Eşim Baba Olmaya Hazır Değilmiş

Okudum şimdi yazılarınızı.bende tiroid hastasıyım ve başka hastalıklar çocuk surecim çok sıkıntıli geçti.aslinda kuşak farkında bahsetmedim.daha çok duygusal yönden.sartlar uygun olursa 20 yaşların üstü de çocuk düşünmek iyibir yaş.sizi kastetmedim mesajınizi alıntı yaptım.kusura bakmayın:)sizin kararınız hiç düşünmeye bilirsinizde

Sizede mutluluklar dilerim:)

Ben de farklı algılamışım mesajınızı, regli dönemim yaklaştı alınganlaştım galiba düzenledim yorumumu siz de kusura bakmayın sert yazdığım için :)

Bu kadar ne borcunuz var? Hazır değilse sakin hamile kalmayin

Taze bir anne olarak minnacık vaktimde size şunu söylemeye geldim; iki taraf da cidden ÇOK istemedikçe bebek bakmak taraflar için kabus olabilecek bir şey. Bir çok çok isteyerek, planlı yaptık bebeğimizi. Şu an bile her şey öyle zorluyor ki. İkimiz de çok fazla istememiş olsak aramız gerçekten bozulurdu. Eşiniz de istemeden kalkışmayın derim.

Bu zamanda çocuk mu yapılır çocuğuna iyi bir gelecek veremeyenler çocuk yapmamalı içgüdü ve hormonlar kedi köpekte de var biz bilinçli varlıklarız canımızın istediği gibi hareket edersek hayvanlardan farkımız kalmaz. Ben fakir bir ailede doğdum annemle babam seçim hakkı tanısaydı böyle bir hayatta olmaktansa doğmamayı tercih ederdim. Borçlardan kendinize zor bakıyorsunuz o çocuğa zor bir hayattan başka ne verebileceksiniz?

Olaya tıbbi ve bilimsel açıdan bakarak yorum yaptım hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :)

Anne olmak dünyanın en güzel şeyi aynı zamanda en korkunç şeyi
Sürekli ya bebeğimin bi ihtiyacı olur bi gün dara düşeriz karşılayamazsam diye korkuyorum deprem de günlerce buna ağladım ya bebeğime bişey olursa onu koruyamazsam vs
Maddi durum yoksa yapılmamalı aksi halde kaygı bozukluğu yaşarsınız

Amin inşAllah
Ay hele yeni doğanım nasıl tatlı, yumuş yumuş. Bir de süt kokuyor
işin haz kısmı çok başka. Gün be gün bir insan gözünün önünde büyüyor.
Ben 2 doğumumda da çok ağladım. 9 ay karnında taşıdığın canlının vücut bulmasına tanık olmak çok mucizevi bir şey. O yüzden insanın hayatı çocuktan önce ve çocuktan sonra diye 2’ye ayrılıyor. Ben ilk kızımda diyordum ki “10 güne ayaklanır, işimin başına geçerim” Ama mümkün değil başkasına güvenip emanet edemiyorum. Kendilerini ifade edebilecekleri zaman yarım gün kreşe vermeyi düşünüyorum.
Allah çocuk isteyen herkese en hayırlı zamanda nasip etsin

Bi borçlarınızı bitirip rahat kafayla gezip tozsanız evliliğin tadını çıkarsanız güzel olmaz mı?
Genç anne olmak size ne sağlayacak. Ya da 30 yaş yaşlı mıdır?
Bence birbirinize zaman verin.

İstemeyebilir ne darliyosunuz
Sonra tek başınıza bakarsınız o çocuğa
Soyleyeyim

O çocuğu borç harç içine doğurmak ne kadar mantıklı. Siz duygusal düşünüyorsunuz fakat eşiniz için ön planda olan borçlarını ödemek, ki adaö haklı.

35 yaşında anne oldum, 5 yıl borçlarımız bitmesi için bekledim. 27 yaş geç değil. Borç varken bebek yapmak hiç mantıklı değil. Hamileyken annenin muayeneleri, doğum, bebeğin ihtiyaçları, doğduktan sonra bebeğin aylık kontrolleri, devletin ödemediği damlaları ilaçları ki sadece d vitamini ödüyor, emmezse bir de maması var... her biri ayrı bir masraf bezi söylemiyorum bile. Ben yazarken yoruldum

Cocuk istiyor olmak ayri, borc icindeyken cocuk yapmak ayri. Esin maddi imkanlardan dolayi istemiyor su an bence. Cocuk sahibi olmak icin illa da zengin olunmali demiyorum tabi ki ama sartlar uygun olmadiginda dogacak yavruya da yazik.
Bu arada yas 27 gayet genc bir yas. Sirf cevrendekilerin cocugu var diye heveslenmek yerine, once kendinizi duze cikarin

Oyyy yerim onuuuu öpün nolur Anneyle büyümesi ve kendini ifade edince kreşe gitmesi kararınız en doğrusu bence de. Maşallah evlatlarınıza nazar boncuğunu da şuraya iliştireyim

Zaten cesaret edemiyoruz en büyük sebep bu. Bende tutturmuyorum çocuk diye ama içten içe istiyorum. Bütün arkadaşlarım bebek sahibi oldu değişik hissediyorum.
Boşluktandır o.insanoğlu illaki bir konuya takılıp kalacak.siz de bu dönemde bunu bulmuşsunuz.ben bu anne olma içgüdüsü, isteği falanı filanı açıkçası abartılı buluyorum.tam olarak var mı yok ondan bile emin değilim.işi olmayan sabah akşam iş düşünür, evli olmayan sabah akşam evlilik düşünür, ikisi de olan sabah akşam çocuk düşünür.bence bu kadar basit.kendimizi fazla abartıyoruz bence.illaki bir şeye takacağız, bir amacımız bir meselemiz olacak.

Bu borcun içine bir de bebek masrafları eklendiğinde, eşinizi psikolojik olarak kaybedebilirsiniz.

Geçen gün bir bebek mağazasındaydım. Fiyatları görünce donup kaldım. İnanılmaz ötesi uçmuş. Allah bebeği olanların yardımcısı olsun. Haklı olarak bebeklerimize en kaliteli olanı almak istiyoruz. Yaşınız da gayet genç bence.

Şimdi de ruhsal açıdan cevap vereyim. Bebeğiniz/bebekleriniz, ruhsal anlaşma gereği zaten hazırdır, kim/kimler olacağı bellidir. Zamanı geldiğinde gelmeme gibi bir seçenekleri yok. Emin olun ve rahat olun.

Her iki tarafta kendince haklı ama borç varken dünyaya çocuk getirmek o çocuğa haksızlık olur. Hayat çok pahalı yetişkinler olarak biz bile bir şeyleri kısıtlayıp kendimize zor alışveriş yapıyorsak bir bebeğin masrafı hayli hayli çok fazla oluyor... En azından borçlar bir tık azaldığı zaman bu konuyu tekrar gündeme getirebilirsiniz fakat bu konuda eşinizin üstüne gitmenizi tavsiye etmem. Sen hazır hissetmediğin halde eşin sana baskı yapsa hoşuna gitmezdi değil mi? Anlayışla karşılamaya çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…