Eşim Benimle İlgili Nevarsa Annesi ve Ablasına Anlatıyor. Attığım Adıma Kadar...

lilyum_85

buyrun benimm :)
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
563
17
118
40
arkadaşlar ben 3 buçuk senelik evliyim. ve bu 3 buçuk sene benim için 35 sene gibi geçti. eşimin ailesinin yüzünden hiç mutlu olamadık hep sorun hep kavga.
ama ben artık bu şeylerde eşimin suçlu olduğunu anladım. annesi babası ablası ne kadarda olsa eşime benle ilgili bişey söyleseler onları susturabilir yada bana bunları taşımaz. ne konuşursan konuş otur dedikodumu yap (ki zaten yapıyor ) ama bana bunu getirme. arada laf getirip götürme huyundan kurtul laf taşıma. dolup dolup gelip benimle kavga etme ama yokk bir karış surat gelir çocuğa sara bana sarar kavga ederiz 2 saat sonra ben gitmeye karar verince( ki son 1 senedir tek düşündüğüm şey ayrılmak) gelip sarılmalar etmeler unutalım bi daha olmaz demeler cart curt . hep aynı senaryo değişmedi gitti.

en son olayları anlatayım. ya benimle ilgili ne varsa günlük raporumu veriyor onlara ya. nasıl sinir oluyorum anlatamam.

ya geçende kardeşim geldi bursadan. görümce falan teyzemlerde oturuyoruz. kardeşim resim çekilmişti eşiyle altında sütyeni parlamış bende dedimki sellektörler yanmış dedim. görümcede "ayy çok merak ediyorum zaten onları yapıldıktan sonra nasıl oldu bi ellicem utanmasam dedi" bizz şok kardeşim bana kızdı abla utanmıyomusun yaptırdığım silikona kadar anlatıyosun buna dedi bende ablacım valla ben anlatmadım samimi değilizki neden anlatayım dedim. eşim biz kardeşimle telefonda silikon olayını yaptırmadan önce konuşurken duymuştu. yani ben söylemedim kendisine kendisi duymuş konuştuklarımı. anlıycanız yememiş içmemiş gitmiş anlatmış kardeşimin silikon yaptırdığını.

ve dün ben arkadaşıma gittim çocuğu onlara bıraktık sevmek istiyolarmış. sonra akşam çocuğu almaya gittim içeri girdim oturuyoruz görümcem "ee naptınız zeynebin çocuklarına internetten ikeadan çocuk odası siparişi verdinizmi ne kadar tuttu" ben şok ayrıntısına kadar biliyo ve hep bu bu şekilde 3 buçuk senedir. ama varya artık dayanamıyorum bıktım eşimin bu davranışından.

gece 11de işten çıktı bizi almaya geldi yolda söyledim " sen benimle ilgili ne varsa ayrıntısıyla neden anlatıyosun. bilmek zorunda değiller. beni evde bulamadılarsa arkadaşında de oolsun bitsin neden ayrıntılı rapor veriyosun dedim" haliyle çıldırdı ne var bunda sen kendini ne sanıyosun. anneme bi gittin kavga arıyosun falan filan. dedimki" baak burda ablana annene vs bişey demiyorum suç sende anlatma ya anlatma kardeşimin silikonuna kadar anlatıyosun bıktım 3buçuk senedir senden dedim " şok oldu tabi. ben anlatıyorum kendiniz anlatın bana atın suçu falan diye sıyrılmaya çalışıyo.
arkadaşlar bıktım artık ya vallahi billahi bıktım yoruldum. derdimi dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
yani eşinizde ayıp etmiş
sana ne elalemin silikonundan
haklısınız arkadaşım
ama ayrılmak değil de konuşmak en güzeli
bağıra çağıra sinirli konuşöak değil
sakin sakin
belki rahatsızlığınızı anlar da yapmaz bir daha

canım benim artık konuşmak kar etmiyor. 4 sayfa yazı yazdım benim ve eşimin olumlu olumsuz yönlerini. ama olmuyor ben artık onunla kavga etmeyi 1 senedir bıraktım çünkü çözüümü yok. bu arada yazmadım az önce ama babası dahi biliyo yani herşeyi ama herşeyi. konuşularak falan olcak gibi değil zaten ben iki kelime konuşayım sakin sakin delirir çıkar kavga etmeye. yani yok bi orta yolu. geçende oturdum yanın apcde oyun oynuyodu 4 sayfayı okudum yorumlar yaptım ettim sakin sakin 2 saat falan gırtlağım parçalandı sesim kısıldı yani düşün tamam dedi yapmıcam ama üstünden 1 hafta geçmeden yine aynı şeyler olcak gibi değil yani.

Bak canim gunluk olan biten hicbirseyini anlatma kocana. Tek kelime etme o gun neler yaptin ettin. Bakkala gittigini bile soyleme. Cocuklari mi sordu, ayni seyler iste de gec. Bu istikrarini bir kac hafta surdurmelisin. Mutlaka hosuna gitmeyipo irdeleyecektir. Sen de o zaman diyeceksin ki, anlattigim her seyi herkesten duymaktan biktim, ben de cozumu boyle buldum.
Evine ailenden arkadasindan biri gelirse onceden tembihle. Kocanin yaninda tv'deki olan bitenden, dizilerden baska tek kelime ozel bir sey konusma. Kocani ancak bu sekilde dize getirebilirsin. Bunu cok uzunca bir sure surdur.Kendine guvenilmedigini anlayana dek surdurmelisin. Bazen insanlar hayatlarinda cok ciddi durumlara gelinmeden huylarini aliskanliklarini degistirmek icin ugrasmazlar. Illa ki ayrilmak gerekmiyor. Senin artik cidden sikildigini bunaldigini kafasina caka caka bildirmelisin.

doğru söylüyosun canım böyle yapmak lazım bunu hernekadar benimle tartışsa kavga etse bile sürdürücem. daha önce bu yöndeki denemelerim ertesi günü son buldu. çünkü yüzsüz yüzsüz kavga ediyo. 10-15 gün önce teyzeme gidicez mangal yapıcaz yarın gelin dediler tamam dedik. vardiyası 4te bitince eşimde gelcek. kayınpeder kaynana eve gelmişler beni bulamayınca eşimi aramışlar. "teyzesinde mangal yapcaklar bende gitcem ordadır gidin oraya demiş." ben bi gittim kayınpeder "nerdesin sen nerden geliyosun diye bağırıyo bende evden geliyorum dedim iki saat kapı çalıyoruz niye açmıyosun diyo bende markete uğradım çünkü dedim geçtim içeri kaldı bahçede. mesela dediğin gibi nereye gittiğimi ettiğimi söylemedim. bu sefer arıyolar nerde diye beni soruyolar diyoki bilmiyorum. hadiiii beni arıyolar. anasını satayım nerde olabilirim ya belki canım istemiyo açmıyorum kapıyı bi rahat bırakın demi. hadi onlar arıyo insan gibi koca olarak de sende yaaa dışarda neden beni arıyosunuzki de demi offf ya fenalardayım ben ya

Son düzenleme:
böyle erkeklerin hepsini sallandırmak lazım yok yok falaka
bence hiçbirşey kar etmez bi güzel sopa yemekten başka

bi süre sessizliğini koru eşine karşı . .Yaptığın hiçbirşeyi anlatma
sorduğunda duymamazlıktan gel. . Artık ona karşı herkonuda içine kapanık biri izlenimini ver . .
Birazck dayan .bakalım ne yapıcak . . elbet irdemelek isteyecek :44:
huylu huyundan inşalalh vazgeçer

ay canım çok üzüldüm ya eşler arasında gizlilik vardır o ne öyle. valla ne ben anlatırım nede eşim çok ayıp. valla cnm bence sende bundan sonra öyle gizli şeyleri anlatma sakın duıymasınada fırsat vermeyin. resmen dedikodu yapıyor oturup karı gibi öyle erkek olurmu hiç. tepkili davranmaya devam et yapmaya devam ederse sende ailene anlat onalrın herşeyini onlarda eşinin yanında pat diye söylesinler birkaç kez bozulur sonra hatasını anlar.

ilginç bi vaka canım eşin. ne gerek var ki her şeyi bilmelerine. onlar da soruyor demekki. bi de sana bildiklerini söylüyorlar. ben de snir olurum eşimin bişeyler anlatmasına ya da onların zırt pırt telefon etmelerine. kendi hayatlarını yaşasalar bizmkiyle uğraşmasalar ölürler.

[allah yardımcın olsun eski nişanlım aynen dediğin gibiydi. O diger tarafta ne olur biter bilirdi onlarda bunu bilirlerdi. Defalarca tartıştık.anladıgını düşündüm ama bi türlü anlatamamısım. Huy bu kolay değişecek bişe değil hatta annem kızım bu adamın değişecegini düşünme bu hep böyle olacak.öyle yetişmiş öyle görmüş bu yastan sonra kimseyi değiştiremezsin derdi.değişmedide zaten hemde hiç..sana su kadarını diyebilirimki ya bunu bi hastalık olarak görecek kabul edeceksin yada çok üzüleceksin.kendince ufak caplı denemeler yap tabi ama cok da hırpalama kendini.allah sabır versin zor bi durum.ama allah başka dertte vermesin tabi

inşallah vazgeçer canım tek temennim. ama artık vazgeçtim çünkü aynı tas aynı hamam. yinede bi süre sessiz kalıp hiç birşeyi eşimle paylaşmıycam bakalım ne olucak.

evet canım eşler arasında gizlilik vardır ama eşimde bu olay namümkün. o aleni gidip anlatıyo işte annesi babası ablasına. dediğin gibi karı gibi dedikodumu yapıyor. lafa gelince seviyor sevmesin böyle sevcekse demi ama. sevmesinde dedikodumuda yapmasın. benim tarafımdan onların tarafındaki çok özel şeyleri bilseler dahi bildiklerini belli etmezler. mahcup olmasın diye ama bunlar gayet mahcup etmek için ellerine geçene her kozu değerlendiriyolar. bi süre tepkili davranıcam bakalım görcez nolcak.

aynen canım eşim acayip ilginç bi vaka. onlar soruyolar tabiki. ama ben soranı suçlu bulmuyorum artık cevaplayanı suçlu buluyorum. önceden soranları suçlu buluyodum ama eşimin vakaları tek tek ortaya çıkınca meğer cevaplayandaymış suç. dediğin gibi sürekli ararlar belki günde 10 kere eşim arar 10 kere onlar arar. her dakikamızı sorgu sual ederler. eşim bunların herbirine cevap verirse onlar tabiki arıycaklar tabiki hayatımıza burun sokucaklar. soranda mı suç cevaplayandamı yanlışmıyım arkadaşım.

canım sabah okumuştum daha önce senin nişanlınla ilgili yazdıklarını. ve merak etmiştim inşallah devam etmemiştir aynı benim gibi çeker diye. ama tebrik ederim seni balık baştan kokmuş ve sen o balıktan kurtulmuşsun. aynen benim içinde balık baştan kokmuştu nişanlıyken hatta kına gecesinde kaç kere ayrılacak oldum çeyiz sermede falan ama allem etti kallem etti bana tamam dedirtti bin pişmanım. onu seviyomuyum diye düşününce içimde bi ses seviyosun diyor bi seste sevilmeye mecalini bırakmadı koyver gitsin diyor. napıcam bilmiyorum.

canım sabah okumuştum daha önce senin nişanlınla ilgili yazdıklarını. ve merak etmiştim inşallah devam etmemiştir aynı benim gibi çeker diye. ama tebrik ederim seni balık baştan kokmuş ve sen o balıktan kurtulmuşsun. aynen benim içinde balık baştan kokmuştu nişanlıyken hatta kına gecesinde kaç kere ayrılacak oldum çeyiz sermede falan ama allem etti kallem etti bana tamam dedirtti bin pişmanım. onu seviyomuyum diye düşününce içimde bi ses seviyosun diyor bi seste sevilmeye mecalini bırakmadı koyver gitsin diyor. napıcam bilmiyorum.

Bu ne ya ne gıcık vede ne tuhaf bi olay kusura bakmayın ama bu adam bir şaka olmalı.bir erkeğe hiç yakışmayacak hareketler bunlar kadın olsa anlarım herşeyi anlatan yetiştiren,ama bir adama yakışmazayyyyyy çok sinir oldum
Bak güzelim benden sana bi abla tavsiyesi artık nasıl kabul edersen.madem konuştun kaç defa anlamıyor o zaman harekete geçme vakti gelmiş,biraz burnunu sürttürmek lazım bir nusubet bin nasihattan iyiymiş misali.yani biraz kendi başına bırak git ailenin yanına al çocuğunuda zaten anlaşılan ayrılmak falan istemiyor senden en az 1 ay falan gitme aradığı sorduğu zamanda bıktım senin bu huylarından de ver ayarı.yoksabaşka şekilde düzelmez.sanki hiç dönmiyecekmişsin gibi kararlı davran.:13:anlasın değerini o zaman aklı başına gelir.Bu erkeklere bazen konuşmak yetmiyor

bence 1 ay cok uzun bir süre.bu durmda evi terketmesi dogru degil bence canım.

Huylu huyundan asla vazgecmez.zamn ilacı bekleyeceksin sabredeceksin.arkadasların dediği gibi çogu seyden bahsetme.ufaktan tepkinide ver.ama hemen aklına en olumsuzu getirme canım

kardesiniz gecirdigi ameliyata kadar anlatmasi gercekten normal degil...
aslinda bazen burda yazilanlari okudukca, insanin esine kendi ailesiyle ilgili hic birsey anlatmamasi daha dogru diye düsünüyorum...
esiniz sürekli ayni seyi yapiyorsa demek ki bu onun kötü bir huyu...
degisir mi, bence hayir degismez...
ama böyle devam etmeside iliskinizi zedeler tabi ki...
siz zaten defalarca esinizle konusmussunuz, tartismissiniz...
profesyonel birine fikir danisip yardim alsaniz belki daha iyi olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…