- 6 Ocak 2012
- 794
- 73
- 123
- Konu Sahibi neyapsambilmem
-
Asıl soru: Seninle maaşın için evlenen, maaşın olmadan boşanmayı göze alan biriyle bu evliliği devam ettirebilecek misin?
Dengelerin bozulmasının canlı bir örneği daha işte..
Ne olursa olsun bu haddi ona vermeyin.
Hele hele bu konudan dolayı boşanmanın lafını eden insansa bu.
Allah islah etsin.
aslında şunu da belitmekte fayda var. biz evlenirken bütün düğün eşya masraflarını ortak karşıladık. yarıya böldük harcamaları o kendi payına düşeni borç aldı kredi çekti vs. ben birazını nakit verdim. bi de altını da o aldı. düğünden sonra da bu borçlarımız bitene kadar herkesin kazandığı kendine olacaktı. evin giderini de yine hesaplayım ortak ödeyecektik. öyle de oldu. fakat ben kredi çekmediğim için benim borcum daha az. şu an herkes kendi borcunu ödüyor. evin giderlerini de hesaplayınca benim biraz param kalıyor. ama herşeyi ortak ödedik ben baştan söyledim yarıdan fazla vermem çünkü ben erkek değilim. herneyse şimdi kendime elbise alsam ona batıyor. hele hele aileme en ufak bir yardımımda kıyamet kopartıyor. ki en son bu nedenden tartışma çıktı. ne yapacağımı bilmiyorum. şu an hesabımız ayrı olduğu halde bunları yaşadıysam ilerde aynı hesabı kullandığımızda ben ne yaparım
yorumunuz ve anlayışınız için öncelikle teşekkürler... dini boyutunu araştırmıştım. hatta hukuki boyutunu da biliyorum. ikisinde de kazandığımı verme zorunluluğum yok. ama ben yine de karşılıklı anlayışla harcamaların yükünün altına girmeyi istedim. eşim de çok sıkıntı çekmesin diye... biz düğünümüzü herşeyimizi kendimiz yaptık ailesi bir kuruş çıkarıp vermedi. olabilir vermeyebilirler buna da bir şey demedim ama bu sebeple eşimin çok borcu oldu. ailesinin yüklenmediği yükü ben yüklendim eşime destek olmak istedim. ama bunun karşılığında yaptığımın kıymeti bilinmesi gerekiyordu. hem kendi hem ailesi tarafından. kendisi şahsi yaptığım çok yüksek olmayan harcamalarıma karışmamalıydı. ailesi ise oğullarının yuvasında beş kuruş katkı sağlamamışken beni tüm maaşımı vermeye zorlayamazdı. benim içim dinen de vicdanen de rahat. ben eşimin parasını evlenmeden de evlendikten sonra da kendi paramdan çok düşündüm ve harcamalarımı ona yüklememek için herşeyi yaptım. yine de olmadı olmadı olmadı... şimdiyse madem öyle bu para benim helal kazancım ailem beni ne zorluklarla okuttu benim parama karışma diyorum. o da bunu kabul etmiyor
Bizde düğününü kendisi yapangillerdeniz.(Çok şükür)
Düğün bizim düğünümüzdü,haliyle borçta bizim borcumuzdu.
Para ortaktı.Bütün giderler bu paradan karşılandı.
Ailelerin taktığı altınları bile biz alıp verdik.
Eşimin çok borcu oldu bende ona destek oldum demek yerine,
düğün borcumuz çoktu beraber ödemeye çalışıyoruz demek gerekli diye düşünüyorum.
Şahsi harcamalar kısmına gelirsek,aylık olarak kendime bir meblağ
ayırmam.Siz ayda 300 gibi tutuyor demişsiniz,belli olmazki bakarsın o miktarı
bir günde harcamışım ya da 3 ayda 300 harcamışım.
O paranın sahibi benim kendime niye harçlık ayırayımki.
Canım ister alışveriş yaparım,kuaföre giderim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?