Eşim bana hic harclik vermiyor

Vakıf mıdır adı devlet midir kreşler var, 650 ile 1000 tl arasında bir şeydi hatırladığım 1 - 2 sene önce.
Onlara bak. Teşvik başvurusu yap belki çıkar, kreş için.

Çooook zor içim şişti resmen.
Maaşıma da karışır deme, karıştırtma asla.

Konu sahibesi eşinizle güzelce konuşun, konuşmaktan anlamıyorsa sıkı bir kavga durumu çözebilir, bırakın kendinize rimeldi, kıyafetti gibi şeyleri almak için para olmasını, insanlık hali eş işteyken bir hastalık durumu olsa, acil bir şeye ihtiyaç duysanız cebinizde 5 kuruş yok, kadın çalışsa da çalışmasa da cebinde para olması lazım.
Tek başınıza bir yere gidememenize bir şey demeyeyim, bence dışarı çıkarken ebeveyn gibi yanınızda eşinizin olması çok tuhaf ama evlilik dinamiklerinizi bilemediğimden, iç işlerinize o kadar da laf edemem.

Yalnız lütfen evli arkadaşlarımızın konularını özellikle bekar kızlarımız okusun, annem sıkıyor, babam dayatıyor diye bunalınca evliliği çıkış yolu sanmak yerine hayatınız için mücadele edin, okuyun, meslek edinin, çalışın, kendi paranızı kazanın, koca için de ne mesleğinizi bırakın, ne çalışmaktan vazgeçin, çalışıyorsanız da maaş kartını eşin eline vermeyin.

Benim donemimde kat sayi vardi onu demek istedim 2012 den sonra mezun olanlar kat sayıdan etkilenmedi. Ben kendi bolumumu sevemedim zorla gönderildim belki yanlis anlaşılmalara sebep olmus olablrm demek istedgm farkli bir seydi

Asgari ücret deyip geçme yarısını kreşe vermek zorunda olsan bile çalış. Belli ki 100 tl yi bile eline vermiyor maaşından 500 tl bile kalsa sana iyi gelir dinleme kocanı ya aylık elime para ver yada bulduğun ilk işe gireceğim de

Adam cimrilikten kırılıyor. Dua edin de eşiniz evde yokken başınıza hastalık hali gelmesin. Böyle iş mi olur yahu? Oturun konuşun, çözmeden de yerinden kaldırmayın.

vallahi bu abiyi çok sevdim adam gibi adam. Benim eşimde eşinize benzer biraksam ama yapma deyince yapmaz

Ben çalışmıyorum son 1.5 yıldır,bir tek eşim çalışır,bütün evin masrafı eşimde kira ve internet parasi dahil. Ben sadece elektrik faturasi öderim ayda 45 dolar falan. Kendi birikimim var ona rağmen ayda 300-400 dolar verir bana. İlk evlendiğimizde vermezdi çalışıyorum diye ama asla da parani ne yapiyorsun neye harciyorsun demezdi de. Yakınınızda Kv yada anneniz varsa onlar baksin oğlunuza krese 1500 lira vermektense onlardan birine 750 tl verir hemde evinde bakarlar sen çalışırken.

ben yorumların hepsini yeni okudum onceki mesajda yarısını babasi versin dedim ama 500 tl kaliyomus.

yine de esinizi hakli bulamadim tabi. ama size nacizane basima gelen durumu anlatayim siz de esinizle bi kez daha konusmayi deneyin.

benim oğlumda alerji rahatsızlığı ortaya çıkmıştı üç aylikken. sürekli hastane tahlil vs derken bi gunde ortalama minimum 500 tl harcadik 1000 tl yi bulduğu oldu. cabuk tedavi oldu çok şükür. ama bi hastalik olsa Allah korusun kenarda para olmasi önemli. bizim kenarda 14 bin tl vardi eridi gitti.

su durumda evde her zaman en azından 100 tl olmasi gerekir bisey olsa taksi hastane nakit önemli.
eşinizle konusun kenara çeyrek yerine gram alsin arada. kalan parayi da size versin. ikiniz de haklısınız su maaşla. ev kredisi bitince zaten daha rahat edersiniz. ama atanmaniz kolaysa deneyin kpss. öbür türlü ugrasmayin girin hemen bi ise

Ee noldu şimdi bunu buraya yazınca???
Nispet yapar gibi "valla benim kocişim de çok iyidir" ciler de gelmiş
Ayıp ya
Konu sahibi üzülür diye düşünmüyorsunuz

4500 lira maaşla 1600 lira ev kredisi ödemek nedir ya. Böyle rezil oluyo gencecik yaşlarda hayatlar işte. Nedir bu ev alma aşkı anlamıyorum.

Yani haklı adam ortada kalan büyük bi mebla yok. Keşke bekleyeceğinize evdeyken kpss çalışsaydınız. İş bulun diycem ama özel sektörde durumlar fena sanmıyorum bulabiceğinizi

Valla 9 bin TL maaşla ekmeği zor alıyorsanız sizde de büyük sıkıntı var bence konu sahibesi hiç örnek alıp aklını karıştırmasın

Valla ben esimle 3 yıl çıktım parasızlıktan evliliğin lafını bile ettiremezdim. Düzgün bir iş buldum öyle evlendim. O yüzden ev bark yokken büyüksehirde tek maasla evlenebilen insanları cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. 4500 TL maas ve bu kadar krediye bir de çocuğun masrafları eklenmiş... Değil her ay çeyrek alıp atması geçiniyor olmanız bile mucize. O yüzden adama cimri diyemedim.

Kadınlar klübünde hep yazılıyor evliliğiniz oturmadan çocuk yapmayın diye, ne kadar haklı olduklarını bir kez daha gördük. Olan olmuş artık gerçi şimdiye bakarsak aldığınız paranın tamamını kreşe vericek bile olsanız işe girip çalışmalısınız. Mesele sadece para değil kendi hayatınızın olması da gerekli. Evden tek çıkmanıza izin vermemesi ne demek? Bu durumu nasıl kabullenebiliyorsunuz evden çıkmak için izin istemek hiç mi ağrınıza gitmiyor?

Canim bak benim esim oyle bir onsan degildir.. ama ben yine de is ariyorum.. bebegim 2 yasinda cok kres sordum bezli diye almadilar.. kresli fabrikalara basvurdm tecrube yok diye aramadilar... ama yine de devam ediym aramaya.. cunku su ara hersey zamlandi dusun sogan bile.. maas ay sonunu getirmiyo.. memlekete gitcem 3 5 attim kenara 1 senede anca yani... butun giderleri odedikten sonra bize 300 en fazla 400 kaloyo.. o da mesela iste cocuga bez dir suttur.. dolapya biten birseydir.. gunluk ekmektir.. aysonuna yaklasimca 50 100 tl kaliyo anca... size kalan 500 lira da cok degil inan. Cokda kalsa esin hepssini sana da verse iyi birde olsa yarin ne oalcagimiz belli degil.. birgum geldi esin vefat etti yada bi hastalik calisamama durumu oldu mesela isin olsa kimseye muhtac olmazsin

Kresler tam gün 1700-1800 civari oluyormus 250 tl kalcak elime ve ayakta çaliscam 8 saat maasi iyi bir iste bulma durumum yok.
devlete ait olanlar daha ucuz fiyat o kadar degil ki. Ayrica yeni arladasim verdi ozele 900 e ayligi. Seneye ben verecegim devlete tum gun 550 tl. Fiyati kim demisse abartmis birde ben istanbuldayim yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…