Eşimdeki değişim

biyoist

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2014
2.668
3.300
133
Arkadaşlar ben 5 yıllık evliyim ve 2.5 yaşında bir kızım var. Benim sorunum eşimle ilgili. Biraz uzun yazdım ama inşallah kusuruma bakmazsiniz.

Eşim bir sene öncesine kadar eviyle ve benimle çok ilgili birisiydi. Küçük sürprizler yapardı tatilleri gidilecek yerleri ayarlardı. Kızıyla daha çok vakit geçirirdi. Bana daha çok teşekkür ederdi. Şimdi ise evin bütün sorumluluğunu bana yıkmaya çalışıyor gibi. Sağlık alanında çalıştığı için evet yoğun ve yoruluyor o konuda hak veriyorum. Ama önceden de aynı işi yapiyordu. Şuan sürekli beni eleştiriyor oturup konuşmaya başladığımız andan itibaren her söylediği incitici olmaya başladı. Ben bekarken şunları yapardım, annem bize şöyle yapardı, ev neden dağınık, sen evdesin şunu şunu yap hallet ( bu arada ben de ögretmenim.) nereye gidecegimize karar ver sürekli boyleyiz.

Ben artık üzülmemek için daha az iletişim kurmaya çalışıyorum. Benimle paylaştığı tek konu araba ve ev. Tek ortak noktamız bu. Oturup bana saatlerce araba mekaniği anlatabilir. Benim ne kadar ilgili olduğum umrunda değil. Sürekli emir vermeye başladı. Önceden ya rica eder ya kendisi yapardı.

Ve kızımız en çok canımı acıtan konu. O kadar az birlikte birşeyler yapıyorlar ki ama kızımla ilgili her şeyde yine beni suçluyor; yemesi, konuşması, oyuncaklarıyla oynaması. Her şeyi ile tek tek ilgilenmemi istiyor. Kızım surekli benim yanıma gelmek istediğinde ise bu kız neden bana da böyle davranmıyor diyor.

İnanın artık ne yapacağımı nasıl yaklaşacagimi bilmiyorum. Hayattaki tek yasam kaynağım artık kızım ve öğrencilerim oldu. Bu böyle giderse sonumuzu düşünemiyorum.

Şuan çok üzgün ve kırgınım ve öğrencilerimin üniversite sonuçlarıyla mutlu olmaya ve ayakta kalmaya çalışıyorum.

Sizden onerilerinizi bekliyorum. İlk aklıma gelen uzun bir mektup yazıp kendisindeki değişimin farkına varmasini sağlamayı ive hissettiklerimi söylemeyi düşünüyorum.
 
Kendisiyle konussaniz karsiniza alip belki anlar sizi.
Hasta olsaniz neolucak mecbur kendisi bakacak.Yerinde olsam bir ara hasta numarasi yapardim mecbur kendisi bakicak ozaman gorsun ev isleri ve cocuga bakmak nasil zormus.Anlatmayla anlamiyorlar bazen yasamasi lazim.
 
En iyisini düşünmek istiyorum..

Belki sıkılmıştır sürekli aynı hayatı yaşamaktan, inanın hastane ortamı insanı psikolojik olarak fazla yaralıyor.

Umarım altından kötü bir durum çıkmaz. Onunla konuşmayı denediniz mi?
 
Reactions: KV_
Depresyonda olmalı,aslında ailesinde diyabet varsa bir kontrol ettirin.
Akla gelmeyen ancak çoğu psikolojik değişikliklerin sinirin sebebi vücudumuzdaki vitamin mineral eksiklikleri,diyabet troit vs hastalıklar.
İç sıkıntıları bu şekilde çıkabiliyor
 
başka biri var.

sevgili olmasa bile başka birine aşık.

yaşadım bunları bana çok belli ettirmedi rol yaptı çok hafif hissettim ilgisizliğini ve eleştiri kısmını. ama yine de içten içe biliyordum hissediyordum

siz de biliyorsunuz.
 
Malesef bana da başka biri var veya başkasından hoşlanıyor gibi geldi.Her hareketiniz batmaya başlamış.Bu ancak yerini tamamladığında oluyor erkeklerde.
Mektup vs. gereksiz gibi geliyor.Konuşmak daha iyi olabilir.
 
Başka biri yok bence..Ne alaka başka biri.Bence çocuk ve sorumluluklar filan ve zaman geçtikçe huysuzluk artmasi gibi geldi.bu huysuzlugunun temelini bulmak gerek aslında.Peki sizi kaybetme korkusu filan hiç olmazmi?
 
Eşim nobetlerinden dolayı eve iki günde bir gelebiliyor çoğu zaman. Eve geldiğinde o evde hiç çocuk yokmuş gibi herşey düzenli ve intizamlı olsun ister. Evde kalmadığı için ne anneligimi ne kadar zor olduğunun bilincinde ne de babalığın.
 
Bir süre öncesine kadar konuşabiliyorduk. Yine konuşsam dinler. Ama söyledikleri yaptıkları o kadar yaralıyor ki genelde konuşmanın sonunda ağlıyorum o da beni çocuk sakinleştirir gibi sakinleştirmeye calisiyor ama ortada çözüm yok sadece ben ne kadar zayıf oldugumu gösterdiğinde kalıyorum. O yüzden bir süredir o konuşuyor ben susuyorum ve dinliyorum. O yüzden mektup yazma fikri aklıma geldi. Mesela ben ona evlenmeden önce tek birşey söyledim sana söylediğimde kaldıramayacağın şeyleri bana söyleme sadece bunu istiyorum dedim. Ama eşim bunu her defasında fazlasıyla yaptı.
 
Kendisi sağlıkçı bu konuda çok titizdir. Hiç bir şeyini ihmal etmez. Sürekli kontrollerini yaptırır.
 
Umarım öyle bir durum değildir. Yoksa benim için çok büyük bir yıkım olur. Siz nasıl anladınız peki bu durumu.
 
Malesef bana da başka biri var veya başkasından hoşlanıyor gibi geldi.Her hareketiniz batmaya başlamış.Bu ancak yerini tamamladığında oluyor erkeklerde.
Mektup vs. gereksiz gibi geliyor.Konuşmak daha iyi olabilir.
Beklentisi arttı diyebiliriz. O sürekli benden birşeyler beklerken ben kadinligimi unutmaya başladım. Gelirimiz çok şükür yerinde ama yaptığım her alışveriş sonrası yarım saat hesap özeti geçiyor bana ki ben 6 ayda bir alışverişe çıkan bir insanım. İnsanda heves bırakmıyor. Sürekli yatırım yapalım ev alalım derdinde.
 
çok üldüm size. o kadar bilinçlisiniz ki.

belki mektup yazmak iyi olabilir. konuşalım ama sen istediğin zaman fln deseniz?
 
Başka biri yok bence..Ne alaka başka biri.Bence çocuk ve sorumluluklar filan ve zaman geçtikçe huysuzluk artmasi gibi geldi.bu huysuzlugunun temelini bulmak gerek aslında.Peki sizi kaybetme korkusu filan hiç olmazmi?
Zaman geçtikçe babasına benziyor ki en büyük korkum. Hatta babası daha düşünceli o bazı konularda. Mesela tatile gideceğiz babasına surekli birlikte gidelim diye ısrar etti babası oğlum ailenle git işte tatile birlikte gidilir mi dedi. Tatile giderken bir gece akrabalarında kaldık başka şehirde. Sürekli babasından ve çocukluğundan bahsetti. Hatta ev sahibi ailenin damadı o yokken bana neden sürekli babasından bahsediyor diye sordu. Adam bile durumun vehametini anladı.
kaybetme korkusunu ben ona hiç yasatmadim. Cunku konuşmayı oralara getirmedim. Ama hasta oldugumda falan çok üzülür telaşlanir. Önceden ondan ayrı başka bir yerde kalmamızı istemezdi. Birlikte gidelim birlikte dönelim derdi ama şimdi istersen gidebilirsin ailenin yanına bırakabilirim diyor. Ben teklif etmeme rağmen. İşte bu biraz düşündürüyor. Biz ailelerden ayrı şehirde görev yapıyoruz. Burda kimsemiz yok. O yüzden birbirimize daha çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
çok üldüm size. o kadar bilinçlisiniz ki.

belki mektup yazmak iyi olabilir. konuşalım ama sen istediğin zaman fln deseniz?
Ben de artık üzülüyorum kendime. Bir süre kafama takmadim geçici bir dönem yorgunluktan diye düşündüm. Ama o kadar tatile gittik dinlendik geldik ama değişen birşey yok. Bende de hatalar olabilir ama inanın söyledikleri o kadar ağır geliyor ki kendimi duzeltmek için manevi gücü bulamıyorum kendimde. Sürekli anne baba bekarlık günlerinden bahsedince diyorum ben ne büyük hataymisim aradan cekileyim de mutlu olsun diyorum.
 
Reactions: KV_

bi arkadaşımın kocası da sürekli böyle söylerdi arkadaşıma.

neyse şu an boşanma aşamasındaşar. arkadaşım yavaş yavaş görmeye başladı nasıl piskolojik baskı yapıldığını ona.
yazık biraz olsa rahatlıyo bu açıdan.
 
İnanın annesinin evine gidiyoruz. Oturup sohbet bile etmiyorlar. Ama eve gelince sanki 40 yıldır görmuyormuş gibi başlıyor hasret cümleleri kurmaya.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…