Eşim Annemi Evden Kovdu

Alıntı yapmayın dedin ama dayanamadım.
YÜZDE BIR TRİLYON KATRİLYON SENTRILYON HAKLISIN ARKADASIM.

Şu erkekleri kayırma durumu bir bitmedi gitti yaa

Bence birazda eşiniz tarafından bakın olaya sürekli annenizle olmak istemeyebilir kaldı ki haklı yani rahat edemez insan ayagını bile uzatamaz.
Ayağını uzatamayacak kadar davransa evden kovamazdi.
Ayak uzatmak, yan oturmak bilmem ne saygı değildir. Yorgunum der uzatirsin. Ama evden kovmak tamamen saygisizlik. Ve bu öyle ayak uzatmayla saygı duyacak biri değil belli ki evden kovduğuna göre.

Oglum krese gidiyor ama cok sık hasta olur hasta oldugunda anneme birakiriz ona biraktigimiz gunler aksam isten cikinca annemlere gider yemegimizi yer cocugumuzu alip geliriz yani kadinin yaptiklarinin haddi hesabi yok onca emeginin karsiliginda gördüğü nankörlük eminim cok incitmistir yine de yok kirilmadim diyip eşimin yaşının kucuklugune veriyor. Esim 31 yasinda kucuk mucuk degil düpedüz terbiyesiz

Bence küsüp konuşmamak yerine konuşmak lazım yoksa çünkü olayı çözemezsiniz. Bazen sizin sezmediginiz durumlar da olabilir. Yaptığı öküzlük evet, ama durduk yere neden yaptı bilmek lazım. Ayrica annenizden özür dilesin. Benim annemde kesin kırılırdi

Anneniz bence çok fazla dahil olmuş ve fazla karışıyor müdahale ediyor diye eşiniz rahatsız olmuş. Hastaneye götürme gereğini eşinizde düşünebilir tekrar ateş çıktı diye hemen hastaneye götürme gereği olmayabilir zaten herkes hasta. Doktor ilaçlarını vermedi mi zaten arada çıkabilir ilaçları verilir inatla düşmezse götürülür ama eşinize de hak verin sürekli annenizle aynı ortamda rahat edemeyebilir sizde iyi hissediyorsanız eve bırakmayı teklif etmiş olabilir ki zaten eve gitme konusu vardı herhalde eşiniz eve bırakayım dediğine göre biraz da biz ilgilenelim demek istemiş.

Konuşmadım degil yeterince konuşmadım beni tatmin etmedi soylediklerim ayip ettigini ifade ettim bunu unutmam dedim filan o da soylediginin kovmak anlamina gelmedigini soyledi

Annem zaten eve gidecekti ama kendi istediginde gidecekti ben seni eve birakayim demek kovmaktir.
Cocuk 6 gundur atesli ve ilaclar fayda etmedi inatla dusmedigi icin goturelim dedi
Esim isine karisildi diye benim anneme saygisizlik edemez

Veziriazamlar bile bu kadar kayirilmamis, can sıkanı tutup idam etmişler.

Ama bizim bi tarafı kırık Türk erkekleri en kral paşadan bile daha fazla hürmet görüyor.

Ama vallahi de bazı kadınlar bu muameleyi hak ediyor.

Nasılsa sonunda haklı çıkacağımı bilsem ben de böyle canımın istediğini kovarım. Pasayim ya ben...

Konuşmadım degil yeterince konuşmadım beni tatmin etmedi soylediklerim ayip ettigini ifade ettim bunu unutmam dedim filan o da soylediginin kovmak anlamina gelmedigini soyledi

Bence tekrar sakince konusun. Belkide gerçekten sırf "ben seni eve bırakırim eve gitmek istersen" demek istedi. Bazi insanlar düşünmeden öyle pat diye bazen birseyler söylüyor. Ama yok gerçekten eşinizi rahatsız eden bir durum varsa söylemesi lazim. Benim annem mesela ne zaman oğlum ağlasa onu gelip esimin koynundan alırdı ilk başta hiç fark etmeden. Eşimde kendi bakmak istiyordu oğluma. Bir kere annem yine geliyor bebegi almak için, esim bebek kucağında yan dönüp gitti annemde alındı biraz. Hani bazennfark etmeden insanlar "fazla" yardımcı olabiliyor. Konuşmak lazım

Bence eşinizie fazla yükleniyorsunuz. Ayrıca eşinizin de annenizin bu denli dahil olmasından rahatsız olmuş olabilir. Tersini düşünün - KV'niz bu kadar dahil olsa rahatsız olmaz mısınız?
Ayrıca eşiniz bence kibar bir şekilde davranmış - eve bırakayım demiş. Eşinizle aranızı bozmak için bir sebep göremiyorum.

Benim eşim böyle bişey yapsa bende asla unutmam. Hatta o öfkeyle misilleme yapıp annesine aynı şeyi söylerim. Yiyip içtikten sonra daha otururlarken hadi eşim sizi eve bıraksın deyin arka arkaya siz yaya gitmeyin hadi şimdi götürde gel derim eşimin gözüne imalı bir bakış atarak :) tabi işler biraz kızışır ama beni anlaması lazım. Anlattıklarınızdan yola çıkarak anneniz aynı benim annem gibi geldi. Sessiz sakin çocuğuma ve bize bakıp herşeyimize koşturan elinden geldiğince yemek bile yemek istemiyor bizim evde işi biter bitmez hemen kalkmak ister.

"Sen günlerdir yoruldun, ben götürürüm hastaneye, istersen seni de eve bırakayım, dinlen biraz"
Böyle tarzda bir cümle kurdu ise bu kovmak değil, haklı.
Haliyle siz daha iyi bilirsiniz, vucut dilinden ses tonundan gerçekten gergin miydi, kovmak mı değil mi.

Her ne ise eşiniz ayıp etmiş.Bir rahatsızlığı varsa size söylemeliydi, siz usulünce çözümlerdiniz.
Ben olsam tavır koyar, telafi etmesini beklerdim.

Kadına çocuk baktırıp "kararı ben veririm" diyen bir adamı savunuyorsunuz.

Eğer bir baba olarak kararlari vermek istiyorsa çocuğun bakımı ile bizatihi ilgilenecek. Cocugunu kimseye baktırmayacak.

Anne ile babayı kıyas edip "biz de olsak kv den rahatsiz olurduk" diyorsunuz.

Peki burdaki baba bizim çocuğumuzla ilgilendiği gibi ilgileniyor mu... hayır. Işe gidiyor. Çocuğa büyükanne bakiyor. Aksama geliyor karar vermek istiyor.

Beyefendinin tam bu noktada cocugunu büyükanneye baktirmamasi lazım. Ve baktırıyorsa da bazi seylere katlanmak zorunda.

Aksi halde parasını ödeyip bakıcı tutacak.

Bu sadece damatlar için değil gelinler için de geçerli

Ben cocugumu kv ye bastıracağım. Sonra da onu evden kovacağım....öyle mi

Bazı insanlar Allahın adaletinden hiç korkmuyor.

Normalde alıntı yapmayacaktım. Fakat sizin yazınızdan makul bi insan olduğunuzu hissettim. olaye bir de bi acıdan bakin istedim.

Amacım tartışma ortami yaratmak değil.

aslında benim tepkim biraz da genele yönelik oldu. burada hep kv den şikayetçi gelinleri dinliyoruz ve hep evet kv karışmamalı gibi yorumlar yapıyoruz.

benim konu sahibinin anlatımından anladığım, damadın kv'nin aşırı ısrarcı tavrından rahatsız olmasıydı. anladığım kadarıyla şimdiye dek pek majör olaylar yaşanmamış zaten damat ve kv arasında. ilk kez böyle bir tepki varsa belki onun da kendince rahatsız olduğu bir tutum yada söylem oldu.

en nihayetinde o ortamdaki sözler nasıldı, üslup nasıldı bilemeyiz. konu sahibi de doğal olarak annesine tarafsız olamayacağına göre belki de gerçekten rahatsızlık verici birşey vardı diye düşündüm.

adamın evine bırakayım demesi kesinlikle çok kaba. zaten bunu kv ye söylemektense konu sahibine sakince annenin bu tavrı beni rahatsız etti deseydi daha uygun olurdu.

amaç zaten beyin fırtınası yapmak burada :) zaten sizin genel tutumunuzu severek takip ediyorum :) ben de o nedenle düşüncemi uzun uzun açıklamak istedim..

Esimin annesi oldukca kıskanç geveze dedikoducu cahil ancak en cok ben bilirim diyen biri surekli ayni seyleri anlatir tekrar tekrar ben onu tahammul ederek dinlerim evimde agirlarim.
Annem az konusan konustuklarini olcup tartan biri uslubu olmasi gerektiği gibi. Kibarca tekrar hastaneye gitmek gerektigini acikladi. Boyle bekleyemeyiz dedi sadece. Esim yalniz goturse cocuguma tahammul edemez bagip kizardi ogluma annem bundan dolayi beraber goturelim diyordu.
Eşimin uslubuysa oldukca kabaydi. Ben ilgilenirim seni eve birakayim dedi annem ben giderim senin birakmana gerek yok dedi esim 4-5 defa tekrar etti ben ustelemesene dedim annem burada kaliyor sen gidebilirsin dedim. Boyle yani neden anlamiyorsunuz annemi kayirdigim esime haksizlik ettigim yok. Aldigim yanitlar cidden beni cok şaşırttı.
Ailelerimiz her nasil olursa olsun bu onlara saygisizca davranabilecegimiz anlamini ifade etmez.

Peki sen ne yapiyorsun? Daha öncede sordum fakat cevap yazmamistin. Kv'dem benim isime böyle karissaydi bende irrite olurdum. Yani annen yol yordam bilmiyormu? Benim annem böyle bir konuyu benim ile konusurdu. Nazi bana geçer çünkü. Esini etkisiz eleman yerine koyuyor resmen, esin doktorun lafini dinleyerek devam etmek istiyor.

Daha öncede "annemin agzi var dili yok" tarzi laflar etmistin. Ancak bu üstteki yazdiklarin bunun ile uyusmuyor. Sanirim annen ev islerine çok karisiyor ve esin sonunda bunaldi.

Ben götüremem hastayim o sebeple esimle götürmeli 6 gun atesli halsiz istahsiz cocuga ben ve annem baktik. doktorun dediği bir sey yok ilac yazip gondermis acildeki pratisyen doktordu pek guven de vermemisti bize. Ve tedaviye cevap vermedigi icin tekrar goturmek gerekiyordu ancak esim goturmek istemedi çünkü hastaneler tıklım tıklım dolu ve dışarı çıkacaktı o aksam annemin hastaneye goturmeliyiz demesi onu rahatsız etti. Annemin agzi var dili yok demedim az konusur gerektiginde konusur esimle ev isleriyle hic ilgilenmez esimle muhattap olmaz torunu hasta oldugu icin endiseli oldugundan ondan talepte bulundu esime zor geldi bu durum

ben kendi fikrimi ve konuyu anlattığınız yazınızda bende uyanan izlenimi anlattım.
birinin üslubunun başkasına itici gelmesi için illa ki kıskanç geveze ve dedikoducu olması gerekmiyor. o an için anneniz eşinizin hoşuna gitmeyen bir tavırda olmuş olabilir dedim.
keza eşinizin anneniz yerine size söylemesinin daha doğru olacağını da ekledim.
bence anlamayan ben değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…