Esim artik annesinin gercek yuzunu görsün istiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kartlar açıkmış ama kızımız görmemiş bile isteye ve beklenti içine düşüp kv yi hedef almış belki kadın rahatsız bunlardan

Baştan kvdenin tepkisi oğluna olucakti. Aile gecinderecek toton yok, otur oturduğun yerde diye. Ama yok. Kızı tehdit edecek kadar alcak, ama donsuz. Kız bunu nasıl görmedi hayret. Birde Allah rızası icin "hamile kalsam ayrı ev tutmak zorunda olurlar" diye düşünenler var. Konu sahibi öyle olmaz inşallah. Cünkü o hesap da tutmuyor genelde

Yatak odasi, hali perde felan var da. Zaten bunlar zaruri. Onun disinda yokk
sen al
ben 2.kez evlendim.
bir cekyat bir perde aldim.
yatak odam yatagim bile yoktu.
ev borcu oduyorum hala
huzurun yerinde olsun
eşya inan onemsiz
mal alinir para birsekilde kazanilir

Ama onlarin oglu degil mi. Yani herkes ogluna destek olur. Onlar ise birsey akmadilar aldiklarinin da borcunu esime yiktilar
Oğulları da olsa bu iş gönül işi. İçlerinden gelse zaten yapardı, zorla da almalarından hayır gelmez. Siz karı koca evlenmeyi göze aldıysanız almak da size düşer. Hem eşiniz ' senin ailen ne yaptı 'derse ne cevap vereceksiniz?

Kaçarak evlenmissin kaynana evinde yaşıyorsun.
Eşin annesi gibi konusuyor,muhtemelen ilerleyen zamanda aynısı olcak anasının.
Beklentilerin var. Muhtemelen yaşın küçük. Sana diyecegim tek sey Allah sana sağlık sıhhat versin. Ilerde birsuru hastalık olmasın.
Durumuna üzüldüm. Kacmadan once dusuncektin demiyorum ama bari zengin birine kaçsaydın napim gerçekler böyle iste. Ayri evin olur paran olurdu en azından.

Allah yardımcın olsun demeye geldim :)

Ya gelin çarşısı bile yapmadı bunu damat tarafı yapar. elbisem yok giymek için doğru düzgün . Hicbisey im yok. odam bombos. Zaten onun ailesi yüzünden kaçtık buna mecbur birakildk
Bu işteki tek eksik gelin çarşısı? Yapılmaması mı sence?

Ben sana daha büyük bir eksik söyleyeyim. Ailenin rızası.

Ve aslında şu an yaşadığın her şeyin sebebi onların rızasını almamış olman.

Allahım bizlere, bizim kız ve erkek evlatlarımıza akıl fikir ver . Korkumdan çocuk sahibi olamıyorum ben.

Kızım kaçsa yıkılırım. ama oğlum evime kız getirse daha fena yıkılırım.

Kaçtım evlendim kaçtığım insanlar da bana bunu yapmak zorunda isteseler borçla yaparlar. Bu nasıl bir kendini bilmezlik. Kimse size bi şey yapmak zorunda değil. Eşiniz dahil. Tam olarak neyinizi haklı buluyodu anlamadım ama sizin iddia edebileceğiniz bi hak yok zaten

Bayıldım yorumunuza evliliği geçindirecek toton yoksa evlenme

Bundan yaklaşık 15 sene önce sevgilim (şimdi ki kocam) ailen seni bana vermezse kaçarmısın dedi hayır dedim, beni sevmiyor musun dedi, ailemi ezemem dedim. O zamanlar ikimizde öğrenciydik sonra okullar bitti eşim işe girdi biz evlendik 2 çocuk yaptık ben memur olarak atandım. Şimdi kafam rahat evimde oturup kv dem bana bunu almadı diye dert yanmıyorum. Eşimin bana kaçmayı teklif ettiği yaş 18 di. Evlenmek için 10 seneye yakın bekledik, şartlar olgunlaştı yuvamızı kurduk.

Ya zoruma giden şey eşiminde ona inanması. Ve korkuyorum ya zamanla ailesinin yaptıklarını unutursa diye. Bunları ona tam göstermek ve unutmamasini sağlamak için ne yapmalym:/
Zaten anlattığın konuda tek önemli olan şey eşinin bunları unutmaması için yapman gereken şeyler olduğu için sana bir kıyak, al eline kağıt kalem yazıyorum ne yapacağını;

Eşinin çayına bir kaşık şeker fazla at, tatlı hafızaya iyi gelir
Uyurken bere takmasını sağla ki söylediklerin uçmasın bir yere
Bir de sürekli anlat, şikayet et ki hayatından bezsin, bu da unutkanlığa iyi gelir derler

E böyle konuya böyle yorum kusura da bakma

Bayıldım yorumunuza evliliği geçindirecek toton yoksa evlenme

Ama gerçekten öyle değil mi? Burda birçok konuda aynı senaryo var hep. Adamda iş yok, ama kadınlar aileye kızar. Halbuki ilk muhatabın her zaman kocan olmalı. Yok değilse o evlilikte iş yok. Sonra hamilelik ler, bebekler, çocuklar ekleniyor dram mod daha da artıyor. Bence hiçbir kadın kendine özel hayat alanı kurmadan evlenmeli ve cocuk sahibi de olmamali. Cünkü en cok kendisi ve çocuklar harcanıyor öyle durumlarda

Kacip gitmissin adamlar sana niye masraf yapsinki zaten istemeden gitmisain aile yok ortada hicbise yok. Evi olmayan adama kacmissin hemde kv evine gitmissin hicmi mantikli dusunemedin? Ask sevgi bak bir ayda bitirmis tahammulunu. İnsallah omrun boyle gecmez

Ben : büyükler evlenmek isteyen çocuklarına yardımcı olmali derim her zaman. Bu onların hakkı. Zorunda değiller demem. Evlatlarının mürüvvetlerine ortak olmalilar derim.

Ama burda durum cok başka. hem büyüklerin rızasinı alma. Hem onlar en başından her şeyi açıkça söylesinler ama sen dinlemeyip kac evlerine yerles ... ve Hem de eşya iste.

Vallahi cehaletin getirdiği özgüven, haklı olma güdüsü, beklenti,öfke ... hepsi çok Çok kontrolsüz.

Çok yanlış başlamışsın. Kaçarak evlendin. Ailen istemedi. Kaçtığın adamin ailesiyle yaşıyorsun. Durumları yetmiyor. Senin gönlünü etmek zorunda değiller. Senin gönlün olsun diye neden gidip borç yapsınlar ki? Kaçarak geldiğin için herseyi göze alarak, kabul ederek gelmişsin. Normal şekilde evlensen zaten ailen hersey senin istediğin gibi olunca tamam der öyle verirdi. Annesine inanmaya başlıyor diye birsey de yok adamin ayrı eve çıkacak parası yoksa ne yapsın?

Şükür ailelerimizin izniyle evlendik eşimle ama herşeyi kendimiz yaptık yani düğünde verilen bir bardak suyu bile kendi imkanimizla aldık kimse bu benim oğlum kızım şunu alayım demedi kimseden de bişey beklemedik.. yapabileceğiniz tek şey evi ayırmak bunu bugün yapmazsanız hiç bir zaman yapamazsınız mutluluğu da bulamazsınız

bakalım o kadın evinin içine gelin gelsin istiyo muydu ya da istese de sizi istiyo muydu

almaz yapmaz kimsenin gönlü değilsiniz siz karar veremezsiniz size yapılacak şeye. parası olmayan ev kuramayan adama kaçarken zorunuza gitmedi de niye şimdi kaynananizin yaptığı zorunuza gidiyo. hazır eve gelin gelmiş üstüne iş yıkmak dururken size niye ev kurşunlar ayrı ev açsınlar. yapmazlar ki. kocanız da önce he gülüm canım der sonra da yeter artık böyle kabul edeceksen et etmiyosan git diyecek.

çok mu kötüydü aileniz kactiniz onu merak ettim ben.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…