- 21 Kasım 2012
- 9.068
- 9.560
- 398
- Konu Sahibi redpinkyellow
-
Benimkide aynıydı ne isdesem yok der harçlık vermezdi bu arada kendisi mutahit bı yemeğe bile gidemedik kardeşleriyle ortak ti onlara harcar bize yok derdi çok kavgalar ettik haftalık 50 TL pazar parası verir coksunurdu neye yeterse 50 TL başka sorunlarda vardı tabi sonra küs gittim yalvar yakar barıştık kardesleri ile ayrıldı daha doğrusu buna tekmeyi koydular malların çoğu onların üzerindeydi şimdi bana butik açtı artık harçlık derdim yok 10 aylık oğlum var biraz zorlanıyorum ama gayet rahatımAylık ne kadar alıyorsunuz eşinizden. Birde eşinizin maaşı ne kadar. Bende çalışmıyorum eşim aylık 300-400 veriyor ama verdiğinde de hep der gereksiz harcama köşeye de koy biraz diyeben kendime bişey alacaksam eşimin kartıyla alırım mesela netten falan. Ama genelde çocuklarıma harcarım yada evde acil bişey vardır onu alırım. Eşimin eli çok açıktır ama verdiğinde de gereksiz harcama demesi deli ediyor beni. Bu ay güneş kremi sipariş ettirdim mesela 100 tl bir kreme 100 lira verilir mi diyor ki daha pahalıları var benim verdiğim gayet normal erkeklerin çoğu kadınların bazı harcamalarını gereksiz buluyor. Harçlığı da açık açık söyleyin mecbur verecek
Konunun başında adam para var da vermiyor sandım. 500 liranın neyini verecek her ay o parayı harcasaniz ne olacak? Bir çocuk var ortada ve hesapta olmayan paraya ihtiyaç olsa açıkta kalırsınız şu durumda.
Çeyrek zaten 400 liraya yakındi galiba...
Çalışmanız lazım, borç bitmiş bu seferde çocuk gelmiş, çocukta bir masraf. Eşiniz cimriliği doğru kaysa da evi geçindirmeye ve kenara bir güvence koymaya çalışıyor.
Devlette kres yokki varsada ben bulamadim cok arastirdim ama 36 ay zorunlulugu bar 36 aydan once cocuklari ya bakici ya da ozel kresler aliyorbende öyleyim ve çalışamadım evlendiğimde 1 yıl.. aylık 100 tl verirdi çünkü onun da elinde parası yoktu.. şimdi çalışıyorum yine param yok :) ya benim niye hiç param olmuyor bugün çok dertliyim bu konu da
Ev dışında ödediği birşey var mı ?3 buçuk yillik evliyim.esim cok tutumlu biridir. Eve yiyecek alir ama onun harici giyim vs cocuga oyuncak gibi seylerde eli cok sıkıdır cok luzumlu olmadikca almak istemez. Surekli cocuga ceyrek alir atar. Kendide hic bi kurus harcamaz tek masrafi sigaradır aylik yaklasik 250-300 civari sigaraya para harcıyor. Bana hic harçlık vermez eve herseyi kendi alir evden tek çıkmamı istemez alisverise de beraber gideriz. Bi rimelim bitince onu alir ayda bir kas aldirmak icin para verr o kadar yani bunları da cok istekli vermez. Ekstra hic para vermez. Almak istedigim seyleri gereksiz bulur. Hep evde elime gecen bozuk paralari biriktrp ogluma bir seyler aliyorumoyuncak vs.. para istyorum bana bu ara cok acildik obur ay deyip gecistiriyor. Surekli tartisiyorum bu konuda ama sonuc alamıyorum. İse girmek istiyorum seneye oglumu krese verip (3 yasina girmesini bekledim hep) ama pek calismami istemiyor sinava hazirlanip memur olmami atanmami bekliyor. İse girsem de ayniya gelirmiş asgari ucreyin 3/4 u krese gidermis ben bu adamla ne yapacağım inanin bilmiyorum soylenince bende bisey almiyorum diyor. Sigara içtiğini sigara masrafının yarısı kadarıni bari bana vermesi gerektiğini söyleyince zaten dediklerini aliyorum ne istiyorsun diyor ama her dedigimi almaz hep gereksiz bulur ozgurce harcama yapmak istiyorum bu adamla evli oldugum surece bu adam ben calissamda maasima karisir
Kresi niye sen ödüceksin ki? Esin ödesinKresler tam gün 1700-1800 civari oluyormus250 tl kalcak elime ve ayakta çaliscam 8 saat maasi iyi bir iste bulma durumum yok.
Birşey sorabilir miyim acabaAhh ahh benim esim de azicik tutumlu olaudi ikimizde calisiyoruz acayip harcar bende laf etmm zaten yedigine ictigine aldigina giydigine obana karismaz ben ona markasz asla bi tişört bile giymz yatak odamizin dolabini ona tahsis etttim arti yetmiyo diye dolap aldim ikeadan coraplari bile kigili yada pierre cardin adidastan alir ayakkabilariyla bi magaza acilir oderecede utu odasi kutudan gecilmiyo esimle ilk tanistigimzda anlatmisti kendini aa abartiyo falan demistim evlenince gorms oldum tamm hos bakimli olmasi guzel giyinmesi cok hosuma gidiyo ama kurus para tutmuyo dun avmye gittik inancinz olsun tek birsey almadim sezon ortasi yazliklar ciksn ole alayim dedim maviye bir girdik 2ssat sonra ciktik esim aldi alacaginiherzamnki gibi cocuk yok simdilik biraz birikim yapalim diyorum bu yasima bidahami gelecemm giyerimde alirimda diyo bole bi esin olsa ne yapardin acepp
3 buçuk yillik evliyim.esim cok tutumlu biridir. Eve yiyecek alir ama onun harici giyim vs cocuga oyuncak gibi seylerde eli cok sıkıdır cok luzumlu olmadikca almak istemez. Surekli cocuga ceyrek alir atar. Kendide hic bi kurus harcamaz tek masrafi sigaradır aylik yaklasik 250-300 civari sigaraya para harcıyor. Bana hic harçlık vermez eve herseyi kendi alir evden tek çıkmamı istemez alisverise de beraber gideriz. Bi rimelim bitince onu alir ayda bir kas aldirmak icin para verr o kadar yani bunları da cok istekli vermez. Ekstra hic para vermez. Almak istedigim seyleri gereksiz bulur. Hep evde elime gecen bozuk paralari biriktrp ogluma bir seyler aliyorumoyuncak vs.. para istyorum bana bu ara cok acildik obur ay deyip gecistiriyor. Surekli tartisiyorum bu konuda ama sonuc alamıyorum. İse girmek istiyorum seneye oglumu krese verip (3 yasina girmesini bekledim hep) ama pek calismami istemiyor sinava hazirlanip memur olmami atanmami bekliyor. İse girsem de ayniya gelirmiş asgari ucreyin 3/4 u krese gidermis ben bu adamla ne yapacağım inanin bilmiyorum soylenince bende bisey almiyorum diyor. Sigara içtiğini sigara masrafının yarısı kadarıni bari bana vermesi gerektiğini söyleyince zaten dediklerini aliyorum ne istiyorsun diyor ama her dedigimi almaz hep gereksiz bulur ozgurce harcama yapmak istiyorum bu adamla evli oldugum surece bu adam ben calissamda maasima karisir
Ay erken yaşta evlenip o yükün altına girmek olsa olsa hamallıktır övünülecek bir şey değil. Ama nedense erken evlilik yapıp üreyenler bunu bildiklerinden hemen övünmeye geçerken, bekar ve özgür bireyler bir şey kaçırmış gibi üzülüyorlar. Bir şey kaçırmıyorsunuz emin olun...Az önce müşterilerden biri 18 yaşında mezun olup evlendiğini, eşinin çalışmadığını üniversiteye giden çocuğu olduğunu anlattı, anlatmadı aslında bildiğiniz övündü. 31 yaşında bekarım, çocuğum falan da yok. Kendimi kötü hissetmiştim. Kendi egosunu tatmin ettikten sonra eşiyle telefonda para konusunda kavga etmeye başladı, param yok kredi çekiyorum vs vs. O zaman kendime geldim, evet onun genç yaşında çocuğu olmuş olabilir ama benim çok şükür maddi özgürlüğüm var ayakta durabiliyorum kimselere muhtaç değilim.
Ben ne olursa olsun tüm kadınların çalışmasını, bir geliri olmasını istiyorum. Çünkü ülkemizde hala kadınları psikolojik şiddet uygulanıyor, hala birçok konuda maalesef ki ikinci planda kalıyoruz. Boşanma sürecinde çalışıyor olmama şükrettim.
Beraber üniversite okuduğum bir arkadaşım var. Evli çocukları var, eşi de çok iyi bir insan. Ama bir şey dikkatimi çekti. Arkadaşım çocuklarını bırakamıyor çalışmak istemiyor, adam da karşı çıkmıyor. Ama bakıyorum ne alınacaksa en ufak bir şeyi bile adam alıyor, bazen beraber oturuyoruz arkadaşımla o zaman da asla nakit vermiyor kredi kartı veriyor kızın eline. Kızda tek kuruş nakit yok. Geçen parka götürdük çocukları, simit istediler, kız eşim bana 50 tl bıraktı dedi, bozuk istedi. Ki 50 tl bırakmadı aslında, kredi kartını bıraktı. Çocuklara alınacaklar dışında hiçbir şey almadığını farkettim.
Bilmiyorum erkekler bunu kullanıyor herhalde, kadın üzerinde hakimiyet kuruyorlar.
Atanıp çalışsan ne olacak sanki kartı elinden alıp insan içinde seni parasız bırakacak bu koca denilen nesne...3 buçuk yillik evliyim.esim cok tutumlu biridir. Eve yiyecek alir ama onun harici giyim vs cocuga oyuncak gibi seylerde eli cok sıkıdır cok luzumlu olmadikca almak istemez. Surekli cocuga ceyrek alir atar. Kendide hic bi kurus harcamaz tek masrafi sigaradır aylik yaklasik 250-300 civari sigaraya para harcıyor. Bana hic harçlık vermez eve herseyi kendi alir evden tek çıkmamı istemez alisverise de beraber gideriz. Bi rimelim bitince onu alir ayda bir kas aldirmak icin para verr o kadar yani bunları da cok istekli vermez. Ekstra hic para vermez. Almak istedigim seyleri gereksiz bulur. Hep evde elime gecen bozuk paralari biriktrp ogluma bir seyler aliyorumoyuncak vs.. para istyorum bana bu ara cok acildik obur ay deyip gecistiriyor. Surekli tartisiyorum bu konuda ama sonuc alamıyorum. İse girmek istiyorum seneye oglumu krese verip (3 yasina girmesini bekledim hep) ama pek calismami istemiyor sinava hazirlanip memur olmami atanmami bekliyor. İse girsem de ayniya gelirmiş asgari ucreyin 3/4 u krese gidermis ben bu adamla ne yapacağım inanin bilmiyorum soylenince bende bisey almiyorum diyor. Sigara içtiğini sigara masrafının yarısı kadarıni bari bana vermesi gerektiğini söyleyince zaten dediklerini aliyorum ne istiyorsun diyor ama her dedigimi almaz hep gereksiz bulur ozgurce harcama yapmak istiyorum bu adamla evli oldugum surece bu adam ben calissamda maasima karisir
Çok iyi geçiniyor hatta ne yapsın adamcağız burda bir kişi de çalışmaya başlayınca kreş parasını sen niye ödeyesin o ödesin yazmış . Bazı insanlar ne kadar bencil düşünüyorAdam 4.500 maaşla 1600 ev kredisi oduyormus ...gidamizdan kesinlikle kismaz da diyor arkadas zaten ne kaldı ki geriyeBen çalışmaya yeniden başlayınca (ücretsiz izindeyim) maasimi arkadaşın eşine vericem , profesyonel yönetim atiyorum bütçemize ....adam bu işte iyi bence
Ay erken yaşta evlenip o yükün altına girmek olsa olsa hamallıktır övünülecek bir şey değil. Ama nedense erken evlilik yapıp üreyenler bunu bildiklerinden hemen övünmeye geçerken, bekar ve özgür bireyler bir şey kaçırmış gibi üzülüyorlar. Bir şey kaçırmıyorsunuz emin olun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?