Eşim çalışmam için baskı yapıyor..

Bir erkek eşi calissada calismasada dinen evini geçindirmek evinin eşinin cocukalrinin ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır .totosuna guvenmeyen evlenmesin !Ancak içinde bulunduğumuz ortamda tek maaşla idare etmek gerçekten çok zor . Gecinilmezmi tek maaşla gecinilir ancak ucu ucuna kısıtlı imkanlarla , tatil ...vb gibi hiçbir ekstraniz olmaz , yeri gelir ihtiyacınız olan bir kıyafeti ertelemek zorunda kalırsınız .Üslubu kötü olmuş eşinizin ! Anladığım kadarıyla yaşlar genç mutlaka ve mutlaka çalışın kendiniz için geleceğiniz için ilerde doğacak bebeğiniz için çalışın bu erkeklerin ne yapacağı asla belli degil. Benim başıma gelmez benim kocam yapmaz ona kimse bakmaz o mantıklıdır diye düşünmeyin.mis gibi okumuş mesleğinizi elinize almışsınız .hamile kalmadan en az bir iki sene çalışın sonra hamile kalın dogum paraniz olur yasal haklarıniz olur . Çocuğunuza ve kendinize istediğiniz dogum hazırlıklarıni yapabilirsiniz bizim zamanımızda yoktuda şimdilerde hastane odası susltebilirsiniz fotoğrafçı ayarlayabilirsiniz bunlar için adamın size vereceği iki kurusu beklemek zorunda kalmazsınız . İnsan sabahları evden saçını tarayıp giyinip süslenip çiçek gibi çıkıyor işyerinde arkadaş ortamı oluyor iki konuşup gülüyor kafası dağılıyor bir yandan kendi emekliliginiz işler çalışmak gibisi varmı
şahane bir yorum

Beni yanlış anlamayın fakat bir kişinin maaşı çok yüksek ve aileden kalma ev araba gibi yatırım yoksa evde iki kişi çalışmalı bence de. Bende mesela yeni evliyim 1.5 sene oldu. Bebek ikimizde istememize rağmen çalıştığım için yapmıyoruz ki düze çıkıp yapalım. Herşeyin fiyatı o kadar arttı ki bu dönemde tek maaşa hem kira hem araba yok hem bebek mümkün değil. Örneğin bizim arabamız var ki iyi ki var. Yarın birgün bebek olduğunda kar kış zamanı toplu taşımada sürünmemek, o hastalandığında gece hop hastaneye gidebilmek büyük nimet. Bence en azından hamile kalıp 7 8 e aya kadar çalışıp en azından araba alsanız çok iyi olur dediği gibi. Ben şu an düşünüyorum eşim işten çıksa atıyorum işi sevmiyor ya da yoruluyor ya da kötü muamele gördü diye tamam derim ama yakın zamanda bulsun isterim, çünkü tek başıma tüm yük omzumda kaldıramam. 5 aylık evlilikte neden hemen çocuk ? Yapın da görün nasıl oluyor.

Yerinizde olsam gider deli gibi çalışır, kira gelirim ve maaşımla birikim yapar,kendime araba alır,böyle adama da 5 kuruş destek olmazdım.
Sanki düğün borcu ödüyor, sanki size masraf yapmışta onu ödüyor,kendi borcunu bir zahmet ödesin yani,size mi sordu? Ayrıca işten ayrılmanızı isteyen de oymuş.
Yaza kadar evde kal diyende o.

Beş aylık evlilikte çocuk düşüncesi çok erken. Bu sizin için geçerli en başta. Eşinizin düşünceleri, size yaklaşımı herşeyi daha yenı yeni göreceksiniz. Bakın 5 ayda sizi başkalarıyla kiyaslamaya başlamış. Siz çocuk yaparım çalışmam diye düşünüyorsunuz ama eşiniz öyle bir durumda da çalışmanızı isteyip benzer şeyleri söyleyecek.
Esinize haksiz da demiyorum bu arada. Memur maaşıyla kira ödeyip yaşamaya çalışmak kolay değil. Belki öncesinde farklı düşünüyordu ama evlenip ,evin maddi sorumluluğunu üzerine alınca fikri değişmiş olabilir.

Daha evliliğiniz hiçbir açıdan oturmamış, eş olarak birbirinizi tanımamışsınız koştur koştur çocuk yapmak hiç mantıklı değil kusura bakmayın.

Ay inan bende anlamadım kendisi dedi deli gibi de bebek istiyor Allah aşkına hamile kalsam kim beni işe alır. 😤 Öyle aman şu da olsun bu da olsuncu biri de değilim maddi anlamda asla söz etmem geçen sıkıştık altın verdim ondan kıymetli değil neticede ama benden ne istiyor durduk dururken. Asabımı bozuyor sadece. Bencede, biraz daha tanımalıyım sanırım.
birisi doldurmuştur
bu kv görümce vs olabilir kimsenin günahını almayalım tabi
kendine kendine de dolmuş olabilir
verin cevabını güzelce ve üzülmeyin

Çalış denmesindeki olumsuzluğu anlamadım. Zaten iş güç sahibi olmak için okumadınız mı? Çalışmayacaksanı aileniz ve devlet tarafından size bu yatırım neden yapıldı? Ki sizin okuduğunuz bölüm, şartları 3-5 belli bir bölüm. Birden şok olmuş olamazsınız.

Hadi özelin şartları kötü, devlete atanmak için çabalıyor musunuz? Yoksa “yok ya, ben çalışamam, hazır kocam da var, o bana baksın” mı diyorsunuz?

Son olarak binlerce insan dediğiniz o şartlarda çalışıyor, tamam kolay değil, ama hayata bir yerden başlamak lazım.

5 aylık evlilikte çocuk yapmak, kirada oturmak ve araba dahi olmaması ayrıca borç ödemek nickiniz ile uyumlu bir hayatınız var hayalperestprenses...

Hakikaten ya insan der ki araba alalım cocuk hastalanınca millete el açmayalım araba için, ya da prim ödeyeyim 25 yıl ki yaşım gelince emekli maaşım olsun sonuçta eşi bi memur eti ne budu ne :)

ev kira araba yok çalışmayı düşünme yok eşi de borçlu hala cocuk, çocuğa sunacakları hayata bak dicem de ‘cocuk rızkıyla gelir’ e inanıyorlar heralde bu tarz kafalar 😏 Afrika’da çocuklar rızk ile doğmuyorlarsa demek ki

Hanımlar çok fazla mesaj olmuş tek tek cevap veremiyorum şu şekilde izah edeyim. Ben zaten sen git kendin çalış bana bak demiyorum. Uygun bir iş olursa çalışırım neden çalışmayayım ama bunu kendim için yaparım. Benim takıldığım konu bana çalışma diyor bu karar 1 ay içinde değişiyor çalış diyor. Bir gün benimle oturup konuşmuyor şu işlere bakalım şurdan araştıralım beraber diye önüne sunduğum işleri de beğenmiyor. Dün gece birden bire konuyu açıyor kendimi açıklamama fırsat vermeden uyuyor sabahta aynı edayla uyanıp benimle görüşmeden ( uyuyordum en azından öperdi ya da mesaj atardı, arardı) evden çıkıp işe gidiyor. Bebek konusunda çok haklısınız, böyle tutarsız bir adamdan en azından şu an için bir bebeğim olmasını istemiyorum. Durum bu hanımlar. Ben elbette isterim ekonomik özgürlüğüm olsun ama daha 1 ay olmuş işten ayrılalı. Hepi topu 5 aylık evliyiz zaten yani ne bu. Günahını da almak istemem ama görümcem kişisiyle konuştuysa gün içinde oda söylemiş olabilir. Kendisi benden günahı kadar hoşlanmaz.

Hanımlar çok fazla mesaj olmuş tek tek cevap veremiyorum şu şekilde izah edeyim. Ben zaten sen git kendin çalış bana bak demiyorum. Uygun bir iş olursa çalışırım neden çalışmayayım ama bunu kendim için yaparım. Benim takıldığım konu bana çalışma diyor bu karar 1 ay içinde değişiyor çalış diyor. Bir gün benimle oturup konuşmuyor şu işlere bakalım şurdan araştıralım beraber diye önüne sunduğum işleri de beğenmiyor. Dün gece birden bire konuyu açıyor kendimi açıklamama fırsat vermeden uyuyor sabahta aynı edayla uyanıp benimle görüşmeden ( uyuyordum en azından öperdi ya da mesaj atardı, arardı) evden çıkıp işe gidiyor. Bebek konusunda çok haklısınız, böyle tutarsız bir adamdan en azından şu an için bir bebeğim olmasını istemiyorum. Durum bu hanımlar. Ben elbette isterim ekonomik özgürlüğüm olsun ama daha 1 ay olmuş işten ayrılalı. Hepi topu 5 aylık evliyiz zaten yani ne bu. Günahını da almak istemem ama görümcem kişisiyle konuştuysa gün içinde oda söylemiş olabilir. Kendisi benden günahı kadar hoşlanmaz.
Dengesiz biri eşiniz... Çalışsanız da eline para vermeyin kendi borcunu bitirsin önce sonra konuşsun

bu ekonomik şartlarda birinin aklına girmeye gerek var mı ki adam sonra bakarız demiş çalışma dememiş ki 1 senede ekonomide çok level atladık 1 markete girip en az 500 harcamadan çıkılmıyor ev kira kış ayı faturalar filan adam ne zorlanıyordur bilemeyiz ki mesleği olan kadının da çalışması lazım çeyize koymak için okumadı ya
Ama soyleyis tarzi tam birinin aklina girmesiyle olabilecek tarzda. Normal bir sekilde deseydi zorlaniyorum ise girme dedim ama su an gecinmek cok zor bir is bulsan dese tamam. Zaten kadinin evden kira geliri de varmis tek maas sayilmazlar. Yinede ortak karar alip calisabilir tabiki ama bu soyleyis tarzi cok kotu degil mi suclayici tarzda?

Eğer samimi söylüyorum laftan anlayan biri ise bu lafları üstüne alınır. Yok kendini haklı gören biriyse bu bayana çok üzülürüm. Bu bir kadın için çok ağır psikolojik şiddet.
Evet uslüp sebebiyle psikolojik şiddet kabul ediyorum ama bir erkeğin çalışmama hakkı yoksa bizlerin neden çalışmama hakkı oluyor evlilikte onu anlayamıyorum.ev işinin kadınların üstüne kalması tamamen kişisel tercihlerden kaynaklanıyor.dese ki ortaklaşa yaparız arada ne fark kalıyor.çalışmayan erkek konusu açılsa bırakın birinin psikolojik şiddet demesini tam tersi adama demediğimizi bırakmazdık.şu konuda bile çalışmayan kadın olmasına rağmen erkeğe evi tek başına idare edemeyecekse evlenmesin deniliyor.tek başına çalışırken bile haksız adamlar.bu şekilde çağdışı düşüncere hapsolup sonra da neden ataerkil bir toplumda yaşıyoruz, kadınları neden kisıtlamakta kendilerinde hak görüyorlar diye dert yanıyoruz.iğneyi biraz da kendimize mi batirsak ? Hep mi biz haklıyız ? Zaten yarın öbür gün hamilelik doğum olsa gerekli izinler alınır.
Şimdi bu yoruma da ev işi yapıyoruz evi düzene sokuyoruz falan diye savunma yapan hanımlar olacaktır.sizin eşiniz çalışmayıp, evi düzene sokacağım dese kabul edecek misiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:

Kim olursa olsun milleti suçlamayın evlilik 2 kişilik istese yansıtmazdı sucu kocanızda arayın elde değil , dün memur zammı açıklandı tüm memurlar isyan etti ondan da olabilir,

Şimdi şunu öğrenmeniz gerekiyor demek ki eşiniz büyük laflar söyleyip (çalışma ben bakarım) sözünün arkasında duramayan biri, e ozaman güvenmeyeceksiniz ona çalışacaksınız birikim yapacaksınız arabayı kendiniz kendinize alacaksınız 😉

5 ayda cicim ayları geçmiş demek ki normale dönmüş,

ama neyse tek bir gerçek var KPSS ye çalışacaksınız, hemşirelikte çok yüksek de değil hani , 1 senede atanırsınız, laf işitmessiniz

Adamin ekonomik kosullar sebebiyle calismanizi istedigini düşünmüyorum. Araba icin 200.000tl taşıt kredisi cekseniz bankaya gore aylik odemesi 6.500-7000 arasi degisiyor. Buna yakit masrafinida eklerseniz zaten ortada maas falan kalmiyor. Mtv, kasko saymadim bile. Adam araba almak icin calismanizi istiyor.

Ama soyleyis tarzi tam birinin aklina girmesiyle olabilecek tarzda. Normal bir sekilde deseydi zorlaniyorum ise girme dedim ama su an gecinmek cok zor bir is bulsan dese tamam. Zaten kadinin evden kira geliri de varmis tek maas sayilmazlar. Yinede ortak karar alip calisabilir tabiki ama bu soyleyis tarzi cok kotu degil mi suclayici tarzda?
evet zaten adamı batıran da bu uslup ve arşılaştırması

Evet uslüp sebebiyle psikolojik şiddet kabul ediyorum ama bir erkeğin çalışmama hakkı yoksa bizlerin neden çalışmama hakkı oluyor evlilikte onu anlayamıyorum.ev işinin kadın ların üstüne kalması tamamen kişisel tercihlerden kaynaklanıyor.dese ki ortaklaşa yaparız arada ne fark kalıyor.çalışmayan erkek konusu açılsa bırakın birinin psikolojik şiddet demesini tam tersi adama demediğimizi bırakmazdık.şu konuda bile çalışmayan kadın olmasına rağmen erkeğe evi tek başına idare edemeyecekse evlenmesin deniliyor.tek başına çalışırken bile haksız adamlar.bu şekilde çağdışı düşüncere hapsolup sonra da neden ataerkil bir toplumda yaşıyoruz, kadınları neden kisıtlamak da kendilerinde hak görüyorlar diye dert yanıyoruz.iğneyi bira, da kendimize mi batirsak ? Hep mi biz haklıyız ? Zaten yarın öbür gün gamilelik doğum olsa gerekli izinler alınır.
Bende eskiden senin gibi düşünüyordum. Ancak hayat oyle degil. Burada acilan konulara goz at. Erkekler ev temiz olsun, cocuk bakilsin, yemek yapilsin, kadin calisip eve maas getirsin istiyor. Benim dugun takilarini araba almaya verip, ustelik calisan arkadaslarim o arabalari kullanamiyor bile. En son bir arkadasim kocasi uyurken arabayi alip cikmis. Adam uyanip arabasiz kalinca işe gec gitmis, tartismislardi. Ferhanscim erkeklerin cogu evlenmeden önce yagdirir, evlendikten sonra bir damla suyu cok görür. Oglum, agam, pasam diye yetistirilen erkekler boyle açgözlü olur. Dengeyi saglayabilen cok az erkek var.

Adamin ekonomik kosullar sebebiyle calismanizi istedigini düşünmüyorum. Araba icin 200.000tl taşıt kredisi cekseniz bankaya gore aylik odemesi 6.500-7000 arasi degisiyor. Buna yakit masrafinida eklerseniz zaten ortada maas falan kalmiyor. Mtv, kasko saymadim bile. Adam araba almak icin calismanizi istiyor.

Bizim kız da çalışın ama kanki,bunun emekliliği var rahat eder ilerde kız,

Bu herif de sağlam, sözünün eri biri değil kız çalışsın araba almasın kendine alsın ya da cünkü 5 ay da bunu demiş, maddi şiddet yükleniyor cünkü lütfen bekleyiniz :)

Back
X