- Konu Sahibi neyapsambilmem
-
ben aramıyorum. çok seviyorum özlüyorum ama aramıyorum. eğer bu sebeple boşanmakta kararlıysa da boşanırım. grurumu hiçe sayamam. ben onu kendimden çok düşündüm. beni üç kuruş için ele güne rezil etti ya
Canım ne desek boş...Ama eşinin ve ailesinin tavrı hakikaten hoş değil.Bende 10 ay evli kaldım..Ortada şiddet, hakaret yoksa boşanmak son çare olmalı.Umarım hakkında hayırlısı olur canım.Eşinin ailesi nasıl 1 kere gelmez.Gerçi canım şu var ben de şiddet gördüm ve evden gönderildim 10 aylık evliliğimde ne eşim nede ailesi 1 kere bile aramadılar.Davamı açtım.Eş aramıyorsa malesef aile büyükleri hiç aramıyor, yapıcı olmuyor.Umarım hatasının farkına varır da bu evliliğin sonu boşanmayla bitmez.
daha 10 gün önce aynı sebepten teyze kızım 1 yaşında bebeğiyle baba ocağına döndü.oda çalışıyodu eşi hastaydı teyze kızı evin geçimini sağlıyodu.eşide ev işlerini yapıyodu.çocuk olunca çalışamadı haliyle.ama kuzanin eşiyle hiç sorunu yoktu.ama kp kv çok eziyet etmişler çalışmıyon para yok faturalar yatmıyo die.çocuk olduğundan beri bi dilim ekmeğe muhtaç ettiler beni die eşini sevmesine bi problemleri olmamasına rağmen baba ocağına döndü.eşininde ailesi göndermiyo.ayrılacaklar şimdi.olan o yavrucağa oldu.sizin daha çocukta yomuş sizi sadece çalışan para getiren bi varlık olarak gören bi insandan hiç bir hayır gelmez yaranamazsınız.böle erkekler olduğuna inanamıyorum.
ayrıca araştırabilirsinizde,dinimizde kadın çalışıyorsa kazandığını eşine vermek zorunda değil yani evine harcama yapmak zorunda değil.dinimizde kadın her daim korumaya muhtaç olduğu gözüyle bakıldığından kazandığını kendine "güvence olarak birikim yapabilir bi zorunluluğu yokk.erkek evine eşine bakmakla mükelleftir boynunun borcudur.vermek istemezsenizde içiniz rahat olsun.allah yardımcınız olsun.
Eşin şu an inat yapıyor sen de inat yapıyorsun bence böyle basit bir konudan boşanılmaz, ailesinin yaptığı da çirkin.maaşın yoksa sen de yoksun onların gözünde
Evi siz mi terkettiniz. İlişkinize karışmak istemem ama inadı bir kenara bırakın bence
yorumunuz ve anlayışınız için öncelikle teşekkürler... dini boyutunu araştırmıştım. hatta hukuki boyutunu da biliyorum. ikisinde de kazandığımı verme zorunluluğum yok. ama ben yine de karşılıklı anlayışla harcamaların yükünün altına girmeyi istedim. eşim de çok sıkıntı çekmesin diye... biz düğünümüzü herşeyimizi kendimiz yaptık ailesi bir kuruş çıkarıp vermedi. olabilir vermeyebilirler buna da bir şey demedim ama bu sebeple eşimin çok borcu oldu. ailesinin yüklenmediği yükü ben yüklendim eşime destek olmak istedim. ama bunun karşılığında yaptığımın kıymeti bilinmesi gerekiyordu. hem kendi hem ailesi tarafından. kendisi şahsi yaptığım çok yüksek olmayan harcamalarıma karışmamalıydı. ailesi ise oğullarının yuvasında beş kuruş katkı sağlamamışken beni tüm maaşımı vermeye zorlayamazdı. benim içim dinen de vicdanen de rahat. ben eşimin parasını evlenmeden de evlendikten sonra da kendi paramdan çok düşündüm ve harcamalarımı ona yüklememek için herşeyi yaptım. yine de olmadı olmadı olmadı... şimdiyse madem öyle bu para benim helal kazancım ailem beni ne zorluklarla okuttu benim parama karışma diyorum. o da bunu kabul etmiyor
Dini açıdan bakarsak,eşin çalışma derse çalışmaman lazım.Bunu yapar mıydın mesela ?
Bir de eşin o borcu keyfinden yapmadı herhalde.Düğüne,ev eşyalarına vs gitti,değil mi ?
Onlar kimin için yapıldı ? Onlarsız evlenilir miydi ? Evlenilirdi.
Modern yaşamın gerekliliği düğün ve eşyalar ise,evlilikte kadın da harcamalara katılmalı.
Eşim para getirsin,ben mecbur değilim,dini açıdan böyledir demek için katık ekmeğe,1 göz odaya da razı gelmek icap eder düşüncesindeyim.
konu sahıbı daha once de sordum ama ,soruma yanıt alamadım .tekrar sorayım ;
sımdı esınız durduk yere mı sızın maasınızın hesabını sordu ?
aylık ozel ıhtıyaclarınınıza cok para harcamısınız ?
yanı sureklı harcamalarınız varmıdır ?
eger kısısel masraflarınıza cok masraf yapıyorsanız o yuzden
esınız sınırlenerek sıze oyle bır cevap vermıs olabılır .
Bir kadının maaşını eşine vermesi veya kadından böyle bir beklenti içine girilmesi beni çok sinirlendiriyor.
Kadın bir birey olarak evdeki harcamalara katkıda bulunması gerektiğini kavrayamıyormu?
Veya kadın maaşının tamamını gereksiz harcar diye mi korkuluyor anlamıyorum.
Eşlerden biri faturaları öder,biri kirayı.....vs
Yanlız sizin evlılığınızde bana baştan yanlış gelen bazı şeyler var.
Daha evlenirken eşinizle ben kız tarafıyım az para veririm gibi bir konuşma yapmaniz bana çok ters geldi.
Sanki karşınızda düşmanınız var..
Ben 11 yıllık evliyim,eşimle böyle bir konuşma yapmam.
Eğer bu evliliği devam ettirme kararı verirseniz tabiiki maaşınızı vermeyin,harcamaları ortak yapmaya devam edin.
Ama sakın para konusu ıçın Bukadar yüzgöz olmayin eşinizle.
ben kız tarafıyım... diye bir şey yok siz yanlış anlamışsınız. eve ne eşya alınmışsa yarısını ben ödedim dediğim şey ise yarısından fazlasını ödemem yani o kadar da değil
ilk on gün içinde kimse aramadı. beni abimlerdeydim annem de vardı. annem annesini aradı gayet sakince. bu durum ne olacak haberiniz var mı dedi. kadın tercihi size bırakıyoruz demez mi. sanki ben keyfimden gittim evden. annem durumu söyledi para için böyle oldu kızım herşeye ortak olduğu halde bu duruma geldiler dedi. kızımı oğlun evden kovdu para yoksa boşanacağız dedi diye anlattı annem herşeyi ve sordu oğlun kızımı bakmayı kabul ediyor mu. maaşını versin dediler başka bir şey demediler. ondan sonra da bir iki kez eşim mesaj attı herşey ortak olsun gel dedi. maaşımı vermem dedim 'neden dediğimi açıkladım sanırım' maaş yoksa yok dedi.
hayır çok fazla bir özel harcamam yok. kişisel olarak aylık 300 falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?