EŞİME İYİ BİR DERS VERMEM LAZIM NE YAPMALIYIM ?

Ya cok cok özür dilerim ama sizin eksikli bi yaniniz mi vardi ya da 8 milyarlik dünyada evlenecek adam mi kalmadi da böyle nişana gelirken yol yemek parasini vermeler vs hayatimda duymadim.Gercekten bu kadar taviz ne gördüm ne duydum.Sonuclara hiç şasirmadim.eşiniz memur sanirim atandi demişsiniz.Memur ,3 cocuklu bi adamdan tarla mi istiyorlar ? Yani enteresanlik enteresanlik üstüne.Anlam veremedim...

boşanma davası için öneri de bulunamam ama
gitmezdim
inatla gitmezdim
bir kaç gün katlanırım ama 15 gün çok fazla
anne babadır ama bir yere kadar

Esimin inanın tek kurus parası yoktu yenı atandı. Kredi kartı bile cıkmamıs tı daha bankadan. esime kabahat bulmuyorum. Ailesı kabahatli insan hıcmi yardımcı olmaz. Eşim geldiklerinde annesıne demıs alısverıs yapılacak diye. param yok dıyıp cekılmıs kenara. Ne diyebilirim ki ezıle buzule soyledı annemler para getirmemiş diye. Şşmdıkı aklim olsa almazdım hıcbır sey. Iste aileme karsı mahcup gorunmesın diye aldım napıyım.

Blöf yapmak için boşanma davası açmak dahiyane bi fikir cidden.
Bunca sene ses cıkarmayısınınz sebebi ne acaba_?
Aile öküz hadi
koca niye ödetiyr size yemekleri çikolataları?

Bende çizmeye
Yapmasaydınız zorla mı yaptırdılar
Cahillik işte

bakın şöyle bir sey var benim esimin ailesinden de tek kuruş fayda görmedik düğünü esim yapti esyalari eşim aldi her seyi esim kendi yapti çalıştı biriktirdi yapti bir erkeğin eğer cebinde cicek cikolata alacak parasi yoksa evlenmeye kalkmayacak aileye guvenip de evlenilmez ki tamam ailesi hatalı ama ben hatanın büyüğünü esinizde görüyorum

O zaman bekleyecektiniz, aceleniz neydi? Alıştırmışsınız resmen. Yerinizde olsam kendi maaşımı rahat rahat yer ya da biriktirir, ev geçiminin büyük kısmını eşimden beklerdim ki hiç alesine yedirecek parası kalmasın.

Siz eşinizin ailesini evlatlık almışsınız galiba Allah yardımcınız olsun zor bir durum malesef

Kimseye haddinden değer vermeyeceksin. Siz düpedüz yalnız başınıza nişanlanmışsınız gibi bir şey. Yani onun ailesine ve damada hiç ama hiç gerek yokmuş. Bilmiyorum hani zor durumdalardır falan anlarım. İnsanlık namına ben teklif ederdim, ama utanmadan sıkılmadan benden parayı aldılarsa cidden kesinlikle soğurdum. Ama anlatmanıza bakılırsa bunlar memnun olarak almışlar parayı. Kendine saygısı olan insanlar nişana gelirken yolda yedikleri yemeğin parasını sizden almazdı zaten. Aç kalırlar gelir sizde yerledi diye düşünüyorum.

Taviz tavizi doğurur derler. Artık hiç bir şeyi değiştiremezsiniz. Kötü siz olursunuz. Bundan sonra kendinizi ezdirmemeye bakın derim ben. Ben bunca fedakarlık yaptıktan sonra eşim bana onca hakareti etse sanırım içim feci şekilde ona karşı soğurdu.

İşte bunu sakince eşinize anlatacaksınız.

Eşiniz size hak verecek birisi olsa zaten çiçek ve çikolata parasını size ödetmez.
Ya bir kaç ay çalışıp para biriktireyim derdi, ya kredi kartım çıksın oradan alayım derdi ya da ailesine birinden borç alın gelin, çiçeği de kuz tarafına mı ödeteceğiz diyebilirdi.

Eşinize ailesi emri vaki yapmış. Tamam ailesi saçmalamış. Peki ya eşiniz? Eşinizi aklamaya çalışmayın lütfen. Çözümü bulabilirdi. Bakın yukarıda 3 tane öneri yazdım, belki fazlası vardır, ama ikisi eşinizin ailesine bağlı kalmadan yapabileceği önerilerdi.

Eşiniz pişkin. Kusura bakmayın. Siz de onu beslemişsiniz.

Herkes size yüklenmiş 8 senede ne yaptın diye. Olabilir. Yaptığınızın enayilik olduğunu, size yapılanın büyük halsızlık olduğunu 8 sene sonra anlamış olabilirsiniz.

O zaman;
Eşinizi karşınıza alın. Bak 8 sene boyunca huzurumuz bozulmasın diye ses çıkarmadım. Ama burama geldi. Bundan sonra ben değişiyorum. Ya beni böyle kabullen ya da kapı orada. Bir dinleyin bakalım ne diyecek.

Hemen dava açmayın çünkü bu kadar aileci bir adam sizi anında gözden çıkarır. Önce hesaplarınızı ayırın. Kendinize harcamaya başlayın. Ailenize gönderin (sizin adınıza biriktirsinler). Eşinizin ailesine gitmeyin. Niyetinizin ciddi olduğunu anlasın eşiniz. Gerekirse onu da gözden çıkarabileceğinizi anlasın.

Ama blöf yapmayın. Yapmayacağınız tehditlerde bulunmayın.

Gitmeyeceğim deyip gidiyoruz dediğinde hemen çantaları hazırlamaya başlamayın.

Bu kadar cikolata parasini verecek kadar evlenme meraklisi olma sebebinizi merak ettim? Para biriktirip ya da kazanip sonra evlenseydi ya? Bu verici olmak degil bu artik baska boyut. Yeter ki benimle evlen her sey benden demissiniz resmen. Pess
Ailesını ilk kez nisanda gordum. Etrafımda boyle ornek gormedım hadı az cok geregını yaparlar diye dusunduk. Esimde oyle dusunuyordu. Geldıler bız şok. Yok demekkı diyip uzerınde durmadım. Ama ıclerıne girince anladımkı canının ıstedıgıne harcıyor parayı.

Esimde oyle dusunuyordu

Eşiniz başta öyle düşünüyordu tamam ama gereğini yapmadıklarında neden jeton düşmedi. Hadi o gün düşmedi, peki 8 senedir neden düşmedi.

Eşiniz sizi kekliyor, hiç boşuna onu masum gibi göstermeye çalışmayın

gerçekten dava açsan nasıl olur
eşin senin gördüğün kadar iyi gelmedi bana
öyle olmuş olsaydı çocuklarımın rızkını istiyorsunuz diye ailesine engel koyardı

İnsan kendi değerini kendi belirler. Yanlış anlamayın kırmak için yazmıyorum bunu, siz onların gözünde böyle yaparak onlara kendinizi yamamaya çalışıyor gibi görünmüşsünüz. Bu saatten sonra o istediğiniz saygıyı, değeri göstermezler

8 yıl fazla bile sabretmişsiniz. Boşanma davasina kadar gitneyin tabi de net olarak kararınızdan da dönmeyin. Kendi gitsin çok isterse.

İcinizden gelen genel tutumu sergileyin gecmiste yaptiklarinizi hatirlayip hatirlatarak.yaptiklarinizin mükâfatını allah verir iins.gercekten hatir bilen birine yapsaydıniz bu iyilikleri cok daha iyi hissderdiniz.comert ve vericisiniz malik bilmezse halik bilir

Şaka gibii.

İstemede kendi çikolatasını kendi alan başka bir kız daha var mıdır?

Hadi ailesi aç diyelim, 100 tl çikolata parası veremeyecek kadar muhtaç, cebinde 5 kuruş parası olmayan adamla nasıl evlenmeye cesaret ediyorsunuz?

Neden 1-2 sene beklemek yerine bunca eziyet?

Hep oyle dıyorum. Bana birisi ufak bir iyilk yapsa 10 katını yapmaya calısıyorum. Ins dedıgınız gıbı Allah gorsun ne dıyım. Iyılık olsun zorluk cıkarmayım kimseyi uzmeyım dedim fakat olmuyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…