Eşim İle Çevremiz Yok Çok Bunalıyorum , Ne Olacak Böyle

Ponciginannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2018
692
374
53
34
Merhaba benimle aynı durumla olan kişiler vardır belki diye açmak istedim bu konuyu
Ben çalışan bir bayanım evliyim ve cocuğumuz var. ailem bana 2 bucuk saatlik mesafede bu yüzden çok görüşemiyoruz. eşimin ailesi ile aynı şehirdeyiz kayınvalidem cocuğa bakıyor..
Ama onlarda zaten yaşlı başlı insanlar bir tek onlarla görüşüyoruz zaten
bir görümcem var çok sosyal ve çevresi olan bir insandır kendisi ama bana karşı mesafeli.. bir takım sıkıntılar yaşadık çok önceden, bende o yüzden mesafeli davranıyorum onun da 2 cocugu var oysa isterdim görüşelim birlikte birşeyler yapalım, kuzenler bir arada oynasın vs ama olmuyor. yavrum kuzenlerini cok seviyor ama görümcem uzak duruyor ..
Apartmanda herkes birbirine selam vermekten aciz.. komşuluk denen hiç birşey yok ne yazık ki
iş yerinde 3 kişi çalışıyoruz iş yerimde çok sıkıcı muhabbetler merhaba nasılsından öteye geçmiyor..
eşimin evli iş arkadaşları vardı onlarla tanışmak için çaba sarffettik ama onlarda arada sırada çok nadir görüşüyorlar bizimle, sanırım herkesin kendi ailesi kendine yetiyor
neyse dün eşim ben ve cocugumuz ile pikniğe gitttik.. yedik içtik ama ben artık o kadar bunalıyorum ki
etrafıma şöyle bir baktım herkes pikniğe kalabalık gelmiş coluk cocuk ailecek gelenler..ne kadar güzel.. sohbetler muhabbetler ,
oysa ne çok isterdim bende öyle olmasını..
neyse ordan balık tutmaya gidelim dedi eşim gittik.. yine orda herkes ailecek kalabalık ortamlar.. o kadar imreniyorum ki biz ise yapayalnız takılıyoruz.. artık keyif vermiyor, insan bir süre sonra birilerine ihtiyaç duyuyor,
bazen aksamları çay bahcesine gideriz .. bir gidiyorum herkes ailecek gelmiş çay içiyor çekirdek çitliyor mısırını yiyor vs.. biz yine tek hep tek..
oturdugum mahallede bir park var iş cıkısı orda oluyoruz 7 e kadar ordada bir kaç cocuklu kadınla tanıştım sohbet ettim ama ondan öteye geçmiyor..
iş ev, iş ev cok sıkıldım.. belki cogunuz diyecek daha ne istiyorsun eşin cocugun sana yeter işte vs..
ama öyle olmuyor insan birilerine ihtiyaç duyuyor, sohbet muhabbet edeceği gırgır şamata ypaacağı bir akşam bir yerlere gideceği, birlikte aktivite yapacağı
iyice bunaldım..hiç çevre edinemiyoruz istiyorum ama olmuyor herkes kendi halinde.. iyice köreldim sanki
biraz dertleşmek için açtım bu konuyu birileri ile konuşmaya gerçekten ihtiyacım var..
kurslara gitmeye de vaktim yok.. hiç birşey bana keyif vermiyor artık eşimle muhabbet etmekten bile sıkılıyorum cogu zaman

kimseye ihtiyaç duymuyorum
hatta kimse de bana bulaşmasın diyorum
eşimle mutluyum
bende öyle diyordum ama bir süre sonra bu durumdan çok sıkılmaya başladım ne yazık ki canım inan cok bunaldım ruh halim hiç iyi değil artık pazar günleri yaptıgım hiç birşeyden zevk almaz keyif almaz oldum
15 gün sonra 4 gecelğine tatile gideceğiz o bile sevindirmiyor beni

Biz de öyleyiz. İkimizin de ailesi başka şehirlerde. Biz bizeyiz. Eşimin çevresi vardır ama ailece çok görüşemiyoruz yine arada vakit gecirirdik. Benim oğlan biraz hareketli onunla bir yere gitmek beni çok yoruyor hele ev oturması mahvediyor. Gitmemeyi tercih ediyorum. Öyle öyle vakit geçiyor ne yapalım.

insan çok köreliyor ama benm su an ruh halim hiç iyi değil kendimi teselli ediym diyorum onu bile beceremiyorum ki

Beni sıkmıyor valla
gayet memnunum :)

bilmiyorum belkide ama ben insanlara öyle soguk yaklaşan biri değilimdir hep güler yüzlüyüm sıcak kanlıyım konuşkanım
bilemedim insanlar mı bir tuaf biz mi evet bende hep sizin gibi derdim
mutlu olmak için eşim ve bebeğim bana yeter diye ama neden yetmiyor
neden keyif almıyorum hayattan bilemiyorum cok sıkıldım bunaldm

O zaman mesela spora ya da başka bir aktiviteye gidin orada birsürü arkadaş edinirsiniz. Şöyle sosyal birini kestirin gözünüze onunla tanışın gerisi gelir. Edindiğiniz arkadaslarinizı ihmal etmeyin daha çok büyür çevreniz.

insan çok köreliyor ama benm su an ruh halim hiç iyi değil kendimi teselli ediym diyorum onu bile beceremiyorum ki
Şu an seni benden başka kimse anlayamaz. Yine iyi kötü çalışıyorsun. Sıkıcı da olsa insan görüyorsun. Ben bir yıl ücretsiz izin aldım bir de. Oturduğum apartman küçük. Komşularla öyle bir ilişkimiz yok altta yaşlı tonton bir teyze var oğlum kapısını çalınca muhabbet ederiz o kadar. Herkesin dünyası ayrı işte. Ev oturmasına gitsem arkadaşımın da üç çocuğu var benimki de yaramaz onlara an höt söt demekten hiçbir şey anlayamayiz. Hani ferahlayacagima afakanlar basıyor.

bahar ve yaz mevsimlerinde insan daha çok sosyalleşmek istiyor haklısınız. Kek börek yapıp komşuları çağırın.

iş arkadaşlarınıza iyi kötü muhabeet demeden bol iletişimde olun. Çünkü bazen insanlarla samileştikçe daha zevkli olmaya başlıyor ilişkiler. insanlarla çabuk iletişim sağlamak için neşeli, espiri güler yüzlü bir ifade takının. herkes sizinle arkadaş olmak isteyecektir.

İlişkilerde ilk başlarda her zaman karşıdakini önemsemelisiniz onun dertlerini dinlemeli yorumlar yapmalısınız. Mesala elbisem sökülmüş diyince karşıdaki kişi, yaa nasıl sökülmüş, aldığında mı dikişleri kötüydü gibi konu saçma da olsa onunla ilgilenmelisiniz.

herkes ilgi seviyor

bunları aynen denedim canım ama yok olmuyor zaten iş yerinde 2 bayan ve 1 erkek olarak çalışıyoruz.. o diğerr 2 bayanda zaten birisi bekar ve aklı beş karıs havada.. sürekli elinde birşeyler ugraşlar havalı karsısındakini küçük gören birisi
diğeri ile daha çok konuşuyoruz ama onunda eşi ile sıkıntıları olduğu için birlikte birşeyler yapma imkanımız olmuyor ki
görümcemle yakın olmak istesem ters teper diye korkuyorum
burada herkes diyor ki en güzeli eşi ailesi ile eğer sıkıntılar varsa mesafeli olmak diye.. ne bileyim

bu konuyu bir derdim varda okudum :) ama burda cevap yazayım. canım benim ya boşver o insanlarda yeter sana benimde arkadaşım yok çok fazla çevrem yok. ben sekiz yıl aynı masada arkadaşımla kanka oldum. iki yıl ücretsiz izinden geldim yani on yıldır arkadaşız. müdürlüklerimiz değişti bu ara da . ben her gün o arkadaşın yanına gidiyodum ama o beni hiç aramıyo gel demiyodu sonra üç gün gitmedim aramadım sormadım o da aramadı. sonra aradım niye aramıyosun dedim bana ne dedi biliyomusun ortamım değişti benim dedi ORTAMIM değişti. bu benim beynimde öyle bir yankılandı ki anlatamam gece dahi o kelime döndü kaffamda. ben kime şikayet edeyim şimdi onu kimseye edemem çünkü ben onu tek dostum biliyodum tek sırdaşım oydu. ortam değişince kankalık biter mi buraya kadarmıydı herşey. ben nasıl sileyim bu kadar yılı. ben onu kardeşim gibi seviyodum hala seviyorum ama çok kırgınım. kendimi nasıl teselli edeceğimi bilemiyorum. neyse uzatmıyayım. inşallah yeni cevren olur spora git kurslara git yavaş yavaş yeni çevre edinirsin.

valla sanki sen dertsiz başına dert istiyormuşsun gibi. sonuçta çalışan bir bayansın. bende çalışan bir bayanım eşimin arkadaşları var ailecek görüştüğümüz durmadan bize gelmek isterler. çalışıyorum yorgun oluyorum çoğu zaman geç saatlere kadar oturup sürekli hizmet bekliyorlar ve bende daha fazla dayanamayıp araya mesafe koydum ve şuanda çok çok rahatım eşimlede daha mutluyum. eşim yanımda olsun kimseye ihtiyacım yok benim. bence sende böyle düşün ve mutlu olmaya çalış. insan eşinin yanında mutlu olabilmeli başkalarının yanında değil

bende böyle düşünüyordm ama sonra neden bu hala geldim neden bu düşünceler kapladı içimi bilemiyorum görümcem cok sosyal bir insan olduğu için içten içten ona mı imreniyorum ki :/

Biz de tam tersi kimse olmasın mümkünse diyip kendimiz eğleniyoruz. Eşim de ben de pek sevmeyiz. Görüştüğümüz arkadaşlarımız var 15 günde bir falan belki görüşürüz. Komşular desen dedikodudan yok şunu aldım bunu aldimdan başka bir şey yok. Bana göre değil. Şu an çalışmıyorum evdeyim, eşim gelene kadar evde takiliyorum. Yalnızlığı seviyorum sanirim. Eşim varken de çok eğleniriz asla sıkılmadık hiç.

geçen yıl antepde tek yaşarken arkadaş edinmeye çalışıyordum. Spor salonunda kime yanaştıysam bana sapık mısın diye bakıyordu

neyse en sonunda otobüsle antepden iskenderuna giderken benim gibi bekar bir öğretmen ve tek yaşayan arkadaş edindim. o ailesinin yanına gidiyordu tatil için. kızla sohbetimiz çok olmazdı , ama aramızda zorla muahbet açardık ama severdik birbirimizi, hiçbir zaman evlerimize gitmedik. hep dışarda buluştuk. Benim evime yakın buluşsak ben onu durağa bırakıyordum. Oun evine yakın olduğumuz da o beni bırakırdı. Garip ama güzeldi ikimizde yalnızlığımızı gideriyorduk. Bunun bilinciydeydik.

illa eşinle görüşmek zorunda değilsin bazen ayrı ayrı görüşmek daha güzel. ya yetmez sürekli eşle birlikte olmak, öyle diyenler bence fazla sosyal çevreden bunalmış insanlar. Her zaman tek aile olmaz ya ben de sevmem.

bizde böyleydik ama bana son zamanlar ne oldu neden ruh halim böyle bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…