- 29 Nisan 2013
- 16.167
- 31.001
- 798
- Konu Sahibi strawberry111
-
Ya he he deyip geçin sizinle çatır çatır kavga edip hakaretleri saymayı bilmiş amaEn popüler cvp onlar oyle napım kavgamı edim oluyor. Bana gelince kavganın alasını yapıyor ama
Kesinlikle katılıyorumErkekler deger verdikleri kadina para harcar ya da para harcadigi kadina deger verir. Para harcadigini da zor bosar cunku ona su kadar yatirim yaptim gozuyle bakar.
Herkes kendi yaşanmışlıklarından yola çıkarak yorum yapıyor elbette.derin sularda seni şaşırdığım için kusura bakma ama bu işler böyle maalesef. Ne kadar fedakarlık yaptıysam karşılığında değersizlik gördüm. Kayınvalide ile beraber oturacagimiz için eşya almadım. Çeyiz parasıyla alacaktım bu arada. babam rahmetli olmuştu o zamanlar. Ben de çeyiz parasını eşime verdim ki ev peşinatı yapsın. az uz bir miktar da degildi.
Sonuç: kayınvalide her önüne gelene " gelinimin babası yoktu hiçbir şey getirmedi ve yapmadı. Herşeyi biz yaptık " oldu. Eşim de sesini çıkarmadı. Aradan 8 sene geçti hala aynı şeyi söylüyor. Ama annemden kalanlara hesap yapmış kendi kafasında hanım efendi. Oğlunun borcu varmış onu ödeyecekmişim.
Hayatta ödemem.
Kusura bakmayın da kızın nişan düğün yemek alyans vs üstlendiği nerede görülmüş hem ona karılık yapacaksınız yuva kurmuşsunuz her şeyi karşılamak ,vermişsiniz tavizi şimdi ah vah ediyorsunuz siz çok yüz vermişsiniz şimdi hürmet bekliyorsunuz enayi gibi kullandırmışsınız kendinizi evlenecek adam götüne güvensin bir zahmet bu kadar da pes siz boşanamazsınız da aileniz başta bu olanlara bir şey demedimi
Sizde kıymetini biliyorsunuz ne guzel. İnsansınız insanı davranıyorsunuz ve bu önünüze kötülük olarak cıkınca insan düşünüyor kendi kendine neden boyle oluyor. Benim nıyetim kolaylık olsun kimseyi kırmayın üzmeyim oldu ama boşmuş hepsiHerkes kendi yaşanmışlıklarından yola çıkarak yorum yapıyor elbette.
'Çalışsam da eşime tek kuruş vermem' cümlesine şaşırdım.
Bizim hiç ayrımız,gayrımız olmadığı ve eşimin ailesi de sağolsunlar üstlerine düşenden fazlasını yaptıkları için benim sizi ve benzeri durumdaki arkadaşları anlamam mümkün değil.
Oğlumuzu büyütürken üç yıl işe ara verdim eşim sağolsun,beni hiç harçlıksız bırakmadı.
Gelip gittikçe kvm ayrı para verdi,kpm ayrı.
Köprü olsalar üstlerlnden geçmem.
Benimkilerin soyu tükenmiş anlaşılan.
+++++Eğer gerçekten boşanmayacaksanız asla ama asla blöf yapmayın böyle şeylerin şakası olmaz. Çalışıyorsanız ayırın bütçenizi beş kuruşunu vermeyin eşinizin ailesine. Çalışmıyorsanız lüksünüzden hiç taviz vermeyin. Bayramda seyranda on dakika uğrayın çıkın hiç geri adım atmayın bu konuda da. Ders vermek amaçlı değil bundan sonra nasıl yaşamak istediğinizi anlatmak amaçlı olsun hareketleriniz. Olan olmuş biten bitmiş rövanş peşinde koşmak sizi hırpalar. Ama bundan sonra ezdirmeyin kendinizi
Zaten böyle davrandığınız için kayınvalideniz sizi saymıyor. Ne eksiginiz vardı bu kadar herşeyi yaptınız ailece. Yani yanlışı başta yapmışsınız.Maddiyat önemli değil, önemli olan insanlık deriz ya hep bende böyle düşünenlerdenim. Kayınvalidem öyle davranmasa inanın yaptıklarıma pişman olmazdım. Maddiyattan çok görmüş geçirmişlik görgü önemli maalesef bunlarda o yok
O zaman bundan sonra sirtinizdaki kamburu atin ve hayatiniza bakin. Hayat cok kisa degmeyecek insanlar icin harcamayinAilesını ilk kez nisanda gordum. Etrafımda boyle ornek gormedım hadı az cok geregını yaparlar diye dusunduk. Esimde oyle dusunuyordu. Geldıler bız şok. Yok demekkı diyip uzerınde durmadım. Ama ıclerıne girince anladımkı canının ıstedıgıne harcıyor parayı.
Valla burada birşeyleri anlamayan eşiniz değil bence, sizsiniz. Eşiniz gayet olayların farkında. Siz kendinize koca satın almışsınız farkında değilsiniz. Bırakın boşanmayı, evlenmemiş hata olmuş.Hanımlar merhaba. 8 yıllık bir evliliğim var. Eşimle severek evlendik. Eşimin ailesinin maddi durumu iyi değildi, eşimde yeni atandığı için düğün nişan herşeyi ben ve benim ailem yaptı. Bu durum o kadar abartılıydı ki istemede çikolata tatlı çiçek parası bile benden çıktı. Başka şehirden geldiler nişan için yolda yediklerin yemeğin parasına kadar gönderdik ve nişanda ve düğünde hiçbir hediye takı başka bir hediye getirmediler. Sonradan anladım ki sadece bize kötüymüş maddi durumları .Bütün bunlara karşın ben nişanlımın hatırına ses çıkarmadım.
Senede bir ailesine yaz tatilinde 10-15 günlüğüne gideriz. Kayınvalidem kendi evinde ağırlamak yerine bizi başka akrabalarında ağırlar ve kuruş cebinden para çıkmaz. Gittiğimiz yerlerde tüm masrafları biz karşılarız. 3 cocuğum oldu hiçbir hediyesini görmedim. Bunlara karşın sürekli bizden değişik sebeblerde para isterler. Eşim gücenmesin diye sürekli göndermeye razı oldum. En son gittiğimizde gideceğimizi haber vermemize rağmen yemek saatinde vardık evlerine hiç birşey hazırlanmamıştı. Gittik dışarda yedik geldik. Kalmaya devam ettiğimiz günlerde baktım bizim aldıklarımızla diğer oğullarını ağırlıyor. Diğer çocukları ile evleri çok yakın düşünün biz kenarda oturuyoz onları yedirip içiriyor şaka gibiGezmeye gidilecek önce onlara söylüyor gidelim diye üstelik bizim arabayla gidiliyor ha :)Biz umurunda bile değiliz. Neyse ya sabır dedim.
Bu sene gitme vakti geldi çattı. Bende eşime bu sebeblerden dolayı gitmek istemiyorum dedi. Bana ağıza alınmayacak sözler söyledi. Annesini uyarmak yerine benim kalbimi kırdı. Kendin git istediğin kadar kal dedim.Ben hürmet görmediğim yere gitmem dedim. Kaç gündür bu yüzden küsüs. Bunun üzerine annesinin eşime bize tarla al dediğini duydum iyice cinlendim. Ben onlardan hiçbirşey talep etmedim o kadar fedakarlık gösterdim. Yılda bir kez gittiğim yerdede haliyle ilgi görmek istiyorum. Ama bunu taş kafalı eşim anlamıyor. Bu kez barışmayı düşünmüyorum o sözlerin tek bir tanesini bile haketmedim. Herşey gözümde kaldı. Aldıkları alyansa bile ben para kattım inanamıyorum geriye dönüp baktığımda .Benim gösterdiğim anlayışı kimse göstermezdi. Arkadaşlarım bile gülüyor bana sen enayisin diye. Maalesef deveye diken insanı S..... ken yaranıyormuş çok iyi anladım. O kadar taviz verdiğim için üzülüyorum şimdi. Ne yapmalıyım ki iyi bir ders alsın. Boşanma davası açsam ters teper mi ?
Peki aynı seyleri erkek tarafı yapınca kadını satın almış mı oluyorValla burada birşeyleri anlamayan eşiniz değil bence, sizsiniz. Eşiniz gayet olayların farkında. Siz kendinize koca satın almışsınız farkında değilsiniz. Bırakın boşanmayı, evlenmemiş hata olmuş.
Maddi değil ama manevî fedakarlık larim için öyle pişmanım ki..yani isteme çiçeğine kadar nasıl destek oldunuz diyorum ama iyi niyet işte.kendi gibi sanıyor insan karşısında kiniHaklısınız insanlar iyilikten anlamıyor. Ne kadar zorlarsan işi yokuşa sürersen o kadar kıymetli oluyorsun. Beni üzen bu, giden parama şuna buna inanın üzülmüyorum. Aptal yerine koyulmak üzüyor insanı.
VallaCidden içim şişti okurken. Adamın nesi altındandı da bu kadar abartılı verip adami iç güveysi aldınız acaba çok merak ettim. Yeter ki o benim olsun da nasıl olursa olsun der gibi. Resmen aileniz kızına koca almış ve bu devran böyle de devam etmiş. Isteme çikolatasıni yol parasını vermek misafirlige gidince bu kadar sömürülüp üste hiç yerine konmak nedir ya. Yok benim size bir önerim olamaz. Hala diyosunuz ki blöf yapsam ters teper mi. Hak ediyosunuz bence kusura bakmayın. En sert yorumumu yaptım bu güne kadar ki. Ama siz cidden b.kunu çıkarmışsınız. Bu nedir ya
eşim tüm ailem tarafından çok sevildi ilk basından beri. Belkıde onun bu haline hepımzı oldugu gıbı kabul ettik. Ailesi yakamızı bıraksa memnunum genel olarak son dedikleri dısında tabı.Maddi değil ama manevî fedakarlık larim için öyle pişmanım ki..yani isteme çiçeğine kadar nasıl destek oldunuz diyorum ama iyi niyet işte.kendi gibi sanıyor insan karşısında kini
Boşanma davası açmak ilk adım için gereksiz..1gece çıkın bı otelde kalın.bakin nasıl tutuşur.tabi çocuk yaş karı ne bilmiyorum.
Ben çocuksuz iken dünyaya farklı gözlerle baktığımız i artık yapamıyorum deyip defalarca kavga etmek istedim.karsindaki cvp vermeyince o da olmadı.
Çocuklarıma yıllar sonra kavuştum hala aynı fedakarlık lar baktım benden bekleniyor kesin ve net bosanalim dedim
Şimdi ailesinin gerçek yüzünü gördü ama iş işte n geçti.evime adım atamıyor lar.
Gözünüz kara olsun da.bunda bir çok etken önemli.tmm herkes yoluna derse vurup kapıyı çıkmalısınız
Bizler erkeklerde n çok önce görüyoruz herşeyi..bizlerin ailesi de damatları el üstünde tutuyor..hatamiz ben diyememek
Çok fazla şey yapmışsınız; evlenmeseydiniz bu kadar şey yapacaksanız. Kendi kendinizi evlendirmişsiniz resmen; çiçeğe çikolataya kadar siz almışsınız. Hayır bari değer bilen olsaydı içiniz yanmazdı. Eş ailesi zaten değer bilmez o neyse de, şu eşlerin önündekini görmeyip değer bilmemesine sinir oluyorum. Ya arkadaş kör müsün ananın yaptıklarını görmeyecek kadar ya da mal mısın anlamayacak kadar.Hanımlar merhaba. 8 yıllık bir evliliğim var. Eşimle severek evlendik. Eşimin ailesinin maddi durumu iyi değildi, eşimde yeni atandığı için düğün nişan herşeyi ben ve benim ailem yaptı. Bu durum o kadar abartılıydı ki istemede çikolata tatlı çiçek parası bile benden çıktı. Başka şehirden geldiler nişan için yolda yediklerin yemeğin parasına kadar gönderdik ve nişanda ve düğünde hiçbir hediye takı başka bir hediye getirmediler. Sonradan anladım ki sadece bize kötüymüş maddi durumları .Bütün bunlara karşın ben nişanlımın hatırına ses çıkarmadım.
Senede bir ailesine yaz tatilinde 10-15 günlüğüne gideriz. Kayınvalidem kendi evinde ağırlamak yerine bizi başka akrabalarında ağırlar ve kuruş cebinden para çıkmaz. Gittiğimiz yerlerde tüm masrafları biz karşılarız. 3 cocuğum oldu hiçbir hediyesini görmedim. Bunlara karşın sürekli bizden değişik sebeblerde para isterler. Eşim gücenmesin diye sürekli göndermeye razı oldum. En son gittiğimizde gideceğimizi haber vermemize rağmen yemek saatinde vardık evlerine hiç birşey hazırlanmamıştı. Gittik dışarda yedik geldik. Kalmaya devam ettiğimiz günlerde baktım bizim aldıklarımızla diğer oğullarını ağırlıyor. Diğer çocukları ile evleri çok yakın düşünün biz kenarda oturuyoz onları yedirip içiriyor şaka gibiGezmeye gidilecek önce onlara söylüyor gidelim diye üstelik bizim arabayla gidiliyor ha :)Biz umurunda bile değiliz. Neyse ya sabır dedim.
Bu sene gitme vakti geldi çattı. Bende eşime bu sebeblerden dolayı gitmek istemiyorum dedi. Bana ağıza alınmayacak sözler söyledi. Annesini uyarmak yerine benim kalbimi kırdı. Kendin git istediğin kadar kal dedim.Ben hürmet görmediğim yere gitmem dedim. Kaç gündür bu yüzden küsüs. Bunun üzerine annesinin eşime bize tarla al dediğini duydum iyice cinlendim. Ben onlardan hiçbirşey talep etmedim o kadar fedakarlık gösterdim. Yılda bir kez gittiğim yerdede haliyle ilgi görmek istiyorum. Ama bunu taş kafalı eşim anlamıyor. Bu kez barışmayı düşünmüyorum o sözlerin tek bir tanesini bile haketmedim. Herşey gözümde kaldı. Aldıkları alyansa bile ben para kattım inanamıyorum geriye dönüp baktığımda .Benim gösterdiğim anlayışı kimse göstermezdi. Arkadaşlarım bile gülüyor bana sen enayisin diye. Maalesef deveye diken insanı S..... ken yaranıyormuş çok iyi anladım. O kadar taviz verdiğim için üzülüyorum şimdi. Ne yapmalıyım ki iyi bir ders alsın. Boşanma davası açsam ters teper mi ?
Ilk karsi cikisinizda o laflari etmis. Belki de siz hep alttan aldiginiz icin iyi gorunuyordurValla
eşim tüm ailem tarafından çok sevildi ilk basından beri. Belkıde onun bu haline hepımzı oldugu gıbı kabul ettik. Ailesi yakamızı bıraksa memnunum genel olarak son dedikleri dısında tabı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?