- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.958
- 248
- Konu Sahibi Superisi142526
-
Merhaba arkadaşlar
Ben 3 yıldır evliyim, dogma büyüme Hollandalıyım ama Belçika’ya gelin gittim. Bu yeni ortama alışamıyorum çok mutsuzum. Üstelik kayınvalidemi ve eşimin küçük kardeşi (9 yasında) beni çok huzursuz ediyorlar. Kayınvalidem birkaç kez beni oğluna layık görmüyor, bir kaç kez laf soktu bana. Erkek kardeşi ise abisini çok sevdiğinden, abisinin benimle evli olduğunu kabullenemiyor, beni sevmediğini söylüyor. Bunlar neyse alıştım artık ama benim derdim başka. Eşimin başka bir kardeşi var 25 yaşlarında, bana dedi ki annesi ve babası emekli olunca alti ay boyunca Türkiye’ye gideceklerini, ve diğer erkek çocuğunun biraz bizde biraz onda biraz da kız kardeşlerinde kalacağını ima etti. Ve bu, her sene olacak, emekli olduklarında o çocuk 14 yaşında olacak, ve ben bir ergenin sorumluluğunu almak istemiyorum. Gerçekten bu aileden bıktım, kim kabul eder bu durumu bilmem ama ben katiyen kabul edemem. Evlenmeden önce bu durumu anlatsalardı hayatta evlenmezdim eşimle. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?
Merhaba arkadaşlar
Ben 3 yıldır evliyim, dogma büyüme Hollandalıyım ama Belçika’ya gelin gittim. Bu yeni ortama alışamıyorum çok mutsuzum. Üstelik kayınvalidemi ve eşimin küçük kardeşi (9 yasında) beni çok huzursuz ediyorlar. Kayınvalidem birkaç kez beni oğluna layık görmüyor, bir kaç kez laf soktu bana. Erkek kardeşi ise abisini çok sevdiğinden, abisinin benimle evli olduğunu kabullenemiyor, beni sevmediğini söylüyor. Bunlar neyse alıştım artık ama benim derdim başka. Eşimin başka bir kardeşi var 25 yaşlarında, bana dedi ki annesi ve babası emekli olunca alti ay boyunca Türkiye’ye gideceklerini, ve diğer erkek çocuğunun biraz bizde biraz onda biraz da kız kardeşlerinde kalacağını ima etti. Ve bu, her sene olacak, emekli olduklarında o çocuk 14 yaşında olacak, ve ben bir ergenin sorumluluğunu almak istemiyorum. Gerçekten bu aileden bıktım, kim kabul eder bu durumu bilmem ama ben katiyen kabul edemem. Evlenmeden önce bu durumu anlatsalardı hayatta evlenmezdim eşimle. Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?
Umarım öyle olur.. sağolun yorumunuz icinNekadar gereksiz kaygı
Yurtdışında yaşan herkes emekli olunca memlekete dönüyor, sözde. Benim ailemde dahil buna. Ben 13 sene önce döndüm türkiyeye ailem hala yurtdışında. Bu tarz konuları sizin biliyor olmanız lazım aslında, eminim çevrenizdede bu tür muhabbet yapıp asla dönemeyenler doludur. O 6 ayda bir giden gelenlerde tüm çocuklarını büyüttükten sonra gidiyorlar. Ergen çocuğunu kimse bırakıp gitmez merak etmeyin.
Bu konuyu açmaya çekiniyorum çünkü eşim hemen sesini yükseltir ailesi hakkında küçük birsey söylediğimde, korur onları, laf kondurmaz. Hele ki söz konusu en küçük kardeşi ise. Başka tartışmalarda, ne kadar doğru kelimeleri kullanmaya çalışsam da, yanlış anlıyor beni. O yüzden konuyu bir daha açamadım, ama en kısa zamanda onunla konuşmam gerektiğini anladım. çok huzursuzum, bu böyle devam edemez. Teşekkür ederim yorumun icin.bence bu gayet şu an kaygılanmayı gerektiren bir problem. ta 5 yıl sonrası için sizi ilgilendiren bir plan yapılıyor ama sizin fikriniz sorulmuyor.. eğer çok kafaya takılmayacak bir şeyse, aman zamanı gelince düşünülürse onlar düşünseydi yani 5 sene sonra, o zaman tartışsalardı. "bu böyle olacak" şeklinde konuşmasalardı. kaygı bir de sırf bu duruma bağlı kalmaz genellenebilir. insan ister istemez eşimin ailesi böyle dan dun bir karar alsa eşim hep onların tarafında mı olacak diye düşünür, ben düşünürdüm. bu konuda eşinizle konuşup ikinizi ilgilendiren durumlarda nasıl bir konum alacağı konusunda net bir sonuca varmalısınız bence kafanızda. 'aman zaten annem onu bırakmaz.' gibi konu havada kalırsa o huzursuzluk geçmez. yani annen bıraksa illa bakmak zorundasın sanki.
Kabul etmeyi düşünmüyorum, ablam diyor ki sen kabul etmek zorunda kalsan da ben engellerim bunu. Sağolsun ailem bana destek çıkıyor ve bu duruma asla müsaade etmezler. Ben kendi çocuğum olmayan birine bakıcılık etmeye gelmedim, sadece mutlu yuva kurmak icin evlendim. Ama erkek aileleri iste, bir türlü huzur vermiyorlar..Ben de yurtdışında evliyim. Anne babalar zor sahip çıkıyor evlatlarına. Asla sorumluluk alınmaz avrupa gibi ortamda. Her şeyi yapabilir, bulaşabilir ergenlik çağında bir erkek çocuk. Çok zor. Kabul etme sakın.
Evlenmeden önce insan tecrübesiz oluyor, ben bu olabilir şu olabilir ilerde aman bununla evlenme demedim, sadece eşimi seviyorum ve iyi anlaşıyoruz dedim ve evlendim. Ama aslında varacağın aileye de göz atmalısın, bunu maalesef yapmadım, keşke yapsaydım.. evet bence amaçları bizim bakmamız, ama ben kesinlikle kabul etmem, bu konuyu keşke bana açsalar da net cevap veriyim. Şimdi belki benim mecburen kabul edeceğimi düşünüyorlar, bunu da düşünmelerini istemiyorum, kimse güvenmesin bana Allah Allah..Bu konuyu bilmem ama Hollanda’daki diğer ülkelerdeki erkeklere kıran mı girdi de orada başınıza bir ana kuzusu sarmışsınız üzüldüm. Konuya gelince çocuk öyle biraz biraz orada burada kalmaz resmen sizin zekanızla dalga geçiyorlar şu an hiç demediniz mi bu çocuk okumayacak mı ? Orada eğitim şartları iyi şu bu diye size iteleyecekler işte eşinde ailesini kıramayacak canım kardeşim diye kabul edecek
Eşiniz istediği kadar kükresin.Bu konuyu açmaya çekiniyorum çünkü eşim hemen sesini yükseltir ailesi hakkında küçük birsey söylediğimde, korur onları, laf kondurmaz. Hele ki söz konusu en küçük kardeşi ise. Başka tartışmalarda, ne kadar doğru kelimeleri kullanmaya çalışsam da, yanlış anlıyor beni. O yüzden konuyu bir daha açamadım, ama en kısa zamanda onunla konuşmam gerektiğini anladım. çok huzursuzum, bu böyle devam edemez. Teşekkür ederim yorumun icin.
Aileci kocadan uzun bir süre çocuk sahibi olmayın.Evet çok haklısınız. Eşim çok aileci, onların sözünden çıkmıyor, bana hiç bir konuda hak vermiyor hep onlar haklı. Eminim ki annesi bakacaksınız dediğinde ona karşı çıkamayacak.
Evlenmeden önce insan tecrübesiz oluyor, ben bu olabilir şu olabilir ilerde aman bununla evlenme demedim, sadece eşimi seviyorum ve iyi anlaşıyoruz dedim ve evlendim. Ama aslında varacağın aileye de göz atmalısın, bunu maalesef yapmadım, keşke yapsaydım.. evet bence amaçları bizim bakmamız, ama ben kesinlikle kabul etmem, bu konuyu keşke bana açsalar da net cevap veriyim. Şimdi belki benim mecburen kabul edeceğimi düşünüyorlar, bunu da düşünmelerini istemiyorum, kimse güvenmesin bana Allah Allah..
Bu aralar çocuk istiyor benden, bahane üretmekten bıktım. Kardeşi olmasaydı yapardım çünkü bende anne olmak istiyorum. Ama eşime güvenemiyorum gelecek hakkında, sanki bir çıkmazın içindeyim.Aileci kocadan uzun bir süre çocuk sahibi olmayın.
9 yaşındaki kardeşi kıskanmasın diye çocuğunu da sevmez bu tipler.
Oyle zaten, susmam bu saatten sonra, ben kendi hayatımı kimse icin feda etmem.Size hak verdim ve gerçekten üzüldüm size sorulduğunda hiç lafı eğip bükmeyin anne ben kimsenin canını emanet kabul edemem Allah korusun bir şey olsa kaldıramam de kötü olmamış olursun
Çalışan bir bayanım, her gün (coronavirus’den önce) 2 saat gidiş geliş yol tepiyorum çalışmak icin, evime gelince de rahat olmak istiyorum, o çocuk olunca kendi evimde hissetmem kendimi.. Eşimle konuşmaya çalışacağım, ben annemin sözünden çıkmam mecbur bakacağız derse, terkederim onu, ben kardeşine evlenesiye kadar bakamam kimse kusura bakmasın :/Bence karalar baglamayin, net bir sekilde surekli olarak tavrinizi ortaya koyun ki cesaret edemesinler. Esinizin kardesim tabiki bakacagim demesi= evdesin aksama kadar kardesime sen bakacaksin anlamina geliyor cunku ( calismadiginizi varsayiyorum). Eger uzerinize gelirse de cekin donun ailenizin yanina, gercekten bu isler net cizgiler cekmezseniz basiniza kalir. Sonuna kadar ayak direyeceksiniz baska care yok.
Bana konuyu açık açık annesi veya babası açmadı, ama kardeşi dedi ilerde bizler bakacağız yazık bi orda bi burda. Ben şok geçirmiştim, dedim bırakıp gider mi anne çocuğunu, o da evet annem babam emekli olduklarında bırakırlar dedi. Ben şok geçirdim, başımdan kaynar sular aktı sanki, cevap veremedim. Ama öyle konu açılırsa açık açık dicem olmaz diye.Esimede dicem yeter artık.Canım biraz dişli ol sana bırakacağız şöyle böyle bakacaksın dediğinde eşinin ailesi oldu canım başka derdiniz de pat diye söyle bana kimse güvenmesin herkes kendi çocuğuna baksın diyeceksin bir süre sonra kimse bişey demez
Cok haklısınız, keşke açsa o konuyu da ben ona cevabını versem. Hem beni beğenmiyor hem oğlunu emanet etmek istiyor. PfffMadem sizi rahatsız ediyor şimdiden kv ima ettiginde ben kimsenin sorumluluğunu alamam deyin olsun bitsin. 5 sene boyunca ya olursa diye dusuneceginize kv dusunsun bakmaz başka ne yapabilirim diye. Niye tek başınıza içinize atıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?