- 13 Ocak 2018
- 3.507
- 5.649
- 158
Kartlar açıkmış ama kızımız görmemiş bile isteye ve beklenti içine düşüp kv yi hedef almış belki kadın rahatsız bunlardan
Neden?Geri donemem artik..
sen alYatak odasi, hali perde felan var da. Zaten bunlar zaruri. Onun disinda yokk
Oğulları da olsa bu iş gönül işi. İçlerinden gelse zaten yapardı, zorla da almalarından hayır gelmez. Siz karı koca evlenmeyi göze aldıysanız almak da size düşer. Hem eşiniz ' senin ailen ne yaptı 'derse ne cevap vereceksiniz?Ama onlarin oglu degil mi. Yani herkes ogluna destek olur. Onlar ise birsey akmadilar aldiklarinin da borcunu esime yiktilar
Ama onlarin oglu degil mi. Yani herkes ogluna destek olur. Onlar ise birsey akmadilar aldiklarinin da borcunu esime yiktilar
Allah yardımcın olsun demeye geldim :)İyi Gunler. Esimle 1 aylik evliyiz. Kaynanamla beraber yasiyorum. Ve dogru duzgunhiicbir seyim yok. Kaynanam ustune dusen hicbir seyi almadi. Ama iki lafindan biri ," bu kadarina gucumuz yetebiliyor"dur. Kacarak evlendigim icin ailem de destek olmadi. Artik esimde ailesine inanmaya basladi .. Gecen gun dedim ki ona"senin ailen bana bunu yapmamaliydi .Ev ustu en azindan odasini gonlune gore doseyelim demeliydi" dedim. O da dedi ki bana "yok paralari , olsa yaparlardi". Ama biliyorum ki tmm zengin degiller, ama insan istese bi yolunu bulup alabilir. Borc edebilir mesela. Onlar herseyin hazirini istiyor. Cok sıkıldim kaynanamdan. Esime onun gercek yuzunu gostermek istiyorum ama , kadin o kadar " yok yok" diyor ki , artik esiminde zamanla onun gibi dusunmesinden korkuyorum. Cunku esim basta beni onayliyordu ilk kez gecen gun boyle soyledi. Ayri eve cikin diyeceksibiz. Ama esim "maddi durumum buna musait degil" diyor .. Bu konuda bana yol gösterin esime ailesinin gercekten icin den gelmedigi hicbirseyi almadigini , gostermek istiyorum. Esimin ayri ev icin mucadele etmesini istiyorum.
Bu işteki tek eksik gelin çarşısı? Yapılmaması mı sence?Ya gelin çarşısı bile yapmadı bunu damat tarafı yapar. elbisem yok giymek için doğru düzgün . Hicbisey im yok. odam bombos. Zaten onun ailesi yüzünden kaçtık buna mecbur birakildk
Bayıldım yorumunuza evliliği geçindirecek toton yoksa evlenmeBaştan kvdenin tepkisi oğluna olucakti. Aile gecinderecek toton yok, otur oturduğun yerde diye. Ama yok. Kızı tehdit edecek kadar alcak, ama donsuz. Kız bunu nasıl görmedi hayret. Birde Allah rızası icin "hamile kalsam ayrı ev tutmak zorunda olurlar" diye düşünenler var. Konu sahibi öyle olmaz inşallah. Cünkü o hesap da tutmuyor genelde
Zaten anlattığın konuda tek önemli olan şey eşinin bunları unutmaması için yapman gereken şeyler olduğu için sana bir kıyak, al eline kağıt kalem yazıyorum ne yapacağını;Ya zoruma giden şey eşiminde ona inanması. Ve korkuyorum ya zamanla ailesinin yaptıklarını unutursa diye. Bunları ona tam göstermek ve unutmamasini sağlamak için ne yapmalym:/
Bayıldım yorumunuza evliliği geçindirecek toton yoksa evlenme
O erkek. O doğru karar vermiştir. Sözünün üstüne söz etmeyinOgullari kiz kacirirken anne babaya sordu mu ?
Ben : büyükler evlenmek isteyen çocuklarına yardımcı olmali derim her zaman. Bu onların hakkı. Zorunda değiller demem. Evlatlarının mürüvvetlerine ortak olmalilar derim.Kaçtım evlendim kaçtığım insanlar da bana bunu yapmak zorunda isteseler borçla yaparlar. Bu nasıl bir kendini bilmezlik. Kimse size bi şey yapmak zorunda değil. Eşiniz dahil. Tam olarak neyinizi haklı buluyodu anlamadım ama sizin iddia edebileceğiniz bi hak yok zaten
Çok yanlış başlamışsın. Kaçarak evlendin. Ailen istemedi. Kaçtığın adamin ailesiyle yaşıyorsun. Durumları yetmiyor. Senin gönlünü etmek zorunda değiller. Senin gönlün olsun diye neden gidip borç yapsınlar ki? Kaçarak geldiğin için herseyi göze alarak, kabul ederek gelmişsin. Normal şekilde evlensen zaten ailen hersey senin istediğin gibi olunca tamam der öyle verirdi. Annesine inanmaya başlıyor diye birsey de yok adamin ayrı eve çıkacak parası yoksa ne yapsın?İyi Gunler. Esimle 1 aylik evliyiz. Kaynanamla beraber yasiyorum. Ve dogru duzgunhiicbir seyim yok. Kaynanam ustune dusen hicbir seyi almadi. Ama iki lafindan biri ," bu kadarina gucumuz yetebiliyor"dur. Kacarak evlendigim icin ailem de destek olmadi. Artik esimde ailesine inanmaya basladi .. Gecen gun dedim ki ona"senin ailen bana bunu yapmamaliydi .Ev ustu en azindan odasini gonlune gore doseyelim demeliydi" dedim. O da dedi ki bana "yok paralari , olsa yaparlardi". Ama biliyorum ki tmm zengin degiller, ama insan istese bi yolunu bulup alabilir. Borc edebilir mesela. Onlar herseyin hazirini istiyor. Cok sıkıldim kaynanamdan. Esime onun gercek yuzunu gostermek istiyorum ama , kadin o kadar " yok yok" diyor ki , artik esiminde zamanla onun gibi dusunmesinden korkuyorum. Cunku esim basta beni onayliyordu ilk kez gecen gun boyle soyledi. Ayri eve cikin diyeceksibiz. Ama esim "maddi durumum buna musait degil" diyor .. Bu konuda bana yol gösterin esime ailesinin gercekten icin den gelmedigi hicbirseyi almadigini , gostermek istiyorum. Esimin ayri ev icin mucadele etmesini istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?