- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi Belgisizamir
-
Alıntı yapmayın dedin ama dayanamadım.Burdaki bazı kadınları gerçekten anlamıyorum.
Konu sahibini suçlama levelinden, konu sahibinin annesini suçlama leveline atladık.
Kadin torun bakmaya gelmişse el üstünde tutulmalıdır. Bu anne olabilir, kv olabilir, dedeler olabilir... ya da bir başka büyük. Her kimse bize yardımcı olmaya geleni el üstünde tutmalıyız.
Eğer istemiyorsak, öncelikle durumu eşimize söylemeyiz. Ve kesinlikle gelen kişiye iş yaptirmayacak ve minnet etmeyeceğiz.
Sen çocuğuma bak ama ben sıkılınca seni kovarım... öyle mi
Baba kişisi madem çocuğu ile ilgili karar vermek istiyor, o halde çocuğun bakımı ile bizatihi ilgilenecek.
Terbiyesizliğin nankörlüğün lüzumu yok.
Eşim annemi kovsa boğarım eşimi. Ve hakeza ben onun annesini kovsam o da aynı şekilde muamele eder.
Kv tarlasından domates toplamama izin verdi diye nasıl teşekkür edeceğimi şaşırdım ben. Insanlar çocuğuna bakan kadini oldukça nazik ve kibar bir şekilde kovuyor.
Daha da vahim olani burdaki bazı kadınlar bu durumu "eşin sıkılmıştır" "Eşin rahat edememiştir" vb bahanelerle adamı anlıyorlar.
Inanamiyorum şu anda.
Kkda beni en çok hayal kırıklığına uğratan konu oldu.
Ben sıkılıp kv mi evden kovsam "hem çocuğuna batırıp hem de nasıl kovarsın" diyen kadınlar burda adam "nazikçe" kovdu diye adamı savunuyor.
Lütfen kimse alıntı filan yapmasın. Öfkeliyim. Kırıcı olabilirim.
Ayağını uzatamayacak kadar davransa evden kovamazdi.Bence birazda eşiniz tarafından bakın olaya sürekli annenizle olmak istemeyebilir kaldı ki haklı yani rahat edemez insan ayagını bile uzatamaz.
Konuşmadım degil yeterince konuşmadım beni tatmin etmedi soylediklerim ayip ettigini ifade ettim bunu unutmam dedim filan o da soylediginin kovmak anlamina gelmedigini soylediBence küsüp konuşmamak yerine konuşmak lazım yoksa çünkü olayı çözemezsiniz. Bazen sizin sezmediginiz durumlar da olabilir. Yaptığı öküzlük evet, ama durduk yere neden yaptı bilmek lazım. Ayrica annenizden özür dilesin. Benim annemde kesin kırılırdi
Ameliyat oldum hala sargilarim var sogukta sanci yapiyor cocugum hasta olsa dahi cok hareketli destek olamazdimÇocuğunuzu hastaneye neden siz götürmüyorsunuz? Ya da eşinizle birlikte?
Annem zaten eve gidecekti ama kendi istediginde gidecekti ben seni eve birakayim demek kovmaktir.Anneniz bence çok fazla dahil olmuş ve fazla karışıyor müdahale ediyor diye eşiniz rahatsız olmuş. Hastaneye götürme gereğini eşinizde düşünebilir tekrar ateş çıktı diye hemen hastaneye götürme gereği olmayabilir zaten herkes hasta. Doktor ilaçlarını vermedi mi zaten arada çıkabilir ilaçları verilir inatla düşmezse götürülür ama eşinize de hak verin sürekli annenizle aynı ortamda rahat edemeyebilir sizde iyi hissediyorsanız eve bırakmayı teklif etmiş olabilir ki zaten eve gitme konusu vardı herhalde eşiniz eve bırakayım dediğine göre biraz da biz ilgilenelim demek istemiş.
Veziriazamlar bile bu kadar kayirilmamis, can sıkanı tutup idam etmişler.Bu konuyu bir gelin açsaydı
kaynanam 10 gün ameliyatlı oğluna baktı
üstelik çocuğumla ilgileniyor bakıyor
Hasta olduğunda böyle olmayacak bu çocuğu doktora götürelim dedi bende seni eve bırakayım dedim deseydi kıyamet kopmuştu
Linç üstü linç yiyor olurdu gelin
Ben anlamıyorum nasıl ve ne şekilde kadınlar olarak her konuda birbirimizi haksız çıkarmayı başarıyoruz
Sadrazamın sol tarafı paşanın yandan yemişi damatlar evde annenin varlığından sıkılmış olabilirlermiş
Aslında bu tiplere tutturacaksın yatılı bir bakıcı verecek parasını doktor doktor gezecek sonra görecek o kadar yardımcı olan kadına çemkirmeyi
Konuşmadım degil yeterince konuşmadım beni tatmin etmedi soylediklerim ayip ettigini ifade ettim bunu unutmam dedim filan o da soylediginin kovmak anlamina gelmedigini soyledi
Kadına çocuk baktırıp "kararı ben veririm" diyen bir adamı savunuyorsunuz.bilemiyorum. sürekli kadınlar için kv nin her dediği hata burada. konu sahibine de yazdım. kv si gelip üst üste hastaneye götürelim dese "benim çocuğum, zamanını benden iyi mi bilecek, her işime karışıyor" derdi yüksek ihtimalle.
aynısını eş kişisi de hissetmiş olabilir.
Kadına çocuk baktırıp "kararı ben veririm" diyen bir adamı savunuyorsunuz.
Eğer bir baba olarak kararlari vermek istiyorsa çocuğun bakımı ile bizatihi ilgilenecek. Cocugunu kimseye baktırmayacak.
Anne ile babayı kıyas edip "biz de olsak kv den rahatsiz olurduk" diyorsunuz.
Peki burdaki baba bizim çocuğumuzla ilgilendiği gibi ilgileniyor mu... hayır. Işe gidiyor. Çocuğa büyükanne bakiyor. Aksama geliyor karar vermek istiyor.
Beyefendinin tam bu noktada cocugunu büyükanneye baktirmamasi lazım. Ve baktırıyorsa da bazi seylere katlanmak zorunda.
Aksi halde parasını ödeyip bakıcı tutacak.
Bu sadece damatlar için değil gelinler için de geçerli
Ben cocugumu kv ye bastıracağım. Sonra da onu evden kovacağım....öyle mi
Bazı insanlar Allahın adaletinden hiç korkmuyor.
Normalde alıntı yapmayacaktım. Fakat sizin yazınızdan makul bi insan olduğunuzu hissettim. olaye bir de bi acıdan bakin istedim.
Amacım tartışma ortami yaratmak değil.
Esimin annesi oldukca kıskanç geveze dedikoducu cahil ancak en cok ben bilirim diyen biri surekli ayni seyleri anlatir tekrar tekrar ben onu tahammul ederek dinlerim evimde agirlarim.aslında benim tepkim biraz da genele yönelik oldu. burada hep kv den şikayetçi gelinleri dinliyoruz ve hep evet kv karışmamalı gibi yorumlar yapıyoruz.
benim konu sahibinin anlatımından anladığım, damadın kv'nin aşırı ısrarcı tavrından rahatsız olmasıydı. anladığım kadarıyla şimdiye dek pek majör olaylar yaşanmamış zaten damat ve kv arasında. ilk kez böyle bir tepki varsa belki onun da kendince rahatsız olduğu bir tutum yada söylem oldu.
en nihayetinde o ortamdaki sözler nasıldı, üslup nasıldı bilemeyiz. konu sahibi de doğal olarak annesine tarafsız olamayacağına göre belki de gerçekten rahatsızlık verici birşey vardı diye düşündüm.
adamın evine bırakayım demesi kesinlikle çok kaba. zaten bunu kv ye söylemektense konu sahibine sakince annenin bu tavrı beni rahatsız etti deseydi daha uygun olurdu.
amaç zaten beyin fırtınası yapmak burada :) zaten sizin genel tutumunuzu severek takip ediyorum :) ben de o nedenle düşüncemi uzun uzun açıklamak istedim..
Evet isine karisiyor gibi oldu cunku esim bu hastaligin sureci boyle devam ediyor beklememiz lazim diyip durdu etraftan duyduklari bu yondeydi annem de boyle olmaz bir daha drye götürelim dedi. Esim de ben gerekirse götürürüm seni eve birakayim diyip annemi egale etmeye çalıştı
Ben götüremem hastayim o sebeple esimle götürmeli 6 gun atesli halsiz istahsiz cocuga ben ve annem baktik. doktorun dediği bir sey yok ilac yazip gondermis acildeki pratisyen doktordu pek guven de vermemisti bize. Ve tedaviye cevap vermedigi icin tekrar goturmek gerekiyordu ancak esim goturmek istemedi çünkü hastaneler tıklım tıklım dolu ve dışarı çıkacaktı o aksam annemin hastaneye goturmeliyiz demesi onu rahatsız etti. Annemin agzi var dili yok demedim az konusur gerektiginde konusur esimle ev isleriyle hic ilgilenmez esimle muhattap olmaz torunu hasta oldugu icin endiseli oldugundan ondan talepte bulundu esime zor geldi bu durumPeki sen ne yapiyorsun? Daha öncede sordum fakat cevap yazmamistin. Kv'dem benim isime böyle karissaydi bende irrite olurdum. Yani annen yol yordam bilmiyormu? Benim annem böyle bir konuyu benim ile konusurdu. Nazi bana geçer çünkü. Esini etkisiz eleman yerine koyuyor resmen, esin doktorun lafini dinleyerek devam etmek istiyor.
Daha öncede "annemin agzi var dili yok" tarzi laflar etmistin. Ancak bu üstteki yazdiklarin bunun ile uyusmuyor. Sanirim annen ev islerine çok karisiyor ve esin sonunda bunaldi.
Esimin annesi oldukca kıskanç geveze dedikoducu cahil ancak en cok ben bilirim diyen biri surekli ayni seyleri anlatir tekrar tekrar ben onu tahammul ederek dinlerim evimde agirlarim.
Annem az konusan konustuklarini olcup tartan biri uslubu olmasi gerektiği gibi. Kibarca tekrar hastaneye gitmek gerektigini acikladi. Boyle bekleyemeyiz dedi sadece. Esim yalniz goturse cocuguma tahammul edemez bagip kizardi ogluma annem bundan dolayi beraber goturelim diyordu.
Eşimin uslubuysa oldukca kabaydi. Ben ilgilenirim seni eve birakayim dedi annem ben giderim senin birakmana gerek yok dedi esim 4-5 defa tekrar etti ben ustelemesene dedim annem burada kaliyor sen gidebilirsin dedim. Boyle yani neden anlamiyorsunuz annemi kayirdigim esime haksizlik ettigim yok. Aldigim yanitlar cidden beni cok şaşırttı.
Ailelerimiz her nasil olursa olsun bu onlara saygisizca davranabilecegimiz anlamini ifade etmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?