- 10 Ocak 2022
- 3.065
- 6.022
- 108
- Konu Sahibi Aasslliimm
-
2 3 yıldır hastaymış. Ve özel hastanede ameliyat olmuş tedavi görmüş. Gerçekten hastane masrafına da gitmiş olabilirOnun yerine dava açın Evi benden kaçırdılar diye. 750 nedir Allah aşkına? 1+1 ev bile alamazsınız o paraya. Üstünü tamamlamanız imkansız zaten. Ancak iyi kötü bir araba alınır, araba da masraf demek zaten… Eşinizin tedavi sürecinde ne kadar masraf yapılmış olabilir? Tedavisi ne kadar sürdü?
Eşinizin fikri değildi gibi geldi bana. Birde siz hiç mi sorgulamadınız bu masrafları nasıl karşılıyoruz diye?
Yanında durmak vakit geçirmek istemiyorum. İğreti oldum herşeyinden. Vicdanen kendimi de çok suçluyorum. Resmen zoraki yanındayım.
Çok geçmiş olsun ufak bir test ameliyat için 550 binse eğer tamamı milyonu bulur.Eski konunuzda “o kocan olacak hayvan inşallah bir an önce geberir kanserden” diyenlerebeğendim atıyordunuz. Şimdi de üzgün mağdur edebiyatı yapıyorsunuz. Zerre üzülmediniz ev bana kalır sandınız. Eşiniz kötü olabilir boşasaydınız?? Ama yok.
Üstte yazdım tanıdığımın babasına yeni kanser teşhisi kondu daha başlangıçta daha kemoterapi almadan ufak bir test amelyatı için 550 bin tl gitti. Tedaviye daha başlanmadan . Sizin eşiniz 2-3 yıl tedavi gördü ucuz bir hastalık değil bu. İnsanların ev bark satıp tedavi olma olayları şehir efsanesi değil.
750 bin de almışsınız. İlk baştan neden bunu yazmıyorsunuz? Beş parasız sokakta kalmışsınız gibi konu açıyorsunuz.
Ev yalı değilse zaten hesap kitap tutuyor. İyi bir para kalmış elinize
Kesinlikle çok mantıklı bir yorum bu. Bence de kayın haklı gb geldi bu konuda.Adam kanser tedavisi görmüş, kalan para diye size 750 bin vermişler. Ev alınırken kayın altınlarını vermiş. Siz konunun asıl unsurlarını yazmak yerine kocanıza beddua ettirmek için konu açmışsınız. Adam hastaymış, evi satmış, tedavisini karşılamış, borçlarını ödemiş, kalanı da size vermiş olabilirler.
Arkadaşlar eski konularınızdan yola çıkıp yorum yapmışlar. Onları bilmiyorum. Adam size kötü de davranmış olabilir, o zaman boşanacaktınız. Ama adam çalışamıyorsa, tedavi olması gerekiyorsa ev satılmayıp ne olacak?
Evin üzerinde aile konut şerhi yoksa satılabilir. Eş ailesi açısından bakalım. Diyelim ki kardeş tapuyu aldı. Karşılığında adamın özel hastanede ameliyat masrafı karşılanmış (hiç az olduğunu düşünmüyorum), kadına 750bin verilmiş. Üzerine evi de mi versinler diyorsunuz?
Ekleme: adamın mahkemeye gidersen borçlu çıkarsın dedikleri bunlar olabilir yani. Kardeş mahkemede bu adamın hastane masrafı x lira tuttu, bana altın borcu vardı, karısına da 750 bin verdim demeyecek mi? Demeli de zaten. Adam borçlu çıkarsın derken bunları kast ediyordur. Konu sahibi buradaki önerileri dinlememekte haklı çünkü asıl konuyu anlatmıyor ki. Eski konuda da aile konut şerhi koydur demişsiniz koydurmamış. Koydursa ve ev satılmasa nasıl geçinecekler? Adam nasıl ameliyat olacak?
Aile konutu şerhi koydurmus muydunuz? Araç satılırken bana mesaj gelmedi meselaSizin yazdığınıza göre öyle düşündüm acaba ortak mı aldı kardeşi ile kardeşinden altın alınıp alınmış ev hiç mi konuşmadınız eşinizle ne şartlarla anlaşıp aldı kardeşinden borcu buraya eltiniz gelip konu açsa kaynima borç verdik ödemedi diye oradan bakınca oda haklı olur du
ve alım satimda bana noterden mesaj geliyor evlilik de alınan mülk ve araç satımı yapılınca bilginiz dışındaysa durduralım diye
Telefonunuz eşinizin üzerine ise geliyor,benim ki kardeşimin üzerine işi için notere gidiyor bana mesaj geliyor ama onun adıyla geliyor mesaj.Aile konutu şerhi koydurmus muydunuz? Araç satılırken bana mesaj gelmedi mesela
Aynen bana da öyle oldu. Kendi üzerime olsa gelmezdi demek ki.Telefonunuz eşinizin üzerine ise geliyor,benim ki kardeşimin üzerine işi için notere gidiyor bana mesaj geliyor ama onun adıyla geliyor mesaj.
Yok koydurmadım alımlar eşimin üstüne bile olsa geliyor karsilikli vekalet almıştık eşimle ondan dolayı da geliyor olabilirAile konutu şerhi koydurmus muydunuz? Araç satılırken bana mesaj gelmedi mesela
Ekleme yapayım mesaj geldi de haberin var mı diye sormadı hat onun üstüne olduğu için demek
Sizi kandırıyor, korkutuyor. Elinde kanıt varsa ispatlamakla yükümlüdür. Evin parasını ödeyerek satın aldığını kanıtlamak zorunda.Bende söylediklerini algılamakta zorlandım biraz biz binara boşanıcaktık eşimle onu araştırmış tarihlerine bakmışlar sonrasında hastalanıyo eşim ve bende boşanmaltan vazgeçiyorum yani ev için durmuş oluyomuşum bunu da kanıtlarmış mahkemede. Benm elimde kanıtlar var sende yok mahleme kanıt ister dio
Ohbedunyavarmış dernegi var instgramda. Onlara yazin. Ama dernek sahibi cok akilli iyi zeki bir kadin. Hayatta bir lirayi boşa harcamaz suistimal edenleri aninda şutluyor. O yuzden gercekten zor durumdaysaniz yazin oda arastirmaya aldigi an yardimlarini a dan z ye hallediyor bağışçılarla.basiniz sagolsun rabbim sabir versin.bu arada hukuki islemlerede baslayin kardesiyle esiniz bir dolap cevirmis yinede kesin bir dille avukata vereceginizi soyleyinMerhaba arkadaşlar. Ben eşim 1 ay önce kanserden vefat etti. Vefatından sonra öğrendim ki hastane masrafları için evimizi satmış. 2 çocuğumla ortada kaldım. Kiraya çıksam karşılıycak bi gelirim yok. Ev almam lazm bankadan kredi çekmek çok zor ve faizler çok yüksek. Benim gibi olan var mı yardımcı olun lütfen
Ne ıcten pazArlıklıymısDenmeliydi ama benm ev için duruduğumu evin satıldığını öğrenirsem çekip giderim ona da bakan olmaz die söylememiş kardeşi böyle söyledi bana
Başınız sağolsun ama evi satdigini söylemeyerek büyük hata yapmış.Merhaba arkadaşlar. Ben eşim 1 ay önce kanserden vefat etti. Vefatından sonra öğrendim ki hastane masrafları için evimizi satmış. 2 çocuğumla ortada kaldım. Kiraya çıksam karşılıycak bi gelirim yok. Ev almam lazm bankadan kredi çekmek çok zor ve faizler çok yüksek. Benim gibi olan var mı yardımcı olun lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?