- 25 Aralık 2020
- 5.957
- 21.412
- 298
- 41
- Konu Sahibi hayalperestprenses
e o zaman çocuk yapmaya çalıştık çalıştık olmadı mesela 15 sene bu durumda erkek 15 senelik tazminat mı hak etmiş oluyor karısından? 15 sene çocuk olmadığı önceliği olmadığı alde çalışmamış karısı çünkü ne yapcaz?Hanımefendi herkesin öncelikli vazifesi vardır. Bakın öncelikli diyorum. Erkeğin önceliği çalışmak kadının önceliği çocuk ve evidir. Bir erkek,kadının önceliğini elinden alıp çalışmaya zorlayamaz. Kadın önceliğini gerçekleştirmiş ise zaten kendisi çalışır. Bu şekilde örnek çok var piyasada. Kaldı ki konu sahibinin geliri var. Ki benim de öyle idi. Zaten aynı durum diye belirttim. Siz rolleri değiştirirseniz işte böyle kadindan hem ev işi hem çocuk bakımı hem çalışmayı isteyen erkekler türüyor. Sonra üzülen,yorulan,çocuğuna yetemeyen mutsuz kadınlar oluyor. Ama çocuğu olmuş önceliğini tamamlamış bir kadın zaten çalışmak ister. Hayat koşulu belli. O zaman bu tip bir erkeğe kadın da şunu desin ben niye çalışıyorum. Altıma araba alacaksın. Çocuklarıma bakacağım. Neden siz hemcinslerinize yükleniyorsunuz. Hiç çalışmayan bir eli yağda bir eli balda olan altında araba olan kadınlardan neden eksik olsunlar. Ünlülere bakın bakalım çocukları olunca kaç tanesi çalışıyor. Çünkü kadın olmanın önceliği başka. Ölmedik. Her şey para değil. Aile olabilmek çok önemli. Önce aile olursunuz sonra o aileyi nasıl idame ettiririz onu düşünürsinüz. Aile olmadan çin çarpmaya gerek yok
hem diyorsunuz herkesin önceliği farklıdır
hem de tüm kadınlar ve tüm erkekler aynıdır ve öncelikleri kadın-erkek olmalarına göredir düşüncesi üzerinden bir genelleme yapıyorsunuz.
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
çocuğu olmayanları çifften aileden saymamışsınız resmen!