Eşimin ailesinden bıktım

Ben de yurtdışında evliyim. Anne babalar zor sahip çıkıyor evlatlarına. Asla sorumluluk alınmaz avrupa gibi ortamda. Her şeyi yapabilir, bulaşabilir ergenlik çağında bir erkek çocuk. Çok zor. Kabul etme sakın.

Bu konuyu bilmem ama Hollanda’daki diğer ülkelerdeki erkeklere kıran mı girdi de orada başınıza bir ana kuzusu sarmışsınız üzüldüm. Konuya gelince çocuk öyle biraz biraz orada burada kalmaz resmen sizin zekanızla dalga geçiyorlar şu an hiç demediniz mi bu çocuk okumayacak mı ? Orada eğitim şartları iyi şu bu diye size iteleyecekler işte eşinde ailesini kıramayacak canım kardeşim diye kabul edecek

Onunuzde 5 sene var. O zamana kadar cok vakit var. Neler olur neler biter o zaman kadar simdiden onun kavgasina girme bence kendini de yipratma. Hatta oyle bir konu acilirsa sacmaladiklari ima et sen de ve `amann yarina cikacagimiz Allah bilir o zamanin hesabini yapmayin simdiden, uzerimize duseni yapariz` de gec. Ayrica 25 yasindaki kayinbiraderine zamani geldiginde laf dusmez o da cocukmus ki bos bos konusuyo. Bosver o zamana kadar sen kocanla iyice yakinlasmis ve sozun gecer hale gelmis olursun kidemlenirsin yani

Diger meseleye gelince; 9 yasindaki bir cocuk gercekten cocuktur. Aslinda o k.validenin papagani. k.validen doldurup sana sariyor belli ki.Yaninda sacma sapan konusunca cocuk da etkileniyordur. Bir de abisini cok seviyorsa kiskanclik olur benim essek kadar kayinbiraderim bile bana alisamadi daha:))) abisine askindan beni pek zor kabullendi :)) Ben senin yerinde olsam o zavalli cocugu kayinvalidenin elinden kurtarmaya calisirdim. Yani ona kitap okurdum. Onunla film izlerdim eve gelince, ona oyuncak hediye alirdim, abisiyle vakit gecirmelerini saglardim. Kiz sen IStanbullu gelini de mi izlemedin nasil Sureyya tum aileyi kendine bagladi tatli diliyle inadiyla:)) Hepsi kayinvalidenin hatasi soyliim, gercekten insanlar kendi bencillikleri yuzunden o kucucuk zihinleri nasil kirletiyorlar. Bu resmen dygusal istismardir aslinda. Bir de k.validen sana layik gormedigine dair imalarda bulunuyorsa anne ne demek istiyosun acikca soyle de ne demek simdi bu anlamadim de mesela??

Umarım öyle olur.. sağolun yorumunuz icin

Bu konuyu açmaya çekiniyorum çünkü eşim hemen sesini yükseltir ailesi hakkında küçük birsey söylediğimde, korur onları, laf kondurmaz. Hele ki söz konusu en küçük kardeşi ise. Başka tartışmalarda, ne kadar doğru kelimeleri kullanmaya çalışsam da, yanlış anlıyor beni. O yüzden konuyu bir daha açamadım, ama en kısa zamanda onunla konuşmam gerektiğini anladım. çok huzursuzum, bu böyle devam edemez. Teşekkür ederim yorumun icin.

Kabul etmeyi düşünmüyorum, ablam diyor ki sen kabul etmek zorunda kalsan da ben engellerim bunu. Sağolsun ailem bana destek çıkıyor ve bu duruma asla müsaade etmezler. Ben kendi çocuğum olmayan birine bakıcılık etmeye gelmedim, sadece mutlu yuva kurmak icin evlendim. Ama erkek aileleri iste, bir türlü huzur vermiyorlar..

Evlenmeden önce insan tecrübesiz oluyor, ben bu olabilir şu olabilir ilerde aman bununla evlenme demedim, sadece eşimi seviyorum ve iyi anlaşıyoruz dedim ve evlendim. Ama aslında varacağın aileye de göz atmalısın, bunu maalesef yapmadım, keşke yapsaydım.. evet bence amaçları bizim bakmamız, ama ben kesinlikle kabul etmem, bu konuyu keşke bana açsalar da net cevap veriyim. Şimdi belki benim mecburen kabul edeceğimi düşünüyorlar, bunu da düşünmelerini istemiyorum, kimse güvenmesin bana Allah Allah..

Eşiniz istediği kadar kükresin.
Bu konuyu eşinizle açık açık konuşun.
Belki 5 yıl içinde siz de 2-3 çocuk sahibi olacaksınız.
Çocukları bu yüzden babasız büyütmek gibi bir riski neden alasınız ki?

Evet çok haklısınız. Eşim çok aileci, onların sözünden çıkmıyor, bana hiç bir konuda hak vermiyor hep onlar haklı. Eminim ki annesi bakacaksınız dediğinde ona karşı çıkamayacak.
Aileci kocadan uzun bir süre çocuk sahibi olmayın.
9 yaşındaki kardeşi kıskanmasın diye çocuğunu da sevmez bu tipler.

Size hak verdim ve gerçekten üzüldüm size sorulduğunda hiç lafı eğip bükmeyin anne ben kimsenin canını emanet kabul edemem Allah korusun bir şey olsa kaldıramam de kötü olmamış olursun

Aileci kocadan uzun bir süre çocuk sahibi olmayın.
9 yaşındaki kardeşi kıskanmasın diye çocuğunu da sevmez bu tipler.
Bu aralar çocuk istiyor benden, bahane üretmekten bıktım. Kardeşi olmasaydı yapardım çünkü bende anne olmak istiyorum. Ama eşime güvenemiyorum gelecek hakkında, sanki bir çıkmazın içindeyim.

Bence karalar baglamayin, net bir sekilde surekli olarak tavrinizi ortaya koyun ki cesaret edemesinler. Esinizin kardesim tabiki bakacagim demesi= evdesin aksama kadar kardesime sen bakacaksin anlamina geliyor cunku ( calismadiginizi varsayiyorum). Eger uzerinize gelirse de cekin donun ailenizin yanina, gercekten bu isler net cizgiler cekmezseniz basiniza kalir. Sonuna kadar ayak direyeceksiniz baska care yok.

Canım biraz dişli ol sana bırakacağız şöyle böyle bakacaksın dediğinde eşinin ailesi oldu canım başka derdiniz de pat diye söyle bana kimse güvenmesin herkes kendi çocuğuna baksın diyeceksin bir süre sonra kimse bişey demez

Madem sizi rahatsız ediyor şimdiden kv ima ettiginde ben kimsenin sorumluluğunu alamam deyin olsun bitsin. 5 sene boyunca ya olursa diye dusuneceginize kv dusunsun bakmaz başka ne yapabilirim diye. Niye tek başınıza içinize atıyorsunuz.

Bu erkekler neden bi kendi aileleri var gibi davranıyor ki.

Sor bakalım senin kardeşin gelsin 6 ay kalsın kabul eder mı

Çekilecek çile değil

Çalışan bir bayanım, her gün (coronavirus’den önce) 2 saat gidiş geliş yol tepiyorum çalışmak icin, evime gelince de rahat olmak istiyorum, o çocuk olunca kendi evimde hissetmem kendimi.. Eşimle konuşmaya çalışacağım, ben annemin sözünden çıkmam mecbur bakacağız derse, terkederim onu, ben kardeşine evlenesiye kadar bakamam kimse kusura bakmasın :/

Bana konuyu açık açık annesi veya babası açmadı, ama kardeşi dedi ilerde bizler bakacağız yazık bi orda bi burda. Ben şok geçirmiştim, dedim bırakıp gider mi anne çocuğunu, o da evet annem babam emekli olduklarında bırakırlar dedi. Ben şok geçirdim, başımdan kaynar sular aktı sanki, cevap veremedim. Ama öyle konu açılırsa açık açık dicem olmaz diye.Esimede dicem yeter artık.

Cok haklısınız, keşke açsa o konuyu da ben ona cevabını versem. Hem beni beğenmiyor hem oğlunu emanet etmek istiyor. Pfff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…