Eşimi eve almadım

ben abartı buldum
simiti nasıl bulacaktı saat dokuz buçukta fırın açık olsa bile kalmamıştır bence
bence konuşun
olayı büyüklere vs yansıtmayın

Gözleme ne zamandan beri kuru kahvalti oluyormus?

Hepimiz burda kadin oldugumuz için tam hamilelik ve diger hayat dönüm noktalarin ne oldugunu gayet iyi biliyoruz. Kimse demiyor hamileligin zor geçememesi. Ancak aç insan herseyi yer. Aserme olayini bu kadin yanlis anliyor. Ki o bile yani, hamile olmadan canin bisey çektiginde her zaman yiyemiyorsun. Hamile olunca niye mecbur yenilmek zorunda ki? Popüler film kültürün getirdigi birsey o biraz.

Adam daha yeni 1 saat dügüne gitti, saat gece 8de "simit getir" ve bunu yapmadigi için evden atmak agir ergenliktir.

Kimin ne yaşadığını nereden biliyorsunuz da böyle ahkam kesiyorsunuz acaba? Hamilelik hastalık değildir ama ağır geçirenler de var. Konu sahibinin şımarıklık yaptığı açıkça ortada. Ben senin çocuğunu taşıyorum istediğimi yapmak zorundasın tavrında hareket ediyor, hamile diye adamı eve almama hakkını kendinde nasıl bulabiliyor. siz bunu yaptınız mı eşinize ?

3 saat bekleyeceğine 3 saatte 1 tepsi simit yapardın diyeceğim ama iyi yapmışsın gece gece konvoya çıkan biri haketmiş, geline 'eşim yanlız, evde beni bekliyor' diyememiş. kapının arkasına anahtar taksaydın da giremeseydi

Hamilelik psikolojisi bambaşka gerçekten. Normalde abartılmayacak şeyleri abartıyor insan. Eve almama olayı biraz kötü olmuş sonuçta orası ikinizin evi. Evden uzaklaştırmanın kimseye faydası olmaz. Eşiniz de biraz anlayışsız davranmış. Hamile eşini bırakıp konvoylarda ne işi var? Ama dediğim gibi konuşarak çözebilirsiniz. Kendinizi üzmeyin . Eminim eşiniz de hatasını anlayacaktır.

çok abartmışsın ya. İlk adama diyesiye kadar a101 e gitseydin. Orda simit sarayının donuk simitleri var lezzetli da atıyosun fırına taze taze yiyiyorsun.

Evet o yedi bölge seksen bir vilayette oluyordur
Valla ben hamileliğimde 9 ay boyunca kustum. Geceleri uykudan kalkıp kusardım 3-5 tane çubuk kraker yer tekrar yatardım. Pandeminin en başında başladı hamileliğim geçen yıl. Son güne kadar kahvaltı hazırladım yemek yaptım kusa bulana. Biraz dirayetli olmak lazım. Bir gün de canım bişey istedi demedim. İstediyse spariş verdim getirttim ya da kalktım kendim yaptım. Ama eşim de bana hiç temizlik vs. yaptırmadı. Hatta bana hastalık getirmemek için ücretsiz izne çıktı beraberce evde oturduk tüm hamileliğim boyunca. Yani burada konu sahibinin eşinin düşüncesiz olduğu doğru ama düşüncesizliği simit almamak değil de hamile bir eşi varken ve ortalık hastalıktan kırılırken düğüne katılmak.

Demek ki benim eşim gibi 2 gün ailesinde kalmaya gitse boşanırsınız? Çevremizdeki insanlar hamile kadın bırakılır mı tarzı tepkiler verdi. Bana bu tepkiler çok saçma geliyor. Düşük tehlikem yok. Hayati tehlikem yok. Zaten gece yatıp uyuyorum e gündüz eşim işteyken napıyorsam onları yapıyorum daha ne?
Ben mide bulantısından hiçbir yere gitmek istemiyorum e bu adam da mı gitmesin? O gezince iyi vakit geçirince mutlu oluyorum.

Ya hamilelikte eşlerimize biraz acısak mı?
Tamam en büyük sıkıntıyı biz çekiyoruz ama onlar da bu süreçte gerçekten bocalıyor bence. Eşinizi bu şekilde sadece kendinizden soğutursunuz. İlerde hamileliğinize dair hiçbir şeyi çekemez hale gelir.
Mide bulantısı çok kötü durumdaysa doktordan ilaç kullanın.
Hiç bir şey yiyemeseniz düşer bayılırsınız demek ki az da olsa yiyorsunuz. Biraz daha güçlü durmaya çalışın.

Hamile insan okadar agır geciriyor ama tatile gidiyor,tatilden dönmüsler evde yiyecek bisey yok.
Makarna bile yapamayacak halde diyelim,söyle ekmek arası bisey gelsin.
Yani karnındakine yazık değil mi?Ac ac simit beklemis.
Abartı yani.

Yaşamadığımızı nerden biliyorsunuz da bu kadar kesin konuşuyorsunuz? Aylarca haşlanmış patates yiyebildim ben mesela sadece. Sizin sorununuz yemek yiyememek değil yemek yapamamakmış. Sulu yemek dünyanın en kolay şeyi tarif etseydiniz eşiniz yapsaydı. Yemeksepeti, getir gibi uygulamalara ek olarak telefonla sipariş var. Arardınız bir esnaf lokantasını getirirdi. Kimsenin hamileliği dört dörtlük geçmemiştir ama burda inanılmaz bir abartı var. Hepimiz aşerdik, ortalığı bir simit uğruna yakıp yıkmak naz yapmak oluyor. Kaldı ki 9 buçukta aşermiş madem o kadar kötü durumdaydı konu sahibi eşini bir saat beklemeyi göze almak yerine kendisi çözüm üretebilirdi.

Tatile sırf eşim istediği için gittim çoğunluk otelde geçirdim eşim keyfine baktı bu sene gitmeyelim gerek yok dedim ama çok istekli olunca kıramadım

Ben eşime sürekli diyorum annenlerde kalabilirsin diye.. Hastalanınca onunla konuşamıyorum canı sıkılmasın diye her zaman diyorum git diye kayınvalidem de bunu biliyor

Ben de hamilelik yaşadım aş da erdim ama sizin kadar da olmadım. Bir simit uğruna yaptığın şeye bak. Hamileliğini bahane etme sakın. Yaptığın eşine terbiyesizlik. Yazık adama, senin gibi Tripli de hiç çekilmez. Yarın öbür gün dogurdugun da vay kocanın haline. Üzüldüm onun adına.

Ben ikinciye hamileyken eşim terfi aldı. her haftanın yarısında evde yalnızdım, devamlı seyahatteydi, ben de çalışıyordum. Eşiniz sizin için ücretsiz izin almış ne güzel. Ben hamilelikte kocaların eşlerini nazlamaları gerektiğini düşünüyorum.

Ben eşime sürekli diyorum annenlerde kalabilirsin diye.. Hastalanınca onunla konuşamıyorum canı sıkılmasın diye her zaman diyorum git diye kayınvalidem de bunu biliyor
E o zaman gece geç geldi diye bu kadar tepki vermemeniz gerekir.
Bir sonraki gün alırdı en kötü. İdare edecek bir şey yerdiniz o anlık.

Valla izni pandemiden dolayı aldı benden dolayı değil. Çok insan temaslı bir işte çalışıyor çünkü. Ve buna rağmen de 38.haftamda korona oldum. Bana her gün iğne yapmaya gelen eltimden kaptım. Eşim de ben doğumumdan 1 gün önce pozitif çıktı doğumda ve sonrasında yanımda olamadı. Neyseki ikimiz de hasarsız atlattık bebeğimize de bişey olmadı.

Çok geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…