Eşim İle Çevremiz Yok Çok Bunalıyorum , Ne Olacak Böyle

Kesinlikle bizim de yaptığımız şeyler aynı, evlenmeden önce de tek yaşıyordum kimseyi de istemiyordum yanımda. Bazen mecburiyetten sık görüştüğüm arkadaşlarım oldu sonra baktım ki kullanılıyorum maddi açıdan vs, mesafe koydum insanlara.

Sekiz yıllık evliyim.yedi yasında ve bir yasında iki kızım var.kimseyi kafam kaldırmıyo.hele cat kapı komsuluktan hiç haz etmiyorum
Artık memlekete bile gidince sıkılıyorum kalabalıktan

ne güzel eşinizle gidiyorsunuz bi yerlere bizde de birileri varsa ayın yılın başı gidilir bi yerlere çocuklarımla ve eşimle vakit geçirdiğim hiç yoktur hep birilerine yaşadık biz koloni şeklinde olacağız oturup iki çift laf edemiyoruz eşimle başbaşa olmadık olamayız da bu zihniyet eşimde varken

Bende evlendikten sonra farklı bir şehire geldim burda çok fazla çevre edinmedim yani öyle sık sık görüştüğüm 3 4 kişi var diğerleri ara ara yan yana geldiğimiz insanlar. Gayet mutluyum böyle.
Kimseyle samimi olmayı da düşünmüyorum çok çok eski arkadaşlarım var onlar başka şehirde,farklı ülkelerdr olan insanlar. Genelde telefonda konuşuruz. Eşim ve kızımla gayet iyiyim :) bana çok bulaşmasınlar modundayım son zamanlarda. Çoğu kişiyi de kendim eledim hayatımdan. Bence böylesi daha iyi :)

bende sizin gibi düşünüyordum eşim ve cocugum yeter bana diyordum ama son zamanlar bu ruh hali içerisine girdim ve kendimi bu durumdan ne yazık ki kurtaramıyorum
Kaç yıldır evlisiniz? Çocuk kaç yaşında?
Misal ben eşimle futbol basketbol maçlarını izlerim. Kafe mekan gıbı ortamları sevmedıgım için oyle ortamlara gitmem. İş arkadasları muhabbet kurmak ıstedı lakın ben ev gezmesınden de nefret ettıgım ıcın pek yaklasmadım. Ev gezmesını cocuklugumdan berı sevmem. Dağ bayır tırmanmayı severım eşim genelde yorgun oldugu ıcın yapamayız. Ona ragmen sorun yapmıyorum. Görümcenizin sosyal olması bıraz dokunmus bence sıze yanı kıskanclık degıl de ben nıye yapamıyorum gıbısınden sanırım. Ama herkesın hayatı aynı olacak dıye bır sey yok. Bizim yaptıklarımızı yapamayan binlerce insan var o acıdan bakın bır de istersenız. Ha bır de ortamı cok olup da dedıkodudan gıybetten bıkan ınsanlar cok. İstisnaları mutlaka vardır tabi. İnanın asıl yapınız sakinliğe meyilliyse bu heveslendıgınız sosyallık kısa bır sure sonra sızı bunaltmaya başlayacak. Umarım eşinizle vakit geçirmek sizi sıkmaya başlamamıstır. Başladıysa asıl sıkıntı bundan sonra başlar.

Üzülüyorum böyle konuları okuduğumda aslında. Evliliğimin ilk zamanları aklıma geliyor, geçirdiğim değişime vay be diyorum. Üniversitede çok ama çok sosyaldin, öyle etkinlik vs anlamında değil, çevrem çok kalabalıktı. Sabahlara kadar arkadaşlarımla tavla oynardık, sohbet muhabbet, müzisyen arkadaşlarım türkü söyler bağlama çalardı falan (hatırlayınca ağzımın suyu aktı yalnız). Sonra evlendim, eve kapandık resmen. Şehir değişikliği vs derken hiçbir tanıdığı olmadığı yerdeydim, iş arkadaşlarım hep dinozorlardan (kendilerine öyle derlerdi, baya yaşlılardı) oluşuyordu, genç tek tük vardı ama pek öyle kafa dengi değillerdi. Eşimle falan baya kavga ederdi sıkıldım bunaldım diye. Şimdi evde oturalım, bir yere çıkmayalım, her şey ayağımıza evimize gelsin kafasındayım. :) 5 yıldır evliyim akşam öyle bir kafeye gidip de çay içmişliğimiz yoktur. Gerek duymuyoruz, zaten şu ara öyle bir hayatımız var ki tüm çabamız uyumaya çalışmakla geçiyor. Oğlumuz sağ olsun ne rşim ne de ben dinlenebiliyoruz adam gibi.

Çok uzattım da :) bir şekilde sosyalleşmek lazım ama oyun grubu falan yok mu olduğunuz yerde? Hiç mi kafa dengi insan yok etrafınızda?

mutluluğu şartlara bağlarsanız hicbir yerde hiç kimseyle mutlu olamazsınız
biraz klasik olacak belki ama önce kendinizi her durumda mutlu etmeyi öğrenmelisiniz
eşinizle mutlu değilseniz ondan sıkılıyorsanız, çocuğunuza şükretmeyi bilmiyorsanız etrafınızda tonla insan olsa ne yazar, yine mutsuz olursunuz
bazen biseyler olmuyorsa da zorlamamak lazım

Bizim akrabalar aile çok kalabalık öyle özendim ki size ,en güzeli böyle olmak sevmiyorum artık kalabalık

bizimde etrafımız insan dolu her hafta sonu biri bi yere cagırır bu hafta boş kaldık ne yapcamızı şaşırdık
dinlensek mi fln filan derken evde yayıldk bütün gün cok güzeldi bas basa kalabilmek

Sen yine haline şükret bence canım bende seninle aynı durumdayım ama daha beteri çalışmıyorum ve çocuğum yok malesef Yani beterin beteri var Eşin,evladın ve işin varmış bak ne güzel ben evde yapayalnızım akşama kadar ama eş ailesi ile samimi olma çabalarıma rağmen hep benden adım bekliyorlar yoruldum artık..
Öyle görümceden eltiden de arkadaş-dost olmaz bunu yeni anladım bende çabaladım samimi olalım gidip gelelim diye ama hep talep eden ben oldum öyle olunca da kendilerini birşey sandılar Bende kendimi tutuyorum artık mesafeli olmaya çalışıyorum

Tam istediğim hayat, kimse bana ilişmesin modu. Hem çalışıyorsun hem çocuğun var ev işi yemek derken sıkılmaya vaktin kalıyor mu? Ben hiç sıkılacak kadar totomun üstüne oturamıyorum. Ödüm kopuyor biri gelecek bir yere gidecez diye.

Bu benim, evet ve ayni benim cocugum, ayni cevrem :) Hepimiz ayniyiz.
Burda biri tavsiye etmisti; İyi Hissetmek kitabini aldim, biraz rahatlamak-iyilesmek icin. Daha somut bi adim atamadim.

Bizi anlatmışsınız sanırım. İkimizin ailesi de farklı şehirdeler. Eşimin haftada bir gün izni var. O izinliyken diğer ekip arkadaşları çalışıyor. O yüzden eşimin arkadaşlarıyla iki üç defa ancak bir araya gelmişizdir. İstanbul’da hiç akrabası da yok. Benim arkadaşlarımın çoğu bekar eşim gelmek istemiyor onlar da çocuk da olduğu için her yere çağırmıyor beni. Zaten nöbet usulü çalışıyorlar. Biz de her yere üçümüz gidiyoruz eşim de aynı dertten muzdarip. Bir iki aileyle görüşsek istiyor. Ama maalesef herkesin bir düzeni var. Arada benim kuzenlerime gidiyoruz o kadar. Bir de bir yıldır ücretsiz izindeyim hep evdeyim parkta ancak annelerle ayaküstü sohbet. Siz yine bir iki insan görüyorsunuz.

Bi de valla ben oldum olası şu komşuculuk olayını sevemedim. Herkes saygılı bilinçli olmuyor. Bi bakıyorsun kapında bi teyze eve girmeye çalışıyor filan akşam oturmasına geliyor hiç bana göre değil. Perdemin ışığımın açık kapalı olmasını takip ediyorlardı bi ara. Açmıyordum kapıyı

Ne

Bence de yetmez canım,seni anlıyorum.Eşin yeri ayrı,arkadaşın yeri ayrı.Hiçbiri diğerinin .yerini dolduramaz.Eltimle konuşup güldüğüm konular,eşimle kardeşimle,heps farklı ve güzel.İnsan hep bireyselliğe teşvik ediliyor,sen sana yetersin,komşu da kim ki vs.Ama çok geçmeden anlaşılıyor ki"İnsana insan gerek"

Ne güzel işte daha ne istiyorsun en güzel günlerin bu bence akraba çevre Çan’ını sıkıp sana zarar vermekten başka bi halta yaramıyorlar helede eltiler İnan psikolojini bozup seni yerle bir ediyorlar kıskançlıktan o pis dillerini karnındaki çocuğuna bile uzatıyorlar çok sanşlısın bence başın ağrımaz en rahatı sensin arama kimseyi bence

Ne güzel işte daha ne istiyorsun en güzel günlerin bu bence akraba çevre Çan’ını sıkıp sana zarar vermekten başka bi halta yaramıyorlar helede eltiler İnan psikolojini bozup seni yerle bir ediyorlar kıskançlıktan o pis dillerini karnındaki çocuğuna bile uzatıyorlar çok sanşlısın bence başın ağrımaz en rahatı sensin arama kimseyi bence

Nerde çokluk orda...
Madem sosyallik lazım sosyal sorumluluk projelerine katilin. Orda çok güzel insanlar tanirsiniz. Ailece vakıf etkinliklerine gidin

Şu arkadaş bilmem ne mevzularından basım o kadar ağrıdı ki

Aman boşver ne laf getirip götüren var ne arkandan iş çeviren var.en güzeli bosverr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…