Eşim bana hic harclik vermiyor

Az önce müşterilerden biri 18 yaşında mezun olup evlendiğini, eşinin çalışmadığını üniversiteye giden çocuğu olduğunu anlattı, anlatmadı aslında bildiğiniz övündü. 31 yaşında bekarım, çocuğum falan da yok. Kendimi kötü hissetmiştim. Kendi egosunu tatmin ettikten sonra eşiyle telefonda para konusunda kavga etmeye başladı, param yok kredi çekiyorum vs vs. O zaman kendime geldim, evet onun genç yaşında çocuğu olmuş olabilir ama benim çok şükür maddi özgürlüğüm var ayakta durabiliyorum kimselere muhtaç değilim.

Ben ne olursa olsun tüm kadınların çalışmasını, bir geliri olmasını istiyorum. Çünkü ülkemizde hala kadınları psikolojik şiddet uygulanıyor, hala birçok konuda maalesef ki ikinci planda kalıyoruz. Boşanma sürecinde çalışıyor olmama şükrettim.

Beraber üniversite okuduğum bir arkadaşım var. Evli çocukları var, eşi de çok iyi bir insan. Ama bir şey dikkatimi çekti. Arkadaşım çocuklarını bırakamıyor çalışmak istemiyor, adam da karşı çıkmıyor. Ama bakıyorum ne alınacaksa en ufak bir şeyi bile adam alıyor, bazen beraber oturuyoruz arkadaşımla o zaman da asla nakit vermiyor kredi kartı veriyor kızın eline. Kızda tek kuruş nakit yok. Geçen parka götürdük çocukları, simit istediler, kız eşim bana 50 tl bıraktı dedi, bozuk istedi. Ki 50 tl bırakmadı aslında, kredi kartını bıraktı. Çocuklara alınacaklar dışında hiçbir şey almadığını farkettim.

Bilmiyorum erkekler bunu kullanıyor herhalde, kadın üzerinde hakimiyet kuruyorlar.

Benimkide aynıydı ne isdesem yok der harçlık vermezdi bu arada kendisi mutahit bı yemeğe bile gidemedik kardeşleriyle ortak ti onlara harcar bize yok derdi çok kavgalar ettik haftalık 50 TL pazar parası verir coksunurdu neye yeterse 50 TL başka sorunlarda vardı tabi sonra küs gittim yalvar yakar barıştık kardesleri ile ayrıldı daha doğrusu buna tekmeyi koydular malların çoğu onların üzerindeydi şimdi bana butik açtı artık harçlık derdim yok 10 aylık oğlum var biraz zorlanıyorum ama gayet rahatım

+1.

Yani adamın maaşı 4500 tl ve kredi de ödeniyor. Her şey ateş pahası, geçinmek çok zor. Geçen annemle markete gittik, wc kağıdı, 3 çamaşır suyu, ekmek çikolata vs, 1 kutu peynir ve tereyağ aldık, bir iki de ufak tefek bir şey. Tam 240 tl ödedim. 2 poşeti anca doldurdu aldıklarımız. Ne et ne süt ne başka bir şey var. Bu durumda nasıl gönlünüzce harcama yapabilirsiniz ki?

Devlette kres yokki varsada ben bulamadim cok arastirdim ama 36 ay zorunlulugu bar 36 aydan once cocuklari ya bakici ya da ozel kresler aliyor

Ev dışında ödediği birşey var mı ?
Yani belki ailesine yardım ediyordur para bu yüzden yetmiyor olabilir.
Çalışmanız en mantıklı olan bunun dışında bu zhniyeti maalesef değiştiremezsiniz.
Maaşınıza karışır demşsiniz o yüzü vermedikten sonra cesaret edemez.
Karşılıklı anlayış ve saygı yitirilmedikten sonra sıkıntı olmaz...
KOlaylıklar dilerim.

Rabbim yardımcın olsun. Ben pinti bi adamla yapamazdım vallaha. Cimrilik de nirvanaya ulaşmış kocanız.
Kocana de ki yaşarken kullanmadığın parayı ölünce mi kullanıcan. Belki çeyrek altınları da kefenine koyarsınız. Firavun soyundan mı geliyo ne. Çok kızdım kocana. Eşine çocuğuna para yedirmemek için onca bahaneye ne gerek var ki.

Birşey sorabilir miyim acabageçen mağazalara baktımda herşey ateş pahası kıyafet falan. Evinize ne kadar para giriyor yada direk soriyim eşiniz ne kazanıyor ki çoraplarına kadar herşey marka

Bu tarz adamların halen var olduğuna şahit olmak çok kötü. Bence siz ekonomik özgürlüğünüzü elinize almazsanız bu ömür boyu böyle devam eder. Alanınız nedir? Atanma ihtimaliniz yüksekse çalışn ve atanmayı deneyin. Maaşınızı da gidip eline teslim etmeyin.

Ay erken yaşta evlenip o yükün altına girmek olsa olsa hamallıktır övünülecek bir şey değil. Ama nedense erken evlilik yapıp üreyenler bunu bildiklerinden hemen övünmeye geçerken, bekar ve özgür bireyler bir şey kaçırmış gibi üzülüyorlar. Bir şey kaçırmıyorsunuz emin olun...

Atanıp çalışsan ne olacak sanki kartı elinden alıp insan içinde seni parasız bırakacak bu koca denilen nesne...

Keşke çalışıp kendi paranızı kazansanız da bu cimri adamı çekmeseniz. Bu ne ya iğrenç.

Ben merak ettim o kadar çeyreği ne yapacak? Benim eski erkek arkadaşım da cimriydi, ben atanmadan okulum bitmeden evlenmemizi istiyordu muhtemelen biz de böyle olacaktık. Nişanlıyken falan fark etmediniz mi bu özelliğini? Benden kısıyorsa yine tamam ama evladımdan kısıyorsa işler orda değişir

Çok iyi geçiniyor hatta ne yapsın adamcağız burda bir kişi de çalışmaya başlayınca kreş parasını sen niye ödeyesin o ödesin yazmış . Bazı insanlar ne kadar bencil düşünüyor

Yani 18 yaşında daha kendi çocukken evlenmenin neresi övünülecek bir şey anlamadım. Ama öyle bir konuşuyorlar ki o an seni eziklemek için, e tabi bir şey de diyemeyeceksin ya malum müşteri...

İnsanlar çok kötü, sizin bir (kendilerince) açığınızı gördüğünüz an direkt ordan yaralamaya çalışıyorlar sizi...

Böyle evlilikler gördükçe evlilikten daha da uzaklaşıyorum. Kadın olarak ekstra birçok ihtiyacımız var çünkü, aldığım 2 bin lira bekar halimle hiçbirsorumluluğum olmadan ucu ucuna masraflarımı karşılayabiliyorum. Size 500 lirayı bile çok mu görüyor bu adam? Kaldı ki siz çocuğunuza da harcayacaksınız bu parayı. Atanırsanız çok iyi olur ama atanmama ihtimaliniz de var.
Kızlar benim de size bir sorum olacak şuan asgari ücret ile çalışıyorum ama evliliği göze alamıyorum çünkü 2 gün sonra çocuğum olursa o aldığım para direkt bakıcı ya gideceği için o işte çalışmanın bi anlamı yok. Atanmadan evlenemem diyorum, ama atanacağımun garantisi de yok 26 yaşındayım. Sizce nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Elinize geçen paraları büyük küçük bakmaksızın kenara atın, sizde belli etmeden ufak çaplı bir birikim yapın..

Bunlar üzücü şeyler ama eğer eş kişisi anlamıyor düzelmiyorsa, evlilikte devam edecekse sizde bu hayatı çekilebilir hale getirin..

Hani o ufak tefek biriktirdiğiniz bozuk paralarla oğluma bir şey alıyorum diyorsunuz ya arada kendinizi de ufak şeyler alın. Kaçamak yapın. Bir çikolata bile olsa alın yani... Arada sırada insan kendine bir şeyler yapmış olmaktan moral bulur..

Allah eşinizin gönlünü elini bol etsin. İnşallah bir gün sefasini da surersiniz

Biz de kızıma çok oyuncak almayiz. Dergi aboneliklerimiz var. Çok güzel etkinlikler var. Oyuncaginizi bile evde yapabiliyorsunuz. Siz de böyle birşey yapabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…