- 13 Nisan 2007
- 33.645
- 102.500
- 1.123
- 46
- Konu Sahibi kardelen84
-
günümüzde kardeşmiş,abiymiş,babaymış.....kalmadı malesef.Kim olursa olsun şüphelenmekte haklısınız.Eşinizin davranışları hiç hoş değil,hele de kıyaslaması.Kardeşinizle görüşürken eşinizi götürmeyin,ne gerek varmış sürekli görüşmelerine.Kendi ortamı yok mu bu adamın,kızlara gitmek istiyor sürekli
İnşallah öyledir sağolunBence en güzeli; eşin kızkardeşini bir daha sorarsa, "Aaaa Aslı çok iyi şükürler olsun,sana çok selamı ve teşekkürleri var. Bu adamla tanıştırdığın için çok teşekkür ediyormuş,çok mutlulularmış maşallah. Aşkım sen gerçekten çok iyi bir abisin/eniştesin. Kızkardeşim yıllar sonra gerçek aşkla tanıştı sayende" demelisin. Bence adamı tersleme Aslı'nın mutluluklarını anlat ona. Ama kalmaya gitmeyin. Bir şey olacağından değil ama cidden hoş değil evli çiftlerin başkalarının evinde kalması. Bunu da annenin,Aslı'nın rahat edemediğini söyleyebilirsin. "Haklılar zaten,ne işimiz var gençlerin yanında" falan diye geçiştir. Ani tepkiler verme,sakın sakın üzülme. Doğal ve sakin dur. Allahım çok büyük bol bol dua et. Rabbim şeytana uydurmasın hiç kimseyi inşallah.
Yani belki gebeliğin verdiği duygusallıktan böyle düşünüyorsundur ki ben buna inanıyorum. Eşin sadece kardeşinle ortak bir kaç nokta buldu diye bir şey olmaz,gönlünü ferah tut arkadaşım.
İnşallah öyledir sağolun(((
Bence en güzeli; eşin kızkardeşini bir daha sorarsa, "Aaaa Aslı çok iyi şükürler olsun,sana çok selamı ve teşekkürleri var. Bu adamla tanıştırdığın için çok teşekkür ediyormuş,çok mutlulularmış maşallah. Aşkım sen gerçekten çok iyi bir abisin/eniştesin. Kızkardeşim yıllar sonra gerçek aşkla tanıştı sayende" demelisin. Bence adamı tersleme Aslı'nın mutluluklarını anlat ona. Ama kalmaya gitmeyin. Bir şey olacağından değil ama cidden hoş değil evli çiftlerin başkalarının evinde kalması. Bunu da annenin,Aslı'nın rahat edemediğini söyleyebilirsin. "Haklılar zaten,ne işimiz var gençlerin yanında" falan diye geçiştir. Ani tepkiler verme,sakın sakın üzülme. Doğal ve sakin dur. Allahım çok büyük bol bol dua et. Rabbim şeytana uydurmasın hiç kimseyi inşallah.
Yani belki gebeliğin verdiği duygusallıktan böyle düşünüyorsundur ki ben buna inanıyorum. Eşin sadece kardeşinle ortak bir kaç nokta buldu diye bir şey olmaz,gönlünü ferah tut arkadaşım.
Evet birşeyler yapmam gerek biliyorumcanım aklından bu huzursuzluk veren düşünceleri uzaklaştır lütfen. herşeyden önce senin üzüntün bebeğine yansır, kendinle birlikte onu da düşünmelisin. bence sen hormonların da etkisiyle herşeye fazla anlam yüklemeye başlamışsın. eşin daha önce kardeşinden pek hoşlanmıyor olabilir ama zamanla onla vakit geçirdikçe onunla ortak noktalarını keşfetmiş ve bence bu çok olağan bir şey. demek ki önceden onu yeterince tanımıyordu, şimdi tanıdıkça iyi yönlerini fark etmeye başladı ve onunla vakit geçirmekten keyif almaya başladı. siz hepiniz ailesiniz artık, bence bu güzel bir şey. video izlerken 2-3 kere ona baktı demişsin. bence bu da gayet normal, ben de mesela ilginç değişik bir video bulduğumda kime izletirsem izleteyim dönüp onun yüz ifadesine bakarım, ne düşündüğünü öğrenmek isterim, beğensin isterim. eşin de artık izlediğiniz video her ne ise aslının tepkisini ölçmek istemiş ve bakmıştır. bence burda senin yapman gereken şey eşinle ortak nokatalrınız keşfetmek. madem aslıyla değil seninle vakit geçirmekten daha fazla keyif alsın istiyorsun, o zaman eşin nelerden hoşlanıyorsa, hobileri neyse, neye ,lgi gösteriyorsa sen de o konularda bilgi sahibi olmaya çalış. atıyorum siyasetle mi iilgili, sen de gündemi daha fazla takip etmeye çalış. futboldan mı hoşlanıyor, tüm detayları bilmesen bile en azından takımların ligdeki durumlarından vs biraz haberdar olzor bir şey değil inan. bak gör o zaman o aslıya ilgi gösteren eşin sana nasıl dönecek, senle vakit geçirmekten daha çok keyif alacak. psikoloğun dediklerine de lütfen takılma. şahsen ben insan kendisinin psikoloğudur diye düşünüyorum. kendin demişsin dua edince rahatladım diye. bu kötü düşünceleri kafandan atman için dua yardımcı oluyorsa bol bol dua et. bence bu meseleyi annene falan da söyleme. o zaman işler gereksiz yere büyür inan.
eşinle kardeşini görüştürme diyenlere de asla katılmıyorum. sakın böyle bir şey yapma. bu hem olayların senin gözünde de daha büyümesine sebep olur, hem de eşin aslıyı ondan kıskanmaya başladğını düşünür, adamın aklında olmayan şeyi de aklına sokarsın istemeden. sen soğukkanlılığını koru lütfen. kadınız, sevdiğimiz adamı kimden olursa olsun kıskanırız hak veriyorum ama bu duyguların seni ele geçimesine izin verme lütfen
İma etmem zaten kıskanıyorsun diye yapıştırır etiketibirkere Allah bize öyle kuvvetli hisler vermiş ki en ufak ayrıntıdan en küçük seyden olayın tamanını seziyoruz... kardeşinizin iyi niyetli oldugundan emınmısınız zira kardesınızınde enıstenızın olagan dışı ilgisinden farkındadır burda iş kardesınıze duşuyo o kendini geri çekmesi lazım aksıne eniştesine övgüler yagdırıyo bu ne samımıyet.... kendı sevgilisine bakssın yan yana vidyo izlemekte ne demek ki hamilesinız dikkatli olması gerekir... zaten erkek milletini biliyoruz onlarda utanma yok.... en ufak ilgi görseler yavsarlar hemen.... takıpte olun derim telefon vs... uzaktan izleyin birsey ima etmeyinn... emın oldugunuz noktada vurun tekmeyi gitsinn... gercekten su ufak olayda bile midem almadı benimm.... sız nasıl dayanıcaksınız Allah yardımcınız olsun..
Evet birşeyler yapmam gerek biliyorum
Eşimin benimle ilgili sıkıntısı güçlü olmamam bunu söyledi hep ben sana güç verdim bana kim güç verecek dedi alkollüykenannem beni herkesten daha çok düşünüyor dedi yine
Geçenlerde ağladığımı görüp yeter artık dedi
Sanırım o da sıkıldı hamilelikteki bu süreçten ve güven problemi yaşıyor bu yüzden uzaklaştık ve bu tarz kıyaslamalara girdiama ilgisinin kayması yine haklı değil bence ben ilk kez hamileyim alt üst oldu bünyem duygusallığım alınganlığım en üst seviyede öEllikle onun ilgisizliğini farkettiğim 4-5 aydır
benim onu düşünmediğimi düşünmesi kötü
biz çift olarak mı gitsek acaba
(((((( gerçekten yaşamak istemiyorum 1 aydır depresyon veya ne derseni deyin
2,5 yıllık evliyizcanım kaç senelik evlisiniz? anlaşılan evliliğiniz böyle bir sürece girmiş. eşin senden uzaklaşmaya başlamış bazı sebeplerden.
Ben de öyle düşünüyorum tanıştırdığı kişiyi kıskandı(( pişman bile olmuş olabilir çünkü yemekte eşim çok guhaf davranıyordu 3ümüz de onun şovunu izledik (
Anneme anlatmamak için zor tutuyorum kendimi
Eşim benim duygusal kardeşimin daha mantıklı biri olduğunu farketti bence bu yemeklerde kıyaslama yapması vs bilmiyorum
Bu hamilelikte yaptığım alınganlıklar kavgalar sanırım onun gözünde değerimi düşürdü
Ben duygusal davranıyorum hep
Kardeşim de ben de güzeliz övmek gibi olmasın ama o ek olarak daha mantıklıdır sanırım bunu farketti belki tanıştırdığı kişiyi de bu yüzden kıskandı
Bilmiyorum başım ağrıyor kendime daha çok güvenmeliyim ama hamileyim ve giydiğimi bile yakıştırmazken nasıl olacak bu
Canım ya dün geceden beri okudum ama yazıp yazmamak arasında kaldım. Önce kendimi senin yerine koydum öyle birşey olsa sanırım ben senin kadar güçlü olamaz ve çoktan yaygarayı basmıştım. Maşallah sen çok güçlüsün. Lütfen kendin ve kardeşin arasında asla kıyasmala yapma çünkü Allah herkesi farklı karakterde yaratmıştır. Seninde kardeşinden çok daha güzel huyların mutlaka vardır. Eşin beğenmiyor diye lütfen kendine haksızlık yapma. Ha eşin kardeşine karşı birşeyler olmuşsada belki bu duygusal yönden değildir. Çok karamsar olma. Bundan sonra daha dikkatli ol ve ha hiç görüşmeme olmaz ama her şekilde mesafe koymaya çalış. Bunuda önce kendini toparla sen şimdiden bırakma kendini ozaman nasıl davranacağını kestiremezsin.
Umarım öyledir canım
Ben duş alıp dua etmek istiyorum
Ancak öyle rahatlıyorum
Evet kaybetme korkumu e kıskandığımı ona okadar belli ettim ve söyledim ki adam da rahat bir tavır aldı biraz sessiz ilgisiz kalmak en iyisi zaten şuara ilgi vs gösteremem ondan emin değilimBaşlığı okuyunca çüş dedim ama anlattıklarınız karşısında size hakverdim.
Hepimiz böyle hissederdik.
Maalesef eşinizin davranışları şüpheli.
Kardeşinizle görüştürmemek ne kadar mantıklı bilemiyorum.
Sonuçta kafasında olan bir şeyi yok etmek lazım öncelikle.
Ben yerinizde olsam bir daha sorarsa kardeşimi. Sana ne! Onu merak etmesi gereken kişi belli.
Sen karını merak et, çocuğunu merak et bi zahmet der kavga ederdim sanırım :S
Zor bir durum..
Eşinizin ilgisini yeniden kazanmak için bir şeyler yapmalısınız.
Onsuz gezmek, onu daha az aramak. Her aramasına cevap vermemek gibi..
Sizin ilginizi kaybettiğini hissedip telaşlanmalı bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?