- 16 Ağustos 2024
- 3.226
- 6.070
- 73
İyi de bekar olmak başka evli olmak başka. Bekarken ben de korkmazdım da şimdi bir aile sorumluluğu var sonuçta.kız şikayet etmedim korkması bu kadar normalmi diye merak ettim bekarken ben korkmazdım çünkü
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İyi de bekar olmak başka evli olmak başka. Bekarken ben de korkmazdım da şimdi bir aile sorumluluğu var sonuçta.kız şikayet etmedim korkması bu kadar normalmi diye merak ettim bekarken ben korkmazdım çünkü
Bu mesajınızı okuyunca gerçekten finansal okur yazarliginizin olmadığına emin oldumhayır istemiyorum niye borca girsin isteyim çok fazla stres yapıyor o eksi 22 maaş yattıgı an ödeyecek zaten ama 1 ay onu kafaya takıyor
Ödemeleri eğer evlilik esnasında yaparsa yapılan ödemelere göre yine konu sahibi pay alırBenim burada kafama takilan tek sey evi nisanliyken almasi
Birde 22 bin e günlük ortalama %5 ten şu an 4,75 falan oldu faiz işlenecek o da borç olarak eklenecek, yani adam 60 alsa kafadan en az 25 avans hesaba gidecek. Artı 5 te evin kredisi var gitti mi maaşın yarısı, daha faturası yeme içmesi, harçlığı yok, tatil desen en ucuzu 4-5 gün için 50-60 bin zaten konu sahibi hazır para harcadığı için hesap kitap yapmayı da unutmuş bence.Bu mesajınızı okuyunca gerçekten finansal okur yazarliginizin olmadığına emin oldum
Evet maaş gelince 22 bini banka alacak bu defa maaş 22 bin eksik gelecek bunu düşünemiyor musunuz
Uzerine tatil harcaması eklenecek yani eksi 22 bin eksi tatil masrafi olacak adam gayet haklı değil mi ?
Sizin gibi bakarsak o zaman maaşı 100 bin ise siz 100 bin içeri girin nasıl olsa öbür ay maaş gelecek di mi
evet arkadaşlar bir siz çalışıyorsunuz insanlar hep hazır para yiyor biz hiç iş hayatı görmedik hiç zorluk yaşamadık şu kk de kibirden ölen ama mutsuz binlerce kadın var okulum bitti hep çalıştım hiçte zorlanmadım ama artık bıraktım istemiyorum bu kadar basit 90 bin maaş alan adam benim 22 binime kalmadı, hazır para harcamakta harika birşey özel sektörde milletin o deccal suratını çekecegime. 2 aya toparlanırız, şuraya sorulan soruya hiçmi adam gibi cevap verilmez anlamadım hepiniz mutsuz kibir depoları.Birde 22 bin e günlük ortalama %5 ten şu an 4,75 falan oldu faiz işlenecek o da borç olarak eklenecek, yani adam 60 alsa kafadan en az 25 avans hesaba gidecek. Artı 5 te evin kredisi var gitti mi maaşın yarısı, daha faturası yeme içmesi, harçlığı yok, tatil desen en ucuzu 4-5 gün için 50-60 bin zaten konu sahibi hazır para harcadığı için hesap kitap yapmayı da unutmuş bence.
Bı de bunun borçtan korkmayani var ki evlerden ırak1 yıldır evliyiz eşim astsubay iyi bir maaş alıyor, nişanlıyken ev aldı arabasını sattı yarısına kredi çekti aylık 22 bin ödememiz vardı evi kiraya verdik 5 bin ödüyoruz sadece, dügün zamanı çok masraf yaptırmadım zaten ev almıştı yoktu parası annesinden istesem yine kocam yapacaktı, ben işten ayrıldım tazminatınla mobilya borçlarımız vardı onu bitirdik, altınlarlada tekrar araba aldık ama 7 ayın sonunda aldık çünkü eşim kredi çekmek istemedi altınların üstüne koymamız gerekiyordu istedigi araba alınmıyordu neyse asla kredi kartı kullanmıyor hiç kullanmamış benimkileride kapattırdı evlenınce bir tane banka kartı var benimde aynı şekilde 2 aydır eksiye düşüyoruz ve psikolojimi etkileyecek derecede hem kendini hem beni strese sokuyor şuan eksi 22 bindeyiz tatile çıkacaz tüh diyor bu ayda eksiye gireriz, ha asla cimri degil dolu dolu alışveriş yaparız ben istedigimi alırım gezmeye gideriz adamın tek sıkıntısı borcunun olması sizce saglıklımı benmi alışkın değilim hatta geçen kavga ettim yeter sıkıldım bu korkundan diye?
Türkiye’nin neresi çalışılamaz bir yermiş Allah aşkına ya en ücra yerlerde bile çalışan kadınlar barçalışabilecegimiz yerde yaşasak zaten çalışırım ayrıca hepte çalışmış biriyim ama çalışıp çalışmamam sizi pek ilgilendirmiyor.
Adam tek kişi çalışıyorsa haklı. O borcun altına beraber giriyor olabilirsiniz ama çalışıp kazanan ve ödeme sorumluluğunu ona vermişsiniz. Dolayısıyla haklı1 yıldır evliyiz eşim astsubay iyi bir maaş alıyor, nişanlıyken ev aldı arabasını sattı yarısına kredi çekti aylık 22 bin ödememiz vardı evi kiraya verdik 5 bin ödüyoruz sadece, dügün zamanı çok masraf yaptırmadım zaten ev almıştı yoktu parası annesinden istesem yine kocam yapacaktı, ben işten ayrıldım tazminatınla mobilya borçlarımız vardı onu bitirdik, altınlarlada tekrar araba aldık ama 7 ayın sonunda aldık çünkü eşim kredi çekmek istemedi altınların üstüne koymamız gerekiyordu istedigi araba alınmıyordu neyse asla kredi kartı kullanmıyor hiç kullanmamış benimkileride kapattırdı evlenınce bir tane banka kartı var benimde aynı şekilde 2 aydır eksiye düşüyoruz ve psikolojimi etkileyecek derecede hem kendini hem beni strese sokuyor şuan eksi 22 bindeyiz tatile çıkacaz tüh diyor bu ayda eksiye gireriz, ha asla cimri degil dolu dolu alışveriş yaparız ben istedigimi alırım gezmeye gideriz adamın tek sıkıntısı borcunun olması sizce saglıklımı benmi alışkın değilim hatta geçen kavga ettim yeter sıkıldım bu korkundan diye?
ne güzel dayamışsınız sırtınızı kocaya ya, sonra da kocam borçtan korkuyor diye konuşuyorsunuz.çalışmıyorum evet yeterince evlenmeden önce çalıştım ve artık istemiyorum özel sektörde çalışmak. ve yaşadıgımız yerde iş imkanı yok konumuz borçtan korkması borcu ödeyememek degil diger ay her türlü toparlanılır demek istedim çünkü evimizde kira degil.