazim dedi.
Esim ''ben seni eve birakayim gerekirse ben götürürüm'' diyip annemi remen kovdu annemin evine gitmeye niyeti yoltu cocugim icin endiselenip gelmisti onunla ilgilenmek istiyordu.
Annem beni birakmana gerek yok ben kendim goderim ama bu cocugun durumuna care bulalim dedi.''
Eşim tekrar tekrar ben seni eve birakayim dedi.
Ben de ''Ne diyorsun sen neden üsteliyorsun?'' diyip anneme oturmasini soyledim. Sonra esime cocugu annemin yardimiyla hastaneye gotur dedim. Goturup getirdiler. Annem sonra cikip gitti. Esime annemi resmen kovdun. Bu ayibi asla unutmam dedim. Reddetti amacim kovmak degildi dedi. Ama o an midem bulandığından konusamadim. Sustum simdi konusmuyorum bu durumu nasil telafi edebilirim anneme karsi cok mahcup oldum.
Birebir aynısını yaşadım, aynı tepkiyi verdim. Tek fark, onun ailesi ziyadesiyle kalbimi kırıyordu. Sizin eşiniz ailenize karşı tavrını düzeltti mi? Yoksa hala sizi rahatsız eden şeyler yapıyor muSize birşey anlatayım.Benim annemde bana sık gelmez.Gelirse de eşim yokken gelir, rahatsız etmeyim diye.Kayinvalidem tam tersi,gece 12-1 uğradığı olur.Birde öyle çok konuşur ki o gittikten sonra sakin bir odaya geçip otururum bir süre.Hep aynı mevzuları anlatır durur.Ben hep anlayisli ve guleryuzlu davrandim.Haketmedikleri halde.Neyse,birgün eşim anneme tavır yaptı.Annemle hiç alaksi olmayan bir mevzudan.Annem uğradı,ne hoş geldin dedi, ne kafasını kaldırıp baktı.O zaman yeni araba almıştık,annem hayırlı olsun dedi ağız ucuyla cevap verdi.Annem gitti..Ve biliyorum kırıldı o tavıra.Peki ben ne yaptım?Belki kızıp kınayan olabilir ama onun annesine mesafe koydum,o gün benim anneme nasıl davrandiysa öyle davrandım.Tabi eşim olaydan bir iki gün sonra özür diledi annemden.Ama ben kendi enayiligime yandım.Ben onun ailesine çoğu konuda haketmeseler bile o kadar anlayışla yaklaştım annedir, candır diye.onun yaptığına bak..Bu konuda tavizim yok olmazda.
Düzeltti evet.Aslinda genel olarak aileme saygılı ancak o olayda benim ailemi bağlayan hiçbir şey yoktu.Anlamsiz bir terbiyesizlikti.Kayinvalidem de alttan alta aileme laf etmeye çalışıyordu ona da gereken cevabı verdim.Birdaha olmadı.Olursa ne olacağını iyi biliyorlarBirebir
Birebir aynısını yaşadım, aynı tepkiyi verdim. Sizin eşiniz ailenize karşı tavrını düzeltti mi? Yoksa hala sizi rahatsız eden şeyler yapıyor mu
Yaptigim yoruma, resmen linc edilecek duruma gelsem de(sizden degil, diger uyelerden), dusuncemde degisiklik yok. Tamam, anneci degilsiniz kabul. Anneniz de sacini supurge etmis, Allah razi olsun, ona da tamam. Ama esiniz, annenizin bu kadar cok yaninizda olmasindan hoslanmamis. Cekirdek aile olarak, herseyinizi birlikte gogusluyor olmayi beklemis olamaz mi?Anneci olabilecek son kisiyim inamin degilim. Esim de bilir bu durumu annemle sadece cocugumu biraktigim zamanlar görüşürüm. Telefonla haftada bir gorusurum annem fedakar cefakar bir kadindir. Oyle gelip gitmez de bunu hic hak etmedi
YYaptığınn ayip oldugunu belirtip asla unutmayacağımi söyledim. Suçlamayı kabul etmedi ben kovmadım yok oyle bir sey ben onun rahati icin dedim yanlis anladığımı iddia edip uste cikmaya çalıştı. Bu kadar. Baska bir sey yapmadım. Icime oturup durdu. Bir sey yapacağım kesin altinda kalmam bunun. Bu muamele anneme degil baska bir misafire yapilmis olsa yine yerin dibine girer, eşimden utanırdım. Olacak iş değil.Tamam yerden göğe haklısınız da bunları eşinize de dediniz mi? Sonuç???
Desteginiz icin teşekkürler.Burdaki arkadaşlar size diyor ki " :eşiniz akşam işten gelince biri çocuk 2 hasta olan evde bütün gün yorulan annenizin karşısında ayak uzatıp oturamamaktan sıkılmış olabilir.
Malum çok terbiyeli adam. Nasıl uzatsın ayaklarını. O sebeple de kovmuş. Çözüm cok makul.
...
Sevgili konu sahibi umarim burda sizi ve annenizi suçlayan yorumları dikkate almazsiniz. Gördüğüm kadarıyla akıllı bir kadinsiniz.
Eşiniz usta bir manipülatör.
Annenizi kolundan tutup atmıyor. Çünkü o durumda kendini savunamaz.
Kovma eylemini o kadar nazikçe ve ustalıkla yapıyor ki size annenizi savunma alani bırakmıyor.
Eşinizin kurnazlığı beni benden aldı.
Normalde yanlışla yanlışla cevap vermeyin
, iki yanlış bir doğru etmez derdim ama sizin durumunuzda empati sart.
Benzerini onun anasına yapın
Fakat sonucları çok ağır olacaktır beyefendi sizin kadar sakin kalamayacaktır. Bunu göze alın.
Göze alamıyorsanız da bu işe kalkışmayın
Allah sizi sağlıktan ayırıp bu adamin eline düşürmesin.
Eşiniz Allahın adaletinden umarım nasiplensin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?