Eşime üzülüyorum :(

esra92li

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2018
605
900
53
33
Merhaba kadınlar :))))))
Bu sene martta düğünüm oldu. Her şeyi tam istediğimiz gibi güzelce gerçekleştirdik. Tabi biraz borcla yaptık. Benim ailem ne dediyse bize yikmadan yaptı her şeyi kendileri ödedi ama eşimin ailesi düğünde takılanları bile düğün parasından aldılar. Oğluna taksitleri yıktılar. Bide kredi çekmişler masraflar için eşim onları da ödüyor. Ben neyse dedin biz mutlu olalım da ödenir. Ödemede bir sorun yok ödüyoruz. Sadece eşim çalışıyor benim sağlık problemlerim var kanser atlattım izleri kaldı maalesef. Tek başına hem krediyi hem taksitleri ödüyor. (Taksitler bitiyor çok sukurki) öyle yoğun çalışıyor ki. Eve çok para kalmıyor. Gezemiyoruz tatile cikicaz elde yok. Dedim biraz kafanı rahatlar bilezigimi bozdurayim ona da hayır diyor. Onlar kalsın sende dedi. Bir gün baktım düşünceli kendi kendine gözleri dolmuş. Noldu dedim. Benim ailem bana bisey yapmadı dedi. O an öyle uzuldumki içim kavruldu. Ya dedim ben önemsemiyorum sende düşünme. Bak çok mutluyuz boşver ama adam napsin çok çalışıyor ödemek için. Ben çok üzülüyorum aakşam geliyor bana bisey demiyor ama bacakları ağrıyor benden gizli ufaliyor beni farkedince ufalamayi bırakıyor. Ona yardımcı olmak için çok alışveriş yapmıyorum. Onu başka nasıl motive edebilirim. Nasıl mutlu ederim. Yükü omuzlarından almak istiyorum. Kredinin bitmesine bir sene var.
 
Son düzenleme:
Evde sürekli mutlu olun . Güleryüzlü olun .
Bugunlerın geçeceğinden konusun .
Onu rahatlatmaya çalışın ...
Rabbım kısa zamanda borçlarınızı bıtırmeyı nasip etsın .
Sagolun görseniz bazen ona kahkaha attiriyorum. Sırf mutlu olsun diye cem yılmaz oldum valla hahahhaah kredi daha bir sene var bakalım umarım bitecek
 
Sagolun görseniz bazen ona kahkaha attiriyorum. Sırf mutlu olsun diye cem yılmaz oldum valla hahahhaah kredi daha bir sene var bakalım umarım bitecek
Biter biter yeterki rabbım sağlık sıhhat huzur versın .
Bizde evlendiğimizde hiçbirşeyimiz yoktu .
Herşeyı eşimle çabalayarak yaptık .
6 yıllık evlılıkte evimizi bile aldık elhamdülillah .
 
Bugünler de geçer... Siz olabildiğince pozitif olun, bunaldığınızı vekli etmeyin. Evde yapabileceğiniz aktiviteker bulun kafa dağıtmak için. Puzzle falan yapabilirsiniz mesela birlikte. Bu konular açılınca da olsun, hiçbir şey içimizde kalmadan düğün yaptık, ev kurduk borçlar bitsin acısını çıkartırızd deyin. Aklıma gelenler bunlar, kısa sürede tüm borçlardan kurtulursunuz inşallah. Çok sıkışırsanız da bileziği bozdurun gitsin tam da bugünler için değil mi zaten onlar..
 
azicik maddi sikinti cekelim benim esim de oflar puflar,

ilk baslarda sizin gibi yaklasiyordum,

yillarin ardindan, rica ediyorum beni negatif enerjinle bogma diyorum.

tamam borc var da odeme gucun de var, biraz sukretmek lazim.

ailesi imkani yok da yapamadiysa da hic uzulmesin onlari da sizi de uzmesin,
ama imkani var da yapmadiysa o da bundan sonra ona gore davransin.
 
Öncelikle mutluluklar dilerim. Sağlık problemimiz ikimizin de aynıymış bende atlattım. Haziran da evlendim, benim ailem de yardım etti düğün için, ama eşimin ailesinden yardım göremedik. Dolayısıyla biz ödüyoruz. O duyguyu çok iyi anlıyorum. Bakınca gözleri doluyor insanın, kıyamıyorsun.. Yoruldun mu diye soruyorsun hayır diyor ama biliyorsun ki yoruldu değil mi... Bu süreçte destek için bende ona huzurlu bir ortam verebiliyorum bu da önemli birşey bence. Geldiğinde sevdiği yemekleri hazırlıyorum. Bizim de elimizden gelen bu canım. Insan düşünüyor ve bu hisse engel olamıyorsun. ALLAH size de kolaylık versin
 
öncelikle geçmiş olsun.hastalığın izleri kaldı derken psikolojik olarak mı yoksa fiziksel olarak mı?
eğer psikolojikse çalışmak size de iyi gelebilir aslında.eşinize yardımcı olduğunuzu düşünmek bile sizi rahatlatacaktır.
 
part time da mı çalışamıyorsunuz?
Part time başvurdum ama yakında ameliyat olacağım ameliyatı bekliyorum. Eşim çok korkuyor. Çünkü çok çabuk yoruluyorum. Kemoterapi ilaçları çoktan bitti ama hala beyin ilacı alıyorum. Çok enerjim kalmıyor. Ama yinede calisicam çok istiyorum esimlede bu çalışma mevzusu yüzden hep tartışma çıkıyor.
 
Durumları iyi ama yemeyi içmeyi gezmeyi çok seviyorlar. Canları sagolsun. Beni üzen bana hediye olarak aldıkları bileziklerin paralarını bizden almaları
 

siz oncelikle sagliginizi dusunun, esiniz de boyle istiyordur,
sonra birlikte calisirsiniz.
 
Size de çok geçmiş olsun. :)
 
Öncelikle Allah yardımcınız olsun.
Hepimiz bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz işte. Benim eşimin annesi babası ayrı babası düğünde bırakın yardım etmeyi düğünümüze bile gelmedi. Annesi de sağolsun taksitle halıları ve perdeleri aldı sadece. A dan z ye herşeyi eşim aldı çok güzel bir düğün yaptı kimseye minnet etmedi. Ama öncesinde 3 gün hiç eve gelmeden çalıştığı para biriktirdiği günleri bilirim. Düğün salonunun parasını bile takı merasiminden sonra çıkıp verdi. Herşeyi tek başına yaptı ve herşey o kadar güzeldi ki evim esyalarim düğünüm gelinliğim herşey. Allah tan baska destekçisi yoktu. Düğünden sonra borcumuz olmadı biriktirdiği parayla yaptı herşeyi çok şükür.
Keşke sizin eşinizde öncesinde para biriktirip kimseye minnet etmeseydi. Ailesini az çok tanır. Böyle evlendikten sonra borç ödemek yerine keşke öncesinde birikim falan yapılsa borçsuz harçsız evlenilse geç olsun güç olmasın. Ama olan olmuş bir kere artık yapacak birşey yok. Siz mutlu olun eşinizi mutlu edin eviniz huzurlu olsun geri kalan herşey düzelir halolur borç elbet birgün biter inşallah bol bol dua edin
 
Sagolun görseniz bazen ona kahkaha attiriyorum. Sırf mutlu olsun diye cem yılmaz oldum valla hahahhaah kredi daha bir sene var bakalım umarım bitecek
maşallah ne olgun bir kadınsınız hep böyle olun
1 sene su gibi akar gider Allah ın izniyle
geçmiş olsun bu arada
 
senın yaşadıklarını bizde yaşadık canım
kocamda ben bilmiyordum hepsini benım üstüme yıkacaklarını yoksa ona göre davranırdım demişti ,
çok borç içinde kaldık ekmek alacak paramız bile yoktu
ki ben bekarken alışveriş için başka şehirlere giden bir kızdım sen düşün ,
ama çok çalıştık iş değiştirdi sabahlara kadar işinle ugraştı
şimdi bin şükür
hepsi geçecek bunu bilin

ve size dar zamanda hiç yardımcı olmayan insanları sakın unutmayın bundan sonra ona göre davranın
 
Parası olup huzuru, mutluluğu olmayan o kadar çift var ki, siz geçici bir sıkıntıya sahipsiniz sadece. Eşlerin birbirini anlaması, sevmesi, desteklemesi kadar bir evlilikte güzel olan hiçbir şey yok. Siz bunu daim kılmaya bakın. Borçlar bitecek elbette. Bugün sıkıntıda olabilirsiniz ama yarın bir gün olmayacaksınız. O zaman tatile de çıkarsınız, gezer tozarsınız da... Biraz dişinizi sıkmaktan başka çareniz yok. Eşinizle bunları konuşun. Onun çabalamasından ne kadar gurur duyduğunuzu anlatın. İmkanınız varsa yarı zamanlı işler bakın ya da çevreniz varsa evde bir şeyler üretip satın, az da olsa destek olursunuz bütçenize. Hiçbir şey yapacak durumda değilseniz, psikolojik desteğiniz bile kıymetli.
 
Sol kolumda güç kaybı var. Felç geçirmiştim yavaş yavaş düzeldi ama sol kolda kaldı biraz. Bide kafatası kemigimi aldılar. Darbe olursa diye korkuyor eşim. Beyni koruyan bisey yok dışarıdan belli olmuyor kafamın tepesindeki kemik yok. Çok dikkat etmem lazım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…