- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.526
- 548
- 27
- Konu Sahibi redpinkyellow
-
Her ay altın alıp kenara atmak yerine kreş parasını versin?Nasıl ödesin peki adamın cebinde 400-500 lira kalıyormuş
Kreş parası 1100 lira yazmışlar o kadar para yetmez kiHer ay altın alıp kenara atmak yerine kreş parasını versin?
Benim donemimde kat sayi vardi onu demek istedim 2012 den sonra mezun olanlar kat sayıdan etkilenmedi. Ben kendi bolumumu sevemedim zorla gönderildim belki yanlis anlaşılmalara sebep olmus olablrm demek istedgm farkli bir seydiBir de diğer bir konunuzda kız meslek lisesinde okumayı öyle bir gömmüşsünüz ki kendimden utandım. Bende kız meslek lisesi mezunuyum ve ülkede isim yapmış bir üniversitenin moda tasarım bölümünü kazandım geçen yıl. Çalışınca oluyor yani bunun hangi okuldan mezun olduğunla bir alakası yok. Fen lisesini bitirip sokakta serseri olan arkadaşlarım var.
Sizin eşiniz abartmış iyice..
Ama keşke benim eşimde biraz parasın kıymetini bilse.. gören kocamı köy ağası sanar arkadas grubuyla bir yere gideriz hesap gelir benim ki hepsini ödemeye kalkar.. giderken 100 kere uyarırım herkes kendi yediğini öder sen karışma diye.
Büyük marketten alışveris yapsin diye liste atarım gider bakkaldan hepsini halleder
Magazaya gideriz satıcı "Bu çok yakıştı size" demesin sacma sapanda olsa alır.
Ayni yağmurluğun 3 ayrı renginden almıştır.. ayni ayakkabının başka renklerinden de.
Eve gelene yedirmeyi içirmeyi çok sever o yönden sıktı etmiyorum ya da eli çok açıktır okuyan kuzenlerime, tanıdıklarımıza harçlık verir onlarda da sıkıntı yok ama biraz tutumlu olsun cok isterdim
Adam iş arkadaşına bi ara hergün kahvaltı ısmarlıyordu
Bende tam tersiyim sürekli yatırım yapayım, birikim yapayım diye düşünürüm.. bu yüzden çok tartişmisizdir
Valaha benim ki anlayış sızdır kıskançtır ama asla pinti deyil oğlum için benim için her zaman en iyisi almaya çalışır oğlu bir şey istediğimi yapar saçma sapan oyuncak lara bile bir sürü para verir ben derim harcama diye oda evlatlarima sana harcamayacam da kime harcayacam der allahım sana sabır versin işin çok zor .
Valla 9 bin TL maaşla ekmeği zor alıyorsanız sizde de büyük sıkıntı var bence konu sahibesi hiç örnek alıp aklını karıştırmasın4500 maas aliyor diyorsunuz, acikcasi ben esinizi takdir ettim. Soganin kilosu olmus 10 lira, adam mutfaga fazla fazla alir diyorsunuz, bu parayla evi idare edebilmek icin, cocugunuza gelecekte biraz yatirim yapabilmek icin yapabilecegi ne varsa yapan sorumluluk sahibi biri anladigim kadariyla.
Bahsettigin paranin iki kati giriyor evimize, bende calisiyorum. En son Tum pantolonlarim emekliye ayrildigi icin alisverise ciktim. Saticiya bedenimi bile soyleyemedim en az 3-4 yildir kiyafet almamisim kendime...Kuaforde kasimi omru hayatimda 5 kere ancak aldirmisimdir. Kenara ceyrek altin atmak soyle dursun, bozuk para biriktirdigim kutuyu bosaltmazsam ekmek alacak para kalmiyor ay sonunda elime.
ev gecindirmek bu zamanda o kadar zor ki, kendim calistigim halde cebimde kurussuz geziyorum. Butun ihtiyaclarim otelenmis bekliyor kenarda...
Esiniz hakli. Disinizi sikin ve kpss den atanmaya bakin. 4500 o kazanirken 4500 de siz kazansaniz nasil bir hayatiniz olur dusunun. Asgari ucretle standart bir is yerinde calismak size maddi bir getiri saglamayacagi gibi ozel sektor sartlari ayrica cok yoracaktir. Kpss ihtimaliniz tamamen ortadan kalkacaktir cunku isten gelip bir de sinava hazirlanmak filan hayal olur. Disinizi sikin, calisin kazanin ve yasam kalitenize hayatiniza katki saglayin bence.
Taslanmayi goze alip yazmisim bu mesaji bi kulak ver arkadasim:)
devlete ait olanlar daha ucuz fiyat o kadar degil ki. Ayrica yeni arladasim verdi ozele 900 e ayligi. Seneye ben verecegim devlete tum gun 550 tl. Fiyati kim demisse abartmis birde ben istanbuldayim yaniKresler tam gün 1700-1800 civari oluyormus250 tl kalcak elime ve ayakta çaliscam 8 saat maasi iyi bir iste bulma durumum yok.
Devlet olan kresler bezli almiyo dimidevlete ait olanlar daha ucuz fiyat o kadar degil ki. Ayrica yeni arladasim verdi ozele 900 e ayligi. Seneye ben verecegim devlete tum gun 550 tl. Fiyati kim demisse abartmis birde ben istanbuldayim yani
Yok devlette 3 yasla basliyor. Ozeller kres mantigi daha once aliyor. Ben bu eylulde kres icin bir yerle 750 ye anlasmistim tum gun ama sonra hastalik durumu olunca bakici ile anlastim 1000 kusur liraya evimde o bakiyor.Devlet olan kresler bezli almiyo dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?