- 28 Kasım 2010
- 42.556
- 141.352
- 798
- Konu Sahibi Kivircikderler
-
1,5 yildir evlilermis,kimbilir kv ne gordu bu sure icinde de vazgecti. Benim boyle kapi kapi gezip para isteyen cocugum olsa,1,5 yila hem ev hem cocuk sigdirmaya calisan gelinim olsa kosarak uzaklasirim ayol,ne kredi cekmesi?Ee çalişmiyor işte, gelir yok. Türkiye şartlarinda bankanin red cevabi vermesi, demek cidden birşeyler var. Yoksa çoğu banka dünden hazir krediyi vermeye.
Ah işte bu ele güne hava atma isteği, instada foto paylaşma isteği nelere kadir
Krediyi kim çekerse ev onun üstüne olur.Aynen öyle . Benimde kızdığım konu bu zaten. Yapmıcaksa hiç söylemesin
Söz verilmiş sonuçta sormadan etmeden sanki gizlice çantasından çalmışlar gibi konuşmuş ama kadın daEe evet zor ile aliyorlar, baksana kaç defa sormuşlar.
Kredi onların adına olmayınca ödeme gibi bir dertleri de olmayacak.bebek doğunca masraflar katlanacak ,diyecekler ki biz bu ay taksit ödeyemiyoruz .Ya adamda iş güç yok belli. Kv'desinin altinini aliyor. Eşi hamileyken ev alma peşinde. Bez olmuş kaç lira, bide kv'deye ve bankaya borçlanacaklar. Yarin işten atilirsa bu adam, ne yapacaklar?
Yani hesap kitap sifir. Kv'de ailesi hakli gerçekten. Evladim dahi olsa, bu kadar hesapsiz birine borç vermezdim.
Niye erkek ailesi zora sokulmalı?Hamilesiniz, çalışmıyorsunuz, bebekten sonra işe girecek misiniz muamma, eşinizin iş durumu ne ki banka kredi vermiyor e haliyle insanlar güvenmiyordur. Şuan eşimin işi kötü, bebeğim var ve çalışmıyorum, kv bana öyle bi söz verip de şimdi yapmasaydı bi düşünürdüm çünkü belli ki “zamanı değil”.
Kendi ailenizi de zora soktunuz belki de.
Ne bebek gelirken ev alma sevdasına düşerdim, ne bankaların bile krediyi reddettiği bir durumda aileleri zora sokardım.
Ki ailemi erkek ailesiymiş gibi daha da zora sokmazdım. Ne bileyim anneniz içinde üzüldüm. Erkek annesi gibi kadını zora sokmasaydınız.
Kredi onların adına olmayınca ödeme gibi bir dertleri de olmayacak.bebek doğunca masraflar katlanacak ,diyecekler ki biz bu ay taksit ödeyemiyoruz .
Kredi onların adına olmayınca ödeme gibi bir dertleri de olmayacak.bebek doğunca masraflar katlanacak ,diyecekler ki biz bu ay taksit ödeyemiyoruz .
kendi ailelerimiz için söyledim bunu. Biz de çübkü sürekli bi para lafı döndü kv tarafından, mavisacın babasının evi var size versin, çocuk odasını o alsın, şunu onlar yapsın. Yaptılar da, ama sonra duydum ki ailemin aldığı her şeyi kendi yaptı gibi söylemiş. Ev eşyamın yarısını babam ödedi biz ödedik denince sinirleniyorum:) o yüzden kendim için deeim. Bir kaç gördüğüm erkek ailesinde de kendi yapmadıkları her şeyi yaptı gibi anlatmalarını, ya da kız ailesinin kızlarına kıyamamalarını kullanmalarını sevmiyorum.Niye erkek ailesi zora sokulmalı?
Erkek ailesi neden zora sokulabilir?Hamilesiniz, çalışmıyorsunuz, bebekten sonra işe girecek misiniz muamma, eşinizin iş durumu ne ki banka kredi vermiyor e haliyle insanlar güvenmiyordur. Şuan eşimin işi kötü, bebeğim var ve çalışmıyorum, kv bana öyle bi söz verip de şimdi yapmasaydı bi düşünürdüm çünkü belli ki “zamanı değil”.
Kendi ailenizi de zora soktunuz belki de.
Ne bebek gelirken ev alma sevdasına düşerdim, ne bankaların bile krediyi reddettiği bir durumda aileleri zora sokardım.
Ki ailemi erkek ailesiymiş gibi daha da zora sokmazdım. Ne bileyim anneniz içinde üzüldüm. Erkek annesi gibi kadını zora sokmasaydınız.
Erkek ailesi neden zora sokulabilir?
Kız ailesinden farkları nelerdir?
Ben bilmiyorum. Biz hep kızız. Ama eşimin ailesinden de beklentim yok. Aksine zor durumda olan görünceme yardımcı oluyoruz ve bence olmak da zorundayız. Eşi yok. 2 kızı var ve kendisi de hasta. Kardeşi yardımcı olmak durumunda diye düşünüyorum.
Ben yanlış mı düşünüyorum.
Hiç de kız erkek ailesi diye ayrım yapmıyoruz.
Kim dardaysa ona el uzatıyoruz biz.
Siz neler yapıyorsunuz?beni aydınlatır mısınız
O zaman da annem altınlarını istiyor ama altın yükseldi adalet mi bu diye konu açılırBen en çok 5 burma bileziği nasıl ödeyeceğinizi düşündüm.
Akıl sahibi insan altından borc alir mi ...
Altın her gün yükseliyor. Ve yükselecek. Siz o altınları ödeyene kadar gramı 500 lira olur. O zaman ne yapacaksınız.
Ben 2 sene önce 100 gram altın aldım 14 bine. Şu an 28 bin oldu...
Altını geri öderken para olarak değil,gram olarak geri ödeyeceğinizi biliyor musunuz?
Altından borç almaniza bakarsak ekonomi yönetimi açısından çok basarisizsiniz.
Şahsen ben de size güvenmezdim.
Gel gelelim bankalar da size güvenmiyor. Ve kv de size güvenmiyor.
Anneniz de istisna.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?